2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Sezeryan olan arkadaslarim cok zor mu sonrasi? Dikisler cok agri aci yapiyor mu? Hareket etmekte zorlaniyor musunuz? Kac gunde normale donuluyor? Dikisler ne zaman aliniyor? Ben normal dogumdan cok korkuyorum. Ama sezeryanin da sonrasindan korkuyorum. Doktorum bana birakti karari. Kararsizim. bir yardim edin bana..
Ben sezeryandan sonra 2. gün desteksiz yürümeye başladım ama oturup kalkarken birinden yardım alıyordum. Yardımsız oturup kalkmaya da 5. günden sonra başladım. Benim sadece anestezinin etkisi geçince çok ağrım oldu sanki yeniden kesiyorlarmış gibi hissetmiştim ama hemşirelere söyleyince hemen ağrı kesici yaptılar bir daha da o kadar agrım olmadı. Hatta hastanede 2. gün ağrı kesici bile istemedim vurdurmadım. Benim için kolay geçti sezeryan sonrası ama ben normal yapmayı çok istemiştim. Eğer seçme şansım olsa normal doğumu tercih ederdim. Dikişlerimi de 10. günde aldırdım ben canım. O 2 saniyelik bir işlem zaten. İnşallah sağlıkla alırsın kucağına bebeğini canım 🙏😊

Cumaya kavusma randevum var ya , Ben hiç kızımdan ayrı kalmadım, hiç onsuz uyumadım o da bensiz. Onun gerginliğine bağlı bir sürü kötü olasılıklar vs vs.

Hayallerini kırmak istemem ama bende o ateş basmaları emzirme bitene kadar devam etmisti 😒 emzirme bitmeden yeniden hamile kalinca şuanda da hamileliğe bağlı ateş basması var. 😮‍💨
Kötü düşünme canım babası yanında olacak bir kaç gün sonra yine yanında yatar kızın inşallah birlikte alisacaksiniz bu sürece küçük olduğu için daha hızlı adapte olur korkma🙏

Ateş basmalari bence de emzirme ile paralel bana da devam edecek gibi geliyor
Sezeryan olan arkadaslarim cok zor mu sonrasi? Dikisler cok agri aci yapiyor mu? Hareket etmekte zorlaniyor musunuz? Kac gunde normale donuluyor? Dikisler ne zaman aliniyor? Ben normal dogumdan cok korkuyorum. Ama sezeryanin da sonrasindan korkuyorum. Doktorum bana birakti karari. Kararsizim. bir yardim edin bana..
Canım bu aslında kisiden kisiye değişir. Ben seneler önce doğum katinda sezeryan doğum yapan bi kadın görmüştüm ve o gün aşırı gözüm korkmuştu. Kadını yürümek için kaldırmışlar kadın bağıra bağıra yürüyordu çok üzülmüştüm. Ama senin nasıldı dersen bence çok kolaydı. Ben yürürken de ameliyat sonrasi da zorlanmadim. 2 gün falan dikiş yerinde yanma hissi olabiliyor çok hareket edersen onun dışında rahim toparlarken bi ağrı hissediyorsun şiddetli bi regl sancısı gibi oluyor ara ara oluyor o bence ameliyat acısından daha kötüydü. Zaten antibiyotik ve ağrı kesici kullanıyorsun onlarla daha iyi hissediyorsun. Bence sezeryan sonrası rahat olmanin kilit noktasi sık sık yürümek ne kadar çok yürürsen o kadar hızlı iyileşiyorsun canım. Bu arada dikiş alma olayı yok dikiş kendi eriyor. Yani benimki öyle.
Hormonlardan terleme çok olur bi süre böyle devam eder. Ama canım göğüs, kafes bölgeni koru. Orası üşürse bebekte gaz olur.
Aynen kuzum. Öyle böyle terleme değil 🤷

Arkadaşlar merhaba doğum yapan annelerimize hayırlı olsun Allah anali babali büyütsün hepsini 🧿. Rabbim bizlere de kolay doğumlar nasip etsin inşallah 🤲
Yaklaşık 4 5 gündür düzensiz sancilarim var. Bugün de yine öyle başladım güne ama karnım bir kaç saattir sert ve normale dönmüyor bu normal mi doğum habercisi mi ve doktoruma danışmalı mıyım cuma günü randevum var bekleyeyimmi? Ayrıca bebisin hareketleri de epeyi azaldı 😔😔

Ben de merak ediyorum bunu. Benim icin Cok korkunctu kimseyi korkutmak istemem ama cok acili oldu nedense benim kontrolum. Cogunluk rahat gecti demisti aslinda. Bunda bu kdar agri aci hissettiysem normal doguramam herhalde dayanamam ona diye dusunuyorum simdi de. Hic iyi olmadi bu.
Ay yok bnce oyle düşünme hiç doğum yapmadım ama ikisi arasında psikolojik olarak bile fark var. Allah o gücü bize vermiş kendimizi hazırlamak gerek sadece. Kolay güzel dogumlarimiz olsun inşallah 🤲

Aynı doktora gidiyor olabilir miyiz 😃 benimki de suni vermek istemiyorum dedi, vajina altında ağrılarım çok fazla ama doktorum bekleyeceğim diyor
Ayy olabilir valla 😌 Benimde aynı şekilde hepten ağrıdı muayeneden sonra. Doktor dediki yatış veririm 48 saat kıvranırsın burda dedi evine göndercem duşunu al sancıların artarsa kanama vs su olursa gel hemen dedi. Ama bitiğim yani muayeneden sonra Bi tuhaf oldum hiç biyerim tutmuyor halsizleştim iyice 😐

Muayene için ben de aynı şekilde oldum bugün çünkü zaten oradaki kemiklerim çok ağrıyor bir de üstüne o kontrol inan gidesim gelmedi. Sanırım doğuma kadar sürekli vajinal bakacak
Evet ya ağrımayan yerlerim bile ağrıdı inanır mısın 😔🤦‍♀️ Alt tarafım ve kasıklarım komple ağrıyor şuan. Muhtemelen öyle bakacaklar valla Allah yardımcımız olsun 🙏

Her gidişte yapiyolar mi bunu ya bnde çok zorlandım bı de iki parmakla mi yapiyo yoksa elini komple mi 🫣 bn o esna hicbisey e hakim olamadım
İki parmağıyla yapıyor canım artık sonlara geldiğim için bakıyorlar profda baktı uzman doktorda 🤦‍♀️

Canim geçmiş olsun :KK43: öncelikle kalkanın amacı nemlilik saglamak ve kıyafetle olan teması kesmek. Sütyen kesinlikle takmamali. Mümkün olduğunca açıkta kalsınlar :) her emzirme öncesi ve sonrasında sadece su ile yıkayıp kuruluyoruz sonra ayva çekirdeği sürüyoruz onu teniniz emdikten sonra kalkanı takıyoruz. Kalkana süt sızıyor doldukça boşaltıyoruz. Krem ya da ayva çekirdeği sürmek zorunda değilsiniz. Surmezseniz sütü biberona doldurabilirsiniz. Kıyafetle temas olmayınca zaten hemen iyileşiyor. Benimkinde ilkinde hasssiyet başlar başlamaz kalkan kullanmistim bir hafta kurtarmıştı...
Kızlar dün akşam hem süt sıtması oldum hem memeler yara oldu 🙁 üşüme terleme hepsi bir arada.. eşim sabah göğüs kalkanı aldı lansinoh’un. Sizler nasıl kullanıyorsunuz yazar mısınız? Krem sürmek gerekiyor mu altına, ya da hiç çıkarmadan mı takmak lazım?

Sabah bi de ishal olmuşum, kombo oldu resmen. Rabbim sağlık afiyet versin inşallah

Kızlar selam ben 25 ocak 2023 te çalışabılır raporu almıstım ekteki gibi , bugun ise 37+0 da 1 mart ta iş göremezlik belgesi aldım ekteki gibi e devlette işgöremezlik ödemeleri raporlarım kısmında asagıdaki gibi bir sey var sizdede bu sekılde mi acaba

Eklentiler

• 3DE6FE53-994C-4E62-B312-860E0F9E2766.jpeg
    3DE6FE53-994C-4E62-B312-860E0F9E2766.jpeg
    80,8 KB · Görüntüleme: 66
  • 26755E6B-6D23-468F-B417-7208E5E2975A.jpeg
    26755E6B-6D23-468F-B417-7208E5E2975A.jpeg
    128,8 KB · Görüntüleme: 63
  • 37A99306-278C-4B82-BA10-1A0CF5DE5E2C.jpeg
    37A99306-278C-4B82-BA10-1A0CF5DE5E2C.jpeg
    51,6 KB · Görüntüleme: 66
  • F9C9B4EE-CCE9-4B26-BEEC-84F3D3906FFC.jpeg
    F9C9B4EE-CCE9-4B26-BEEC-84F3D3906FFC.jpeg
    95,5 KB · Görüntüleme: 65
2 parmak hâlâ açılma, egzersiz cok çok yapicam pazartesiye kontrole çağırdı. Suni sancı vermek istemiyor şimdilik. İlk normal doğum olduğu için sezeryan yapmakta istemiyor ama bebek kilo alımı hızlanmış o sıkıntı karbonhidratı keseceğim tamamen
Anladım canım, haydi spora😂🏋️‍♀️🏋️‍♀️🏋️‍♀️🧘🏼🤸🏻‍♀️🤸🏻‍♀️ Ben bugün pilates topunda oturdum biraz sağa sol esneme yaptım şu an çok ağrım var yattım biraz. Biraz dinlenip merdiven iner çıkarım hiç sancı namına bir şey yok maşallah yani sanki 38+3 değilim de 28+3 üm😀

Kızlar bugun bende doktora gittim alttan kontrol etti 2 parmak acılmam oldugunu soyledi cuma sabah kontrole cagırdıgını cuma sabaha kadar doğurmamın yüksek ihtimal oldugunu soyledi bebek 3250gram alttan muayene sonrası elini cektiğinde pembemsi kan vardı hala gelıyor acık pembe seklınde alt karın agrımda var bilmiyorum doğuracak mıyım demek oluyor bu erken mi diye dusunmeden edemıyorum tam 37+0 ım bebeğimin ciğerleri gelişmiş midir acaba

B beyzosh geceleriniz nasıl geçiyor canım gaz olayınız ne durumda?
Şimdilik baya iyiyiz canım emdikten sonra çoğunlukla hemen üstten çıkarıyor. Alttan da yine kendi kendine ıkınıp yapıyor. Sadece dün bi mercimek çorbası içtim hay nerden içtim dedim resmen. Baya ıkındı zorlandı yavrum bi daha içmem valla. Siz ne durumdasınız?

Şimdilik baya iyiyiz canım emdikten sonra çoğunlukla hemen üstten çıkarıyor. Alttan da yine kendi kendine ıkınıp yapıyor. Sadece dün bi mercimek çorbası içtim hay nerden içtim dedim resmen. Baya ıkındı zorlandı yavrum bi daha içmem valla. Siz ne durumdasınız?
Ohh maşallah kuzum 🧿 Benim minik kızım biraz zorlanıyor bağırsak gazında teyzesi. İlk üç gün çok zorlandık sabaha kadar ağladı sancidan 🥹 Sonra probiyotik bi damla aldım onu vermeye başladım daha rahat çıkarıyor artık ağlaması yok şükür. Ama yine de geceleri 2 saate bir uyaniyoruz hep mıkır mıkır emmek istiyor 😇

Kizlar siz bebeğin kiyafetleri yikamadan önce makineyi boş temizleme modunda makine temizleyiciyle çalıştırdınız mı? Bir de nevresimlerini battaniyelerini de bebek modunda da mı yıkamalıyım?

Mercimek corbasi yaparken (tum bakliyatlar icin aslinda) diyetisyen gaz sorunu icin geceden suya koy sabah suz, sonra tekrar suya koyup 2 tatli kasigi karbonat ekleyip beklet sonra suzup pisir demisti. Oyle deneyin bir daha ki sefere bir de isterseniz.

X