2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Canım benım bebeğim 3 aydan bu yana böyle gece uyanmaz derin uyur elhamdulillah 🤲🏻🤲🏻 doktorda uyandırma demişti bende oyle devam ettirdim gece uyudumu uyanmıyor . Bebekken bebegim tontik olmasından sanırım sütün doyuruyor ondan uyanmıyor uyuyor gece dıyorlardı rutin bu sekılde olusturduk bide ben memede uyutmuyorum saati gelince yataga gecırıyorum ısıklar full kapalı boyle yuvarlanarak uyuyor kendi kendine bu etkılı mı bilmiyorum
Maşallah 🧿 benimki 12 aylık hala gece kaç kez uyanır mamada yiyor 2-3 defa

Maşallah 🧿 benimki 12 aylık hala gece kaç kez uyanır mamada yiyor 2-3 defa
Birde gündüz tek uyku yapıyor 1 saati gecmıyor bunu eklemeyi unutmusum buda uzun zamandır bu şekilde,gece uyanmaması yapı meselesi sanırım cunku 3 aydan bu yana bu şekilde hatta 3 aya kadar ben uyandırır zorla emzirmeye calısrdım ozamanda uyurdu ben uyandırırdım , yurtdısında tek oldugum için hamilelikte yasadıgım kanamalı hal deprem stres sonrası Allahın bana hediyesi böyle olması dıye dusunuyorum elhamdulillah Ama tecrubeli diğer annelerle konustugumda cogu memeden kestikten sonra gece uyanma halinin düzeldiğini soyluyor sizinde düzene girer tez zamanda inşallah, her seyin başı sağlık , sağlıkla büyüsünler inşallah🤍

Seyahat eden anneler yardımınıza ihtiyacım var, Üç günlüğüne istanbula seyahat edeceğiz düğün için, acaba ev mi kiralamalıyız mutfakta bebeğe yemek yapabilmek için yoksa otel yeterli olur mu? İlk tercihim otel çünkü bebek yatağı oluyor yatak taşımayız ve daha temiz oluyor evlere göre ama yemek işini otelde nasıl çözerim onu düşünüyorum. Acaba ilk gün için soğutucu çantaya akü ile köfte mücver fln koysam gidince de mini dolaba yerleştirsem en azından bir günlük yemeği çıkar ikinci gün de restorandan köfte çorba ekmek fln istesem üçüncü gün mantı yoğurt isterim başka da bebişlere uygun ne olur ki dışarıda? Sadece kahvaltı çok erken olacağı için hippin fln hazır meyveleri veya paket kekleri ile geçiştirsem olur gibi geliyor ay oturtamadım bu yemek işini siz nasıl yaptınız biryerlere gittiyseniz yanıma bozulmayacak ne alabilirim sizce?

Seyahat eden anneler yardımınıza ihtiyacım var, Üç günlüğüne istanbula seyahat edeceğiz düğün için, acaba ev mi kiralamalıyız mutfakta bebeğe yemek yapabilmek için yoksa otel yeterli olur mu? İlk tercihim otel çünkü bebek yatağı oluyor yatak taşımayız ve daha temiz oluyor evlere göre ama yemek işini otelde nasıl çözerim onu düşünüyorum. Acaba ilk gün için soğutucu çantaya akü ile köfte mücver fln koysam gidince de mini dolaba yerleştirsem en azından bir günlük yemeği çıkar ikinci gün de restorandan köfte çorba ekmek fln istesem üçüncü gün mantı yoğurt isterim başka da bebişlere uygun ne olur ki dışarıda? Sadece kahvaltı çok erken olacağı için hippin fln hazır meyveleri veya paket kekleri ile geçiştirsem olur gibi geliyor ay oturtamadım bu yemek işini siz nasıl yaptınız biryerlere gittiyseniz yanıma bozulmayacak ne alabilirim sizce?
Konum olarak nereyi tercih edeceksiniz bilmiyorum ama Avrupa yakasında birsürü ev yemeği satan yerler var, bebeğinize uygun alabilirsiniz. Otellerin genellikle restaurantları da oluyor, çorba tarzı alabilirsiniz. Eğer katı gıda yiyorsa zaten herşeyi yiyebilir sorun olmaz bence

Kızlar bebeği geceleri kesintisiz uyuyan var mı? Gece beslenmesini kesen var mı? Kaçıncı ayda bunlar oldu? Biz 12 ay 9 günlüğüz.
Bizim bir ayı geçmiştir herhalde gece beslenmiyor, arada emziğini düşürüyor ya da gaz sancısı veya kabus görüyor uyanıyor ama uyuyor geri.

Şişti suan ama sagsam mı ne yapsam bilemedim sol göğsüm kendiliğinden inmişti bu nasıl olue bilmiyorum 😥

Ben sütyenin içine bir bağ maydanoz koymuştum ne alaka bilmiyorum 😂 sütü kesiyordu sanırım. Sağma, sağarsan yine süt dolar. Bi şekilde acısıyla başedersen 1-2 güne söner kendi kendine

en olmadi ince öğütülmüş yulaf ezmesi muz yogurt yapsan yemez mi? Yanina cam rende alip kuru yemis elma falan da ezip verebilirsin. Disardan döner bulgur falan ayarlasan. Balikciya gidip bebek için balik da yaptirabilirsin olmaz mi? Benim aklima sadece bunlar geldi 😌 yanina peynir bal zeytin falan alsan sabahlari versen firindan tam bugday ekmegi alip bali sürüp verebilirsin🧐 aklima elektrikli tencere alma fikri geldi 🤣🤣🤣🤣

Ben sütyenin içine bir bağ maydanoz koymuştum ne alaka bilmiyorum 😂 sütü kesiyordu sanırım. Sağma, sağarsan yine süt dolar. Bi şekilde acısıyla başedersen 1-2 güne söner kendi kendine
Bugün bi tık daha indi gibi acısıda diğer günlere göre az insallah böyle gider🙏

Bir dönem kuzey de öyleydi kansizlikla alakali olabilir mi acaba? Demir damlasini degistirdigimden beri böyle bir sorun yok ve artik kendisi yemek istiyor. Ben verince yemiyor önüne koyuyorum kendisi yiyor. Kaç gündür kendisi yiyor ben karismiyorum artik. 2 değişiklik yaşadık bunlardan birisi etkili oldu bence
Benim bebem niye böyle ya önüne koyuyorum bir iki yiyor sonra her tarafa atıp atıp duruyor 😢 kan değerlerine üç defa bakıldı, dişten ötürü başka testler de bakıldı. Pazartesiye randevu aldım bakalım ne çıkacak 😢

bu ara hepsi zorluyor canım benimki de öyle bin şeyle dikkat çekmeye çalışıyoruz kitap oyuncak vs. bi de şimdi ağzında tutma huyu türedi yutmuyor falan sabır testi gibi cidden
Bi de tükürme işi çıktı. Cidden şu dördüncü aydaki gibi bir hareketlenme merak, dışarıya aşırı ilgi var. Eve gelince çığlık kıyamet 😮
Sanki yemekle uğraşamam daha önemli işlerim var der gibi…
Canım ben yerse veriyorum yemezse vermiyorum. Sabah yemezse akşam iyi yiyor falan... Uğraşmıyorum artık. Dün mesela kendi yedi. İstese kaşık kaşık yiyor. Amannn kendimi de oğlumu da yıpratmıcam yemek konusunda 🙃
Of çok iyi yapıyorsun darısı başıma olsun 🙏🏻 Yeme konusuna takıntılıyım bunu fark ettim. Ne bileyim ya bakıyorum ana öğün ayrı ara öğün ayrı yapan bebeler var 🧿
Ben üç öğün yedirsem arasını anasını aramıyorum 😂 bu kadar zor olmamalıydı be 😢

Kızlar bu yemeye tepki ne zaman sona erer çok yoruldum artık 🤦🏼‍♀️ erken kahvaltı vermeye çalışıyorum yemiyor, geç vermeye çalışıyorum yemiyor. Ne yapayım ben 🤦🏼‍♀️ mama sandalyesine oturunca uykusu gelmiş gibi yapıyor ordan çıkınca cin gibi 😒
diğer öğünlerde de harpteyiz sanki 🙁
Valla yemek yedirine kadar tansiyonum çıkıyor ketçapın kapağını aç kapat yaprak yiyor bazen öyle söyliyim 🥲 illa elinde uğraşıcağı bişey olmalı.🤣 mama sandalyesinde ayağa kalkıyor yani dikkatini yemeğe vermek istemiyor asla 😀 dokun hisset kitapları işe yarıyor bizde hareketli kitaplar mesela anca böyle. Vallahi başım dönüyor Arya yemek yiyene kadar

Benim bebem niye böyle ya önüne koyuyorum bir iki yiyor sonra her tarafa atıp atıp duruyor 😢 kan değerlerine üç defa bakıldı, dişten ötürü başka testler de bakıldı. Pazartesiye randevu aldım bakalım ne çıkacak 😢

Bi de tükürme işi çıktı. Cidden şu dördüncü aydaki gibi bir hareketlenme merak, dışarıya aşırı ilgi var. Eve gelince çığlık kıyamet 😮

Of çok iyi yapıyorsun darısı başıma olsun 🙏🏻 Yeme konusuna takıntılıyım bunu fark ettim. Ne bileyim ya bakıyorum ana öğün ayrı ara öğün ayrı yapan bebeler var 🧿
Benim kızım nasıl yerdi. 3 ana 3 ara az gelirdi. Ama oğlum öyle değil. Bazen hiç yemediği oluyor. Gerçekten her bebek farklı... Bu kafa yapısına geçmem benim de zor oldu. Kilosu 10 yeni oldu ve pazartesi 13 aylık olacak. Ama ne yapayım şükür sağlıklı 🙂 bana göre iyi de zaten 😇

Kızlar bebeği geceleri kesintisiz uyuyan var mı? Gece beslenmesini kesen var mı? Kaçıncı ayda bunlar oldu? Biz 12 ay 9 günlüğüz.
9 aylıkken kendısı bıraktı gece beslenmesını ıyı de oldu.Zaten dogdu dogalı gece kendı uyanmazdı ben kalkar emzırırdım. 9.ayda da emzırmek ıstedım öğürdu ıstemedı. Herhangi bır sıkıntısı yoksa da kesıntısız uyuyor.

Canım şoyle bızı ıyıce anlayacak yasa gelene kadar iştahlı olmayan bebek malesef yoracak. Yanı suan evet bızım söylediklerimizi anlıyorlar ama beslenmenın önemını anlamıyorlar. Buyuk oglumda 2 yasına kadar zorladı o zaman biraz rahatladım ama tam rahatlamam 2.5 3 yasında oldu. Bızım de oyle suan rahat rahat yedırıyorum diyemem onune su koyuyorum ordeklerını yuzduruyor bır seyler içine atıyor falan oyle oyle yediriyorum yemek istemeyince de agzındakını yutmaz. Uzmanlar oyunla da yedirmeyin dıyorlar ama nasıl yedırelım bır ıkı gunluk sey degıl kı sık sık red edebılıyorlar uzman dınlemıyorum kendımı dınlıyorum akılları basına gelınce de yıyorlar zaten.

Valla yemek yedirine kadar tansiyonum çıkıyor ketçapın kapağını aç kapat yaprak yiyor bazen öyle söyliyim 🥲 illa elinde uğraşıcağı bişey olmalı.🤣 mama sandalyesinde ayağa kalkıyor yani dikkatini yemeğe vermek istemiyor asla 😀 dokun hisset kitapları işe yarıyor bizde hareketli kitaplar mesela anca böyle. Vallahi başım dönüyor Arya yemek yiyene kadar
Mum yakıyoruz üflüyoruz sonra tekrar yakıyoruz ve daha niceleri 🤦🏼‍♀️ yemek saati gelsin istemiyorum zavallı annem bile gerildim, damarlarım gerildi diyor 😅
Benim kızım nasıl yerdi. 3 ana 3 ara az gelirdi. Ama oğlum öyle değil. Bazen hiç yemediği oluyor. Gerçekten her bebek farklı... Bu kafa yapısına geçmem benim de zor oldu. Kilosu 10 yeni oldu ve pazartesi 13 aylık olacak. Ama ne yapayım şükür sağlıklı 🙂 bana göre iyi de zaten 😇
Aman sağlıklı olsunlar da 🤲🏻 hastalık gelince hiçbir şey gözünde olmuyor insanın.
Ben çok uzun süre meme reddi yaşadım, doğduğu itibariyle ta ki beş ayına kadar. Sanırım o nedenle beslenme konusunda inanılmaz geriliyorum. Benim de aşmam lazım bir şekilde 😢
Biraz daha iyiyiz arada aklına geliyor alışkanlık uyku sersemi arıyor ama uyuyor bir şekilde😫
Ah kuzum ya ikinizin de iyiliği için. Hepimiz bir şekilde yaşayacağız bu süreci 🥲
Canım şoyle bızı ıyıce anlayacak yasa gelene kadar iştahlı olmayan bebek malesef yoracak. Yanı suan evet bızım söylediklerimizi anlıyorlar ama beslenmenın önemını anlamıyorlar. Buyuk oglumda 2 yasına kadar zorladı o zaman biraz rahatladım ama tam rahatlamam 2.5 3 yasında oldu. Bızım de oyle suan rahat rahat yedırıyorum diyemem onune su koyuyorum ordeklerını yuzduruyor bır seyler içine atıyor falan oyle oyle yediriyorum yemek istemeyince de agzındakını yutmaz. Uzmanlar oyunla da yedirmeyin dıyorlar ama nasıl yedırelım bır ıkı gunluk sey degıl kı sık sık red edebılıyorlar uzman dınlemıyorum kendımı dınlıyorum akılları basına gelınce de yıyorlar zaten.
Canım vallahi özet geçmişsin. Hani birisi dese ki şu yaşta bitecek vallahi gün saymaya başlayacağım. Eşim çok sakin bir insandır, ben dayanamayıp ona paslıyorum. O sakin adamı bile çileden çıkardır. Hani acıkmıyor mu nasıl böyle tepki veriyorlar anlamıyorum 🤦🏼‍♀️

Bana önerebileceğiniz dokun hisset veya hareketli kitaplar neler kızlar? Bu aralar aşırı merak salmış durumda, açıp okumamızı istiyor 🥹

Mum yakıyoruz üflüyoruz sonra tekrar yakıyoruz ve daha niceleri 🤦🏼‍♀️ yemek saati gelsin istemiyorum zavallı annem bile gerildim, damarlarım gerildi diyor 😅

Aman sağlıklı olsunlar da 🤲🏻 hastalık gelince hiçbir şey gözünde olmuyor insanın.
Ben çok uzun süre meme reddi yaşadım, doğduğu itibariyle ta ki beş ayına kadar. Sanırım o nedenle beslenme konusunda inanılmaz geriliyorum. Benim de aşmam lazım bir şekilde 😢

Ah kuzum ya ikinizin de iyiliği için. Hepimiz bir şekilde yaşayacağız bu süreci 🥲

Canım vallahi özet geçmişsin. Hani birisi dese ki şu yaşta bitecek vallahi gün saymaya başlayacağım. Eşim çok sakin bir insandır, ben dayanamayıp ona paslıyorum. O sakin adamı bile çileden çıkardır. Hani acıkmıyor mu nasıl böyle tepki veriyorlar anlamıyorum 🤦🏼‍♀️
Meme reddı yapan bebekler yemegı de red edıyor zsten basından bellı aclıga dayanıklı oldukları😁Ben işin uzmanıyım artık😁😁Ama merak etme zamanla daha yemeye baslayacaklar. Buyuk oglum şuan bızımle oturup her seyını yıyor kım yemeden yasıyor kı

X