Bayilinmiyor kuzum böyle değişik bi duygu durumu oluyor kafan güzel gibi oluyor uyumak istiyorsun uyuyamiyorsun bak şuan uyuyo mesela ben başında nöbet tutuyorum uyansın emzireyim gazi olursa çıkarayım diyeDoyacağı kadar birikmiyorsa işime yaramazki zatennasıl uyumadan yaşarım kız sen doğumdan sonra 2 gün uyumamışsın ben 2 gün uyuyamasam kesin bayılırım
Yeni Anne olacak kendimi çok merak ediyorum doğrusu
Kucağa almadan anlaşılamayan bir duygudur eminim, mutluluk sarhoşluğu gibi bişey sanırımBayilinmiyor kuzum böyle değişik bi duygu durumu oluyor kafan güzel gibi oluyor uyumak istiyorsun uyuyamiyorsun bak şuan uyuyo mesela ben başında nöbet tutuyorum uyansın emzireyim gazi olursa çıkarayım diye
35+6 da canım 1 hafta kadar da bebek kuvezde kaldı boyunu bilmiyorum ama kilo farkı çoktu acil tansiyondan doguma alındıBelkide dediğin gibi ultrason cihazı sorunludur, çok eskidir, Kaç haftalık doğum yapmış canım? Boy ölçümü de mi çok farklı çıkmış?
onu bilmiyorum :/Suyu çok muydu acaba? Benim dr suyu fazla olunca kiloda fark çok olabiliyor demişti
Merhaba canım
Canım sen ne durumdasın ? Normal mi sezeryan mı planlıyorsun ?Canım aynı durum mu bilmiyorum da geçen hafta da doktorum bana bebeğin iri bir bebek dedi bende şaşırdım. Mesela sen iri bir bebek olarak olarak doğmuşsan senin doğurduğunda iri olur dedi ya da baba iriyse ondan olur dediSizce doğumda ne kadar olur dedim 3500 zorlar dedi bende 3.5 kilo doğmuşum Beslenmeme de çok dikkat ettim aslında hep kilo aldıran şeyler yedim ama doktor genetik dedi. Bence hiç stres yapma doğduktan sonra bol bol kilo alır inşallah görümcemin bebeği 2.5 kg doğdu şimdi bir görsen tombul bebeğimiz
3 tane minikle tam cenneti yaşıyorsun desene :)) Allahım sana güç kuvvet versin kolaylık sağlasın , sana kim yardım ediyor bu süreçte ?Merhaba canım
Üçüzler felaket mahvettiler beni uyku yok oturmak yok yemek yemek hiç yok doğal olarak süt de yok olmak üzeresizlere yazmak için 1 haftadır giriyorum siteye sadece son sayfayı okuyup mesaj yazcam diyorum ama 2 mesaj okuyup uyuyakaliyorum artık kaliteli vakit denen şey kalmadı bende ne yazıkki
Ama öte yandan mis gibi koku var evde 6 tane minnoş ayak 6 tane minnak el 3 tane ısıralım yanak var bu günler geçecek nasılsabelki aranizda kuvez süreci geçirenler vardır bir de bu miniklerin başka muayeneleri oluyor Rop muayenesi (göz icin) kardiyoloji, nöroloji ve nefroloji muayenesi gibi ekstra muayenelere gidiyoruz biraz kosturmaczli geçiyor günlerimiz
Bir de bu minnoslara mama begendirebilsem rahat edeceğimbenimkiler prematüre doğduğu için hastanede prematüre mama kullandılar geçen haftaya kadar evde de devam ettik ama artık 1 numaraya geçebilirsiniz dediler aptamil prematil ve evolvia prematüre yiyen bebeklerime anne sutune yakin mama alayim dedim golden goat denedik kızım asla yemedi aşırı gazlandilar cok agladilar aptamil 1 numara da gaz yapti simdi sma optipro deniyorum oglanlar yiyor ne olsa gazlansalar da idare ediyorlar ama kiz kusuyor oguruyor mecburen baska aliyorum oglanlar kalan mamayi yiyor kiza habire mama aliyorum insallah buluruz süt asla yetmiyor çünkü
Bu arada tüm doğum yapan arkadaşlara bebisleri hayırlı olsun bol bol uyuyan her şeyi yiyen bebekler olsunlar inşallah
minseo sen nasılsın bebisle nasil geçiyor günlerin inşallah benim aksine hepinizde sütler dolup dolup taşıyordur
Tekrar ne zaman gelip yazarım bilmiyorum kendinize iyi bakın mesajlarınızı okumaya çalışıyorum Allah doğum yapmayanlara hayırlı doğumlar nasip etsin yavrularına kaçıranlara da hayırlı ömürler versin yavrularıyla geçireceğien yakin zamanda görüşmek dilegiyle
Çok güzel bi duygudur eminimBayilinmiyor kuzum böyle değişik bi duygu durumu oluyor kafan güzel gibi oluyor uyumak istiyorsun uyuyamiyorsun bak şuan uyuyo mesela ben başında nöbet tutuyorum uyansın emzireyim gazi olursa çıkarayım diye
ilk kuzum, âmin cümlemizinkini inşallahHayrlı olsunnn Allah analı babalı büyütsün inşallah i Canım kaçıncı çocuğundı senin ilk mi ?
Çok teşekkürlerÇok tebrik ederim. Analı babalı büyüsün.
Inşallah tüm temennimOhh gözünüz aydın canımsağlıkla güzellikle büyüsün hepimiz sağlıkla kavusalim inşallah.
Amin kuzum inşallahHayırlı olsun tebrik ederim sağlıkla büyüsün minik bebişin
Çok dikisim var, haliyle ağrım ilk 2 gündür bayağı fazla. 38+5deydik kuzucum. Ben evde rahat dursam 39 u çoktan görürdük ama pilates, yoga yürüyüş derken paşayı biraz erken getirttikHayırlısı olsun canımşimdi nasılsın ağrın sizin var mı?
kaç haftalık doğdu?
Amin kuzum inşallah çok teşekkür ederim, çok başka bi duygu yanımda beşiğinde yatması benim bunları size yazmamYaa maşallah doğum yağmuru başladı resmen peşpeşe güzel haberler geliyorSağlıcakla büyütmek nasip olsun inşallah canım
Gözün aydın canım. Sağlıkla gelmiş, yoğun bakımdan da çıkar yakında, merak etme. Bu süreç çok zor stresli geçti senin doğal olarak, biraz farklı olması doğal. Bebişini alıp eve gidince hepsini unutursun inşallah.Kızlar doğum yaptım çok sancım var. Oğlumda hiç böyle olmamıştım. Kızım 2275 gr 47 cm doğdu yoğum bakıma aldılar solunum sıkıntısından dolayı başka sorun yokmuş çok şükür. Dua edin bize. Çok çok canım acıyor
Ben de almadım pompa çünkü gerekecek mi nasıl bir şey gerekecek bilmiyorum. Benim okuduğum kadarıyla özellikle başlarda hastane tipi pompalar işe yarıyor. Bu manuel olanlar duruma göre, kimisi memnun kimisi hiç kullanmıyor. O yüzden ben beklemeyi seçtim.Kızlar ben göğüs pompası hala almadım, süreç nasıl ilerleyecek sütüm olurmu olmazmı nasıl olacak bilmiyorum, hemen elektrikli almak yerine sizce bu manuel ürün yeterli olur mu? Kullanan yada bu ürün hakkında bilgisi olan var mı?
Ben çok büyük denilip de daha az çıkan bebekler duymuştum. 4ün üstünde denilip 3.5 altı çıkan gibi.Kızlar bu ultrasonda çıkan kilolarla doğumda ki kilo hemen hemen aynı mı? Benim bi arkadaşıma doktor 2800demiş akşamına doğum ypmış çocuk 2 kg bile değilmiş acaba bu kadar şaşar mı?
Gözün aydın.Kızlar iyi geceler bakamadm mesajlara hiç doğum yapan var mıbiz çok şükür iyiyiz herşey normal doğum gibi ilerliyodu ama son 3 gün tansiyonum çok yükseldi 16yı gördüm doktorum bu şekildd olmaz dedi pazartesi kontrole gittiğimde alalımmı bugün bebişi dedi alalım dedik güzeldi herşey çok şükür 5 gündür 5 saat falan uyumuşumdur. Hastaneye bolca bebişe kıyafet alın önerim bu. Şuan tek sıkıntım bebişin emerken uyuya klması 2 saatte bir emzirmek için uyandırmak çünkü uyanmıyo asla. sizler nasılsınız burası olmadan kendimi çok kötü hissetim. Bu arada spinal oldum. Bebek 3640 gr 51 cm doğd
Allah kolaylık versin üç bebekle gerçekten. Biz burda bir taneyi nasıl bakacağız diye kafa patlatıyoruz.Merhaba canım
Üçüzler felaket mahvettiler beni uyku yok oturmak yok yemek yemek hiç yok doğal olarak süt de yok olmak üzeresizlere yazmak için 1 haftadır giriyorum siteye sadece son sayfayı okuyup mesaj yazcam diyorum ama 2 mesaj okuyup uyuyakaliyorum artık kaliteli vakit denen şey kalmadı bende ne yazıkki
Ama öte yandan mis gibi koku var evde 6 tane minnoş ayak 6 tane minnak el 3 tane ısıralım yanak var bu günler geçecek nasılsabelki aranizda kuvez süreci geçirenler vardır bir de bu miniklerin başka muayeneleri oluyor Rop muayenesi (göz icin) kardiyoloji, nöroloji ve nefroloji muayenesi gibi ekstra muayenelere gidiyoruz biraz kosturmaczli geçiyor günlerimiz
Bir de bu minnoslara mama begendirebilsem rahat edeceğimbenimkiler prematüre doğduğu için hastanede prematüre mama kullandılar geçen haftaya kadar evde de devam ettik ama artık 1 numaraya geçebilirsiniz dediler aptamil prematil ve evolvia prematüre yiyen bebeklerime anne sutune yakin mama alayim dedim golden goat denedik kızım asla yemedi aşırı gazlandilar cok agladilar aptamil 1 numara da gaz yapti simdi sma optipro deniyorum oglanlar yiyor ne olsa gazlansalar da idare ediyorlar ama kiz kusuyor oguruyor mecburen baska aliyorum oglanlar kalan mamayi yiyor kiza habire mama aliyorum insallah buluruz süt asla yetmiyor çünkü
Bu arada tüm doğum yapan arkadaşlara bebisleri hayırlı olsun bol bol uyuyan her şeyi yiyen bebekler olsunlar inşallah
minseo sen nasılsın bebisle nasil geçiyor günlerin inşallah benim aksine hepinizde sütler dolup dolup taşıyordur
Tekrar ne zaman gelip yazarım bilmiyorum kendinize iyi bakın mesajlarınızı okumaya çalışıyorum Allah doğum yapmayanlara hayırlı doğumlar nasip etsin yavrularına kaçıranlara da hayırlı ömürler versin yavrularıyla geçireceğien yakin zamanda görüşmek dilegiyle
İçine mi doğmuştuBenim kontrolüm de cumartesi ama ben çarşamba perşembe gibi sancılanacagim gibi hissediyorum nedense
Uyuyamadım ki bir türlü, sanki kulağımda sürekli bir anne sesi. Gözümü kapatıp açmam arasi 10 dakka oldu hep. Ben uykusuzluğa alışığım canım, çocuğu ateşlenen anne durumu tekrarı gibi oldu bu gece.Düşünme canım ya herşeyin bir ilki var bugün ayrı uyuduğunuz ilk gece ve kardeşinin gelmesine saatler var, kzın emin ellerde huzurla uyu
Yarın uyumadığın şu saatler için çok pişman olaolabilirsin
Canım ultrasonda genelde +-500 kg diyorlar genelde. Benim kziimda 3.200 demislerdi 3.560 grm doğdu. Suyu fazla ise ölcumden kaynaklı bir hata olabilir.Kızlar bu ultrasonda çıkan kilolarla doğumda ki kilo hemen hemen aynı mı? Benim bi arkadaşıma doktor 2800demiş akşamına doğum ypmış çocuk 2 kg bile değilmiş acaba bu kadar şaşar mı?
Umarım misil misil uyuyordur çünkü hep aklım onda. Tabi doğumdan sonra toparlaninca haber vereceğim gelecek yanımaKiyamam ya sizin daha zormuş güzel uykular gelsin kızına mışıl mışıl uyusun kardeşi gelene kadar sonra gelir oda yanınıza
Ya hayırlısı olsun canımKızlar iyi geceler bakamadm mesajlara hiç doğum yapan var mıbiz çok şükür iyiyiz herşey normal doğum gibi ilerliyodu ama son 3 gün tansiyonum çok yükseldi 16yı gördüm doktorum bu şekildd olmaz dedi pazartesi kontrole gittiğimde alalımmı bugün bebişi dedi alalım dedik güzeldi herşey çok şükür 5 gündür 5 saat falan uyumuşumdur. Hastaneye bolca bebişe kıyafet alın önerim bu. Şuan tek sıkıntım bebişin emerken uyuya klması 2 saatte bir emzirmek için uyandırmak çünkü uyanmıyo asla. sizler nasılsınız burası olmadan kendimi çok kötü hissetim. Bu arada spinal oldum. Bebek 3640 gr 51 cm doğd
3 tane küçük minnakla uğraşmak sizi yormuş olması çok normal canım. Ama bu gunler de geçecek annesiMerhaba canım
Aynı değil canım genelde fazla ölçülüyor +- 600 gram oynuyor. Ultrasondaki ölçüm vücut genişliğine boyuna oransal bir hesaplama. Gerçek ölçüm değil yani.Kızlar bu ultrasonda çıkan kilolarla doğumda ki kilo hemen hemen aynı mı? Benim bi arkadaşıma doktor 2800demiş akşamına doğum ypmış çocuk 2 kg bile değilmiş acaba bu kadar şaşar mı?
Geçecek canım hepsi. En zoru ilk 2 gece sonra ilk 5 gece, 1.haftada bayağı toparlıyorsun. Ne kadar sezeryan yaaa nolcak deseler de ameliyat sonuçta ağrı sızı çok normal.Çok dikisim var, haliyle ağrım ilk 2 gündür bayağı fazla. 38+5deydik kuzucum. Ben evde rahat dursam 39 u çoktan görürdük ama pilates, yoga yürüyüş derken paşayı biraz erken getirttik
Annelik tam manyaklık. Ben gözünün içine bakıyorum uyanıkken uyudun da 5 dakika dinleneyim diye, güç bela binbir çaba ile uyutuyorum aradan geçiyor 10 dakika hadi uyansın da oynayalım diye basinda bekliyorum resmen.İlk çocuğum olacak cok merak ediyorum herkes ayni şeyi söylüyor resmen bebegin gözünün içine bakiyorsun uyuyamiyorsun diye
Canım neden hala doğuma almadılar seni? 39. U doldurmanı mı bekliyorlar?Geçecek canım hepsi. En zoru ilk 2 gece sonra ilk 5 gece, 1.haftada bayağı toparlıyorsun. Ne kadar sezeryan yaaa nolcak deseler de ameliyat sonuçta ağrı sızı çok normal.
Kızımda doğumdan sonra ilk yürüttüklerinde bu ne yaaa, insanlar nasıl doguruyormus bilsem dogurmam asla demiştimhemşire de bana hepsini unutuyorsun, bunu diyenler 2.ye 3
Ye doğurmaya geliyor bilesin dedie sonuç bende birkaç saat sonra 2.yi doğuracağım
Yok canim o kendiliğinden oluyor. Ben deli gibi uyuyan yatak içinde bir o yana bir bu yana dönen biriydim, asla yattığım yerde 5.dakka durmazdım. Yastığa kafamı koyup, eşimin belinde kafam uyandığımı bilirim o derece. Doğa doğduktan sonra birlikte uyumaya başladık, emzirirken uyuyordum kolum gram yerinden kıpırdamadı yattığım gibi uyandım. Mesela kızım benimle uyuyor. Yatağa bitişik karyola anne yani var yuvarlanıp kendi yatağına gidiyor bazen gece sessizce uyanıp yatak içinde oturuyor hop uyaniveriyorum direk.İnşallah öyle olurum, ya gerktiğinde duyamazsam kalkamazsam diye ödüm kopuyor, neyse ki eşimin uykusu öyle ağır değil bu beni teselli ediyor.
Yoldayız suan canim 20 dk ya oluruz sanirim siz naptınız