2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar yarın detaylı ultrasonum var. Doktora sorulması gereken önemli şeyler var mı? Özellikle tahmini doğum tarihini sorucam Rheaa Rheaa detaylıdaki tarih tutuyor demişti 🤭 rahim uzunluğu, bebeğin suyunu, plasentanın konumunu, ve anneden bebeğe olan kan akışı durumunu da soracağım başka önemli aklıma gelen olmadı 🤔
Canım bende kızımda yani detaylı ultrasonda femur kemiği olcumune göre tahmini doğum tarihi yazıyordu kızımda 1 gün farkla tuttu. Zorunlu sezeryan olmasına rağmen ameliyat öncesi suyum geldi ve acilmam vardi. Şimdi oglanda da femur uzunluğuna göre 7 mart yazıyor bakalım tutacak mı bilmiyorum.

Canım bende kızımda yani detaylı ultrasonda femur kemiği olcumune göre tahmini doğum tarihi yazıyordu kızımda 1 gün farkla tuttu. Zorunlu sezeryan olmasına rağmen ameliyat öncesi suyum geldi ve acilmam vardi. Şimdi oglanda da femur uzunluğuna göre 7 mart yazıyor bakalım tutacak mı bilmiyorum.
Aaa bakayım ben de ne yazıyor femur kemiği diye mi yazıyor sana dm den atayım sonuç çıktısını 😅

Kızlar selammmm 😺

Ayrıntılı ultrasonumuz bitti, yaklaşık 45 dk sürdü. Minnoş zorluk çıkarmadı kıpır kıpırdı her yerini gösterdi.😅 Çok şükür bir sorun çıkmadı her şey olması gerektiği gibi. 🙏 Normal doğuma engel teşkil edilecek bir şey de görülmüyor. Bebek haftası ile uyumlu 340 gr. Olmuş. Eli hep ağzında emiyordu, doktor zor çıkarttırdı. 🤭 Doğum için 1 mart ve sonrasını bekliyoruz dedi maksimum 9 mart. Amniyon sıvısı, plasenta, kan akışı, boy, kg, organlar her şey iyi. 💗 Bu da minik tosuncuk kızım 😂
Maşallah çok güzel 😍

Rheaa Rheaa buldum sanırım bu kemik ölçümüydü bu 6 mart yazıyor 🤭

Eklentiler

• IMG_20221022_165652.jpg
    IMG_20221022_165652.jpg
    60,1 KB · Görüntüleme: 68
Kuzum senin cinsiyetler görünmedi mi daha 😅 Bu arada detaylı için Cenk beye gittim ben inanılmaz memnun kaldım
yok benimkileri artık detaylıya bıraktık 😂 doktorum bile ikidir pes ediyor. ben de doktoru soracaktım şimdi kalabalık yapmayayım diye sormadım ama sevindim doktordan memnun kaldığına. doktorum özellikle birine yönlendirmezse ben de Cenk Beyden randevu alacağım. yol konusu problem olmaz inşallah tek endişem o 😇

Evet hastanelerde genelde damardan kan alıyorlar ama damar veya parmakta ölçüm arasındaki tek fark zaman tasarrufu canım 😊 hastaneler genelde damardan kan alıp tahlil ücreti alıyorlar aslında ekstra hiçbir şeyi yok. Takip sırasında parmak ölçümü doğru mu diye bir kac defa hem damar hem parmak ölçümü yapıldı ordan biliyorum.
Birde soylemeden edemeyeceğim söyle bir gerçek var, bebek hareketlensin diye durup durup çikolata yerler ama şeker yuklemesine laf ederler yok şöyle zararlı böyle zararlı diye, sorsan şekeri kontrol altına alınmamış/alinamamis/şekeri olduğunu dair bilmeyen annelerin çocuklarında olan sorun ve problemlerden haberleri var mı acaba? Ki o kadar şekerli vs bir şey değil bir kereye mahsus ve sonucu senin ve bebeğinin sağlıklı bir ömür geçirmek için önlem almanı sağlayacak bir şey ben bunu anlamıyorum ya. Şu şöyle demiş bu böyle demiş. Diyebilir. Kadın doktor bir kere, vücudundaki en ufak değişimden olabilecek tüm olasılıkları tahmin edip erken farkına varabilir aynı eğitimi biz aldık mı?hayır. Benim şekere bağlı suyum bebeğin kese çapı değişti, haftanın her günü fakülte de geçti günlerim... şöyle olursa boyle olur, soyleyse boyle diye olumsuz bir suru kotu haber insanin yuzune acik acik soylenince soka giriyor insan . Her gun fakultede bir doktorun kapisindaydim bebegimmde bir sorun olmasın diye. Benim ihmalin yüzümden çocuğunun saçının teli kırılsa ben onun vicdan muhakemesini veremem kendime... o yüzden kimsenin kimseye şunu yaptırma bunu ettirmeyin çok sakıncalı deme hakkı olduğunu kimse kusura bakmasın ama düşünmüyorum. Bahse konu olan bir bebek, ne ihmale gelir ne kulaktan dolma bilgiye. Beni her ay kontrol edip kendmi emanet ettiğim doktoruma güvenirim başka da kimseye güvenmem o ne diyorsa ölçer tartar arastirir gerekirse birden fazla fikir alır ve değerlendiririm. Yok TV deki kadın şunu demiş yok komşum bunu dedi yok karnımın bilmemkiminin çocuğu böyle olmuşsa yer yok sağlık bu! Dinlersin onları yarın öbür gün bir sorun olur dediğinde seni dinledim diye sana tek diyeceğim dinlemeseydin kardeşim olur, insan oturur yaptığı hatalarla yüzleşir. O yüzden diyeceğim o ki tvdeki doktora komşuna değil de seni takip eden doktorun ne dediğine güvenin... güvenmiyorsaniz da lafına inandığınız doktorlar sizin takibinizi üstlensin. Kimse üzerine alınmasın lütfen, genel olarak söylüyorum ben.
Selamlar canim. Ben bu yazdıklarının hiçbirini yapmadığım için üzerime alınmıyorum ama yaptırmayacagimi ben söylediğim için yazma gereği duydum. Herkesin kendi aklı fikri kimsenin kimseye yaptir ya da yaptırma deme hakki yok. Şeker yüklemesini öneren doktorlar olduğu gibi önermeyen kadın doğum doktorları da var. Yuzde yüz tüm doktorların fikir birliği içinde olduğu bir konu değil. Bilim de arastirarak sorgulayarak ilerler oyuzden bu tartismalari ben faydali buluyorum. Bu vebal meselesi yaptir diyen doktorlar için de geçerli çünkü ileride bebeğe yada anneye olasi zararları arastirilmis bir yöntem değil. Her anne kendi açısından kar-zarar analizi yaparak kendisi ve bebeği için en doğru kararı verir. Ben gebelik sekerinin ne onemi var gibi bir tavirda asla olmadim cok önemli bir konu oldugunu zaten belirttim sadece tespit yontemini kendi adima onaylamadigimi soyledim. Bu konudaki son mesajım çünkü benim niyetim polemik çıkarmak asla değil, burda herkes araştıran, birbirine yardımcı olan profiller ve saygı çerçevesinde hepimizin fikrimizi söyleme hakkına sahip olduğumuzu düşünüyorum. Hepinize saygi duyuyorum, burda birbirimizi görmeden arkadaş olduk bu ortam kıymetli, sevgilerimle ❤️

Kızlar selammmm 😺

Ayrıntılı ultrasonumuz bitti, yaklaşık 45 dk sürdü. Minnoş zorluk çıkarmadı kıpır kıpırdı her yerini gösterdi.😅 Çok şükür bir sorun çıkmadı her şey olması gerektiği gibi. 🙏 Normal doğuma engel teşkil edilecek bir şey de görülmüyor. Bebek haftası ile uyumlu 340 gr. Olmuş. Eli hep ağzında emiyordu, doktor zor çıkarttırdı. 🤭 Doğum için 1 mart ve sonrasını bekliyoruz dedi maksimum 9 mart. Amniyon sıvısı, plasenta, kan akışı, boy, kg, organlar her şey iyi. 💗 Bu da minik tosuncuk kızım 😂
Yaa ne güzel kız buuu annesii maşallah ona sağlıkla gelsin inşallah kuzucuk 🧿❤️🌸

Tesekkur ederim 🙏 bence sizin esiniz de cok dusunceli. Ben boyle seylerde ne oldugundan ziyade niyetin onemli oldugunu dusunuyorum. Kisiliklerine gore gostergeleri degisiyor :) O kebap bence cok lezizdir, amaci ve anlami cok kiymetli 🙂

O işin şakası tabi ki eşim sağolsun benim belim ağrıyor diye bana yerden eğilip bir şey aldırmıyor %90 ev işine yardım etmeye de başladı Allah razı olsun 😊 tektasimi değiştirmeyi de teklif etti 3 çocuk daha ekleniyor hanemize ve doğum masrafları var diye ben kabul etmedim ama evlilik yildonumunde tutturdu kebapci diye secenek sunmadi bana ondan takiliyorum ona biraz 🥰🤣🤣

Kızlar selammmm 😺

Yaa yerim ben onları nasıl tatlılar benim kızımın da vardı böyle resimleri ama bu kuzucuklardan alamıyorlar boyle resim ugrasiyor da doktorum 🙈🤣🤣 yaa umarım normal doğum yapabilirsin senin için dua edeceğim ben artık deneyemem bile yasak ama yapabilen herkes bu deneyimi yaşasın inşallah 🥰😊🌸 Sağlıkla doğsun inşallah tospik 😍🥰

Ya yerim göbüşünü çok tatlış bi annesin 🤣🤣😍 Yorgunluğunu anlıyorum canım bir tane taşımak bile zor sen üç tane taşıyorsun. Allah güç versin sana da kuzum🙏🏻 Bize uygulanacak yöntemde tek embriyo transferi yapılıyormuş çünkü kendiliğinden ikiz olma şansı yüksekmiş normal tüp bebeklere göre. İki koyduklarında üçüz dördüz olma ihtimali var diye tek koyacaklarmış. Bakalım tek duam o sağlıklı embriyoyu bulabilmek. Yıllarımızı almaz inşallah sağlıklı civcivi bulmak. Duaların için çok sağol bitanem ❤️❤️

Vallahi bu kadar erken başlamasını beklemiyordum belirtilerin nefes nefeseyim sürekli ben 30larda ayağa kalkamam sanirim 2 3 gün tempolu geçti şuan bel ağrımdan doğrulamıyorum her türlü vitamin magnezyum kalsiyum ıvır zıvır içtiğim halde 😑😔
Evet iki bebek koyup 3 bebeğe dönüşmesi çok yaygınmış inşallah hayırlısı olsun kuzucum hayırlısı senin için hangisiyse o olsun inşallah 😍🥰🤲🤲

Süper o zaman canım ben de ilk kez duyunca tereddüte düşmüştüm ☺️

Ah canım Allah kimseye yaşatmasın cidden. Bir de bu şeker o kadar sinsi bir şey ki zayıfa, kiloluya bakmıyor. Diyorum ya 50 kg dım insülin direncim çıktığında diyetisten bile şaştı kaldı ben sana ne diyeti vereyim diye 😔 Şimdi gel de yükleme yaptırma nasıl riske atarım 😔 Keşke her şeyin en doğalını, en faydalısını, en güzelini yiyebilsek ama nerdeee? Kim yiyor ki. Daha bu sabaha meyvesuyu ile çikolata yedim randevuya girmeden evvel bebek hareketlensin diye bu da şeker yüklemesi😣 Ve içerikleri leş ürünler 😣 Ben hep derim tıbba, bilime güveniyorum diye. Çevremde bir çok olumsuz örnek gördüm bir de bu şeker yüzünden... O yüzden çok korkuyorum. Yaptırmayarak, "acaba" diyeceğime yaptırırsam vicdanım daha rahat olacak. Her anne bebeği için en iyisini bilir, karar verir. Allah verdiğimiz kararların hep iyi sonuçlarıyla yüzleştirsin inşallah.
Malesef sinsi. Belirti verdiği gibi belirti vermediği durumlar da oluyor, verdiği belirti hamilelikte normal olur herhalde düşünen de oluyor.
Herseyin doğasını yiyemiyoruz malesef. Bu arada ben kontrole giderken ekstra hiçbir şey yemiyorum. Bazen gitmeden 1 yeşil muz + birkaç tane badem tüketiyorum. Doktor genel rutinini görsün diye.. yine de tercih tabi. Şeker var mı yok mu belirlenmesi önemli olan, kimi günde 9 defa ölçüm yapar evinde o şekilde kontrol eder kimi şeker yüklemesi yapar o şekilde bakar. Ama genel olarak önemli olan olup olmadığının öğrenilmesi. Şeker şüphesi varsa tabi en doğru sonuç yüklemede ortaya çıkıyor. Evdeki ölçümler doğru değil demek değil bu. Ama rutin yemeğimizi yetip ölçüm yapıyoruz ve genelde yediklerimize dikkat etmiş oluyor. Bu arada şekeri sadece şeker yükseltmiyor ki, hamur işi kızartma da yükseltiyor ama herhalde şeker kullanımı daha kolay olduğu için o şekilde yapılıyor bilemiyorum tabi sadece fikir yürütüyorum. Velhasıl nasıl olduğu önemli değil ama gebelik şekeri var mi yokmu onun tespiti önemli olan.

Malesef sinsi. Belirti verdiği gibi belirti vermediği durumlar da oluyor, verdiği belirti hamilelikte normal olur herhalde düşünen de oluyor.
Herseyin doğasını yiyemiyoruz malesef. Bu arada ben kontrole giderken ekstra hiçbir şey yemiyorum. Bazen gitmeden 1 yeşil muz + birkaç tane badem tüketiyorum. Doktor genel rutinini görsün diye.. yine de tercih tabi. Şeker var mı yok mu belirlenmesi önemli olan, kimi günde 9 defa ölçüm yapar evinde o şekilde kontrol eder kimi şeker yüklemesi yapar o şekilde bakar. Ama genel olarak önemli olan olup olmadığının öğrenilmesi. Şeker şüphesi varsa tabi en doğru sonuç yüklemede ortaya çıkıyor. Evdeki ölçümler doğru değil demek değil bu. Ama rutin yemeğimizi yetip ölçüm yapıyoruz ve genelde yediklerimize dikkat etmiş oluyor. Bu arada şekeri sadece şeker yükseltmiyor ki, hamur işi kızartma da yükseltiyor ama herhalde şeker kullanımı daha kolay olduğu için o şekilde yapılıyor bilemiyorum tabi sadece fikir yürütüyorum. Velhasıl nasıl olduğu önemli değil ama gebelik şekeri var mi yokmu onun tespiti önemli olan.
Benim ilk gebeligimde verdigim seker olcumleri hep normaldi fakat seker yuklemesinde cok yuksek cikti,ultrason bulgusu da yoktu(bebekte irilik,suyun fazlalaligi gibi) nitekim hamileligimin son iki ayinda diyet ve her ogun sonrasi olcum yaptim.Bir kere canim visne cekmisti bir avuc yedim cokta degildi(bilmeseydim cok daha fazla yerdim) sekerim firlamisti.Yani kisinin karari tabi ama eger yukleme yapilmayacaksa cok titizlikle takip yapilmali,cidden cok sinsi.

Ozellikle ilk gebeligi olanlar dikkat etsinler diye sizi alintilayip tecrubemi yazdim.Bu gebeligimde yukleme yaptirmayacagim,seker varmis gibi dikkat edip olcum yapacagim.Fakat ilk gebeligi olanlar bilemedikleri icin cok cok dikkat etmeleri gerekir.

yok benimkileri artık detaylıya bıraktık 😂 doktorum bile ikidir pes ediyor. ben de doktoru soracaktım şimdi kalabalık yapmayayım diye sormadım ama sevindim doktordan memnun kaldığına. doktorum özellikle birine yönlendirmezse ben de Cenk Beyden randevu alacağım. yol konusu problem olmaz inşallah tek endişem o 😇
İnatçı olacak senin bıcırıklar 😅 Bakalım değerlendir canım detaylı 1 defa olduğu için artık gelip gidersiniz en kötü hem gezmiş olursunuz 🥰
Yaa ne güzel kız buuu annesii maşallah ona sağlıkla gelsin inşallah kuzucuk 🧿❤️🌸
Sağol teyzesi hepsi ayrı minnoş 🥰
Yaa yerim ben onları nasıl tatlılar benim kızımın da vardı böyle resimleri ama bu kuzucuklardan alamıyorlar boyle resim ugrasiyor da doktorum 🙈🤣🤣 yaa umarım normal doğum yapabilirsin senin için dua edeceğim ben artık deneyemem bile yasak ama yapabilen herkes bu deneyimi yaşasın inşallah 🥰😊🌸 Sağlıkla doğsun inşallah tospik 😍🥰
Hahaha seninkiler ayrı tatlı zaten içerde kimbilir neler yapıyorlar 😅 İnşallah canım gönlümden geçen öyle ama bakalım süreç ne olacak bebiş nasıl isterse öyle geliyor eninde sonunda 🤭

Benim ilk gebeligimde verdigim seker olcumleri hep normaldi fakat seker yuklemesinde cok yuksek cikti,ultrason bulgusu da yoktu(bebekte irilik,suyun fazlalaligi gibi) nitekim hamileligimin son iki ayinda diyet ve her ogun sonrasi olcum yaptim.Bir kere canim visne cekmisti bir avuc yedim cokta degildi(bilmeseydim cok daha fazla yerdim) sekerim firlamisti.Yani kisinin karari tabi ama eger yukleme yapilmayacaksa cok titizlikle takip yapilmali,cidden cok sinsi.

Ozellikle ilk gebeligi olanlar dikkat etsinler diye sizi alintilayip tecrubemi yazdim.Bu gebeligimde yukleme yaptirmayacagim,seker varmis gibi dikkat edip olcum yapacagim.Fakat ilk gebeligi olanlar bilemedikleri icin cok cok dikkat etmeleri gerekir.
Söylediklerinizin hepsi çok doğru kızlar. Çok hassas bi konu gerçekten. Umarım hiç birimiz yaşamayız böyle olumsuz tecrübeler bi daha 🙏

O işin şakası tabi ki eşim sağolsun benim belim ağrıyor diye bana yerden eğilip bir şey aldırmıyor %90 ev işine yardım etmeye de başladı Allah razı olsun 😊 tektasimi değiştirmeyi de teklif etti 3 çocuk daha ekleniyor hanemize ve doğum masrafları var diye ben kabul etmedim ama evlilik yildonumunde tutturdu kebapci diye secenek sunmadi bana ondan takiliyorum ona biraz 🥰🤣🤣

Vallahi bu kadar erken başlamasını beklemiyordum belirtilerin nefes nefeseyim sürekli ben 30larda ayağa kalkamam sanirim 2 3 gün tempolu geçti şuan bel ağrımdan doğrulamıyorum her türlü vitamin magnezyum kalsiyum ıvır zıvır içtiğim halde 😑😔
Evet iki bebek koyup 3 bebeğe dönüşmesi çok yaygınmış inşallah hayırlısı olsun kuzucum hayırlısı senin için hangisiyse o olsun inşallah 😍🥰🤲🤲
Masallah Allah insallah omur boyu mutlulukla evliliginizi her iki dunyaya da daim etsin 🤲🌾 Ne yapsin esiniz, siz kabul etmeyince en azindan yemek yiyelim demis 😅😅

Selamlar canim. Ben bu yazdıklarının hiçbirini yapmadığım için üzerime alınmıyorum ama yaptırmayacagimi ben söylediğim için yazma gereği duydum. Herkesin kendi aklı fikri kimsenin kimseye yaptir ya da yaptırma deme hakki yok. Şeker yüklemesini öneren doktorlar olduğu gibi önermeyen kadın doğum doktorları da var. Yuzde yüz tüm doktorların fikir birliği içinde olduğu bir konu değil. Bilim de arastirarak sorgulayarak ilerler oyuzden bu tartismalari ben faydali buluyorum. Bu vebal meselesi yaptir diyen doktorlar için de geçerli çünkü ileride bebeğe yada anneye olasi zararları arastirilmis bir yöntem değil. Her anne kendi açısından kar-zarar analizi yaparak kendisi ve bebeği için en doğru kararı verir. Ben gebelik sekerinin ne onemi var gibi bir tavirda asla olmadim cok önemli bir konu oldugunu zaten belirttim sadece tespit yontemini kendi adima onaylamadigimi soyledim. Bu konudaki son mesajım çünkü benim niyetim polemik çıkarmak asla değil, burda herkes araştıran, birbirine yardımcı olan profiller ve saygı çerçevesinde hepimizin fikrimizi söyleme hakkına sahip olduğumuzu düşünüyorum. Hepinize saygi duyuyorum, burda birbirimizi görmeden arkadaş olduk bu ortam kıymetli, sevgilerimle ❤️
Tabikide canım, tabikide amacımız polemik değil. Demek istediğimi aslında özetlediniz kimsenin kimseye yaptır yada yaptırma deme hakkı yok. Siz yaptirmamissiniz sizin tercihiniz tabikide. Sizin yazınizin bir üstünde yazdığım şeyi tekrarlamak istiyorum önemli olan gebelik şekeri var mi yokmu onu bilmek yöntem, yol tercih meselesi. Kimi evde takıp eder kimi hastanede( hamilelik öncesi yıllardada birden cok yaptirdim ve o zamanlar bildiginiz sicak suyun icine seker koyup serbet yapiyorlardi,) Ama önemli olan var mı yok mu o. Ama direk şeker yuklemesinde bebeğe o kadar şeker gidecek söyle böyle kesin cümlelerle konuşulmasını doğru bulmuyorum. Evet tartışılan bir konu. Tabikide hepimiz fikrimizi açıkça söyleyeceğiz kimsenin kimseye yaptırma gibi kesin önerilerde bulunması doğru değil. Benim genel demek istediğim bu tarz söylemler olduğunda mesela biri yaptırmayın o kadar şekeri bebeğe yüklemeyin cok zararli dedi, bunu okuyan X kişisi ( malesef herkes sizin gibi araştırmıyor bilimsel yanlarını) buna inandı ve yaptırmadı. Gebelik şekerine bağlı sorunlar oluştu diyelim eee sonrası? Burası açık bir forum üyeler olduğu gibi disardan arama yapıp sadece bir mesaja ulaşan insanlar var. Hatta ve hatta şöyle diyeyim az önce minseo minseo ile konuştuk, yine bu forumda bir yerde bir anne yenidogan bebeğine su veriyordu, vücudu susuz kalmasın diye ve bunu paylaştığında gruptan birkaç anne daha su vermeye başladığını okudum ben. Kisinin kendi tercihi yaptirir veya yaptirmaz ama bunu en dogrusu olarak soylemek dogru degil.
benim acimdan dogru bir uygulama degil ben yaptirmadim demekle, uygulama dogru degil yaptirmayin demek arasindaki fark aslinda demek istedigim.Uzun oldu ama umarım demek istediğimi anlatabilmisimdir,kalpler kırılsın hiç istemem ❤

Benimde ilkinde vardı doktorum yapmaya gerek yok yine çıkacak dedi, şeker varmış gibi diyet yapıyorum. Yakında evde parmaktan ölçümlere de başlayacağım😔 malesef bünyeden bünyeye değişiyor. Gönül ister ki hiç çıkmasın olmasın ama oluyor işte tek çaresi de bilip önlem almak.

İnatçı olacak senin bıcırıklar 😅 Bakalım değerlendir canım detaylı 1 defa olduğu için artık gelip gidersiniz en kötü hem gezmiş olursunuz 🥰

Sağol teyzesi hepsi ayrı minnoş 🥰

Hahaha seninkiler ayrı tatlı zaten içerde kimbilir neler yapıyorlar 😅 İnşallah canım gönlümden geçen öyle ama bakalım süreç ne olacak bebiş nasıl isterse öyle geliyor eninde sonunda 🤭
Evet tatlışlar teyzesi 😘🤭😌

Selam kızlar🌸
Çıktık perinatologdan her şey çok iyi gidiyormuş şu anda her şey yolunda dedi çok şükür çok uzun sürmedi bizim ki yarım saate yakın sürdü. Çok iyi inceledi her şeyini ama pek konuşmadı dr😃 Bende çok bir şey bilmediğim için bir şey soramadım biraz endişeli biraz fazla fazlaaa heyecanlı olduğum için zaten dua etmekle geçiyor dakikalarım😂
363 gr olmuş miniktostos💚 Sat ile uyumlu dedi tahmini doğum için de 9-12 Mart arası bekliyoruz dedi🧿 Bir de hanımefendinin sizlerle bir fotosunu paylaşıyorum💝 Herkese bol sağlıklı huzurlu haftasonları diliyorum canımanneler🎊
Bize detaylı yapan Dr hiç tahmini doğum tarihi falan söylemedi ya. Sadece ölçümlere göre 3 gün önde görünüyor dedi🤦 kendi dr um çok daha ayrıntılı söylüyor herşeyi. Boyunu bile söylememiş çıktıktan sonra farkettik.sadece kiloyu söyledi. Neyse herşey yolundaymis şükür diyip önemsemedim😄 sağlıkla gelsin inşallah minikler💕

Kızlar selammmm 😺

Ne güzel ya benimki de hep uyuyo 🤦 şimdiye kadarki kontrollerde sadece birinde uyumuyodu. Dr yemek ye öyle gel hareketlensin dedi yine de oralı olmadı😄 ultrasonda hareketli bebislere özeniyorum, uyuyunca pek bsy anlamiyosun çünkü😬 sağlıkla gelsin minnoş🧿😍

X