• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ekmeği kendin mi yapıyorsun hazır tohumlu ekmeklerden mi?

Nasıl aklında kalmış ya evet Kars kaşarı seviyor 😅
Benimkinin iştahı o kadar canım, çok zorlamıyor beni yiyor çok şükür ama fazla fazla yiyen bir bebek değil, doyuyor 🙂
Sebzeli makarna üzeri kıyma mı yoksa sebzelerle sos mu?

Assssla unutamıyorum bak bir de çoook sevdiğim bir saatim vardı. Onu da evimizin vitrininden çaldılar, kimin çaldığını bile biliyorum şu an öğretmen 😃 unutamıyorum kesinlikle. Hani bazı müziklerin bazı hislere çivilenmesi gibi adeta.

Ben ona özel pirinç pilavı yapıyorum tek fark tuzsuz olması, yemiyor. Kendi pilavımızdan uzatıyorum yiyor sıpa 😃

Peki sebep neymiş söyledi mi?

Susam ve çörek otu veriyordum diğerlerine henüz başlamadım. Onları da alıp vereyim 🙂
O çocukluğumdaki legoyu bulsam kendime alacağım 🥹
Hazir aldim içerigine bakip o kadar malzemeyi nerden bulup yapayim içinde bir ton şey vardı 🤣 ama kendim yapmayi de düşünüyorum 🤭
Sebzeli makarnayi hasliyorum sonra sogan havuc kiyma kavur üstüne salca domates rendesi sarimsak biraz da makarnanin suyu 15 dakika beraber pişir sonra makarnayla karistir. Sen kars kaşarı da ekleyebilirsin 🤣 cok lezzetli oluyor 😋

Bizimki de son dönemde böyle, bir şey yedikten hemen sonra kaka yapıyor. Neden böyle oluyor biliyor musun?

Ben biraz takip ettim, tahin yediği ya da benim tahin yediğim gün artıyor kaka sayısı. Sebebi nedir anlamadım 🤷🏻‍♀️
Doktorun tekine sormuşlardı o da normal demişti ben de kafaya takmadım o yüzden 🤔 lifli gidalar çok tüketiyorsa sindirimi çalistiran şeyler normal diye düşünüyorum

Canım hayırlısı olsun çok iyi olmuş bence. İkisini aynı anda büyüteceksin. Benim büyük kızımla Alya arasında yaş farkı var inan peş peşe olsaydı hemen beraber büyüselerdi bende rahat etseydim ama denedim olmadı tüp bebekte yaptım olmadı çok fazla düşük yaptım. Bende bebek olsun diye uğraşmıştım. Hiç stres yapma en fazla 2 sene sonra iyi ki yapmışım diyeceksin. Aradan zaman geçince daha zor oluyor inan bana. Ben yaza giren popomu kışa geri soktum😂 hep peş peşe 2 çocuğum olsun beraber büyüsünler bende birkaç sene sonra rahat ederim diyordum ama gerçekten de öyle olmadı işte. Bunu seni motive etmek için söylemiyorum. Gerçekten de en iyisi peş peşe yapmak eğer 2ya da 3 çocuk istiyorsan. Ama aradan zaman geçince daha zor oluyor. Tecrübe konuşuyor. Şimdi diyorum ki keşke Ablasının peşine hemen yapsaydım ama şartlar el vermedi sonrasında da olmadı. Buna da şükür.
Tebrik ediyorum seni sağlıkla sıhhatle gelsin kuzucuk 💙🧿😍😍
Canım çok teşekkür ederim ya bunları duymaya çok ihtiyacım var , oğlun çok küçük tüh falan denmesi hiç iyi hissettirmiyor benim zaten şuan tek düşündüğüm oğlan ya inşallah güzel bakabilirim ama zor olmasından sa böyle olması çok büyük hediye biliyorum çünkü tüp bebek merkezine gittim görüştüm oğlumda o kadar stresli o kadar yorucu yerler ki bunu düşününce de şükrediyorum

Canım çok teşekkür ederim ya bunları duymaya çok ihtiyacım var , oğlun çok küçük tüh falan denmesi hiç iyi hissettirmiyor benim zaten şuan tek düşündüğüm oğlan ya inşallah güzel bakabilirim ama zor olmasından sa böyle olması çok büyük hediye biliyorum çünkü tüp bebek merkezine gittim görüştüm oğlumda o kadar stresli o kadar yorucu yerler ki bunu düşününce de şükrediyorum
Canım haklısın oyle sozler ınsanın canını ıyıce sıkıyor ama senın ozel durumun varmıs 2. yı de ıstıyormussun arkadasım da 2.ye oglu bızımkıler kadarken hamıle kaldı 2.kız oldu sımdı oyle guzel anlasıp oynuyorlar kı bırbırlerı olmadan duramıyorlar. Illakı zor olacak ama. Senden once burada eceyya vardı bebegu 3 aylıkken sut korur dıye dıkkat etmemıstı hamıleydı

Aynen öyle canım ben ne kadar uğraştım bir bilsen 7 sene. Rabbim ne güzel uğraşmadan sana mucizeni verdi. Stres en büyük zarar canım o yüzden stres yapma hatta çok çok sevin. Düşün ki zaten şu an bebeğin için uykusuz kalıyorsun yoruluyorsun şimdi ikisi için uykusuz kalıp yorulacaksın küçük oğlunun uykusu düzene girecek belki doğum yapana kadar bir süre bebeği yanınıza alırsın büyük oğlunu odasına en azından diğeri de alışana kadar. Benim ikiz kardeşim var bir de benden 1,5 yaş büyük ablam var biz hep üçüz gibi büyüdük arkadaş ihtiyacı duymadık park ihtiyacı duymadık birbirimizin üstünden kayıyorduk zaten 😂 ve çok fazla uyaran alıyorduk birbirimizden. Gelişim açısından da çok etkili ve faydalı öyle de düşün. Yalnız olan çocuklarda daha zor oluyor sürekli dışarıya parka götürmen gerekiyor kar kış maalesef böyle. Ama evde arkadaşı olduğunda bunlara gerek kalmıyor pek fazla… çok şanslısın bence. Kıymetini bil cnm 😍

Bezelye makarnası mı ilk defa duyuyorum 😍 nerden aldın canım? Ben de chia bakıyordum almak için 🙂
Cnm veganlar için aslında bu ürünler yumurta yok içinde ben de gereksiz yere beyaz un almasın diye tercih ediyorum, bezelye makarnası pastavillanın büyük migroslarda var diye hatırlıyorum, bir de geçen metrodan aldım metronun kendi markası bezelye , nohut ve kırmızı ve yeşil mercimek makarnası. İçerikleri temiz sadece biraz kaya tuzu var metronunkilerde.
72752A5B-5E5F-48EC-AF69-976824C34368.webp
843377D1-9CD9-43DD-9B45-804216E249C8.webp

Cnm veganlar için aslında bu ürünler yumurta yok içinde ben de gereksiz yere beyaz un almasın diye tercih ediyorum, bezelye makarnası pastavillanın büyük migroslarda var diye hatırlıyorum, bir de geçen metrodan aldım metronun kendi markası bezelye , nohut ve kırmızı ve yeşil mercimek makarnası. İçerikleri temiz sadece biraz kaya tuzu var metronunkilerde. Eki Görüntüle 3375545 Eki Görüntüle 3375546
Ben de mümkün olduğunca undan kaçınıyorum. Arada bir sebzeli makarna verebilirim hele bezelyeliyse 😍 yolum düşerse bakarım canım çok teşekkürler 🥰

İnşallah dişlerdendir cnm onlar çıkınca rahat ediyorlar 😀 Alya hiç gazdan hiç uyanmıyor sabaha kadar çıkartsa yine de bana mısın demiyor. Belki de rahat çıkarttığı için sancı çekmiyor. Gevşek ya 😂 aynen benim kız biraz gevşek o yüzden hep ağırdan alıyor emekle yürüme konuşma vs 😀
Hahahah Alya'nin da tarzı bu demek ki 😂 Ne güzel işte rahat olsun boşver
Kuzu yok yaşamadım hiçbir sorun. Sadece deldirken ağladı babasıyla adliyeye gidiyoduk az kalsın😂
minseo minseo ile hadise diyoruz biz arya ya😂😂😂😂
Tam bir Hadise Sivaslı baby 😂💞

Kızlar ben hamile olduğumu öğrendim🙂 Olumsuz yorum yapmamanızı rica ediyorum çünkü kabullenmek benim için de zor oldu, hassas bir dönem benim için, bence de erken şuan sadece ileride iyi ki diyeceksin yorumlarınızı bekliyorum bide sizle de paylaşmak istedim ya ne bilim sizden bişe saklıyor gibi hissediyorum, inşallah sağlıklıdır ve sağlıkla kucağıma alabilirim, dualarınızı bekliyorum🌸
Sağlıkla gelsin inşallah. Keske ben de arka arkaya yapsaydım, aralarında 10 yaş var
Alışmak çok zorladı beni
Kızlar oğlumun bu hafta 2.doz menenjit aşısı var. Doktora sordum kızına da yapalım dedi. Kızım 7.5 yaşında. Aile hekimi çok önemsemedi, iyi olur dedi sadece. Sizce kızıma yaptırmalı mıyım?

Burda hekim bir arkadaş vardı. Hatırlayamadım kimdi. Sen de yazarsan çok sevinirim🙏🌸

Bu arada aşının koruması 2 yılmış. 6 yaş öncesi ve 60 yaş sonrası risk grubundaymış. Açıkçası yaptırmak mantıklı gelmedi. Sürekli aşı yaptırmam çünkü... Ama oğlum küçük, ona yaptırıyorum.
Benim büyük oğlumda olmadı menenjit yaptırmam artık 10 yaşında.
Bazıları emerken zorlanıyormuş bazıları da konuşmaya başlayınca bazı harfleri zor söylüyormuş. Biz emerken hiç sıkıntı yaşamadık
Arkadaşım oğluna yaptırdı bunu. Konuşurken harfleri çıkaramıyordu ama çok basit bir işlemmiş, korktuğu için çok geç yaptırmıştı.

Kızlar ben hamile olduğumu öğrendim🙂 Olumsuz yorum yapmamanızı rica ediyorum çünkü kabullenmek benim için de zor oldu, hassas bir dönem benim için, bence de erken şuan sadece ileride iyi ki diyeceksin yorumlarınızı bekliyorum bide sizle de paylaşmak istedim ya ne bilim sizden bişe saklıyor gibi hissediyorum, inşallah sağlıklıdır ve sağlıkla kucağıma alabilirim, dualarınızı bekliyorum🌸
Sağlıklı gelsin canım benim

Canım haklısın oyle sozler ınsanın canını ıyıce sıkıyor ama senın ozel durumun varmıs 2. yı de ıstıyormussun arkadasım da 2.ye oglu bızımkıler kadarken hamıle kaldı 2.kız oldu sımdı oyle guzel anlasıp oynuyorlar kı bırbırlerı olmadan duramıyorlar. Illakı zor olacak ama. Senden once burada eceyya vardı bebegu 3 aylıkken sut korur dıye dıkkat etmemıstı hamıleydı
Ay inşallah iyi anlaşırlar ve evet en azından bi süre çok zor olacak buna kendimi hazırlıyorum😅
Aynen öyle canım ben ne kadar uğraştım bir bilsen 7 sene. Rabbim ne güzel uğraşmadan sana mucizeni verdi. Stres en büyük zarar canım o yüzden stres yapma hatta çok çok sevin. Düşün ki zaten şu an bebeğin için uykusuz kalıyorsun yoruluyorsun şimdi ikisi için uykusuz kalıp yorulacaksın küçük oğlunun uykusu düzene girecek belki doğum yapana kadar bir süre bebeği yanınıza alırsın büyük oğlunu odasına en azından diğeri de alışana kadar. Benim ikiz kardeşim var bir de benden 1,5 yaş büyük ablam var biz hep üçüz gibi büyüdük arkadaş ihtiyacı duymadık park ihtiyacı duymadık birbirimizin üstünden kayıyorduk zaten 😂 ve çok fazla uyaran alıyorduk birbirimizden. Gelişim açısından da çok etkili ve faydalı öyle de düşün. Yalnız olan çocuklarda daha zor oluyor sürekli dışarıya parka götürmen gerekiyor kar kış maalesef böyle. Ama evde arkadaşı olduğunda bunlara gerek kalmıyor pek fazla… çok şanslısın bence. Kıymetini bil cnm 😍
Ya benim de kardeşimle 1.5 yaş var, ergenlik dönemlerinde hiç anlaşamazdık ama şuan varlığına çok şükrediyorum çünkü herşeyimi paylaşabildiğim ilk insan, başta zor olacak biliyorum , yarına randevu aldım kızlar adetlerde düzensiz di hafta falan da yarın netleşecek yani heyecanlıyım , inşallah sağlıklı olduğu haberini alırım, hafif bulantılar devam ediyor

Kızlar bu ara bebislerinizde gündüz-gece uykudan ağlayarak uyanma olayi var mi? Yürüme ile bir alakası olabilir mi acaba? Yürümeye yeni basladiklarinda uykularinda bozulma oluyor diye okumuştum yoksa yine diş mi geliyor 🦷
Valla canım bende çözemedim benimki de ağlayarak uyanıyor her saat başı çok da huysuz ayrıca hem yürümeye çalışıyor hem de diş çıkarmaya çalışıyor sebebini bende çözemedim sadece alt 2 yi çıkardık 9 aylıkken gerisi gelmedi bir türlü eli hep ağzından salyası da çok akıyor 🥺🙄
Hayırlı olsun canım benim 🥰kötü yorumlara aldırış etme sanki kendileri bakacak😠 umarım sağlıcakla alırsın kucağına emin ol herşey yoluna girecek hep iyi düşün iyi olsun 🥰🧿 benim yegenlerimin arası 15 ay küçükken birazcık zorlandı ablam ama sonrasında çok rahat etti beraber oyun oynuyorlar vs derken şimdi 13 ve 14 yasindalar zaman çok hızlı geçiyor hiç birşeyi kafana takma Rabbim bir düzene koymuştur muhakkak 🤲🐣🧿🥰

canım sağlık kabinleri var orda deldirdim. Küpeyi de onlar zaten delerken takıyolar medikal küpe
ayy güle güle kullansın süslü kızımız 🥰🌸

Cinsiyeti belirledin kız, büyük oğlun küçük oğlun 😂

Ay inşallah iyi anlaşırlar ve evet en azından bi süre çok zor olacak buna kendimi hazırlıyorum😅

Ya benim de kardeşimle 1.5 yaş var, ergenlik dönemlerinde hiç anlaşamazdık ama şuan varlığına çok şükrediyorum çünkü herşeyimi paylaşabildiğim ilk insan, başta zor olacak biliyorum , yarına randevu aldım kızlar adetlerde düzensiz di hafta falan da yarın netleşecek yani heyecanlıyım , inşallah sağlıklı olduğu haberini alırım, hafif bulantılar devam ediyor

Ailelere söylediniz mi? İlkinde müjde gibi söylüyorsun ilk haftalardan da sonrakilerde baya zaman alıyor söylemek, hatta eliyorsun bu bilmese de olur diye 😂 Mutlaka laf olsun torba dolsun konuşan olacaktır, herkese detaylı anlatma kısmet de geç. Biliyorum insan kendini açıklama gereği duyuyor, ne gerek var canını sıkma.

Sağlıkla gelsin annesi bize de haber et bakalım 😍

Sağlıkla gelsin inşallah. Keske ben de arka arkaya yapsaydım, aralarında 10 yaş var
Alışmak çok zorladı beni

Benim büyük oğlumda olmadı menenjit yaptırmam artık 10 yaşında.

Arkadaşım oğluna yaptırdı bunu. Konuşurken harfleri çıkaramıyordu ama çok basit bir işlemmiş, korktuğu için çok geç yaptırmıştı.
Erkenden yaptırmak daha mı iyi olur sizce

Back