2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
ben de cuma gidicem tetanoz için, kan tahlillerimi 2 hafta önce yaptırmıştım artık kasımda tekrarlarım. Kalp atışlarına nasıl bakıyorlar cihazla mı ?
Ya küçük bir cihaz vardı elde taşınıyor tansiyon aleti gibiydi :) onun bir ucu lop gibi jel sürüp karnıma tuttu diğer ucu telsiz gibiydi sadece kalp atışını sayıyordu mikrofondan çıkıyordu sanki ses tuhaf bi aletti. Bende duydum sesini. Pratik aslınd eve de alınır herhalde diye düşünmedim değil şimdi kalp atışlarını da otomatik hesaplıyor hatta :))

Aynen gripken yapmıyorlar haftaya yaptırırsın canın. Hasta olduğumuz zaman ben bakıyorum mesela ertesi gün kendimi iyi hissetmiyorsam mutlaka doktora danışıyorum. Doğal doğal diye diye ilerleyebiliyor hastalık. Ben bir şok örneğine şahit olduğum için hastanede. Hatta doktorlar kızıyordu yumurta dayanana kadar gelmiyorlar skıntı yaşıyoruz sonra diyorlardı… O yüzden bütün buradaki herkese tavsiyemdir hasta olduğunuzda bir gün sonra kendinizi yine kötğ hissediyorsanız mutlaka doktora gidin.
Çok geçmiş olsun tekrardan canım.
Aşı da benim hala ağrım sızım olmadı inşallah hepinizin de böyle ağrısız sızısız olur 🫶🙏
Sağol canım benim 🌸 aynen öyle vallahi cok da zorlamamak lazim.

Oh misss çekirdekler benim de aklımda ayırcam 🤭
Sırf o yüzden ayva almak zorunda kalacağım herkes iyi geliyor diyor göğüs uçlarına şimdiden alsam saklasam kurumaz mı bilemedim ki birde ne kadar saklayacağız ne bir severde kaçtane çekirdeğinden kullanacağız. Çok çektim kızımda bunda daha temkinli olmak istiyorum artık 🙈😆

Ben şu ara öyle bir yiyorum ki, Allah affetsin 😅 sabah işe gitmeden önce 8-8.30 arası kahvaltımı yapıyorum. 11 gibi çay ve yanında atıştırmalık. Öğlen de yemek yiyorum. Hele son 2 haftadır komşular çağırıyor, full dolu bir masaya oturup ne varsa yiyorum. Akşam yemeyeyim diyorum, haliyle eşime ve çocuklara eşlik etmek gerekiyor. Çok yemesem de atıştırıyorum. Dün yattığımda baya zorlandım rahat nefes almakla ilgili. 65 olmuşumdur diye tahmin ediyorum, inşallah kontrollü gidebilirim 🙈
Kaç kiloyla başladın canım. Ben 54 le başladım şuan 61,5 kg olduğumu öğrendim bugün :) 21+1 deyim son 2 haftan da hızla almaya başladığının farkındayım da

😂😂😂 Cok hossunuz ... Hazimsizlik o kadar kotu bir sey ki ac kallayim da hazimsizlik yasamayayim! Seker riskinden dolayi ve troid degerlerimden dolayi hem kadin dogum hem dahiliye diyet verdi. Ilac almamak adina dediklerini uyguluyorum. Evet iradeliyimdir. Gobekten hoslanmiyorum. Gorunuse deger veriyorum ama faydali seyleri de bolca yiyorum 😋😋 gercekten dediginiz gibi faydali seyler yesek kilo almayiz, belli seyler kg yapiyor 👌

Bu arada aksam 58.6 geldim 😎 demekki sabah odemleri baslamis. Yasasin ananas! Vakti gelmis🍍😋😋😋
Ben bulantılardan ilk aylar hiç
Yemeyip serumla beslendiğim için iyi oldupu da her şeyi giyeceğim dedim kendime ve şuan canım ne istediyse onu yiyorum sağlıklı sağlıksız bakmıyorum hiç herşyi de yiyorum kıtlıktan çıkmış gibi en çokta kahvaltı yapmaya bayılıyorum herhalde kahvaltıda 1 ekmeğe yakın yiyorumdur 😀

Ben de cuma günü yaptırmıştım. Hiç ağrımadi çok şükür. İlk yaptığında bastırırken ağridi okadar.
O zaman sende şanslısın bazıları ağrısından duramıyordu. Ben de korkuyordum aynı şeyleri yaşayacağım diye vallahi benim günlük yaptığım oksapar iğnesi daha acıtıyor kollarımı. Aşı hiç anlamadım bile olduğumu. Böyle diyormuşum sabah bi kalkıyormuşum kolum kıpırdamıyor 😬😬😬😆

Yok hiç bir zaman cok asırı kusma vb yasamadım elhamdulillah cokzordur Allah yardımcınız olsun , bulantılarım hep vardı ilk 3 ayda 3 defa istifra etmıstım simdi gecen gün ilk defa yine istifra ettim , Benım bi ara düzeldi gibi oluyo sonra yeniden baslıyo , ilk üç aydaki kadar yogun değil sanki ama haftada 1 ilk üç aydaki gibi yogun oldugu oluyor umarım gecer , yemek yemeyi cok seven biriyim, zevkle yemek yemeyi cok özledim 😞😞😞
Benim de ilk 3 ay günde 4/5 defa bildiğin kusuyordum hep kafamı yastıktan kaldırınca başlıyordum kusmaya ilaçlar serumlar hiç bişey engel olmadı zamanı geldi azaldı sonea da tamamen kesildi. Ben de boğa Burcu olarak yemek yemeye bayılıyorum. O yüzden şimdş acısını çıkartıyorum. İnşallah sizinde tez zamanda geçer bulantılarınız canım 🙏

Benim de ilk 3 ay günde 4/5 defa bildiğin kusuyordum hep kafamı yastıktan kaldırınca başlıyordum kusmaya ilaçlar serumlar hiç bişey engel olmadı zamanı geldi azaldı sonea da tamamen kesildi. Ben de boğa Burcu olarak yemek yemeye bayılıyorum. O yüzden şimdş acısını çıkartıyorum. İnşallah sizinde tez zamanda geçer bulantılarınız canım 🙏
Ayyy cok zor gecirmissiniz gecmiş cok sukur ,amin inşallah 🙏🙏benimde yükselenım boğa 🫶🏻🫶🏻

Yarın 1 de detaylı us randevum var cmtydi erkene çektik heyecan dorukta ❤️❤️❤️❤️🎉🎉🎉
Güzel haberlerle gelin inşallah cok iyi gecmesi dileklerimle , benımde kendi doktorum docent haftaya salı gel detaylını yapalım dedi sekreteride doktorum için kendisi detaylı yapıyor ama 2. Bir göz için baska bir doktorada yönlendiriyor muhakkak dedi , umarım guzel gecer hepimizin 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

Bu antibiyotigi kullanan var mi . Dr uma sordum kullanayim mi diye cevap bekliyorum. Bide bu antibiyotik 12 saat arayla gunde 2 kez kullanilmaz mi gunde 3 demis bi hata yapti sanirim. @Daydream_ sen bunu mu kullandin acaba
Canım kullanım sıklığı ilacın miktarına ve vücuttaki enfeksiyona göre değişiklik gösteriyor bu ilaçta. Ama kullanmadan önce mutlaka k.dogum doktoruna danışın derim. Çok geçmiş olsun

Bende de demir ilacı kabızlık yaptı :KK43: Hiç memnun değilim bu durumdan 3 haftadır kullanıyorum bitecek bu hafta tekrar veriyor mı doktor 😞
İlacı hemen kesin bence, doktorunuza durumu söyleyip demir ilacının markasını değiştirsin. Doğumdan sonrada bir süre demir ilacı surekli kullanılıyor.
Benim ilk gebeligimde demir ilacı kabiz yaptı ve coo çok cokkkkk kötü sorunlar yaşadım. Genel cerrahiye gitmek durumunda kaldığımda bana doktor kızdı. Madem kabiz yaptı neden hemen ilacı birakip doktorundan değiştirmesini istemedin diye. O yüzden tavsiyem kendinize eziyet etmeyin ilacı bırakıp doktorunuza yan etkisi kabiz olmayan demir ilacı isteyin. Çünkü bazı ilaçlar mide de emilimi olurken bazısı bagirsakta emilimi oluyor bu da kabiz olmayı belirliyor yan etki olarak.

Snnki agir olan ilac bi de. eczaci antibiyotik 12 saat arayla sabah aksam dedi ama kutuya bunu yazmis arayip sorarim. Dr umda hala yazmadi
Öyle söyleyip o şekilde yazdıysa kullanmadan aldığınız eczaneye gidip sorun. Recetenizi açıp yeniden baksınlar doktorun kullanım dozunu nasıl yazdığına.

X