• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Ben de asla ondan vazgecemem ama ilk bebeğimin ölüm sebebini hiç bilemedik 21.haftada kalbi durdu. Kendimi çok yedim bitirdim. Çünkü patoloji raporu da temiz geldi. Doktorum belki genetik bir rahatsızlığı vardi vs dedi ama hep ihtimallerdi bunlar ve ben kendime çok yüklendim ben nerde hata yaptim bakamadım bebeğime die. Allah korusun umarim bu bebeğim sağlıklıdır ama tedbir amaçlı yapıyoruz. Bu grupta kayip sonrasi gebelik yaşayan kaderdaslarim çok.. normal evhamin birkaç katı oluor maalesef sanki temiz gelicek ve tüm endişelerim bitecek die umuorm belki de.
Cok gecmis olsun canim. Evet gercekten zor bir durum Allah bu hamileliginde kolayliklar versin sana dogumun da kolay gecsin insallah saglikla sihhatle bebeginizi kucaginiza alin🥰 ama unutma o bebegin omru o kadarmis siz test yapmis olsaniz da olmasaniz da o dogmayacakti Allah ona o kadar omur bicti. Sizin de bunu yasayacaginiz varmis. Kendinize yuklenmeyin🙏🏻

Kesinlikle. Hepimizin onceligi sagligi zaten. Ben herhangi bir test yaptirmayi dusunmuyorum belki gerekli gorurse dr fetal dna olabilir. Rabbim saglik versin ama Allah korusun bir problem oldugunu soylemis olsalar bile zaten yine de ondan vazgecmem. Ancak fetal dna da bebegin kalp hastaligi falan da soylenebiliyormus. Ona gore onlem falan aliniyormus sanirim. Sadece bebegin iyiligi icin onu yaptirabilirim diye dusunuyorum
Bende sadece fetal yaptircam yasim 34 genelde 2li testte risk cikiyormus arkadasm benimle yasit 2lide down cikti kahroldu fetal dna da tertemiz cikti sapasaglam bebegi var . Yas ilerledikce riskli cikiyor ama kagitta yoksa sapasaglam doguruyor cok buyuk cogunluk bunu gordum cevremde bir arkadasim hic test yaptirmadi doktor yaptir yasinda var falan dedi zerre korkuusuda yoktu gordugum en guzel cocugu dogurdu ve saglikli
ALLAHIM insallah bizlerede cok saglikli hayirli evlatlarimizi kucagimiza almak nasip olur

Ben de asla ondan vazgecemem ama ilk bebeğimin ölüm sebebini hiç bilemedik 21.haftada kalbi durdu. Kendimi çok yedim bitirdim. Çünkü patoloji raporu da temiz geldi. Doktorum belki genetik bir rahatsızlığı vardi vs dedi ama hep ihtimallerdi bunlar ve ben kendime çok yüklendim ben nerde hata yaptim bakamadım bebeğime die. Allah korusun umarim bu bebeğim sağlıklıdır ama tedbir amaçlı yapıyoruz. Bu grupta kayip sonrasi gebelik yaşayan kaderdaslarim çok.. normal evhamin birkaç katı oluor maalesef sanki temiz gelicek ve tüm endişelerim bitecek die umuorm belki de.
Kesinlikle kayip olunca anksiyeteler katlaniyor ama bu da cok normal bende kaybettim o kadar agladim uzuldum simdi bunu yasamisim bir daha yasarmiyim acaba diye biraz diken ustundeyim .Kaygimi abarti bulmuyorum ben de kayip yasayan anneleri anliyorum Allah yuzumuzu güldürecek insallah bu sefer

Kesinlikle. Hepimizin onceligi sagligi zaten. Ben herhangi bir test yaptirmayi dusunmuyorum belki gerekli gorurse dr fetal dna olabilir. Rabbim saglik versin ama Allah korusun bir problem oldugunu soylemis olsalar bile zaten yine de ondan vazgecmem. Ancak fetal dna da bebegin kalp hastaligi falan da soylenebiliyormus. Ona gore onlem falan aliniyormus sanirim. Sadece bebegin iyiligi icin onu yaptirabilirim diye dusunuyorum
Ben kizima hamileyken hicbir tesi yaptirmadim ayrintili ulturasona girdim sadece bende sizin gibi dusundum sonuc olarak aldirmayacaktim doktorumda aldirmayacaksan yapmayalim sana birakiyorum dedi

7 kere düsük 1 kerede kurtaj oldum ve sonunda kan pihtilasmasi oldugu belli oldu kizima hamileyken coraspirin ve progesteran kullandim rabbim korudu bundada igne aspirin ve progesteran kullaniyorum ama hala sitresliyim birsry olacak diye

Evet ücretli 6800 dediler ama biraz ailemizin desteğiyle yaptircaz. İçimiz rahat olsun ileride cikabilecek genetik rahatsızlıklar dahil %99 kesinlikle çıkabiliyor
Benim arkadasim 4 test yaptirdi ve daha 33 yasinda dowm sendromu riski var demis doktoru oda sizinki gibi bir test yaptirdi 7.000 tl sonucu bekliyo

Fetal dna testi belcikada 11-12 hsfta arasi yapiliyor kesinlikle herkes yaptiriyor burda.. almanyda bu test ucretli ama sukur belcikada 2016 da ucretliyfi suan cok az bi fyat ödenip yapiliyor.. ben hepsine yaptirdim korkuyor insan ne olur ne olmaz

Benim su anda 10+2 daha en az bir 4 haftasi var heralde cinsiyetine insallahh. Grupta daha buyuk bebisler vardi ya 12 13 haftalik olmalari lazim heralde belki onlar ogrenmistir diye merak ettim🥰 valla benim mide bulantilarim var biraz zorluyor bir de hafif kasik agrilarim var bugun. Sizin nasil geciyor😍
Benim mide bulantısı istiğfar hı geçmek bilmiyor artık korkuyorum serum bile fayda etmiyor geceleri de çok tuvalete kalkmaya başladım hafif kasik ağrılarım var nasıl geçecek bilmiyorum Allah yardımcımız olsun .

Benım doktorum ikili testi kesin istiyor ayrıntılı ultrasyonu bana bıraktı. Bana kalsa ikiliyi yaptırmayıp direk ayrıntılı yaptıracaktım. Ama kaybım olsa idi hiç düşünmez direk fetal yaptırırdım en güvenilir test bence o .olacağı varsa zaten oluyor ama bizler tedbiri elden bırakmayalım

Ben kizima hamileyken hicbir tesi yaptirmadim ayrintili ulturasona girdim sadece bende sizin gibi dusundum sonuc olarak aldirmayacaktim doktorumda aldirmayacaksan yapmayalim sana birakiyorum dedi
Ben de kizima hamileyken sadece 12. haftada daha detayli baktirdim ultrasonda. Extra bisi yaptirmamistim sonuc ne olursa olsun dogurucam demistim. Simdi 35 yasindayim dr ne önerir bilmiyorum. 35 yas üstü risk artiyor sanirim arastirmadim henüz ama

Kasik bel vajina agrilari yuzde 90 gecti akinti yuzde 99 kalmadi ama 2 gündür bas ağrısı musallati basladi ilk trimesterda normal dediler oyuzden uzerine dusmuyorum ama dun sagdaydi bugun sol sakaklar kulagimin arkasin basim önü zonkluyor bas agrisi yasayan varmi

Kesinlikle kayip olunca anksiyeteler katlaniyor ama bu da cok normal bende kaybettim o kadar agladim uzuldum simdi bunu yasamisim bir daha yasarmiyim acaba diye biraz diken ustundeyim .Kaygimi abarti bulmuyorum ben de kayip yasayan anneleri anliyorum Allah yuzumuzu güldürecek insallah bu sefer
İnşallah Allah'ım tekrar sinamasin bu korkuyu atamicaz herhalde kucagimizi alana kadar

Bende sadece fetal yaptircam yasim 34 genelde 2li testte risk cikiyormus arkadasm benimle yasit 2lide down cikti kahroldu fetal dna da tertemiz cikti sapasaglam bebegi var . Yas ilerledikce riskli cikiyor ama kagitta yoksa sapasaglam doguruyor cok buyuk cogunluk bunu gordum cevremde bir arkadasim hic test yaptirmadi doktor yaptir yasinda var falan dedi zerre korkuusuda yoktu gordugum en guzel cocugu dogurdu ve saglikli
ALLAHIM insallah bizlerede cok saglikli hayirli evlatlarimizi kucagimiza almak nasip olur
Aminn insallahh🥰 İste boyle bir sektor de var para kazanmak icin bu tarz seyleri gerekli gibi gosterip yaptiriyorlar. 2’li testte dedigin gibi ben de cok duydum bu sekilde sonuc alip yikilan bos yere. Ne gerek var zaten en basta o kadar uzuleceksin yikilacaksin. Yapacaksan en basta fetal dna yi yaptir kesin sonuc al. Ama dr gerek yok derse ben fetal i de yaptirmak istemiyorum. Bakalim insallah saglikla dogsunlar Allah tum bebislerimize uzun omurler nasip etsin💜

Sadece sonlandirip devam etmek icin mi bu testler yapiliyor peki? Ben de bebegimden vazgecmem Allah in izniyle. Bu durumda hicbir teste gerek yok mu yani?

Bana tahmin yapıldı canım usg ye göre 12+1 haftalık kesin olmamakla birlikte kıza benzetti. Zaten nubu da baya paralel yani değişmez diye düşünüyorum doktorum da işin ehli zaten birşey gördü demek.
Ayy hayirli olsun cok sevindim adiniza😍 ogrenmissiniz. Darisi bizlerin de basina insallahh. O zaman 12.haftada da bir sekilde ogrenilebiliyor heralde. Sizde tat durumu nasil eksi tatli isteginde bir baskinlik var mi mesela? Bu soylenti dogru mu merak ediyorum eksi-Ayse muhabbeti😃 bir de bulantiniz oluyor mu

Ben fetal dna yaptirma taraftariyim her zaman. Bebegimden vazgecmem diyor cogu anneler fakat Allah korusun sadece down syndrom degil farkli genetik hastqliklarda ortaya cikiyor… bilmiyorum iyice arastirin Rabbim sagsaglim kavusmamizi nasip etsin insallah

Ayy hayirli olsun cok sevindim adiniza😍 ogrenmissiniz. Darisi bizlerin de basina insallahh. O zaman 12.haftada da bir sekilde ogrenilebiliyor heralde. Sizde tat durumu nasil eksi tatli isteginde bir baskinlik var mi mesela? Bu soylenti dogru mu merak ediyorum eksi-Ayse muhabbeti😃 bir de bulantiniz oluyor mu
Aşerme yok hatta iştahım kapalı diyebilirim. 2 kızım daha var ve onlarda kusma halsizlik yaşamamıştım son derece rahattım bu gebeliğim daha zorlu geçiyor bulantı kusma baş dönmesi halsizlik hepsi var ama muhtemelen yine kız yani hiç alakası yok diye düşünüyorum.

Back