2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Bende haberi okudugmda ilk aklıma gelen bu olmuştu kesinlikle..o yüzden vefat eden birinin ismi koyulmamalı hele ağır kader yaşamışsa..
Bizim işyerinde yemek yapan abla anlatmıştı. Kayınvalidesinin hayatı hastalıklarla geçmiş kadın hep çile çekmiş yaşamış ama acı çekmiş. Oğullarına da vasiyet etmiş kızınız olursa benim adımı koymayın benim kaderimi yaşamasın diye. Ablanın 3. Çocuğu oluyor kız bunlar kaynanasının adını veriyorlar. Çocuk kalp ve kemik hastalığı yüzünden 6 aylıkken vefat etmiş

Bu konuda önceden geçmiş olsun, hayırlısı olsun diye gidilmeli vs diye bakardım. Ve sonra yakın arkadaşımın doğumunda çok trajikomik bir olay yaşadım daha doğrusu şahit oldum aslında daha çok sinir bozucu bir durum , söyle ki çocukluk arkadaşımınn eşinin doğumu. Kız buralı değil, tüm ailesi şehir dışından doğum için geldi, annesi babası babaannesi anneannesi felan. Yaşlılar biz evde yalnız kalamayız hastanede yanınızda olucaz diye tutturmuşlar, eee tabi onlar gelince erkek tarafından büyükler de gelmiş, hiç altta kalmak olur mu. Kız sezeryan oldu çocuk emzirmeye çalışıyor biri aa senin meme ucun yok yazık diye olaya giriyor diğeri aaa sütun de hiç yok bende şelale gibiydi iştee diye burun kıvırıyor, hastaneye gelenler aç kalmasın diye poğaça börek sarma Allah ne verdiyse taşımıştır hastaneye, biz gittiğimizde kapıdan sadece tebrikleyip dönmeye niyetimiz vardı arkadaşım çağırdı içeri gel kafayı yiyecem diye içeri bir girdim abartmıyorum görüntü aynen şöyle tasvir ediyorum tek kişilik oda kız emzirmeye çalışıyor yatağın etrafına oturmuş 5-6 kişi var her kafadan bir ses çıkıyor bir o kadar da ayakta ona bakan var, Yaşlılar kızın ve eşinin annane babaannleri cam kenarında koltuklar var onlara oturmuş ortaya koymuşlar mamaları poğaça börek sarma yiyip gıybet yapıyorlar. Bilenler vardır sezeryandan sonra gaz çıkartmadan sizi taburcu etmezler. Icersi o kadar kalabalık ki arkadaşım beni yanına çekti birazdan patlayacağim insanlar var yapamıyorum ayağa da kalkamıyorum dedi. Eşini kenara çektik hepsini gönder dedik darılırlar küserler diyor, dedim git hemşireye şöyle anlat durumu hemşire gelsin herkesi ama herkesi ziyaret yasaklandı hastane yönetimi böyle karar alsın deyip herkesi göndersin dedik. Çocuk öyle yaptı. Birde akrabalar dışında gelen komşu arkadaşlar icerde ufacik oda içinde onca insan yetmezmiş gibi birde en az 5-6 çocuk kovalamaca oynamaya çalışıyor. O günden sonra hastane ziyareti yapmama kararı aldım, ama gitmek zorunda olduğumda da kapıyı tıklayıp eşi çağırdık dışarı hediyemizi verip tebrik edip hemen evimize döndük.

Okurken tüylerim diken diken oldu yemin ederim tam bi kaos. O kıza da helal olsun sakin kalabilmiş ben asla o kadar anlayışlı olamazdım Ben de hastane ziyaretçiyi yasaklamış dedirtip gelmek isteyen komşu akraba kısmını engelleyeceğim asla uğraşamam ve feci yüz göz oluruz ters bi durumda. Bizim komşumuzun kızı da doğum sancısı çekerken odada 5 6 kadın varmış hatta bitanesi yeni evliymiş nasıl oluyor gör diye izlemeye getirmişler. Herkes bi kafadan şöyle ıkın böyle yap kız doğuramadı sezeryana aldılar. Valla bizim ülkemizde bu işler cidden akıl alacak düzeyde değil. Duydukça şok oluyor insan. Eşimin kuzeni doğuma giderken kimseye haber vermedi hastaneden çıkarken ben doğurdum dedi herkese, en güzeli

Senle tüm belirtilerimiz her şeyimiz aynıydı ama cinsiyetler farklı belirti ile hiç bi alakası olmaıdğı bi kere daha kanıtlanmış oldu
Dimi ya öyleydi ama minikler farklı çıktı aynen alakası yokmuş demekki

Kızlar nifty testi en son kaçıncı haftaya kadar yapılıyor, 3li testte yaş riskim çıkmıştı eşim nifty yaptiralim diye tutturdu . Yardim eder misiniz

Kızlar bişey sorucam, mart başı gibi doğum yaparsak gece hava serin oluyor doğal olarak yeni doğanları gece nasıl giydirmek gerekli, bu uyku tulumlarından almak gerekir mi kullanışlı oluyor mu yenidoğanda yoksa odayı ısıtıp normal kıyafetle yatırmak daha mı mantıklı

Kızlar nifty testi en son kaçıncı haftaya kadar yapılıyor, 3li testte yaş riskim çıkmıştı eşim nifty yaptiralim diye tutturdu . Yardim eder misiniz
Doktorun bir yer önerdi mi canim? İnt.te 24.haftaya kadar yapılabileceği yazıyor. Detaylı ultrason yaptırmış miydiniz

Off çok acı ya.. geçen arkadaşımla görüştüm eşi babasının adını takcakmis bebeğe izin verme dedim onada babası hayati zorluk cezaevinde geçmiş..korkutucu ya.

Bu LDRP doğum ünitesi varmış Medipol de kişiye özel. Aynı odada doğum ve yatış. Paket alırken standart ve LDRP diye ayırıyorlar ekstra ücretli tabii. Sizce hangisi daha mantıklı çok fiyat farkı var mı bilmiyoruz sormadık tabi

Nasıl yani standart olanlarda senden başka doğum yapanlarda mı oluyor odada

Nasıl yani standart olanlarda senden başka doğum yapanlarda mı oluyor odada
Türkçe katliamı yaptım sanırım hahah. Yok standart oda şöyle klasik doğumdan sonra odaya geçiş ve yatış oda küçük. Diğerinde de kişiye özel doğum ünitesi oluyor yani orda doğum yapıp orada yatıyorsun refakatçiye de oda gibi bir şey var hatta aynı yerin içinde

Malesef oyle valla benim de ayni heray kan veriosun bi de o ilac benim mide bulantilarimi daha da fazlalastiriyor tiksindim resmen bırakmak da ostemiom yükselirse diye dojtor ne derse o artik
Yok yok aman birakma. 2. Trimester icin 2300 iyidir dedi yarim yarim icebilirsin dedi. Tuhaf da bi dr du cinsiyet ne zaman belli oluyo dedi. Dr a bile bilgi verdim

Bana cok gerekli gibi gelmedi canim oraya vereceğiniz parayı bebeğin ihtiyaçları için harcarsınız:)

ayyy Allah korusun okurken resmen şöyle oldum
büyük konuşmak istemiyorum da kızın yerinde olsam o gazı oraya bırakırdım. iyi delirmemiş büyük takdir ediyorum
ben cidden ebeye hemşireye rüşvet teklif edip odayı kalabalık yapmayı yasaklamalarını istemeyi düşünüyorum yoksa üç aşağı beş yukarı olabilecekleri biliyorum şimdiden . sanki bir daha bebeği asssslllllllaaaa görmeyeceklermiş gibi bi savaşa girecek herkes

bişey sorcam kizlar ,ikili testi dun verdi arkadaşım ennabiza şu düştü bu kadar yüksek olabiliyor mu? PAPP_A degeri 4207,00 yaziyor

Şimdi anladım canım bence odaları bi gözünle gör, sezeryan olursan odada doğum nasıl olacak? Mecbur ameliyathaneye ineceksin %50 ihtimalin var odada doğurmak için refakatçi için küçük odalarda hiç koltuk vs yok mu? fiyat farkı büyükse ben normal oda tercih ederdim.

Ben uyku tulumu 1 yaşına kadar kullandim sonra istemedi hiç.
Oda sıcaklığı sabit gece gündüz hep 22.5-23 ° idi ama üstünü ortmedigim için bazen uyuyordu o zamanlar hemen uyku tulumu giydirdim

Devlet hastanesinde ücretsiz genelde odada dogum yapıyorlar.
Ozelde bu şekilde düşünüyorsanız mutlaka ama mutlaka ya sezeryana dönerse ve o bahsettiğiniz 2 oda arası çok fiyat farki varsa iade edebilecekler mi? Erkenden konuşanlar bunları da kesinlikle konuşsun bence

Ben tiroid ilacini yaklasik 1 ay 2 günde 1 kullandim ve 1.68 den 2.300 e cıkmış neymis efendim dr demeden ilac kafaya gore kullanilmamaliymis. Neyseki simdi gidiyorum dr ayarlar bi sekilde.
Merhaba canım,hangi ilacı ve kaç mg kullanıyosun? Ben eutrox 25 mg kullandı aynı doktorun dediği gibi kullandım ama 3.23 ten 3,73 e çıkmış ne saçma ya. Gereksiz korkuyorum şuan. Tekrar kan verdim sağlık ocağında bugün ve içmeti bıraktım çok sinirlendim. zaten herşey psikolojimizi etkilyor ve hastalık derecesinde takıntılı oluyoruz. Bakalım ne dicek sana çok merak ettim dahiliye mi gidiyosun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…