2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Benimki de öyleydi hafif ateş yapana kadar. Röntgenle baktılar mı? Ben 3 doktora gösterdim sağlık ocağı acil ve cocuk doktoru olmak üzere. Üçü de ciğerlerde bişey yok dedi çocuk doktoruna 2.ye gidince röntgende başladığını gördük. Yani içinize var diye doğuyorsa anlarsınız bebegınızın halinden hırıltıya öksürük sürekli bir öğürme vs varsa bunlar kesin oldugunu gösterir

Kv asla durmuyor. Her zaman bir olayları olacak. Ben de lafı sokuyorum o konuda. Çok çok kinliyim o konuda. Yatak odama emzirmeye gitmişim. Kv peşimden geliyor emiyo mu diye başımda bekliyo. Kaç kere yaptı bunu. Mahremime girdi saygısız. Bir de bunu eşim yokken yapıyor. Eşim eve gelince salondan çıkmıyo sinsi.

yaaa öyle canım sıkıldı ki şimdi biz canımızdan can vermişiz onların yaptığına bak allah ıslah etsin ne diyeyim

Merhaba canım, benimkiler 6 aylıklar , 3 aylıkken anne gibi sesler çıkartıyorlardı,şimdi tabi sabahın körü bana birlerler anlatmaya çalışıyorlar.. benim sıkıntım ( sanırım kucağa çok alıştırdık) hep kucak istiyorlar,bu durum ne zaman yada nasıl geçer

Hayat işte. 1 hafta 10 gün durma planı vardı. Ben hep çocuğu uyutayım deyip odadan çıkmadım. En sonunda sıkıldı. Ben gideyim bana ihtiyaç yok burada dedi. Eşim de git dedi.
bizim de aynı öyle oldu çocuk azıcık huzursunlansa yeni emmiş olsa bile bana getiriyordu.. aç değil diyorum doymuyodur belki diyodu aynı şekil o da gitti eşim beni suçluyor… eşler kapatılsın

günaydın kızlar acaba bebişinizin 40 ını nasıl uçurdunuz? yapmam gereken özel bir şeyler var mı? bugün 40 günlük oluyoruz

Güzel soru canım ilk 6 ay kucak isterlermiş 7. Ve 8. Aylarda özellikle bu kucağın azalması gerekirmiş. Çözüm önerisi olarak kucak istediklerinde dikkat dsğıtın sevdiği oyuncakla oynatın ya da şarkı söyleyin demişler. Eğer çok kucak istiyorlarsa yakın zamanda eve kalabalık insan gelmiş mi ona bakın demişler. Çünkü 6 aylık bebeğin ısrarla kucak istemesinin sebebi olarak ayrılık kaygısı veya yabancılık demişler.

bizim de aynı öyle oldu çocuk azıcık huzursunlansa yeni emmiş olsa bile bana getiriyordu.. aç değil diyorum doymuyodur belki diyodu aynı şekil o da gitti eşim beni suçluyor… eşler kapatılsın
Bir de tam o zaman gazını yapmayı öğreniyordu 15. Gün. Çocuk ağlıyodu 5 saniyede gazını atıp uyumaya devam ediyordu. Bana dedi ki ayağında çorap yok diye gazlanıyor. Kadına anlatıyorum. Gazı yeni yeni oluyor. Öğreniyor diyorum. Camı kapatıyo. Ben ha duvara konuşmuşum ha ona. Onun olduğu 4 gün odadan çıkmamaya çalıştım. Zaten emme ve uyku döngüsü oluyor. Ee benim de uykum var. En son gitmeden dedim ki seninle de ilgilenemedim bebekten. Yok kızım sen rahatına bak dedi. Ama her fırsatta görümcemle fıkır fıkır dedikodu yaptılar. En son görümcem de eşime kucağa alıştırma dedi durdu. Ağzına edecektim. Buraya geldiler. 1 gece kaldılar. Uyuyan çocuğu beşiğinden alıp kucakladılar. Yeni emmiş uykusu olan bebeği alıp alıp içeriye kalabalığa soktu. Kendisi kucağında uyutunca kucağa alışmak olmuyor sanki. Biz annesi babasıyız. Bize gelince kucağa alışırmış. Bir de hamile yani. Ben de paylaşımlar yaptım. İlk 3 ay anne kucağının önemiyle alakalı. Kendisi de hamile yani. İnsan biraz kitap okur. Araştırır. Kafasına göre konuşuyor. Yaptıkları çok büyük terbiyesizlik. Bize bu cümleyi kurarken bile aslında hakaret ediyor farkında değil. Sen iyi anne baba değilsin. Bu bilgiyi ben vereyim bari demek gibi.

yaaaa hepimiz benzer şeyler yaşamışız sanırım çok üzüldüm yine cidden takır takır cevap vermek gerekiyor görümceye ayrı sinirlendim sana ne oluyor minicik yeni doğmuş bebeği kucağımıza almayacağız da napacağız karşımıza oturtup konuşacak mıyız tam bir cehalet lafı bu eşime de dayısının eşi böyle söylemişti ve kendisi doğumlarından sonra hastalanıp bebeklerine bakamayan bir kadın yani sen çekmişsin kim bilir bu duruma ne kadar üzülmüşsündür bize tadını çıkarın demek yerine bunu demesi çok saçma
sanırım bu tarz haddini bilmezler her ailede var. benim en çok zoruma giden eşimin de onları savunması.. demişse nolmuş habersiz geldiyse ne var, ev dağınıktı diyorum kim sana bi şey dedi, yatak odasına giriyorlar diyorum seninkiler de giriyor falan der sürekli böyle haksızlığını konuyu çarpıtarak haklı çıkmaya çalışır eşimi ailesine şikayet ederim ben 1 evin 1 oğluyum bana bi şey demezler der gerçekten de demezler…bu tartışmaların sonucunda da mathilda lohusa ona karışmayın yani delidir ne yapsa yeridir diyorlar sanki normal bir zamanda bunlara kızmayacakmışım gibi… hamileyken çok el üstünde tutulmuştum bu tavırlara şok oluyorum

İlk gebeliğimde beni aramayan kayınvalidem hamileliğimin her günü aradı. İstisnasız her gün konuşuyorduk. Erken doğum olunca bebeğim vefat etti. Memlekete gittik. Lohusaydım. Acılıydım. Kv yanımda eşime canım oğlum diye sarıldı falan. Bense sabah olsun da anneme gideyim diye bekliyordum. Neyse. 3 gün kv evinde kaldık. Diğer 3 gün de bizde kalınacak. Eşyaları toplucaz eşimle. Eşim mutfağa gitti. Kv peşinden koştu hemen. Dedi ki eşime diğer tarafa ne zaman gitceksiniz? Eşim de bugün gidiyoruz işte dedi. 3 gün burda 3 gün orda dedi. Kv dedi ki o gitsin sen niye gidiyosun? Ben bunu içeride duydum ya. Acılıyım ve kadın bunu düşünüyor. Eşim verdi ağzının payını sağolsun. Ne saçmalıyosun sen ben karımdan niye ayrılacakmışım diye. Kendine gel dedi ve kv beni bir daha aramadı. Ara ara aradığında oğluma bakıyo musun artık yemek yapıyorsundur diyordu. Eşime onu da söyledim. Ben sana bakmak zorunda mıyım annem sana hiç kızıma bakıyo musun diye sordu mu dedim. 40ım çıkmamış kadın bana bunları söylüyor yani. Eşim de aramış kızın acısı dinmedi sen ne arayıp saçmasapan konuşuyosun demiş. Ben kendime bakabiliyorum merak etme demiş. Sen 30uma kadar iş yapmayı öğretmedin ama bak elin kızı neler öğretti sağolsun demiş. O gün benim için çok şey değişti. Mesela insanların iyi olabileceğine inanırdım. Hayır. İyi olmazlar. Pislikler her zaman pisliktir. Sadece çıkarına göre maske takarlar. Görümcemi de çok seviyordum. Bazı konularda özellikle para konusunda iyi kazık attı. O zamandan beri mesafeliyim. Eşime şaşırıyorum. Bu kadar işgüzar bir ailede babasıyla ikisi nasıl masum kalmış diye. İnanki babası çocuk aklına sahip. Yaptığının nereye gittiğini düşünemez. Art niyet yoktur. O da rahatsız edecek düzeyde düşüncesiz yani. Bir eşim çıkmış düzgün. Bazen bazı şeylerine çok kızıyorum ama sakinleşince diyorum ki o aileden bu kadar gelişmesi bile mucize.

Şimdi 2.ay kontrolünden çıktık aşılarımızı olduk,doktor ciğerlerini dinledi bir sorun yok dedi.kızımın ağlarken sesi de kısık gripli gibi,kbb görsün dedi o durum için.Bir de serum fizyolojik yapmayın dedi sadece birer damla sıkıp aspiratörle çekin dedi bu konuda doktorlar 2 ye ayrılıyor bence ne yapacağımı şaşırdım

Sağlık ocağındaki doktor mu dedi bunu

günaydın kızlar acaba bebişinizin 40 ını nasıl uçurdunuz? yapmam gereken özel bir şeyler var mı? bugün 40 günlük oluyoruz
Biz içine altın para vs atılmış suyla önce bebişi yıkadık sonra kalan suyla ben yıkandım sonrasında da burda yumurta toplama adeti varmış birkaç gün farklı akrabalara gittik onlarda bebeğime içinde yumurta, oyuncak, kıyafet vs olan hediyeler verdiler. En son da spaya götürdük missledik oğluşumu, kırklana kırklana bi hal oldu anlayacağın

Sağlık ocağındaki doktor mu dedi bunu
Bunu sorma sebebim şuydu. Sağlık ocağındaki doktorlara saygım sonsuz ama bazıları ciddi anlamda bilgisiz ve gereksiz panik yaptırıyor insana. Başımdan geçen birkaç konuyu anlatayım. Benim zor bir hamileliğim oldu. Rahim ağzı yetmezliğim vardı. Kadın doğum doktorum çok başarılı ve bilinen bir doktordu. 12. Haftamda dikiş atıldı ve doğuma kadar kullanmam gereken vajinal kremim vardı. Biz sürekli alıyorduk. Eşim sağlık ocağına yazdırıyordu. Bir gün ebeye kontrolüm vardı. Eşim gitmişken yazdıralım dedi. Aile hekimimiz olan doktor öyle bir tepki verdi ki kreme. Sanki çocuk mutasyona uğrayacakmış gibi. Ebe de elinde dandik cihazla kalp atışını bulamadı. Kalbi mi atmıyor falan dedi. Halbuki 2 gün önce doktora gitmişiz. Her şey yolunda diyoruz. Neyse adam inat etti. Yazmam dedi. Bebeğin vebalini almam dedi. Git paranla al dedi eşime. Sonra ben doktoruma gidince anlattım durumu. Adam şok oldu ve dedi ki ben uzmanım dedi. Kadın Doğum alanında uzmanlaşmış bir doktorun verdiği ilacı mı sorguladı dedi. O anda aklıma tıp okuyan arkadaşımın sözü geldi aklıma. Ne kasacam kanka sağlık ocağına giriveririm demişti. Burada cidden amacım basitleştirmek değil ama iyi olan doktorları bu tarz egosu tavan doktorlar lekeliyor yani. Sonra bebişimizin göbek bağı düştü. Kanlı gibi oldu. Aynı ebe bunu görünce ayy nolmuş dedi. Hemen yandan doktor çağırdı gösterdi. O da evham yaptı. Size krem vericem eğer 2 güne geçmezse hemen hastaneye götürün dedi. 1 gün sonra doktor kontrolümüz vardı. Çocuk doktorumuz da çok başarılı ve iyi bilinen prof. Adamın cvsi falan çok iyi. Ona da kadın doğum doktorum yönlendirmişti. Göbeğini gösterdik. Dedi ki göbeği düşmüş tabiiki kanayabilir. Krem falan sürmeyin. Siz krem sürdükçe nemlenecek ve bu geçmeyecek dedi. Şok olduk. Yani demem o ki prof doktor serum fizyolojik yap dediyse konunun uzmanı olduğu için onu dinlemeyi tercih ederim. Sağlık ocağındaki doktorların böyle ciddi konulardaki yorumlarını dinlerim. Mutlaka uzmana sorup onaylatırım.

Hiçbir şey yapmadım. Dinle alakası olmayan şaman gelenekleri falan var. Çoğu kişi bilmeden onları yapıyor. Ben hiçbir şey yapmadım. Bi yasin okudu eşim. Yeter yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…