- 15 Şubat 2022
- 97
- 179
-
- Konu Sahibi NurseCelline
- #19.101
Yaptırmadığında ağır sonuçlarının olacağını bilmek yeterli sanırımDevre anneler, dönem arkadaşlarım.. Merhaba. Uzun zamandır bebişimle zaman geçirirken pek telefona girip mesajları okumaya zaman bulamadım. Amaa aklıma takılan ilk konuda yine kendimi burda buldum. Bebişim 3 aylık olunca doktorumuz aradı. Rota virüsü aşısı zamanı geldiğini özel bir aşı olduğunu ve fiyatının 2500 TL olduğunu söyledi. Çok araştırdım ve yaptıranlar kadar yaptırmayanların sayısınında baya fazla olduğunu gördüm. Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Aranızda daha önce yaptıranlar ve bu aşının yararları zararları hakkında bilgi verebilir misiniz? Devlet önemli aşıları kapsıyor bu aşı önemli bir şeyse neden karşılamıyor. Ağızdan verilen bir sıvı ve tadının da çok güzel olduğunu bebekler tarafından da tadının çok sevildiğini söylediler. Ne yapmam gerekiyor inanın ki bilemedim
Bir de ulusal aşı takvimi var. Devlet o takvimdeki aşıları öder. Büyük ihtimalle bu aşı orada yok.Devre anneler, dönem arkadaşlarım.. Merhaba. Uzun zamandır bebişimle zaman geçirirken pek telefona girip mesajları okumaya zaman bulamadım. Amaa aklıma takılan ilk konuda yine kendimi burda buldum. Bebişim 3 aylık olunca doktorumuz aradı. Rota virüsü aşısı zamanı geldiğini özel bir aşı olduğunu ve fiyatının 2500 TL olduğunu söyledi. Çok araştırdım ve yaptıranlar kadar yaptırmayanların sayısınında baya fazla olduğunu gördüm. Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Aranızda daha önce yaptıranlar ve bu aşının yararları zararları hakkında bilgi verebilir misiniz? Devlet önemli aşıları kapsıyor bu aşı önemli bir şeyse neden karşılamıyor. Ağızdan verilen bir sıvı ve tadının da çok güzel olduğunu bebekler tarafından da tadının çok sevildiğini söylediler. Ne yapmam gerekiyor inanın ki bilemedim
Bana da 10 yil dedilerBenim derdim ne zaman herşey yoluna girer, kimine göre 3 yaş kimine göre 5, akıl sağlığımı kaybetmezsem
Vereli bir kaç saat oldu ama tadı yok halaMerhaba, ben calpolu verdikten sonra 1 saat gecmeden iyiydi ya. Yani aglamasi kesilmisti. Huzursuz bakislari vardi. Sonrada yorulup uyuduydu. Mama saati ben kaldirdim besledim geri uyuttuydum. Bugun sabah verem oldu benimki, hic asi olmus gibi degil cok rahat. Bacaktan yapilanlar sanciliydi. Yeni mi verdiniz calpolu
çok üzgünüm başın sağ olsun yeniden bebişine sağlıkla kavuştuğun için çok şükürİlk gebeliğimde beni aramayan kayınvalidem hamileliğimin her günü aradı. İstisnasız her gün konuşuyorduk. Erken doğum olunca bebeğim vefat etti. Memlekete gittik. Lohusaydım. Acılıydım. Kv yanımda eşime canım oğlum diye sarıldı falan. Bense sabah olsun da anneme gideyim diye bekliyordum. Neyse. 3 gün kv evinde kaldık. Diğer 3 gün de bizde kalınacak. Eşyaları toplucaz eşimle. Eşim mutfağa gitti. Kv peşinden koştu hemen. Dedi ki eşime diğer tarafa ne zaman gitceksiniz? Eşim de bugün gidiyoruz işte dedi. 3 gün burda 3 gün orda dedi. Kv dedi ki o gitsin sen niye gidiyosun? Ben bunu içeride duydum ya. Acılıyım ve kadın bunu düşünüyor. Eşim verdi ağzının payını sağolsun. Ne saçmalıyosun sen ben karımdan niye ayrılacakmışım diye. Kendine gel dedi ve kv beni bir daha aramadı. Ara ara aradığında oğluma bakıyo musun artık yemek yapıyorsundur diyordu. Eşime onu da söyledim. Ben sana bakmak zorunda mıyım annem sana hiç kızıma bakıyo musun diye sordu mu dedim. 40ım çıkmamış kadın bana bunları söylüyor yani. Eşim de aramış kızın acısı dinmedi sen ne arayıp saçmasapan konuşuyosun demiş. Ben kendime bakabiliyorum merak etme demiş. Sen 30uma kadar iş yapmayı öğretmedin ama bak elin kızı neler öğretti sağolsun demiş. O gün benim için çok şey değişti. Mesela insanların iyi olabileceğine inanırdım. Hayır. İyi olmazlar. Pislikler her zaman pisliktir. Sadece çıkarına göre maske takarlar. Görümcemi de çok seviyordum. Bazı konularda özellikle para konusunda iyi kazık attı. O zamandan beri mesafeliyim. Eşime şaşırıyorum. Bu kadar işgüzar bir ailede babasıyla ikisi nasıl masum kalmış diye. İnanki babası çocuk aklına sahip. Yaptığının nereye gittiğini düşünemez. Art niyet yoktur. O da rahatsız edecek düzeyde düşüncesiz yani. Bir eşim çıkmış düzgün. Bazen bazı şeylerine çok kızıyorum ama sakinleşince diyorum ki o aileden bu kadar gelişmesi bile mucize.
maşallahhh nice 40 lara ailesiyle sağlıklı mutlu bir şekildeeBiz içine altın para vs atılmış suyla önce bebişi yıkadık sonra kalan suyla ben yıkandım sonrasında da burda yumurta toplama adeti varmış birkaç gün farklı akrabalara gittik onlarda bebeğime içinde yumurta, oyuncak, kıyafet vs olan hediyeler verdiler. En son da spaya götürdük missledik oğluşumu, kırklana kırklana bi hal oldu anlayacağın
öyleymiş ya ben de gece gördüm ama anı kalsın diye yaptık bir şeylerHiçbir şey yapmadım. Dinle alakası olmayan şaman gelenekleri falan var. Çoğu kişi bilmeden onları yapıyor.Ben hiçbir şey yapmadım. Bi yasin okudu eşim. Yeter yani.
Hepimiz mutlu olalım inşallahçok üzgünüm başın sağ olsun yeniden bebişine sağlıkla kavuştuğun için çok şükürrabbim bizlere çok güzel bir hediye verdi
kv ve görümcenin yaptıklarına da aşırı üzüldüm bi insan kötüyse kötüdür gerçekten. biz bahane bulup o insanı idare etmeye sevmeye çalışırız sadece. bana sunulan bahaneler; ama iyi niyetli, ama bilmeden öyle demiştir, ama yaşlı o da napsın cahilliğine ver vs.. ben de öyle idareli etmeye çalışıyorum biz abimin eşiyle çok büyük problemler yaşadık ben çok küçüktüm ve bu yüzden çocukluğumu hiç iyi hatırlamam.. kimse üzerinde böyle bir etki bırakmak istemiyorum ben iyi olayım istiyorum. keşke karşımızdakiler de aynı özveriyi gösterselerinşallah ıslah olurlar ne diyeyim ki.. senin şansın eşinin ve kayınbabanın çok iyi olması olmuş eşinin cevaplarına bayıldım sana ve yeni kurduğu ailesine gerçekten çok değer veriyor size maşallah yuvanızda mutlu huzurlu yaşamanızı bebeğinizi güzellikle büyütmenizi dilerim
Olsun canım isteyen istediğini tabiiki yapabiliröyleymiş ya ben de gece gördüm ama anı kalsın diye yaptık bir şeyler
4 saatte bir veriliyor biliyorum ama yanlis olmasinVereli bir kaç saat oldu ama tadı yok hala
Ne yaparsam yapayım koruyamadım. güneş biraz yaktı rengi değişti. Yansıyan ışık bile yetti.Kızlar ben şu an bebekle tatildeyim. Fethideyiz ve aşırı sıcak. Normal plaj şemsiyeleri bebeği korumuyor, gölgede de olsa yanıyorlar. İlk gittiğimiz gün bildiğin burnu ve yanakları kızardı o kadar dikkat etmeme rağmen. Ertesi gün büyük siyah yağmur şemsiyesi götürüp tüm gün onunla korudum hiçbir şekilde etkilenmedi güneşten. Gidecekler varsa fikir vereyim dedim
Ben de korkuyordum başıma geldi.Bu konu beni inanılmaz stres yapior ya... Kontrolumuz yeniydi doktora sordum bir sıkıntı yok dedi ama Ankara havasi aşırı kuru sürekli burnu tikanior. Burun temizliğine dikkat etmeye calisiorm ama gerçekten ya farketmezsem ve hastalanirsa die de panigim.
Canım anne sütü alan bebeklerin 1 haftaya kadar kaka yapmaması normal. Bebeğin tam 2 aylık olduysa 8. Haftanızdasınız. Atak haftası. Meme isteği ya artar ya da azalır bu atak haftasında. Meme reddi bile yaşayanlar olabiliyor ama geçici merak etmeyin. Korkulacak bir durum yok. Biz yeni yeni atlatıyoruz etkilerini. Hala yapışık geziyoruz. Benim sütüm yok sadece mama içiyor. Tüm gün slingde geziyor. Kucağımda uyutuyorum. Yatağa yatırıyorum. Yanındayken uyuyor. Tuvalete gidiyorum. Uyanıp başlıyor ağlamaya. Bizimkinde emme isteği arttı bu atakta. Normalde 120 cc içer. Bir gün 140 mı 150 mi ne içti. Sonra kustu. Hala emmek isteyince emzik verdik. Emziğe alıştırdım bu atakta mecburen.Kizlar bebegim bugun tam 2 aylik oldu. Bu birkac gundur huylari cok degisti. Normalde surekli memede olan bir bebekti 24 saat gucum olsa o kadar emerdi. Simdi emiyor belli bir seyden sonra agliyor huysuzlaniyor. İlkten sutum mu azaldi acaba dedim ama birkac sefer doluyken de yapti sanki. Ama ondan bile tam emin degilim. Bugun cisli bez sayisi bundan onceki gunlere gore daha azaldi sanki cunku hic takip etmiyordum hep tas gibi dolu olurdu simdi takip edeyim dedim az diger gunlere gore. Gunde bir defa da saglam guzel bir kaka yapar. Bugub henuz onu da yapmadi. Sizce neden boyle oluyor olabilir? Surekli emiyor diye cok zorlaniyordum ama simdi uzulmeye basladim keske eski hali olsa da adam akilli emse diyorum. Sanki doymuyor gibi
Gecici mi bu durum yani kesin. Ama ac kaliyor sanki nasil gececek bu surec. Zayiflayarak miCanım anne sütü alan bebeklerin 1 haftaya kadar kaka yapmaması normal. Bebeğin tam 2 aylık olduysa 8. Haftanızdasınız. Atak haftası. Meme isteği ya artar ya da azalır bu atak haftasında. Meme reddi bile yaşayanlar olabiliyor ama geçici merak etmeyin. Korkulacak bir durum yok. Biz yeni yeni atlatıyoruz etkilerini. Hala yapışık geziyoruz. Benim sütüm yok sadece mama içiyor. Tüm gün slingde geziyor. Kucağımda uyutuyorum. Yatağa yatırıyorum. Yanındayken uyuyor. Tuvalete gidiyorum. Uyanıp başlıyor ağlamaya. Bizimkinde emme isteği arttı bu atakta. Normalde 120 cc içer. Bir gün 140 mı 150 mi ne içti. Sonra kustu. Hala emmek isteyince emzik verdik. Emziğe alıştırdım bu atakta mecburen.
Canm kaçıncı haftadasin bilmiyorum ama benim oğlum bir aylık olduğunda bi 15-20 gün 3-4-5 günde bir kaka yapti herkes anormal dedi ama doktora güvendim o olabilir dedi ve şuan fix iki kere yapior endişelenmeKizlar bebegim bugun tam 2 aylik oldu. Bu birkac gundur huylari cok degisti. Normalde surekli memede olan bir bebekti 24 saat gucum olsa o kadar emerdi. Simdi emiyor belli bir seyden sonra agliyor huysuzlaniyor. İlkten sutum mu azaldi acaba dedim ama birkac sefer doluyken de yapti sanki. Ama ondan bile tam emin degilim. Bugun cisli bez sayisi bundan onceki gunlere gore daha azaldi sanki cunku hic takip etmiyordum hep tas gibi dolu olurdu simdi takip edeyim dedim az diger gunlere gore. Gunde bir defa da saglam guzel bir kaka yapar. Bugub henuz onu da yapmadi. Sizce neden boyle oluyor olabilir? Surekli emiyor diye cok zorlaniyordum ama simdi uzulmeye basladim keske eski hali olsa da adam akilli emse diyorum. Sanki doymuyor gibi
Geçici canım korkma. Günde en az 5 bez değiştiriyorsan doyuyor demekmiş. Zayıflayacak kadar az mı içiyor? Bir de bebeklerimizin çenesi güçlendi canım. Yani memedeki sütü boşaltma süresi kısaldı. 100 cc yi içme süresi değişti mesela. Beklenmedik şekilde bazen bitiveriyor. Bir de uyku süresi nasıl? Aralıksız 1 ya da 2 saat uyuyor mu?Gecici mi bu durum yani kesin. Ama ac kaliyor sanki nasil gececek bu surec. Zayiflayarak miatak haftasindan dolayi olup olmadigini nasil anlarim kesin olarak