2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Merhaba kızlar. Ya bişey dicem benim karnım gereksiz yere aşırı sivri. Her gören bu nasıl karın diyor. İlk kızım da böyle değildi bu kızımda acayip bı göbek oluştu. İlk başlarda takmiyordum ama şimdi baya kilo alıp ağırlasinca göbek iyice öne doğru sivrilesti ya. Kız bebiş bekleyenler sizde de böyle mi

Genelde erkek bebeklerde karin sivri olur. Benmki basket topu yutmuş gibi yusyuvarlak ve öne doğru çıkık gülüyorum hatta baya. Ama genelde gördüğüm kız bebek annelerininki yayvan oluor ilginç

Genelde erkek bebeklerde karin sivri olur. Benmki basket topu yutmuş gibi yusyuvarlak ve öne doğru çıkık gülüyorum hatta baya. Ama genelde gördüğüm kız bebek annelerininki yayvan oluor ilginç
İlk kızımda yayvandi bunda çok acayip bı şekilde öne doğru uzuyor korkmaya başladım artık dediğiniz gibi basket topu gibi gerçekten

Canim onun ustune ortu falan seriyor musun? Nasil kullanimi

İyi ki sesinizi çıkarıp dur diyebilmişsiniz bu bile bebeğiniz yavrunuz için kocaman bir adım. İlk bebek doğum bilgisizlik oluyor karşı tarafın düşünceli olması lazımdı bende gebe eğitiminde duydum bunları yoksa benim de başıma gelirdi aynı şey.
Benimde karın çevresi 8 gün gibi geriden geliyor. Doktor takip önerdi kan akışına vs baktı. gark açılırsa perinatolojşye görüneceksin, iğne yapacağız duruma göre bebeği erken alacak. 32. Haftadayım şuan vede. Beslenme bende iyi besleniyorum ama tek farktör beslenme olduğunu düşünmüyorum 32+1 1800 gr dı haftaya 33 gideceğim muhtemelen benimki kilosunda 1900 civarı olur

Ahahahah ben de tam olarak öyleyim özellikle gece yatakta dönerken her kıpırdayışımda

Kızlar dün doktora gittim 34+0 tam, bebek kilosu suyu boyu gayet iyi ama plasenta da yaşlanma var dedi 34 haftada 2250 gr 45 cm ama bundan sonra kan akışı ve oksijen yavaşlayıp beslenemezse erken doğum olursa diye çok korkuyorum. Başına gelen yada daha önce duyan var mı ?

bende dün gittim 33+2 ydim 34+6 çıktı ultrasonda :) kilosu boyu ne bebişin

Dün şu yazdiklariniz sayesinde gece acile gitmedim çünkü gece bı uyandım karnım yine semsert nefesim kesiliyor sandım sanki önce biraz telaslandim eşimi uyandırdım hatta nefes alamıyorum diye ama doktorunuzun söyledikleri aklıma gelince rahatladım sonrada geçti bir daha olmadi.Allah razı olsunbu haftalarda bunları yaşamak normal demek çoğumuz da var aynı durumlar

Canım aynı durum bende var doktor bana 30.haftadan beri söylüyor. Her hafta nst ile takip ediyor kalp atışı ve kan akımını. Şuan 35.haftadayım bebekte bir sorun yok kilo almaya da devam ediyor. İlk başlarda çok kafama taktım çok üzüldüm sonra çok araştırdım plasenta görünümünün önemli olmadığını,bebeğin kilo ve kan akımını da genellikle bozmadığını gördüm. Doktorların gereksiz bir abartıyla bizi strese soktuklarını düşünüyorum çünkü belli bir haftadan sonra plasenta yaşlanması gayet normalmiş. Tabiki çok erken 20li haftalarda başlamadıysa.Sende hiç kafana takma.

Bizim komşunun çocuğu plasenta yaşlanmasından dolayı erkenden sezeryana aldılar. Çünkü 35. Haftada Gr kilo almamıştı bebek. 2 kilo doğdu tam hiç kuveze gerek kalmadan eve geçti bebisiyle korkma yani 36 ya kadar bakılır,kilo almıyorsa bebek alınır.

Günde 4veya 5 olmasi normal gecmeyen ve sıklasan agrı bizim icin onemli dedi

Ben de yaşıyorum özellikle bebek sırtını dışarı verdiğinde. Çok fena geriyor karnımı

Evet benim bir tanidigimda da olmustu. 36 haftalik dogurmustu. Oyle sorun edilecek bir sey degil ama zaten su anda bile dogsa kuveze dahi gerek kalmayabilir kilosu boyu posu iyi durumda cunku.

Bu haftalarda plasenta yaşlanması normal diye biliyorum. Artık doğuma az kaldı çünkü.

İçimi rahatlattın çok teşekkür ederiiiiim. Bana sigara mi içiyorsun dedi direk doktor , sanırım sigara içenlerde daha çok görülüyormuş sen kullanıyor muydun ?

Bu haftalarda plasenta yaşlanması normal diye biliyorum. Artık doğuma az kaldı çünkü.
Doktorum herşeyi biraz abartan korkutmayı ultra seven hep kötü ihtimali göz önünde bulunduran birisi olunca benimde ilk hamileliğim sanırım 36 dan sonra normal sayılıyormuş 34 de farketti bizi ama iki hafta çok etkiler mi emin değilim

Bugün kontrol olduk hanımlar. 36+2 deyiz. Bebiş gayet sağlıklı, gelişimi normal şükürler olsun
İlk kez nst girdim. İlk bebiş uyuyordu, hiç hareket olmadı. Hemşire çikolata yiyin dedi. Çikolata yiyince uyandı
Sonuçlara göre doktor magnezyum başlattı. Çok hafif sancı ve kasılma çıktı. Karnım sağ tarafta toplanıyor. O kasılma dedi.
On gün sonra kontrol randevusu verdi. Doğum şekli hakkında henüz konuşmadık.

Doğum yapan arkadaşımıza Allah analı babalı büyütsün inşallah sutlaacc

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…