2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Evet kitapları dinliyor ama kitaplar kısa sürüryor tabi, sevdiği oyunu devam ettiriyor ama max 10dk sürer en uzun oyunumuz. Şu an dikkat süreleri de kısa olduğu için normalini kestiremiyorum ama oyun grubundakilerle kıyaslıyorum onlar uzun uzun oynarken bizimki çabuk sıkılıp bırakıyor bir tık diğerlerinden az dikkati.
Aynen su an dikkat süreleri kısa. Ama hiperaktif çocuk on dk bile durmaz onlar için çok uzun bir süre 🥲 çok meraklılar o nedenle kıpır kıpırlar 🤷🏻‍♀️ aynı yaş grubu arkadaşlarımın çocuklarıyla kıyasladıgımla alin daha hareketli onlardan ama çok da bir fark gözlemlemedim ben sıkıntı olduğunu düşündürecek kadar. Sizde de öyle bir problem olduğunu düşünmedim o nedenle. Umarım da yoktur

Herkese merhaba, bu grubu hamileliğimin sonlarına doğru tesadüfen keşfettim. Zor geçen gebelik, lohusalık ve tam gün annelik sürecimde hep destek buldum yazdıklarınızla. Yoğunluktan kimi zaman 1 ay geriden geldim yazacağımda konu çoktan bitmişti😂 Hekim olduğumu söylemiştim ama inanın bunun yetmediği çok nokta oluyor. Yazdıklarınızı okudukça devam gücü bulduğum, aa başkası da benim gibiymiş dediğim çok zamanlar oldu.Elimden geldiğince arada eşlik ettim ben de. Grubun bebekleri ve bizler teker teker 1 yaşını doldururken bu mesajı herkese teşekkür amacıyla yazmak istedim, hakkınız geçmiştir çünkü. Umarım bebeklerimiz daha güzel bir dünyada büyürler ve bizler de keyifle bu süreci izleriz. Sevgiler

Merhaba herkese. Biraz gerilerden okumaya çalıştım yetişemiyorım yazmaya ☺️ herkes iyi sevindim. 1 yaşına giren bebişlerimiz oldu iyi ki doğdular annelerine hayat oldular 🧿🥳🥳🥳
Grupta bebesi yemeyen baya anne var. Ben de hala o kategorideyim. Tamamen red olayını aşmış olsak da yediği şeyler çok sınırlı ve miktar olarak çok az. Kilo da düşük gidiyor haliyle. Zaten artık tuz olayına falan dikkat etmiyorum çünkü asla yemiyor tuzsuz haşlama gibi bebek için özel yapılan işlemli şeyleri. Yoğurt çorbası favorimiz. Oradan devam ben de.
Bu arada yürüyen bebiş var mı göremedim hiç. Bir kaç adımlama yapan olmuş sanırım maşallah 🧿🧿🧿
Benim Minnoş da ellerimizden tutup yürüyor tek elle tuttuğumda yürüyor ama kendi desteksiz adım atmadı hiç ayakta bile durmuyor desteksiz biraz ürkek. Düşünce hemen ağlıyor pammık prenses 🤣

Merhaba herkese. Biraz gerilerden okumaya çalıştım yetişemiyorım yazmaya ☺️ herkes iyi sevindim. 1 yaşına giren bebişlerimiz oldu iyi ki doğdular annelerine hayat oldular 🧿🥳🥳🥳
Grupta bebesi yemeyen baya anne var. Ben de hala o kategorideyim. Tamamen red olayını aşmış olsak da yediği şeyler çok sınırlı ve miktar olarak çok az. Kilo da düşük gidiyor haliyle. Zaten artık tuz olayına falan dikkat etmiyorum çünkü asla yemiyor tuzsuz haşlama gibi bebek için özel yapılan işlemli şeyleri. Yoğurt çorbası favorimiz. Oradan devam ben de.
Bu arada yürüyen bebiş var mı göremedim hiç. Bir kaç adımlama yapan olmuş sanırım maşallah 🧿🧿🧿
Benim Minnoş da ellerimizden tutup yürüyor tek elle tuttuğumda yürüyor ama kendi desteksiz adım atmadı hiç ayakta bile durmuyor desteksiz biraz ürkek. Düşünce hemen ağlıyor pammık prenses 🤣
Yemek konusunda allah yardımcınız olsun canım cidden yemeyen bebek çok zor ama inşallah düzeleceğine inanıyorum zamanla henüz çok yeni sayılırlar. Ekin yürüyor kuzum tam 11 aylık olduğu gün yürüdü. Ama grupta ilk S syildizs aryoş yürüdü sanırım 10 aylık falandı :dondurma: Adım atanlar da var bu aylardan sonra artık hızlanır yürüme işleri :KK55:

Herkese merhaba, bu grubu hamileliğimin sonlarına doğru tesadüfen keşfettim. Zor geçen gebelik, lohusalık ve tam gün annelik sürecimde hep destek buldum yazdıklarınızla. Yoğunluktan kimi zaman 1 ay geriden geldim yazacağımda konu çoktan bitmişti😂 Hekim olduğumu söylemiştim ama inanın bunun yetmediği çok nokta oluyor. Yazdıklarınızı okudukça devam gücü bulduğum, aa başkası da benim gibiymiş dediğim çok zamanlar oldu.Elimden geldiğince arada eşlik ettim ben de. Grubun bebekleri ve bizler teker teker 1 yaşını doldururken bu mesajı herkese teşekkür amacıyla yazmak istedim, hakkınız geçmiştir çünkü. Umarım bebeklerimiz daha güzel bir dünyada büyürler ve bizler de keyifle bu süreci izleriz. Sevgiler
Ne güzel temenniler. Amin inşallah sağlıcakla güzel günler görürüz hep :dua:

Yemek konusunda allah yardımcınız olsun canım cidden yemeyen bebek çok zor ama inşallah düzeleceğine inanıyorum zamanla henüz çok yeni sayılırlar. Ekin yürüyor kuzum tam 11 aylık olduğu gün yürüdü. Ama grupta ilk S syildizs aryoş yürüdü sanırım 10 aylık falandı :dondurma: Adım atanlar da var bu aylardan sonra artık hızlanır yürüme işleri :KK55:
Ay maşallah Ekinkuş 'a 🧿 S syildizs maşallah canım benim ilk kızımda 10 aylık yürümüştü.
Evet artık tutamayız bebeleri bu saatten sonra 😃

Kızlar size bir şey soracağım; bugün bir arkadaş ortamına 5 aylık bebeği ile gelmişti biri. Bebeği kucağıma aldığımda bebek hiç basmıyor. Yani bacaklarında hiç can yok gibi. Bu bana pek normal gelmedi, benim kızım nerdeyse 1 aylık gibi bile basıyordu ama biz bastırmadık. Bu durum normal mi sizce, bacakların bu kadar cansız olması? Bi doktora sor filan dedim çok panikletmeden ama ben de merak ettim açıkçası.

Aynen canım geçen yıl pilates topunda zipladigimiz günler geldi aklıma😅 şimdi 1 yasindalar 🥺
Bende 76 ile doğuma gittim çok şükür hamilelik öncesine döndüm ben biraz takintiliyim kilo işine birde geçen yıl tutamadigim oruç borçlarımı tuttum haftada 2-3 derken gitti kilolar verirsin sende dert etme 👍

Ben dikkat ederim de benim çevrem kötü canım 😅 çok fazla oturma oluyor, ben misafir çağırıyorum. Eşim seviyor çocuklar seviyor derken ben de arada kaynıyorum maalesef. Çok dikkat ettiğim bir dönemde hasta oldum, tekrar bağışıklığım güçlensin diye yemeye başladım. Çok şükür yine de eskiye nazaran iyiyim.

Allah oruçlarını kabul eylesin, benim son 6-7 kilom kaldı. İnşallah ben de sağlıkla veririm, Ramazan ayından ümitliyim 😇

Kizlar size poz önerisiyle geldim 🤣 ben eşimle yapariz diye çok önceden kaydettim bunlari sizlere de fikir olsun 😍

Eklentiler

• Screenshot_20240211_003153_Pinterest.jpg
    Screenshot_20240211_003153_Pinterest.jpg
    50 KB · Görüntüleme: 52
  • Screenshot_20240211_003131_Pinterest.jpg
    Screenshot_20240211_003131_Pinterest.jpg
    49,1 KB · Görüntüleme: 62
  • Screenshot_20240211_002849_Pinterest.jpg
    Screenshot_20240211_002849_Pinterest.jpg
    44,9 KB · Görüntüleme: 57
  • Screenshot_20240211_002833_Pinterest.jpg
    Screenshot_20240211_002833_Pinterest.jpg
    50,3 KB · Görüntüleme: 57
  • Screenshot_20240211_002822_Pinterest.jpg
    Screenshot_20240211_002822_Pinterest.jpg
    41,7 KB · Görüntüleme: 54
  • Screenshot_20240211_002713_Pinterest.jpg
    Screenshot_20240211_002713_Pinterest.jpg
    56,2 KB · Görüntüleme: 55
  • Screenshot_20240211_002515_Pinterest.jpg
    Screenshot_20240211_002515_Pinterest.jpg
    50,5 KB · Görüntüleme: 68
Kızlar size bir şey soracağım; bugün bir arkadaş ortamına 5 aylık bebeği ile gelmişti biri. Bebeği kucağıma aldığımda bebek hiç basmıyor. Yani bacaklarında hiç can yok gibi. Bu bana pek normal gelmedi, benim kızım nerdeyse 1 aylık gibi bile basıyordu ama biz bastırmadık. Bu durum normal mi sizce, bacakların bu kadar cansız olması? Bi doktora sor filan dedim çok panikletmeden ama ben de merak ettim açıkçası.
Normal değil bence 1 ay kontrolünde bile onu kontrol ediyor dr lar. Ama sma falan olsa topuk kaninda çıkardı artık doğar doğmaz bakılıyor tabi yine de bi dr a sormakta fayda var başka bir şey de olabilir. Belki de kasları çok zayıftır güçlendirici egzersiz önerirler

Doktorlar ilk 6 ay en önemli süreç olduğunu söylüyor canım ek gıdaya gectikten sonra anne sütü ya da mama ikinci planda kaliyor ve 1 yastan sonra anne sütünü ve mamayi artik iyice azaltmak gerekiyormuş beslenme aliskanliklarinin bozulmamasi için. geçen bir videoda denk gelmiştim. Anne sütü sakinlestirici, kurtarıcı oluyor ama artik anne sütünden çok fayda alıyorlar mi hayir onun yerine ek gıdaya yoğunlaşmak çok daha mantikli bir hareket.

Bütün duygularımı yazmışsın.. o kadar haklısın ki yerine ne koyarım bilemiyorum yani kafamda erteliyorum sürekki. 1 buçuk yaş sonrası kesicem 2 yaş bekleyebileceğim sanmıyorum ya

Ben şuan 18 ayı hedefliyorum. Haftaya işe başlıcam zaten sadece akşam ve gece anne sütü alacak. Kızımda 2 yaşa kadar gelememiştim 🥲 20 aylıkken kesmiştim. Benim de hala mastit durumu oluyor. Emzirmek yaşam kalitesini çok etkiliyor. Haklısın böyle hissetmekle... Ben de zorlanıyorum. Bununla birlikte oğlumun memedeyken huzur dolu anını izlemek bana çok iyi geliyor. Memeyi görünce verdiği neşeli tepki falan... Ayrı bir ilişkisi var meme ile 🤷‍♀️🙂

Neden yadırganasın ki canım, gerçekten zorlayıcı bir süreç. Bir dönem meme reddi yaşıyorsun sonra bir dönem geliyor memeye yapışıyor. Ben de zorlanıyorum, çok sık hasta oluyorum ve zor geçiyor hastalıklarım. Uçuk çıkarıyorum sık sık. Süt olsun diye yediklerimin yaptığı kiloları ve can sıkıntısı cabası. Bundan sonra daha sıkıştıracaklar bizi, kızım tişörtlerimin yakasını sündürürdü hep.

Bağışıklık konusunda kızların 18 ay erkeklerin 24 ayda bağışıklığı tamamladıklarını duymuştum. Onun için Anadolu’da erkekler fazla emzirilir buna da sanki bir üstünlük var gibi anlam yüklenir. Eğer 18 aydan sonra çok ısrar etmezse ben de devam etmeyebilirim.
Kızlar boyle dönüşler almak anlasılmak ve hissettiklerimi baska annelerinde hissetmesi iyi hissettirdi tesekkur ederim . Bende doktorum ve ali ilbeyin doktoru ile görüştüm 1 yaş sonrası istediğim bir vakitte memeden kesmemin sorun olmayacagı soylendi hatta 1 bucuk yası gecirmememın daha iyi olacagını cunku sonrasında cocukta 1 bucuk yas sonrası bağımlılık gelişme ihtimalinin arttıgını daha zorlu olacagını söyledi bende yakın zamanda sünnetini yaptıracım sonrası 3 ay içinde kademeli ayırmayı düşünüyorum , 2 gündür memesiz uyutuyorum gecede meme istemiyor sukur kademeli bıraktıcagım 3 ay içinde 🥹

Kızlar boyle dönüşler almak anlasılmak ve hissettiklerimi baska annelerinde hissetmesi iyi hissettirdi tesekkur ederim . Bende doktorum ve ali ilbeyin doktoru ile görüştüm 1 yaş sonrası istediğim bir vakitte memeden kesmemin sorun olmayacagı soylendi hatta 1 bucuk yası gecirmememın daha iyi olacagını cunku sonrasında cocukta 1 bucuk yas sonrası bağımlılık gelişme ihtimalinin arttıgını daha zorlu olacagını söyledi bende yakın zamanda sünnetini yaptıracım sonrası 3 ay içinde kademeli ayırmayı düşünüyorum , 2 gündür memesiz uyutuyorum gecede meme istemiyor sukur kademeli bıraktıcagım 3 ay içinde 🥹
Çok mantıklı bir başlangıç yapmışsın zaten gece emmesini bırakırsa gündüz çok daha rahat bırakır kilosu boyu nasıl ek gıda ile arasi nasıl?

Normal değil bence 1 ay kontrolünde bile onu kontrol ediyor dr lar. Ama sma falan olsa topuk kaninda çıkardı artık doğar doğmaz bakılıyor tabi yine de bi dr a sormakta fayda var başka bir şey de olabilir. Belki de kasları çok zayıftır güçlendirici egzersiz önerirler

Yatırırsın da hani bebek tepinir ya, o bile yok bebekte. Biz her ay denk geliriz mutlaka, ev ortamında ne zaman görsem anakucağında yatar. Doktor yeni yeni oturtabilirsin dedi diyor. Ekim ortasında doğdu

Yatırırsın da hani bebek tepinir ya, o bile yok bebekte. Biz her ay denk geliriz mutlaka, ev ortamında ne zaman görsem anakucağında yatar. Doktor yeni yeni oturtabilirsin dedi diyor. Ekim ortasında doğdu
Belki mizacı öyledir inşallah başka bir sorun yoktur. Benzer bi durumda tanıdığın bebeği vardı 11 aylık mesela hala desteksiz zor oturuyordu fizik tedaviye başlattılar. Destekli oturma bence 3,5-4 aylıkken en geç başlamalı ben Ekin'i çok erken başlattım ve çok faydasını gördük kas gelişimi kesinlikle hızlanıyor.

Kizlar ben evde spor yapiyorum ve spor videolarina bakarak yapiyorum acaba bu cocugu olumsuz etkiler mi? Ona göre uyudugunda yaparim artik ama bazen de diyorum belki ilerde o da göre göre yapmak ister hatta bazen beraber yapiyorum onunla hoşuna gidiyor bilemedim şimdi

Kizlar ben evde spor yapiyorum ve spor videolarina bakarak yapiyorum acaba bu cocugu olumsuz etkiler mi? Ona göre uyudugunda yaparim artik ama bazen de diyorum belki ilerde o da göre göre yapmak ister hatta bazen beraber yapiyorum onunla hoşuna gidiyor bilemedim şimdi
Ekrana odaklanıp kitlenmiyorsa sorun olacağını sanmıyorum canım önemli olan nasıl tepki verdiği

Ekrana odaklanıp kitlenmiyorsa sorun olacağını sanmıyorum canım önemli olan nasıl tepki verdiği
Yok canim odaklanmiyor bi bana bakiyor bi onlara sanirim bunlar ne yapiyor diye anlamaya çalışıyor, daha sonra da kendi işine bakiyor ya da bana bulaşıyor. Yine de yanlis bir sey yapmiyim dedim içim rahat etmedi herkes sıfır ekran diyip duruyor ya insan geriliyor

Yok canim odaklanmiyor bi bana bakiyor bi onlara sanirim bunlar ne yapiyor diye anlamaya çalışıyor, daha sonra da kendi işine bakiyor ya da bana bulaşıyor. Yine de yanlis bir sey yapmiyim dedim içim rahat etmedi herkes sıfır ekran diyip duruyor ya insan geriliyor
Keşke mümkün olsa canım. Ekin tv yi falan biliyor ama oturup izlemiyor gündüz babam açıyor haber falan mutlaka bir iki saatte olsa. Öyle dalıp gitmiyor ilgisini çekmiyor reklamlarda da kapiyorlar çünkü reklamlar çok ilgilerini çekiyor hareketli müzikli olduğu için. Ekin telefona daha ilgili mesela telefonları da saklıyoruz akşamları o yüzden 🥲

Hipnoz olmuş gibi bakmadığı sürece nasıl sıkıntı olacak ki 🤷🏼‍♀️

X