• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Benimde kızımın kafası 2 hafta ilerde hatta koca kafalı mi olcak diye sacmalamistim;( ama çevremdekilere de sormustum onlarada kafası önde gidiyor demis doktorlari .normal doğum yaptılar.bilmiyorum bir ölçüsü varmı bunun ama pek çok doktor en küçük bı şeyde sezeryana yönlendiriyor onu net görüyorum bir arkadaşıma çatın normal doğuma uygun değil birde kafası büyük demişti kız aynı gün başka hastane doktoruna gidip muayene oldu ve normal doğuma uygun olduğunu söyledi valla normal doğum yaptı sonra
Aaa ben şok inşallah çok bekletmez Dr bebişler normal doğum yapabiliriz kafa büyükse sıkışma gibi durumlar olabilir diye endişeliyim

Aaa ben şok inşallah çok bekletmez Dr bebişler normal doğum yapabiliriz kafa büyükse sıkışma gibi durumlar olabilir diye endişeliyim
Bi yerde de şey duymuştum. Bebeğin kafatası kemikleri doğum sırasında iç içe geçip oynayacağı için çok da önemli değil demişlerdi. Ama kafa yapısı kanala uygun değilse açılma ilerlemezmiş zaten.
Benm bebiş en son 2800 dü ayın 7sinde

Kızlar merhaba , bebegimin karin cevresi yaklasik 3 hafta geriden geliyormus , pazartesi 33+4 ' tüm kilosunu kendi doktorum 1800 gram , perinatolog 1660 gram olctu. Perinatolog yakin takibe aldi bugun tekrar gidecegim. Var mi benzer durumu yasayan ?
Bana da karın çevresi geriden geliyor dediler cnm bolca protein ye et lor peyniri vs dedi doktor kontrol edicez dedi. İnşallah hemen arayı kapatirlar.

Merhaba kizlar,nasilsiniz?Kizlar dun (34+1) kontrole gittigimde bebeklerden birinin(kizin) bir bobreginde 6 mm genislenme var dedi doktor.Kimse yasadimi bu sorunu?Neden ola bilir acaba?Internetde okudum down sendromundan ola biliyor yaziyor,ama bilmiyorum 28+1 haftada ne kadar dogru sonuc vere biliyor nazal kemik 10 mm
-di detayli ultrasonda.20+1 haftadaysa 6 mm-
di.Yani bu nazal kemik bu olculen haftalarda yanlis netice verebilir mi acaba?

Merhaba kizlar,nasilsiniz?Kizlar dun (34+1) kontrole gittigimde bebeklerden birinin(kizin) bir bobreginde 6 mm genislenme var dedi doktor.Kimse yasadimi bu sorunu?Neden ola bilir acaba?Internetde okudum down sendromundan ola biliyor yaziyor,ama bilmiyorum 28+1 haftada ne kadar dogru sonuc vere biliyor nazal kemik 10 mm
Merhaba .. benim şuan 10 yaşında olan kıziminda hem anne karnında hemde doğduktan sonra yaklaşık 1 yıl kadar devam eden böbrek genişlemesi vardı. Herhangi birşey kullanmadı. Kendiliğinden düzeldi .
Az biraz zamanınız kaldı bu saatten sonra kendinizi netin haberleriyle olumsuzluğa düşürmeyin. 🏵️

kızlar 38 haftadayim dış hemoroid oluştu bende bu akşam. Kabizdim sadece Kanli kaka yapmadığım halde bugun meme seklinde oluştu. Gebe degilken evde sicak suya oturarak iyilestirmistim . Suan oyle sicak suya otursam dogumu tetikliyor . Dr. Randevum persembe gunu . Basina gelen varmı. Artik doğabilir dedi doktor . Sicak suya oturayim mi sizce dogumuda tetiklemesi icin ???:anneadayı:

Benim doktorum nazal kemik ölçüsü 12. Haftaydı sanırım(ikili test yapılan hafta) sadece o haftaki sonuç en doğrusudur ileri haftalarda bakılan sonuçlar yanıltabilir demişti

Benim ilk hamileliğimde kızımda böbrek genişlemesi vardı çift taraflıydı. Doğumdan sonra düzenli olarak ultrasonla takip ediliyor. 1 yıl içinde normale döndü bizim de. Olumlu düşünmeye çalışın.

kızlar günaydın,
dün kontrole gittim bebeğin kilo 2385 dedi boyu 44 cm 33+6 dayız ama çok kilo almamış bana az gibi geldi, standartalara göre normal kilosu ama bugüne kadar hep 2 hafta önde iri falan diyordu şimdi öyle değil, yani 38+0 dan sonra alabiliriz dedi 1 ayda en fazla 1 kilo daha alsa 3300 olur doktor geçen haftalarda 4-4,5 olur diyordu eşim de sen yemiyosun ondan almadı kilo diyor canım sıkıldı :(

kızlar günaydın,
dün kontrole gittim bebeğin kilo 2385 dedi boyu 44 cm 33+6 dayız ama çok kilo almamış bana az gibi geldi, standartalara göre normal kilosu ama bugüne kadar hep 2 hafta önde iri falan diyordu şimdi öyle değil, yani 38+0 dan sonra alabiliriz dedi 1 ayda en fazla 1 kilo daha alsa 3300 olur doktor geçen haftalarda 4-4,5 olur diyordu eşim de sen yemiyosun ondan almadı kilo diyor canım sıkıldı :KK43:
Bebegin cok kilolu olmasi illa iyi bisey olmuyor canim ben kizimi zamaninda 3.260 gram sogurdum gayette iyiydi bundada 33+4 te 2.650 kg dedi en fazla 1kilo alsan 3.600 yada biraz daha fazla olabilir dedi 2 hafta oceye göre ben kilo almamısım hatta vermisim ama bebek 2 haftada 600 gram almis annenin yemesiyle bebegin kilo almasinin cok alakasi yok dedi doktorum

kızlar günaydın,
dün kontrole gittim bebeğin kilo 2385 dedi boyu 44 cm 33+6 dayız ama çok kilo almamış bana az gibi geldi, standartalara göre normal kilosu ama bugüne kadar hep 2 hafta önde iri falan diyordu şimdi öyle değil, yani 38+0 dan sonra alabiliriz dedi 1 ayda en fazla 1 kilo daha alsa 3300 olur doktor geçen haftalarda 4-4,5 olur diyordu eşim de sen yemiyosun ondan almadı kilo diyor canım sıkıldı :KK43:
Tahin pekmez kaşar peyniri tarhana çorbası domates bulgur pilavı bunları agirlikli ye cok faydasi oluyo

Bebegin cok kilolu olmasi illa iyi bisey olmuyor canim ben kizimi zamaninda 3.260 gram sogurdum gayette iyiydi bundada 33+4 te 2.650 kg dedi en fazla 1kilo alsan 3.600 yada biraz daha fazla olabilir dedi 2 hafta oceye göre ben kilo almamısım hatta vermisim ama bebek 2 haftada 600 gram almis annenin yemesiyle bebegin kilo almasinin cok alakasi yok dedi doktorum
ya benim kızım da bu haftalarda 33 haftada 1900 falandı 37+4 de 3700 doğmuştu hatta doktor şaşırmıştı, nasıl bu kadar kilo aldı diye ölçüm de de hata olabiliyor biraz tabi, ama ben bu sefer çok koşturuyorum çok iyi beslenemiyorum sanırım bir de doktor hep iri büyük falan deyince bugüne kadar şimdi kilo az alınca eşim kayınvalidem annemler falan herkes aaa kilo almadı sen yemiyosun diye söylediler, kayınvalidem 2.500 bile olmamış mı daha falan dedi benim de canım sıkıldı kafama taktım ondan :(

Deneyimli anneler su gelmesi dediğiniz filmlerdeki gibi şarıl şarıl mi? Sabahtan beri vajinamda baskı hissediyorum çok fazla idrara cikiorm kasiklarim da agrio ne olursa endişe etmem lazim onu da bilmiyorum 😣
Benim ilk dogumumda tıpkı filmlerdeki gibi şarıl şarıl geldi bı anda suyum. Afedersin altıma kaçırıyorum zanettim ama baya bı islatinca beni anladm bebeğin suyu olduğunu.

Öyle yapıyorum şu an canım wc kalkıyorum sadece inşallah durur 36ya kadar
32.haftada aynı şeyleri yaşadım, şu an 35.haftadayız. sancılar daha normal çıkıyor nstde. Üstelik ben sürekli yatmadım da günlük rutinime devam ettim. İçinizi ferah tutun. Çok rahat gelir inşallah dediğiniz haftalara. 🫠🌸

ya benim kızım da bu haftalarda 33 haftada 1900 falandı 37+4 de 3700 doğmuştu hatta doktor şaşırmıştı, nasıl bu kadar kilo aldı diye ölçüm de de hata olabiliyor biraz tabi, ama ben bu sefer çok koşturuyorum çok iyi beslenemiyorum sanırım bir de doktor hep iri büyük falan deyince bugüne kadar şimdi kilo az alınca eşim kayınvalidem annemler falan herkes aaa kilo almadı sen yemiyosun diye söylediler, kayınvalidem 2.500 bile olmamış mı daha falan dedi benim de canım sıkıldı kafama taktım ondan :KK43:
Saglikli sihhatli vakti zamaninda dogsunlar kilo elbet alirlar canim ben tam 9 ayda sogmusum ama 2.600 kg dogmusum saglikliumisim ama annem hep derki baban seni elleriyle.besledi kilo aldirdi doyecegim oki kilo farketmiyo

Back
X