- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #13.821
Genelde erkek bebeklerde karin sivri olur. Benmki basket topu yutmuş gibi yusyuvarlak ve öne doğru çıkık gülüyorum hatta baya. Ama genelde gördüğüm kız bebek annelerininki yayvan oluor ilginçMerhaba kızlar. Ya bişey dicem benim karnım gereksiz yere aşırı sivri. Her gören bu nasıl karın diyor. İlk kızım da böyle değildi bu kızımda acayip bı göbek oluştu. İlk başlarda takmiyordum ama şimdi baya kilo alıp ağırlasinca göbek iyice öne doğru sivrilesti ya. Kız bebiş bekleyenler sizde de böyle mi
İlk kızımda yayvandi bunda çok acayip bı şekilde öne doğru uzuyorGenelde erkek bebeklerde karin sivri olur. Benmki basket topu yutmuş gibi yusyuvarlak ve öne doğru çıkık gülüyorum hatta baya. Ama genelde gördüğüm kız bebek annelerininki yayvan oluor ilginç
Canim onun ustune ortu falan seriyor musun? Nasil kullanimiben almadım hiç de kullanmadım bence gerek yok benimki de e bebekten sevibebe reflü yatağı kafa boşluğu var zaten o yatakta, aldığım en gerekli en mükemmel şey o4,5 ay hep onu kullandık 6-7 ay kullanan da var benim kzıım iri olduğundan o kadar sığdı şimdi oğlum da onu kullanacak :)
İyi ki sesinizi çıkarıp dur diyebilmişsiniz bu bile bebeğiniz yavrunuz için kocaman bir adım. İlk bebek doğum bilgisizlik oluyor karşı tarafın düşünceli olması lazımdı bende gebe eğitiminde duydum bunları yoksa benim de başıma gelirdi aynı şey.Evet 15 günde zor iyileştim ilk sezeryan ameliyatımda çok fazla yürüyüp hareket edemiyordum 10 gün destekle zorla yürüyebildim zor atlattım kayınvalidemin tek çocuğu var sanırım oda oyüzden ilk kızımı bende rahatsız olunca fazla sahiplendi inanın hiç bırakmadı geceleri bile koynunda yatırırdı bi süre sonra ben kucağıma alıp emzirmeye çalıştıkça istememeye kucağımda ağlamaya başladı napsam susmuyordu beni istemiyordu o kadar zoruma gidiyodu ağlıyordum ki anlatamam öyle ağlayınca kayınvalidem alıp kucağımdan oturuyodu onda susuyodu zaten direk seni istemiyo diye mama aldırdı mamaya başlattı çocuğu da en son 1bucuk aylıktı kızım delirdim çok büyük kavga ettim karşı çıktım uzaklaştı biraz kızımdan ağlasada bırakmadım çok uğraştım bana alışması için benim için çok zorlu bi dönemdi sonrasında alıştı bana ama tekrar emziremedim sütümde kesildi stresten zaten hayatımda yaşadığım en zorlu süreçlerden biriydi ikinci kızım doğduğunda hiç yaklaşmadı bu sefer o büyük kızıma baktı yedirdi içirdi ben full yenidoğan bebeğimle ilgilendim hiç bi sorun yaşamadık direk o bağı benimle kurdu çünkü olan büyük kızıma oldu hala üzülürüm biliyorum beni canımdan çok seviyo ama bazen gereksiz yere benden çekinebiliyo kardeşi sarılırken o geride durup bekleyebiliyo hemen ben koş koş kızım ne duruyosun diyorum ilk bağ çok önemli kimsenin karışmaması lazım bunu benim kayınvalidem bilerek yaptı zaten kendini annesi gibi gördü kendine alıştırdı ben cahildim çok geç farkına vardım benim iyiliğim için yapıyo sandım
Benimde karın çevresi 8 gün gibi geriden geliyor. Doktor takip önerdi kan akışına vs baktı. gark açılırsa perinatolojşye görüneceksin, iğne yapacağız duruma göre bebeği erken alacak. 32. Haftadayım şuan vede. Beslenme bende iyi besleniyorum ama tek farktör beslenme olduğunu düşünmüyorum 32+1 1800 gr dı haftaya 33 gideceğim muhtemelen benimki kilosunda 1900 civarı olurKızlar ya benim kızım kilo almiyor. Muayeneden ciktim dün 33+1 1930 gram. Niye kilo almiyor anlamiyorum. Bayramdan sonra ilk hafta sezeyanla alicam dedi doktor kumara girer bu saatten sonrasi dedi. Kilo yapacak besinler yiyorum ama yok haftalik 100 gram ya aliyor ya almiyor. Protein agirlikli besleniyorum Süt ürünleri tüketiyorum yok. Çok geride kilosu
Ahahahah ben de tam olarak öyleyim özellikle gece yatakta dönerken her kıpırdayışımdaBende şikayet edince Allah'ım nolur özür dilerim ben bebeğinden şikayetçi değilim beni affet diyorumama yürürken penguen durumu bende de var bu arada ben abartı kilo almadım aşırı sismedim ödem olmadı ama bu ne yani böyle astım var bende o da tetikliyor bu mide yanması burkulması başlayınca çenemin altına kadar sanki sızlıyor ağzımın içine acı su doluyor. Dün çekilmiş bir fotomu koycaktim vazgeçtim dedim kizlar dicek ki görende karnında 10bebek taşıyor valla utandim ama niye böyle hissediyorum gece oturdum yatakta ağladım nefesim kesiliyor astım çok zorluyor .
Benimde kaburgalarim acıtıyor. Bu arada ben hamilelik öncesi düzenli yürüyüşler yapan uzun zamandır da dambıllarla kol çalışan biriydim. Bugün soFradan 2tabak üst üste tasiyamadim yamuldum bide böyle çit kırıldım tiplerden bir nefret ederdim kinazlı uyuz ah uh diyen bide sürekli burnunu çekenlere bı ayar olurdum hepsini yaşıyorum şuan tövbe ettim daha da kimseyi kinamam
bende dün gittim 33+2 ydim 34+6 çıktı ultrasonda :) kilosu boyu ne bebişinÇok şükir hersey yolundaymış 33+4olmasi gerekirken 35+2haftayla uyumluymus onde gidiyor desi 37. Haftada çagırdj bebegin sertlesip nefesimin kesilir gibi olmasini soyledim gunde 3 defa falan oluyo dedim o normal desi cok aiddetli agriyla 1saattegelen ve gecmeyen oldugunda kork dedi kanama su gelmesi ve sık gelen gecmeyen agrı oldugunda bebek 5 saatten fazla hareket etmezse direk dogum haneye gel dedi
Dün şu yazdiklariniz sayesinde gece acile gitmedim çünkü gece bı uyandım karnım yine semsert nefesim kesiliyor sandım sanki önce biraz telaslandim eşimi uyandırdım hatta nefes alamıyorum diye ama doktorunuzun söyledikleri aklıma gelince rahatladım sonrada geçti bir daha olmadi.Allah razı olsunÇok şükir hersey yolundaymış 33+4olmasi gerekirken 35+2haftayla uyumluymus onde gidiyor desi 37. Haftada çagırdj bebegin sertlesip nefesimin kesilir gibi olmasini soyledim gunde 3 defa falan oluyo dedim o normal desi cok aiddetli agriyla 1saattegelen ve gecmeyen oldugunda kork dedi kanama su gelmesi ve sık gelen gecmeyen agrı oldugunda bebek 5 saatten fazla hareket etmezse direk dogum haneye gel dedi
Canım aynı durum bende var doktor bana 30.haftadan beri söylüyor. Her hafta nst ile takip ediyor kalp atışı ve kan akımını. Şuan 35.haftadayım bebekte bir sorun yok kilo almaya da devam ediyor. İlk başlarda çok kafama taktım çok üzüldüm sonra çok araştırdım plasenta görünümünün önemli olmadığını,bebeğin kilo ve kan akımını da genellikle bozmadığını gördüm. Doktorların gereksiz bir abartıyla bizi strese soktuklarını düşünüyorum çünkü belli bir haftadan sonra plasenta yaşlanması gayet normalmiş. Tabiki çok erken 20li haftalarda başlamadıysa.Sende hiç kafana takma.Kızlar dün doktora gittim 34+0 tam, bebek kilosu suyu boyu gayet iyi ama plasenta da yaşlanma var dedi34 haftada 2250 gr 45 cm ama bundan sonra kan akışı ve oksijen yavaşlayıp beslenemezse erken doğum olursa diye çok korkuyorum. Başına gelen yada daha önce duyan var mı ?
Bizim komşunun çocuğu plasenta yaşlanmasından dolayı erkenden sezeryana aldılar. Çünkü 35. Haftada Gr kilo almamıştı bebek. 2 kilo doğdu tam hiç kuveze gerek kalmadan eve geçti bebisiyleKızlar dün doktora gittim 34+0 tam, bebek kilosu suyu boyu gayet iyi ama plasenta da yaşlanma var dedi34 haftada 2250 gr 45 cm ama bundan sonra kan akışı ve oksijen yavaşlayıp beslenemezse erken doğum olursa diye çok korkuyorum. Başına gelen yada daha önce duyan var mı ?
2.650 kilosu 47cm boyubende dün gittim 33+2 ydim 34+6 çıktı ultrasonda :) kilosu boyu ne bebişin
Günde 4veya 5 olmasi normal gecmeyen ve sıklasan agrı bizim icin onemli dediDün şu yazdiklariniz sayesinde gece acile gitmedim çünkü gece bı uyandım karnım yine semsert nefesim kesiliyor sandım sanki önce biraz telaslandim eşimi uyandırdım hatta nefes alamıyorum diye ama doktorunuzun söyledikleri aklıma gelince rahatladım sonrada geçti bir daha olmadi.Allah razı olsunbu haftalarda bunları yaşamak normal demek çoğumuz da var aynı durumlar
Ben de yaşıyorum özellikle bebek sırtını dışarı verdiğinde. Çok fena geriyor karnımıDün şu yazdiklariniz sayesinde gece acile gitmedim çünkü gece bı uyandım karnım yine semsert nefesim kesiliyor sandım sanki önce biraz telaslandim eşimi uyandırdım hatta nefes alamıyorum diye ama doktorunuzun söyledikleri aklıma gelince rahatladım sonrada geçti bir daha olmadi.Allah razı olsunbu haftalarda bunları yaşamak normal demek çoğumuz da var aynı durumlar
Evet benim bir tanidigimda da olmustu. 36 haftalik dogurmustu. Oyle sorun edilecek bir sey degil ama zaten su anda bile dogsa kuveze dahi gerek kalmayabilir kilosu boyu posu iyi durumda cunku.Kızlar dün doktora gittim 34+0 tam, bebek kilosu suyu boyu gayet iyi ama plasenta da yaşlanma var dedi34 haftada 2250 gr 45 cm ama bundan sonra kan akışı ve oksijen yavaşlayıp beslenemezse erken doğum olursa diye çok korkuyorum. Başına gelen yada daha önce duyan var mı ?
Bu haftalarda plasenta yaşlanması normal diye biliyorum. Artık doğuma az kaldı çünkü.Kızlar dün doktora gittim 34+0 tam, bebek kilosu suyu boyu gayet iyi ama plasenta da yaşlanma var dedi34 haftada 2250 gr 45 cm ama bundan sonra kan akışı ve oksijen yavaşlayıp beslenemezse erken doğum olursa diye çok korkuyorum. Başına gelen yada daha önce duyan var mı ?
İçimi rahatlattın çok teşekkür ederiiiiim. Bana sigara mi içiyorsun dedi direk doktor , sanırım sigara içenlerde daha çok görülüyormuş sen kullanıyor muydun ?Canım aynı durum bende var doktor bana 30.haftadan beri söylüyor. Her hafta nst ile takip ediyor kalp atışı ve kan akımını. Şuan 35.haftadayım bebekte bir sorun yok kilo almaya da devam ediyor. İlk başlarda çok kafama taktım çok üzüldüm sonra çok araştırdım plasenta görünümünün önemli olmadığını,bebeğin kilo ve kan akımını da genellikle bozmadığını gördüm. Doktorların gereksiz bir abartıyla bizi strese soktuklarını düşünüyorum çünkü belli bir haftadan sonra plasenta yaşlanması gayet normalmiş. Tabiki çok erken 20li haftalarda başlamadıysa.Sende hiç kafana takma.
Doktorum herşeyi biraz abartan korkutmayı ultra seven hep kötü ihtimali göz önünde bulunduran birisi olunca benimde ilk hamileliğimBu haftalarda plasenta yaşlanması normal diye biliyorum. Artık doğuma az kaldı çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?