2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Özeldeki doktorlar sanki yenidoğan ve bebek takipçisi olmuşlar gibi. Hastalık durumlarında çok geriden geliyor gibiler benim için. Ben özele gitmeyi bıraktım, ama adamcağızın numarası hala bende. Geçen acil bir durumda bir şey sordum, cevapladı Allah razı olsun.

Benim gittiğim bir kadındoğumcu numarasını vermişti ama mesajlara dönmüyordu, çok sinir bozucuydu 😅
Ayy o daha betermiş ne anlamı kaldı numara vermenin 😤

Gaz sancisi olunca Ekin de ağlıyor çıkarınca susuyor Ekin de reflü var o yüzden sordum geğirme var mi diye. Gaviscon infant aldim o iyi geliyor istanbuldan bulabildik eczanelerde ve depolarda da bulunmuyor
Bende çocuğuma aldım gaviscon infant bulamazsanız bir daha ki kullanımlarınızda elimde 10 paket mevcut yardımcı olabilirim.

Denemeye değer 😂 koca karı işlerine düşeceğim yakında cidden
Patlamış mısır gerçekten de dış cikaetmayi kolaylaştırıyor ama çocuğun yemesi lazım. Sert oldugu icin çiğneme hareketi dişin eti kolay kesmesine yardımcı oluyor. Ama bu aylarda patlamış mısır da verilmez:KK70:

Canım bugün daha iyiydi. Sanırım haftaya tamamen alışmış olur. Sadece sağdığım sütü içmiyor. Gidince ve gece tamamlıyoruz. Yeme konusunda hiç sorun olmuyor maşallah... Uykuda var uzun uyumuyor. Senin yeme durumu nasıl?
Çok sevindim alışmasına arkadaşım,sütü içmemesini dert etmemelisin bence😍 bu saatten sonra çocuklarda emmek alışkanlık oluyor ihtiyaçtan değil.. kısa süreli annelik tecrübeme dayanarak😂 ek gıda sorunsuz alıyorsa maşallah yeter artar bile💜

Patlamış mısır gerçekten de dış cikaetmayi kolaylaştırıyor ama çocuğun yemesi lazım. Sert oldugu icin çiğneme hareketi dişin eti kolay kesmesine yardımcı oluyor. Ama bu aylarda patlamış mısır da verilmez:KK70:
Ay yok canım ata tohumdan mısırımız var ama nasıl yiyecek onu 😅
Kuzu anne hep der ki irmik diş çıkarır tabi bilemicem ne kadar bilimsel😂
Bu saatten sonra kısa sürede yediği bir şeyin işe yarayacağını düşünmüyorum canım.
İrmik, un, makarna ve türevleri çok nadir verdim. Zaten uzun bir iştahsızlık döneminden çıktı onda da karnını irmikle doyurmayayım 😅
Bence annelerin, anneannelerin söyledikleri oldukça bilimsel 😅 Aksi iddia edilemez 😅

Bende çocuğuma aldım gaviscon infant bulamazsanız bir daha ki kullanımlarınızda elimde 10 paket mevcut yardımcı olabilirim.
bende de 6 paket var :KK70:
Kuzu anne hep der ki irmik diş çıkarır tabi bilemicem ne kadar bilimsel😂
doğru canım, içeriğindeki mineral ve vitaminlerden kaynaklı kalsiyum falan oranı da yüksek hatta kemik gelişimi için de çok faydalı bir besin. bi doktorun paylaşımında görmüştüm ben de kolay diş çıkarsın istiyorsanız irmik verin beslenmesinde diyordu

Ay yok canım ata tohumdan mısırımız var ama nasıl yiyecek onu 😅

Bu saatten sonra kısa sürede yediği bir şeyin işe yarayacağını düşünmüyorum canım.
İrmik, un, makarna ve türevleri çok nadir verdim. Zaten uzun bir iştahsızlık döneminden çıktı onda da karnını irmikle doyurmayayım 😅
Bence annelerin, anneannelerin söyledikleri oldukça bilimsel 😅 Aksi iddia edilemez 😅
Patlamış mısırı bennkucuk parçalar halinde elimde kopartıp veriyorum. Patlamış kısmını sadece. Mısır tane kısmı çok sert zaten.

minseo minseo Ekintos nasıl? Bu arada bu hafta 12. Ay kontrolüne vardi. 18. Ay menenjit aşısı 15. Aya çekmiş sağlık bakanlığı bilgin var mi ?

bende de 6 paket var :KK70:

doğru canım, içeriğindeki mineral ve vitaminlerden kaynaklı kalsiyum falan oranı da yüksek hatta kemik gelişimi için de çok faydalı bir besin. bi doktorun paylaşımında görmüştüm ben de kolay diş çıkarsın istiyorsanız irmik verin beslenmesinde diyordu
Bazı doktorlar da irmigi önermiyor o neden acaba? Ben de bol bol veriyorum aline faydası olduğunu da düşünüyorum 🤨

Patlamış mısırı bennkucuk parçalar halinde elimde kopartıp veriyorum. Patlamış kısmını sadece. Mısır tane kısmı çok sert zaten.
Günlük üç öğününü anca yiyor, araya nadiren meyve sıkıştırıyor ya da bir öğünü doyurucu ve besin değeri yüksek şekilde meyvelerden yapıyorum. Mısırı ne ara veririm bilemiyorum aynı şey irmik için de geçerli. İştahlı bebek anneleri çok şanslı 😌

minseo minseo Ekintos nasıl? Bu arada bu hafta 12. Ay kontrolüne vardi. 18. Ay menenjit aşısı 15. Aya çekmiş sağlık bakanlığı bilgin var mi ?
Canim henüz gidemedik 13. Ayda götürcem özele hem kan hem menenjit aşısını olacak. Bizim 18. Ayda menenjit aşısı yok programimiz su sekildeydi.

8.ay nimenrix

10.ay bexero

13. Ay nimenrix+bexero

1 yil sonra bexero

18. Ayda oral polio, hepatit A, ve 5li karma 4. Doz varmış. 5 li karmayi mi diyorsun onda da menenjit var ya?
Bazı doktorlar da irmigi önermiyor o neden acaba? Ben de bol bol veriyorum aline faydası olduğunu da düşünüyorum 🤨
Çok doyurucu ya canım başka besinlerden de gerekli takviyeleri alabilsinler diye sürekli vermeyin diyorlar muhallebi tarzı

Ekin iyi bu arada çok şükür canım. 11 aylık olduğu gün yürümeye başladı şuan koşturuyor 🌝 6 dişi çıktı şuan köpek dişi çıkmaya çalışıyor. 12 ay kontrolünü ve aşılarını saglik ocağında oldu 12 kg olmuş doğum kilosu 2.400 dü 😇 Onun dışında bazi kelimeleri söylüyor işte artik her şeyi parmağı ile gösterip istiyor çok sosyal bir çocuk oldu 🙏🏻 Dora ve Doğa nasıllar?

zaditen şurup 1 çay kaşığı
iburamin zero 1 çay kaşığı (ateşi varsa calpol ver)

bu ikisi çok iyi geliyor
Kuzum bu ikisini birlikte kullanırken dozunu nasıl verdin, iburamini günde 3 kere 3ml veriyorum zaditeni kaç kere vereyim? Bu arada doktor zaditen alerji için iburamin yeterli dedi ama yok yani geçmiyor tıkanıklığı, bıktım çocuğu ağlatarak serum verip aspire etmekten zaditeni de deneyeceğim belki alerjiktir ateş yok halsizlik yok çünkü.

Çok sevindim alışmasına arkadaşım,sütü içmemesini dert etmemelisin bence😍 bu saatten sonra çocuklarda emmek alışkanlık oluyor ihtiyaçtan değil.. kısa süreli annelik tecrübeme dayanarak😂 ek gıda sorunsuz alıyorsa maşallah yeter artar bile💜
Evet canım, artık uzun da uyuyor 🙂 hatta bugün öpmüş 😅😅😅

Kızlar bizde şükür yaptık doğum gününü 🥳😍 1 sene nasıl gecti bir Allah bir ben biliyorum sjjsjs hala sizinle burada bilgi alışverişi yapmak çok güzel 🫶🏼🧿

Eklentiler

• 40E20955-FCB5-4853-B7F6-A0B3C07D5F25.jpeg
    40E20955-FCB5-4853-B7F6-A0B3C07D5F25.jpeg
    73,4 KB · Görüntüleme: 88
  • 369BF92A-723E-4938-9505-E8CAC5541ED4.jpeg
    369BF92A-723E-4938-9505-E8CAC5541ED4.jpeg
    89,6 KB · Görüntüleme: 84
Canim henüz gidemedik 13. Ayda götürcem özele hem kan hem menenjit aşısını olacak. Bizim 18. Ayda menenjit aşısı yok programimiz su sekildeydi.

8.ay nimenrix

10.ay bexero

13. Ay nimenrix+bexero

1 yil sonra bexero

18. Ayda oral polio, hepatit A, ve 5li karma 4. Doz varmış. 5 li karmayi mi diyorsun onda da menenjit var ya?

Çok doyurucu ya canım başka besinlerden de gerekli takviyeleri alabilsinler diye sürekli vermeyin diyorlar muhallebi tarzı
18 ay yazmışım hani 2. Ayda rapel dozu olan. Kafa kalmadı. Bizim düzen
7.ay bexero +nimenrix
9.ay bexero
13.ay nimenrix
24.ay bexero
Bu son olan doz bexero işte 15. Aya çekildi dedi bizim doktor.

X