• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Kasik bel vajina agrilari yuzde 90 gecti akinti yuzde 99 kalmadi ama 2 gündür bas ağrısı musallati basladi ilk trimesterda normal dediler oyuzden uzerine dusmuyorum ama dun sagdaydi bugun sol sakaklar kulagimin arkasin basim önü zonkluyor bas agrisi yasayan varmi
Iki gündur bendede oluyo ama hafif merak etme ilk kizimda vurmustu beni hemde agri kesicide icmemistim 2 gun yataklik olmustum oluyir normal demisti doktorum ama sonralarda parol icebilirsin dedi migren tuttuginda

Sadece sonlandirip devam etmek icin mi bu testler yapiliyor peki? Ben de bebegimden vazgecmem Allah in izniyle. Bu durumda hicbir teste gerek yok mu yani?
Dowm sendromu yada ona benzer sendromlarin anne karninda tedavisi olmuyor birde benim gorumcemin down sendromlu oglu var ve tüm testleri normal cikmasina ragmen dogumda dowmlu oldugu ortaya cikti doktor bile sasirmisti verecek olan rabbim herneolursa olsun veriyo

Iki gündur bendede oluyo ama hafif merak etme ilk kizimda vurmustu beni hemde agri kesicide icmemistim 2 gun yataklik olmustum oluyir normal demisti doktorum ama sonralarda parol icebilirsin dedi migren tuttuginda
Valla bu sabah hala agriyor bazen gun icinde geçiyor musallat olmus gibi bir agri ama hamilelikte normalse sorun yok tsk ederim insallah ilaca gerek kalmadan geçer ❤

Benim ilk bebegimin hastalığı ikili testte öğrenildi ve ben kendimi ona göre hazırladım. Aldirmadim tabi ki Allah ne zamana kadar bana emanet ettiyse o kadar benimle olacakti. Dogumda vefat etti. Hiçbir hazırlık yapmadım. İkili testi yaptırmayıp hastalığını öğrenmeseydim bütün hazırlıklarını yaptıktan sonra kaybedecektir ve bu beni daha çok yıpratacakti. İkinci bebegime de yaptırdım simdikine de yaptiracagim. 2 hafta sonra randevum var 13 hafta dolunca gel cinsiyete de daha rahat bakarız dedi. Diken üstündeyim hala insallah bir sıkıntı çıkmaz.

Aşerme yok hatta iştahım kapalı diyebilirim. 2 kızım daha var ve onlarda kusma halsizlik yaşamamıştım son derece rahattım bu gebeliğim daha zorlu geçiyor bulantı kusma baş dönmesi halsizlik hepsi var ama muhtemelen yine kız yani hiç alakası yok diye düşünüyorum.
Senin gordugun ruyandan oglun olcak sanmistim ben :) nasip cnm❤️

Dowm sendromu yada ona benzer sendromlarin anne karninda tedavisi olmuyor birde benim gorumcemin down sendromlu oglu var ve tüm testleri normal cikmasina ragmen dogumda dowmlu oldugu ortaya cikti doktor bile sasirmisti verecek olan rabbim herneolursa olsun veriyo
Fetal dna ile 99% dogru sonuc veriyor cnm bu dedigin ikili testtir

Nasip kısmet hayırlısı olsun canım rüyalar bazen bilinç altıdır neyi düşünüp sorguluyorsak onu görürüz bazen. Allah yeter ki sağlıklı evlat versin gerisi boş.
Aynen oyle cnm benim 3 kizim var cok guzel inanki❤️ 2 erkek 1 kiz kaybettim acisi ayni o nedenle bende takmiyorum cinsiyeti bakalim 4. Kizim yoldadir belkide🥰

Aynen oyle cnm benim 3 kizim var cok guzel inanki❤️ 2 erkek 1 kiz kaybettim acisi ayni o nedenle bende takmiyorum cinsiyeti bakalim 4. Kizim yoldadir belkide🥰
Allah bir daha yaşattırmasın canım evlatlarına güzel ömürler versin. 3 kız benim de hep hoşuma giderdi onun büyüsü bi başka gibime geliyor. Benim de bir tane düşüğüm var kalbi durmuştu bebeğimin o günden sonra ne olursa olsun sağlıklısı olsun diye dua ettim hep. Allah senin de gönlüne göre versin canım.

Allah bir daha yaşattırmasın canım evlatlarına güzel ömürler versin. 3 kız benim de hep hoşuma giderdi onun büyüsü bi başka gibime geliyor. Benim de bir tane düşüğüm var kalbi durmuştu bebeğimin o günden sonra ne olursa olsun sağlıklısı olsun diye dua ettim hep. Allah senin de gönlüne göre versin canım.
Amin canim hepimiz sagsaglim bebeklerimize kavusalim insallah en önemlisi bu❤️🤲

Arkadaşlar tüylenmeye çözümünüz nedir acaba? Ağda falan yaptırıyor musunuz veya yaptırmayı düşünüyor musunuz?

Gunaydın arkadaslar aralarda sag kasıgımda bir dolgunluk hissi oluyo sizlerdede varmi acaba yine acayip evham yapmaya basladim 🙈🙈

Arkadaşlar tüylenmeye çözümünüz nedir acaba? Ağda falan yaptırıyor musunuz veya yaptırmayı düşünüyor musunuz?
benim ilk hamileliğimde karın kısmımda tüylenme olmuştu ama doğumdan sonra tamamen döküldü. ağda vs yapmadım. genelde de tüy problemi olan biri değilim ama.

Sadece sonlandirip devam etmek icin mi bu testler yapiliyor peki? Ben de bebegimden vazgecmem Allah in izniyle. Bu durumda hicbir teste gerek yok mu yani?
tam olarak böyle değil aslında. çocuğunuzda bir problem varsa bunun önceden tespit edilmesi çok çok önemli. tedavi ve takip için. tedavisi olmasa bile doğum sonrası psikolojinizi hazırlamak için. mevzu sadece aldırmak değil. mesela benim ilk oğlumda böbrek büyümesi görüldü detaylıda ve sürekli takip ettiler. doğumdan sonra büyüme devam etseydi anında tedaviye başlayacaklardı ve hamileliğim boyunca da böbreklere sürekli baktılar. siz gerekli tüm testleri yaptırın. hem bebeğiniz hem de kendiniz için.

Benim ablam tarama testlerini yaptırdıktan sonra çok yıprandı. Yeğenim için 10'da 1 oranında down sendromlu dedi doktoru. Normal olanlarda bu değer 1000 5- 10 falan çıkarmış. Ense kalınlığı da normalin üstünde çıktı. Hatta doktor down olsa yine iyi demiş. Ablam ne olursa olsun kabulüm dedi 9 ay çok dua etti çok ağladı. Hiç bir şey yaptırmadı. Çocukta maaşallah hiç bir sorun yok. Hala ensesi kalın bir çocuk, 10 yaşında uzun boylu yakışıklı bir yeğenim var :)

İkili dörtlü taramalar ihtimallerden bahsediyor. Bu yüzden kesinlik yok.

Bunları yaşamamak ve çocuğu da anne karnında strese sokmamak için fetal dna yaptırmayı bende düşünüyorum.

Aşerme yok hatta iştahım kapalı diyebilirim. 2 kızım daha var ve onlarda kusma halsizlik yaşamamıştım son derece rahattım bu gebeliğim daha zorlu geçiyor bulantı kusma baş dönmesi halsizlik hepsi var ama muhtemelen yine kız yani hiç alakası yok diye düşünüyorum.
Degisiyor demek ki hamilelik sirasina gore de. Benim su an ilk ama cok zorlu geciyor. Diger hamileligimde insallah daha kolay gecer diye umuyorum

Ankara etlik şehir hastanesine gidiyorum. İlk kez muayene olduğum için bişey demedim. Dr da teklif etmedi. Bu seferki gidişimde söyleyim diyorum bakalım ne diyecek.
Selamun aleykum bende oraya gidiyorum. Henüz kalp atışı için randevu bulamadım . bu hafta için Dr gel demişti ama. Sanırım haftaya giderim . Dr unuz kimdi ve memnunmusunuz acaba💚

Back