2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Dogum yapan arkadaslara masallah, saglikla buyusun minnoslar inşallah 🤲 sizler doğum yaptikca özeniyorum, hic doguramayacakmisim gibi geliyor🤦 39+6 hala hic sanci ve acilma yok. Aciklik bakildiktan sonra cogu kiside nisan gelmis bende o da yok. İki gündür ishal durumum var sadece. Bi de kilo vermisim ama 3 gündür adet olacakmışm gibi bel agrisi var. Surekli hareket yapiyorum, hurma yiyorum ama bi gelisme yok, moralim bozulmaya basladi artik😢 beklemek cok stresliymis😢
Bende öyleyim,geçen gece ben nasıl doğuracağım diye ağlıyordum şimdi de gelmiyor diye streslendim😞 Seni çok iyi anlıyorum yalnız değilsin beraber bekleyeceğiz burdan konuşacağız anlatıp rahatlayacağız🥰 Pilates topu üstünde dizi izliyorumm😁 Kafanı dağıtacak bir şeyler bulmanı tavsiye ediyorum sana da🙏🏻

Bende öyleyim,geçen gece ben nasıl doğuracağım diye ağlıyordum şimdi de gelmiyor diye streslendim😞 Seni çok iyi anlıyorum yalnız değilsin beraber bekleyeceğiz burdan konuşacağız anlatıp rahatlayacağız🥰 Pilates topu üstünde dizi izliyorumm😁 Kafanı dağıtacak bir şeyler bulmanı tavsiye ediyorum sana da🙏🏻
Tatli fln yapıyorum sancim gectikce ayaktayım 😄 o kadar bel agrisi yasiyorum ama nstde hic sanci cikmiyo artik doğum sancisi basi biseyse😄

Biz birazdan hastaneye geçeceğiz, çok giremeyebilirim, doğum yapan arkadaşlar olduğunda beni etiketleyip paylaşabilir misiniz rica etsem 🙏 listeye işlerken kimseyi gözden kaçırmak istemiyorum 💕
Ay hadi hayırlısıyla kucağına al miniğini sağlıkla 🥰🥰
Kızlar eşim biraz önce işten geldi yemek yedik ayağa bir kalktım vajinama bıçak saplanıyor sanki 2 3 tabak vardı güç bela yıkadım ama noldu diye wc ye gittim kan falan bir şey yok ama odaya kadar yürüyene kadar acıdan soğuk soğuk ter attım korktum birde biranda olunca uzandım şimdi hareket etmiyorum uzanınca acı geçti ayağa kalkmaya korkuyorum şuan ama kasık ağrısı olmadı hiç
Bebek kanalı zorlamış o an belli ki
37+0 olduk bugün hastaneye yattım bi sancım çıktı doğumhanedeyim şimdi
Kilomuz 2750 olmuş çok şükür
Karın çevremiz 35 haftalık
Fl 36 haftalık
Başımızda 37+2 haftalık
Kızlar dua edin bana lütfen 🤲 bugün doğum olabilir
Güzel kolay doğumların olsun canım hayırlısıyla inşallah 🙏🏻

Hadi ya çok ilginç cidden.benim sancılarım var hiç açılmam yok senin sancın yok açılman var 🙈
Valla bende anlamıyorum ya belki bugün beşe gelmiştir yine sancinyok haftaya salı kontrolüm doktor dogurursun dedi gelemezsin dedi ama bilemiyorum

Kuzum ben doğum yaptim. Sancılar 7 dakikada bir den 5dkya kadar inince hastaneye geldik.Geldigimizde 22.30 du. Acilmam 5cm çocuğun kafası inmiş hemen yatış yaptılar. 7 9 cm derken sabaha karşı 3. 55te doğdu. Ben kendime gelemedim dikişlerden ancak yazabiliyorum. Biz kucagimiza aldik. Dünyanın en güzel duygusu. Dilerim hepiniz yavrularınıza kavuşursunuz. 🥰
Hayırlısı olsun canım 🎈🎈 şimdi nasılsın ağrın sizin var mı?
kaç haftalık doğdu?

Kızlar selam doktora gittim 2 dk bire düşmüştü sancılarım doktor 8 cmlik acılmam var dedi yatırdı hemen 90 a varan agrışarım cıkıyodu suyumu patlattı doktor ilk etapta sonra agrın geldikce ıkın dediler sacını göruyoruz dediler dogum masasına aldılar 2 ıkınmada 1 dikiş ile aldım kucagıma elhamdulillah cok guzel bir duygu rabbim herkese nasip etsin ,bana cok destek oldunuz bebegimin hastane cıkısına pusetine kadar destek oldunuz hepinize dua ettim allah razı olsun tekrardan hepinizden iyiki varsınız 🌸
Ay canım ne kadar güzel bir doğum olmuş. İlk doğumun olmasına rağmen süreci çok iyi paniklemeden idare ettin. Rabbim bize de böyle güzel doğumlar nasip etsin 🙏🏻 bebeğini sağlıkla büyüt 🥰🙏🏻🧿🧿🧿🧿

Kizlar bu kuru öksürük nasil geçecek allah askina 3 4 gündür hastayim, tam da zurnanin zirt dedigi yerde hasta oldum. Doktoruma sordum nane limon icmemi söyledi ama fayda etmiyor. Gecmezse dahiliye doktoruna görünmemi söyledi ama doktor bana ilac yazar mi ki? Gırtlagim sökülecek en sonunda o derece kötü bir öksürük
Çam kozalağı şurubu öksürüğe iyi geliyor canım.

Ben hem coraspirin hem oksapar kullanıyorum doktorum 1 hafta öncesine kadar coraspirini kullandiracagim dedi canım ama sen bir sonraki kontrolde unutma sor farklı olabilir
merhaba, oksapar ile coraspinin farkı ne biliyor musunuz? Coraspin yeterli olmuyor mu acaba oksapar yerine. Ya da neden ikisi birden kullanılması gerekiyor?

Kızlar bugün kontrolümüz vardı, 37+1, bebek 3200 gr, kafa büyüklüğü 9.40 cm, çatı muayenesi yaptı doktorum, pubik kemik açımın çok basık olduğunu bebeğimin kafasının ise normalden büyük olduğunu bu şekilde normal doğumun çok risk olacağını söyledi. Beni ve bebeği riske atmak istemediğini söyledi, doğum ilerlemeyebilir kafa kemiğe takılabilir ve vakum uygulamak gibi yöntemleri kullanmayı asla istemem dedi sana travma yaşatmak da istemiyorum dedi ve sonuç olarak sezeryan önerdi. Kabullenmem biraz zor oldu çünkü normal doğuma çok hazırlamıştım kendimi biraz gözyaşı döktüm ama doktora ısrarcı olmadım tabii ki riske atabileceğim bir konu değil bu. Fizyoterapistle normal doğum üzerine çalışıyorduk aylardır, kilomu 10 kiloda tuttum hepsi kolay bir doğum olsun diyeydi çok şartlanmışım meğerse psikolojik olarak. Burada sezeryan doğum yapan ve kolay atlatabilen arkadaşlardan olurum umarım ben de. 39 hafta bitiminde alacağım dedi, ya sancım gelirse bebek kanala inerse sezeryan zor oluyormuş dedim deneyimsiz genç hekimler için zor olabilir benim için değil dedi. Yarına iyice kabullenmiş olurum durumu sanırım, eşim başka hekimden fikir alalım istersen dedi ama yok dedim güvenmeyi tercih ediyorum doktoruma şartları zorlamamak gerekiyor bazen öyle hissediyorum.
Olay aniden geliştiği için bu şekil sarsılman normal canım. Dediğin gibi fikre alışınca rahatlayacaksın. Her şey nasip işi. Biz kendimizce planlar yaparız ama hayat bize başka şeyler sunabilir. Yeterli bebeğin sağlıklı olsun ona odaklan bence 🙏🏻🧿

Doğum şekline takılma o sadece bebeğine kavuşman için aracı olacak bir yöntem. Ayrıca kendini de suçlama. İster istemez çevresel baskılardan sezeryan yaparsak suclanacakmisiz ya da süreci başarısız bitirecekmisiz gibi hissettiriliyoruz. Ben son ana kadar hep akışına bıraktım ve sezeryanla kızıma kavuştum. Vajinal doğum yapsaydim şuan hissettiklerimden daha farklı şeyler hissetmeyecektim. İnsanin doğum aninda tek düşüncesi bebeğinin sağlığı oluyor o an sezeryan mi vajinal mi aklına bile gelmiyor. Ben en ufak bir risk varsa almamayı seçenlerdenim çünkü ben de kızıma zor kavuştum onun için hangisi iyi olacaksa o olsun dedim hep. Ve korkma inan bi zorluğu yok 2 gün dikiş yerinde yanma gibi bir his oluyor onun için de ağrı kesici ve antibiyotik kullaniyorsun zaten. Ve evet bazı şeyler için diretmemek lazım diye düşünüyorum özellikle işin ucunda sağlık varsa. Sen şuan başka dr a gitsen seni normal dogurturuz diyen bir sürü dr mutlaka cikacaktir ama bence sürecini ve seni bilen dr un önerileri benim için daha önemli. Sen bebişine odaklan bol bol emzir kokla diğer şeylerin hiç bir önemi yok 🥹

Canım hiç başka dr arayıp kendini strese sokma geçenlerde yine yazmıştım önemli olan doğumu nasıl yaptığımız değil bence şu an benimde normal gidiyor bende vajinal doğum olsun istiyorum ama olmazsa da üzülmem önemli olan evlatlarımıza kavuşmak değil mi? At bunları kafandan düşünme hiiiiiçç bizi de haberdar ett mutlaka gelişmelerden🍀🌸💓
Kızlar zaten ilk kabullenememeyle bugün önce tüm gün doktor araştırıp başka görüş alayım diye düşündüm, araştırdım da ama ben yıllardır zaten hem önceki 3 aylık gebeliğimde kayıp yaşadığım zamandan,ardarda kimyasal gebeliklerimden, hem deneme sürecimizin uzunluğundan şehirdeki bir çok doktoru biliyorum denemişim zaten, yaşadığım yerde şu anki doktorum kadar güvendiğim birisi de yok gerçekten. Risk almak istemiyorum ya haklı çıkarsa doktorum, zor bir doğumla kendimi ve bebeği niye riske atayım, dediğiniz gibi strese girmeyip doktoruma güvenmeyi tercih edeceğim.
Umarım dediğin gibi minseo minseo sağlıkla bebeğime kavuşur 2 gün dikiş acısı sonrası kendime gelirim ben de Hoppa

Kızlar zaten ilk kabullenememeyle bugün önce tüm gün doktor araştırıp başka görüş alayım diye düşündüm, araştırdım da ama ben yıllardır zaten hem önceki 3 aylık gebeliğimde kayıp yaşadığım zamandan,ardarda kimyasal gebeliklerimden, hem deneme sürecimizin uzunluğundan şehirdeki bir çok doktoru biliyorum denemişim zaten, yaşadığım yerde şu anki doktorum kadar güvendiğim birisi de yok gerçekten. Risk almak istemiyorum ya haklı çıkarsa doktorum, zor bir doğumla kendimi ve bebeği niye riske atayım, dediğiniz gibi strese girmeyip doktoruma güvenmeyi tercih edeceğim.
Umarım dediğin gibi minseo minseo sağlıkla bebeğime kavuşur 2 gün dikiş acısı sonrası kendime gelirim ben de Hoppa
Merak etme öyle de olacak 😌

Ama ilk kez kızımdan ayrı kalıyorum, doğduğundan beri hep sarılıp uyuduk biz, 1 saat ayrı kalmadık şimdiye kadar 🥺🥺🥺🥺
Bu süreci nasıl geçireceksin onu da merak ediyorum ben. Benzer durumlarımız olduğu için. İnşallah sıkıntı olmadan geçirirsin bana da motive olur . Bekliyorum 🍀🍀

Canim bana da kafa capi buyuk demislerdi ve sana.soylenen her seyin aynisi bana soylendi. 38+6 gunluklen. 39+1 gunlukken de sezeryanla.alindi ve devlet hastanesin de saglik ocaginda kime gotursem bu bebek.dogardi denidli. Ve bugun Ssvd icin gorustugum de devlet hastanesin de ki doktor bana sitem etti ah be neden gelip gorusumuzu almadin dedi. Ben.esime 2. doktor gorusu alalim esim bu saatten sonra baska.doktor bakmak istemez demisti. Ben cok pismanim gorus.alsaydim keske. Cunku.ultrason ölcumleri bire bir dogru cikmiyor. Bence bu kadar hazirlandi isen muhakkak baska doktorun gorusunu al.Ben de baya hazirlanmistim.
Canım inan çok açıdan düşündüm doktoruma güvenmeyi seçtim, şu an risk almaktan çok korkuyorum yaşadıklarımdan sonra. Çok mu zor geçti sezeryan sonrası ilk çocuğunda neden çok pişman oldun?

Kızlar selam doktora gittim 2 dk bire düşmüştü sancılarım doktor 8 cmlik acılmam var dedi yatırdı hemen 90 a varan agrışarım cıkıyodu suyumu patlattı doktor ilk etapta sonra agrın geldikce ıkın dediler sacını göruyoruz dediler dogum masasına aldılar 2 ıkınmada 1 dikiş ile aldım kucagıma elhamdulillah cok guzel bir duygu rabbim herkese nasip etsin ,bana cok destek oldunuz bebegimin hastane cıkısına pusetine kadar destek oldunuz hepinize dua ettim allah razı olsun tekrardan hepinizden iyiki varsınız 🌸
Gözün aydın canımm❤️
Rabbim evladına sağlıklı uzun ömürler versin inşaAllah🥰😘

merhaba, oksapar ile coraspinin farkı ne biliyor musunuz? Coraspin yeterli olmuyor mu acaba oksapar yerine. Ya da neden ikisi birden kullanılması gerekiyor?
Kan pıhtılaşması kaynaklı ikisini birden kullanmamı önerdi doktorum canım yaptirdigim test sonucuna gore açıkçası ben de sorgulamadım ne derse o

X