2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Sizin isiniz zormus ya ozaman. Biz esimle bolusuyoruz cocuklari gece. Herkes kendi cocugundan sorumlu oluyor. Cunku gunduzleri ben vaktigim icin hic uyku uyuyamiyorum ben. Bu sebeple ogrendi iyice herseyi. Biz yurtdisindayiz o yuzden bizde kimse yok. O sebeple de birsz mecbur kaldi ogrenmeye

günaydın kızlar acaba bebişinizin 40 ını nasıl uçurdunuz? yapmam gereken özel bir şeyler var mı? bugün 40 günlük oluyoruz
Benim annem fazla önemsiyor 40ucurtmayi spa yi falan o buldu spaya goturduk eve gelince annem küvete gelen tüm altınları attı kovaya gül yaprakları attı bulgur koydu valla kesenin içine bide uzun ömürlü ağaç yapraklarından koydu onunla yikadi. Sonra benim saclarimin arasına un surdu biseyler dedi ama ilgim olmadığı için dinlemedim;( 40indan sonra kime gittiysek yumurta un şeker verdi ananem yumurta verdi unu burnuna sürdü cocugun çok sinirlendim ağzına kacicak diye şeker verdi bide para koydu. Çocuk 56 günlük oldu dün teyzeme gittik bir koli yumurta verdi üzerine 200tl koymuş şeker bı de un hala devam ediyor bunlar şaman adeti biz Balkan göçmeniyiz ama sulalecek baya ritüel şeklinde yapılıyor

Son olarak eşim 40i aksami beni ve bebeği aldı arabada Yasin açtı sesli şekilde biz ankaradayiz hacı bayram veli ye götürdü ben bebekle arabada kaldım o gün esiyordu hava o saatte, eşim şükür namazı kılmış sonrada doğduğu hastanenin önünden geçirdi.tek duygulandıgim an o oldu sezeryan acısi çok olmuştu hastaneden baya sancılı ayrılmıştım;( ama elimizde bir melek vardı o gün geldi aklıma .valla 40inda bide hediye yağdı Allah'a şükür ve şuan benden mevlüt bekleniyor bende çok kişi gelcek hastalık vs olur diye biraz geciktiriyorum sonra bı pide dagitip cami hocasindan rica edicez evde kuran okutucam

Son düzenleyen: Moderatör:
Beni topuk kanı için aradılar ikinciye. Sağlık ocağındaki hemşire Kılıklı zibidi niye geç getirdiniz, sma şüphesi var tırım tırım sizi arıyoruz demişti ki oğlum sarılık oldu. Hastanedeydik, ondan gidemedik. Bir de gülerek söylüyor aptal. Sen bir anneye bebeğinin sma şüphelisi olduğunu nasıl gülerek söylersin? Sonra ben ilçe sağlığa gittim buram şüpheyi bakamamışlar bile. İlk aldıkları kan yetersiz gelmiş. Şimdi ben gidip bu hemşireye ağzıma geleni saysam haksız mı olurum? İlçe sağlığa ulaşana kadar ne kadar ağladım. Yavrumda sma belirtiler arayıp durdum yani.

Şanslısın valla, bende annemle bölüştüm, haftasonlar eşimle bakıyoruz ama gel bana sor nasıl bakıyoruz

Benm oğlum 38+6da 47cm 2615kg doğdu 2. Ay kontrolünde 5150kg 55 cm olmuştu ve doktor gayet iyi dedi benim için yeterli bh dediği bence internette insanin içini açan şeyler yok sizin de bebeğiniz gayet güzel büyümüş erken doğmasına rağmen içiniz rahat olsun

Yerden göğe kadar haklısınız, bir kere iğne vuruldum (verem mecburen devlete vuruluyormuş), benim oğlan iri hemşire sus bağırma zaten bütün besini sen almışsın(çocuğa yaklaşımına bak) birde öküze iğne yapar gibi yaptı. Bir hafta morluğu geçmedi..dövsen laf söylesen kesin ben suçlu olurum.. birde güya okumuşsunuz, bunun eğitimini alıyorlar .. geçmiş olsun sizede

Şaka gibi ya okurken delirdim sinirden. Ben de hamileliğim boyunca oğlunuz sendromlu yok çaycı Hüseyin gibi olacak yok game of thrones taki cüce gibi olacak alalim laflariyla bogustum burda da çok konuştuk. Çok şükür sağlıkli bir oğlum oldu. Hala kinliyim bana o günleri yaşatanlara ahim var ustlerinde

Merhabalar, bugün de biz aynı durumdayız. Bize verem aşısı da yapıldı, bebeğiniz nasıl oldu? Ben hastaneye mi gitsem diyorum, çocuk ağlamaktan morarıyor. Ateşi henüz yok ama çok ağlıyor. Ağrısı vardır geçsin diye calpol de verdim ama bana mısın demedi

İhmal etmeyin derim. Benim de durduk yere minik öksürükler vardı. Beslenirken tıkandığında öksürürse normal bir şey ama durduk yere öksürüyorsa alerji de olsa muhakkak bir şey vardır araştırılmalı. Onlar büyük insan gibi belirti vermiyorlar. Ciğerlere inince kötü. Hava verilmeden vs geçmiyor. Her gün 4 saatte bir hava veriyorum yavrum can çekişir gibi ağlıyor bunalıyor su içinde kalıyor ağlamaktan ama mecburen yapıyorum
2 gün hastanede kaldığımızda hemşireler mosmor yapmışlar yavrumun bir elini. Söyleyince de hassas ciltleri o yüzden demez mi ayağından denerken içimz gitti hemşireler gittiğinde ikimizde ağlıyoduk kahrolduk

Ben de böyle yapıyordum bu hafta çok aşırı sıcak, yıkıyorum artık. Üşenmiyorum napayım pişik dHa kötü hafif var gibi zaten artmasını istemiyorum.
Ben bir de hasta bezi aldim eve. Gun icerisinde yere seriyorum hastabezini ve bezlerini cikariyorum. 15-20 dk oyle bezsiz birakiyorum havalansinlar diye.

Yurt
Sinir oldum. Benim de bebeğimi tartılar sağlık ocağı 4.200 dediler 15 günde 100 gr almış diye nasıl üzüldüm Boyu da uzamıyor dediler. Çocuk doktoruna götür dediler gittim 2 gün sonra hastanede tarttık 5 kilo çıktı. boyuda uzamış. Boy ve kiloyu bile doğru ölçemediler.

Merhaba, ben calpolu verdikten sonra 1 saat gecmeden iyiydi ya. Yani aglamasi kesilmisti. Huzursuz bakislari vardi. Sonrada yorulup uyuduydu. Mama saati ben kaldirdim besledim geri uyuttuydum. Bugun sabah verem oldu benimki, hic asi olmus gibi degil cok rahat. Bacaktan yapilanlar sanciliydi. Yeni mi verdiniz calpolu

Bu konu beni inanılmaz stres yapior ya... Kontrolumuz yeniydi doktora sordum bir sıkıntı yok dedi ama Ankara havasi aşırı kuru sürekli burnu tikanior. Burun temizliğine dikkat etmeye calisiorm ama gerçekten ya farketmezsem ve hastalanirsa die de panigim.

Değerlere takılmayın. Doğduğundan beri 3 kilo almış, boyu da güzel uzamış. Gelişim geriliği vs de yok bence. Gayet iyi yani. Gelişim geriliği apayrı bir durum. Öyle çat diye tanı konulamaz zaten.
Evet ya bencede guzel kilo aldi diyordum hep hala oyle diyorum da Nette hemen oyle yazinca bi sorayim dedim.

Daha bunların sendromları var. En sıkıntılısı 2 yaş. Arkadaşlar neler neler anlattı. Oyuncak bebeği makinede yıkamışlar. Canını acıttın diye ağlamış oğlu
2 yaş sendromunu duydum, benim arkadaşımın Kızı gece yarısında yatardı.. gece 02-03 .. o derdi bunun büyüdüğünü göremem diye şimdi 12 yaşında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…