2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ay masallah nasil guzel🤲🍀 masallah gercekten tosuncuk... Annesi cok guzel buyutuyor belli ki... Allah im saglikla kucaginiza almayi nasip etsin💐✨
Her şeyinin güzel geliştiğini sağlıklı olduğunu duymak kadar güzel bir duygu yok zaten mükemmel 💕sağlıkla gelsin miniko
Masallah suphanallah kuzucuk çok tatlısın🧿😍❤️
Sağolun kızlar çok teşekkür ederim 🥰🙏
Masallah nasıl tatlı gözler hafif çekik gibi saglıkla kucagınıza alın inşallah 🤲🏻🤲🏻💖💖cok sevındım güzel gecmesine darısı başımıza inşallah 🤲🏻🤲🏻🤲🏻
Sağol canım amin inşallah babasına çok benziyor babasının gözleri de çekik 🤭

Kızlar selammmm 😺

Ayrıntılı ultrasonumuz bitti, yaklaşık 45 dk sürdü. Minnoş zorluk çıkarmadı kıpır kıpırdı her yerini gösterdi.😅 Çok şükür bir sorun çıkmadı her şey olması gerektiği gibi. 🙏 Normal doğuma engel teşkil edilecek bir şey de görülmüyor. Bebek haftası ile uyumlu 340 gr. Olmuş. Eli hep ağzında emiyordu, doktor zor çıkarttırdı. 🤭 Doğum için 1 mart ve sonrasını bekliyoruz dedi maksimum 9 mart. Amniyon sıvısı, plasenta, kan akışı, boy, kg, organlar her şey iyi. 💗 Bu da minik tosuncuk kızım 😂
Oh maşallah cok sevindim canim saglikla gelsin minik kız 🤲🧿 allah ım ölüyorum bu fotolara 🤤

Kızlar selammmm 😺

Ayrıntılı ultrasonumuz bitti, yaklaşık 45 dk sürdü. Minnoş zorluk çıkarmadı kıpır kıpırdı her yerini gösterdi.😅 Çok şükür bir sorun çıkmadı her şey olması gerektiği gibi. 🙏 Normal doğuma engel teşkil edilecek bir şey de görülmüyor. Bebek haftası ile uyumlu 340 gr. Olmuş. Eli hep ağzında emiyordu, doktor zor çıkarttırdı. 🤭 Doğum için 1 mart ve sonrasını bekliyoruz dedi maksimum 9 mart. Amniyon sıvısı, plasenta, kan akışı, boy, kg, organlar her şey iyi. 💗 Bu da minik tosuncuk kızım 😂
Maşallah kuzuya sağlıcakla gelsin inşallah 😘♥️

Kızlar selammmm 😺

Sağlıkla gelsin prenses ❤️❤️

Kızlar selammmm 😺

Ah maşallah kuzuma çok sevindimmmmmmm💜💜 bende akşamı bekliyorum heyecanlaaa😘😘😘

Kızlar selammmm 😺

ayy maşallah minnoşa 🧿 sağlıkla gelsin ne güzel de poz vermiş 🙏🌸

Kızlar şeker yüklemesi testini sağlık ocağında parmaktan bakarak yapıyoruz dediler. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı ? Doğru sonuç verir mi emin olamadım.
Doğru sonuç verir canım, hem zaman açısından daha avantajlı. İlk gebeligimde skeer takiplerini hastanede ve evde parmaktan ölçüm cihazıyla yapıyorlardı anlık olarak.

Hastanede damardan bakılıyor canım

Ben Canan Karatay'ın söylemlerini ciddiye almıyorum canım kendisi Kalp alanında uzman o konularda bilgi versin bence. Herkesin uzmanlık alanı başka. Gebelik şekeri yüzünden akrabam ölü doğum yaptı. Rheaa Rheaa da önceki gebeliğinde bu problemle savaşmış o da anlatmıştı zorluk ve risklerini. İnsülin direnci geçmişim var. İçeceğim 75 gr lık glikosol şekerli su, 6 dilim baklavaya eşdeğer. Normalde hiç şeker tüketmeyen bi insan olsam ve şeker geçmişim olmasa dahi bu testi yaptırırm bebeğimin sağlığı bi kere içeceğim şekerli sudan daha önemli benim için 🙏 Sadece bu parmak ve damar olayı kafamı karıştırdı onu da yarın perinatologa sorucam size de yazarım cevabını

İnşallah canım şimdilik bişey yok bakalım çalışmaktan daha koluma odaklanamadım 😅

Evet yapıyorlar canım
Evet hastanelerde genelde damardan kan alıyorlar ama damar veya parmakta ölçüm arasındaki tek fark zaman tasarrufu canım 😊 hastaneler genelde damardan kan alıp tahlil ücreti alıyorlar aslında ekstra hiçbir şeyi yok. Takip sırasında parmak ölçümü doğru mu diye bir kac defa hem damar hem parmak ölçümü yapıldı ordan biliyorum.
Birde soylemeden edemeyeceğim söyle bir gerçek var, bebek hareketlensin diye durup durup çikolata yerler ama şeker yuklemesine laf ederler yok şöyle zararlı böyle zararlı diye, sorsan şekeri kontrol altına alınmamış/alinamamis/şekeri olduğunu dair bilmeyen annelerin çocuklarında olan sorun ve problemlerden haberleri var mı acaba? Ki o kadar şekerli vs bir şey değil bir kereye mahsus ve sonucu senin ve bebeğinin sağlıklı bir ömür geçirmek için önlem almanı sağlayacak bir şey ben bunu anlamıyorum ya. Şu şöyle demiş bu böyle demiş. Diyebilir. Kadın doktor bir kere, vücudundaki en ufak değişimden olabilecek tüm olasılıkları tahmin edip erken farkına varabilir aynı eğitimi biz aldık mı?hayır. Benim şekere bağlı suyum bebeğin kese çapı değişti, haftanın her günü fakülte de geçti günlerim... şöyle olursa boyle olur, soyleyse boyle diye olumsuz bir suru kotu haber insanin yuzune acik acik soylenince soka giriyor insan . Her gun fakultede bir doktorun kapisindaydim bebegimmde bir sorun olmasın diye. Benim ihmalin yüzümden çocuğunun saçının teli kırılsa ben onun vicdan muhakemesini veremem kendime... o yüzden kimsenin kimseye şunu yaptırma bunu ettirmeyin çok sakıncalı deme hakkı olduğunu kimse kusura bakmasın ama düşünmüyorum. Bahse konu olan bir bebek, ne ihmale gelir ne kulaktan dolma bilgiye. Beni her ay kontrol edip kendmi emanet ettiğim doktoruma güvenirim başka da kimseye güvenmem o ne diyorsa ölçer tartar arastirir gerekirse birden fazla fikir alır ve değerlendiririm. Yok TV deki kadın şunu demiş yok komşum bunu dedi yok karnımın bilmemkiminin çocuğu böyle olmuşsa yer yok sağlık bu! Dinlersin onları yarın öbür gün bir sorun olur dediğinde seni dinledim diye sana tek diyeceğim dinlemeseydin kardeşim olur, insan oturur yaptığı hatalarla yüzleşir. O yüzden diyeceğim o ki tvdeki doktora komşuna değil de seni takip eden doktorun ne dediğine güvenin... güvenmiyorsaniz da lafına inandığınız doktorlar sizin takibinizi üstlensin. Kimse üzerine alınmasın lütfen, genel olarak söylüyorum ben.

Son düzenleme:
Oh maşallah cok sevindim canim saglikla gelsin minik kız 🤲🧿 allah ım ölüyorum bu fotolara 🤤

Maşallah kuzuya sağlıcakla gelsin inşallah 😘♥️

Sağlıkla gelsin prenses ❤️❤️

ayy maşallah minnoşa 🧿 sağlıkla gelsin ne güzel de poz vermiş 🙏🌸
Sağolun teyzeleri amiiin inşallah 🥰🙏
Ah maşallah kuzuma çok sevindimmmmmmm💜💜 bende akşamı bekliyorum heyecanlaaa😘😘😘
Şimdi senin sonuçlarını bekliyoruz heyecanla 🥰🥰🥰

Doğru sonuç verir canım, hem zaman açısından daha avantajlı. İlk gebeligimde skeer takiplerini hastanede ve evde parmaktan ölçüm cihazıyla yapıyorlardı anlık olarak.
Süper o zaman canım ben de ilk kez duyunca tereddüte düşmüştüm ☺️
Evet hastanelerde genelde damardan kan alıyorlar ama damar veya parmakta ölçüm arasındaki tek fark zaman tasarrufu canım 😊 hastaneler genelde damardan kan alıp tahlil ücreti alıyorlar aslında ekstra hiçbir şeyi yok. Takip sırasında parmak ölçümü doğru mu diye bir kac defa hem damar hem parmak ölçümü yapıldı ordan biliyorum.
Birde soylemeden edemeyeceğim söyle bir gerçek var, bebek hareketlensin diye durup durup çikolata yerler ama şeker yuklemesine laf ederler yok şöyle zararlı böyle zararlı diye, sorsan şekeri kontrol altına alınmamış/alinamamis/şekeri olduğunu dair bilmeyen annelerin çocuklarında olan sorun ve problemlerden haberleri var mı acaba? Ki o kadar şekerli vs bir şey değil bir kereye mahsus ve sonucu senin ve bebeğinin sağlıklı bir ömür geçirmek için önlem almanı sağlayacak bir şey ben bunu anlamıyorum ya. Şu şöyle demiş bu böyle demiş. Diyebilir. Kadın doktor bir kere, vücudundaki en ufak değişimden olabilecek tüm olasılıkları tahmin edip erken farkına varabilir aynı eğitimi biz aldık mı?hayır. Benim şekere bağlı suyum bebeğin kese çapı değişti, haftanın her günü fakülte de geçti günlerim... şöyle olursa boyle olur, soyleyse boyle diye olumsuz bir suru kotu haber insanin yuzune acik acik soylenince soka giriyor insan . Her gun fakultede bir doktorun kapisindaydim bebegimmde bir sorun olmasın diye. Benim ihmalin yüzümden çocuğunun saçının teli kırılsa ben onun vicdan muhakemesini veremem kendime... o yüzden kimsenin kimseye şunu yaptırma bunu ettirmeyin çok sakıncalı deme hakkı olduğunu kimse kusura bakmasın ama düşünmüyorum. Bahse konu olan bir bebek, ne ihmale gelir ne kulaktan dolma bilgiye. Beni her ay kontrol edip kendmi emanet ettiğim doktoruma güvenirim başka da kimseye güvenmem o ne diyorsa ölçer tartar arastirir gerekirse birden fazla fikir alır ve değerlendiririm. Yok TV deki kadın şunu demiş yok komşum bunu dedi yok karnımın bilmemkiminin çocuğu böyle olmuşsa yer yok sağlık bu! Dinlersin onları yarın öbür gün bir sorun olur dediğinde seni dinledim diye sana tek diyeceğim dinlemeseydin kardeşim olur, insan oturur yaptığı hatalarla yüzleşir. O yüzden diyeceğim o ki tvdeki doktora komşuna değil de seni takip eden doktorun ne dediğine güvenin... güvenmiyorsaniz da lafına inandığınız doktorlar sizin takibinizi üstlensin. Kimse üzerine alınmasın lütfen, genel olarak söylüyorum ben.
Ah canım Allah kimseye yaşatmasın cidden. Bir de bu şeker o kadar sinsi bir şey ki zayıfa, kiloluya bakmıyor. Diyorum ya 50 kg dım insülin direncim çıktığında diyetisten bile şaştı kaldı ben sana ne diyeti vereyim diye 😔 Şimdi gel de yükleme yaptırma nasıl riske atarım 😔 Keşke her şeyin en doğalını, en faydalısını, en güzelini yiyebilsek ama nerdeee? Kim yiyor ki. Daha bu sabaha meyvesuyu ile çikolata yedim randevuya girmeden evvel bebek hareketlensin diye bu da şeker yüklemesi😣 Ve içerikleri leş ürünler 😣 Ben hep derim tıbba, bilime güveniyorum diye. Çevremde bir çok olumsuz örnek gördüm bir de bu şeker yüzünden... O yüzden çok korkuyorum. Yaptırmayarak, "acaba" diyeceğime yaptırırsam vicdanım daha rahat olacak. Her anne bebeği için en iyisini bilir, karar verir. Allah verdiğimiz kararların hep iyi sonuçlarıyla yüzleştirsin inşallah.

Kızlar selammmm 😺

Ayyy allahım nasıl bir güzelliksin sen 😍 maşallah canım çook sevindim sağlıkla gelsin🙏🌸

Selam kızlar🌸
Çıktık perinatologdan her şey çok iyi gidiyormuş şu anda her şey yolunda dedi çok şükür çok uzun sürmedi bizim ki yarım saate yakın sürdü. Çok iyi inceledi her şeyini ama pek konuşmadı dr😃 Bende çok bir şey bilmediğim için bir şey soramadım biraz endişeli biraz fazla fazlaaa heyecanlı olduğum için zaten dua etmekle geçiyor dakikalarım😂
363 gr olmuş miniktostos💚 Sat ile uyumlu dedi tahmini doğum için de 9-12 Mart arası bekliyoruz dedi🧿 Bir de hanımefendinin sizlerle bir fotosunu paylaşıyorum💝 Herkese bol sağlıklı huzurlu haftasonları diliyorum canımanneler🎊

Eklentiler

• 8607B96A-12E3-4153-951A-D9B4540F893D.png
    8607B96A-12E3-4153-951A-D9B4540F893D.png
    87,8 KB · Görüntüleme: 86
Bu benım sonucumun örneği homozigot normal yazıyorsa iki aleldede normal geni tasıyor demek , eger yanında homozigot mutant veya heterezigot yazarsa bir sıkıntı var demektir
Benimki direk böyleydi canım o yüzden kafam karıştı. En iyisi arkadaşımızın doktor görüşü alması tabiki..

Eklentiler

• Screenshot_20221022_155732_com.google.android.apps.photos~2.jpg
    Screenshot_20221022_155732_com.google.android.apps.photos~2.jpg
    59,1 KB · Görüntüleme: 82
Ayyy allahım nasıl bir güzelliksin sen 😍 maşallah canım çook sevindim sağlıkla gelsin🙏🌸
Sağol kuzum amin inşallah 😍🙏
Selam kızlar🌸
Çıktık perinatologdan her şey çok iyi gidiyormuş şu anda her şey yolunda dedi çok şükür çok uzun sürmedi bizim ki yarım saate yakın sürdü. Çok iyi inceledi her şeyini ama pek konuşmadı dr😃 Bende çok bir şey bilmediğim için bir şey soramadım biraz endişeli biraz fazla fazlaaa heyecanlı olduğum için zaten dua etmekle geçiyor dakikalarım😂
363 gr olmuş miniktostos💚 Sat ile uyumlu dedi tahmini doğum için de 9-12 Mart arası bekliyoruz dedi🧿 Bir de hanımefendinin sizlerle bir fotosunu paylaşıyorum💝 Herkese bol sağlıklı huzurlu haftasonları diliyorum canımanneler🎊
Hadi gelmiş geçmiş olsun. 🥰 Ben de çok gerildim ilk başlarda. Doktor aynı yere tekrar tekrar bakabilirim sakın gerilme kötü bişey olduğu için değil iyice görebilmek için bakıyorum dedi o zaman rahatladım biraz 🤭 Çok tospik ama bunlar yanaklarını yerim bizimki de bi parmağını emiyor bi plasentaya yapışmış ağzı hep açık 😂 Doğunca da bu performansı devam ettirirler inşallah 😂

Selam kızlar🌸
maşallah 🧿 bugün mart prenseslerinin şov günü oldu 😁

X