Sağol canım bnimki düzenli ve yüksek değerde değil Perşembe günü tekrar nst var bakalımBana en fayda eden otrivine olmuştu
bak böyle olacakmış canım
Valla takip edemiyorum ki kıvranmaktan canım. Soğuk ter bastı sırtımı şimdideSancı aralıklarını takip ettin mi canım. sancıların var ama anlamlı olması için ritmik olması gerekiyormuş ya. Belli aralıkla geliyorsa doğumun yaklaşmış olabilir.
Canım bebek temizleme pamukları var kare şekilde. Kaynatılıp soğutulmuş su ile temizliyorum. Islak pamukla sildikten sonra bezi bağlamadan evvel mutlaka kurula poposunu nemli bağlama. Kız çocuğu alt temizlemesi için birkaç dikkat edilmesi gereken nokta var. Altına arkadan öne doğru silmemelisin. Enfeksiyon riski oluşturur. Herzaman önden arkaya doğru sileceksin. Vajina dudaklarını arasını kirli bırakmamalısın. Ama sürterek silme tampon yaparak pıt pıt şekilde kiri alabilirsin. Birden belden altını yıkama hava soğuksa çok dikkat etmelisin.
. Ben kızımda öyle yapmıştım ve bebekler sırta kadar kaka yapıyor çoğu zaman mecbur popo sırt yıkıyordum sonuçta hasta olmuştu.
Hergün yiyorum canım biraz daha fazla yiyim olmadıCanım kaşar peyniri yiyor musun ? Ben bi ara kaşar tükettim fazlaca ve her hafta 400-500 aralığında aldı gram. Baktım kilosu ileri gitmeye başladı kestim kaşar peynirini o hafta 200 gram aldı normale geldi.
Genellikle birden gelirmiş ama geçen de yazmıştım buraya. İnternette, bazen ara ara gelip anne adaylarının anlayamadığı durumların da olduğunu okumuştum.
Bezleri doluysa doyuyordur. Bir de el hareketlerini takip ediyordum benelleri yumruk şeklindeyse aç , elleri serbest açık durumdaysa tok anlamına gelirmiş
Valla canım yeni doğum yapmışlar daha iyi bilir ama bana çok masum gelmedi anlattığın sancılar . Aralıklarını takip etmeye çalış bence.Valla takip edemiyorum ki kıvranmaktan canım. Soğuk ter bastı sırtımı şimdide
Ye yeHergün yiyorum canım biraz daha fazla yiyim olmadı
Sizin nasıl olduğunu bilmediğim için net bir şey söylemek doğru olmaz tabikide ama kızımın doktoru doğum dan sonra ilk 7 gün içinde takibe başladigi bebegin ilk kontrolunu yapiyor.Kızımda 5.gun goturmustum ben şimdi de aynı şekilde oğlan doğunca toparlanma durumuma göre 3-5 gün aralığında götürürüm.Henüz bir çocuk doktorumuz yok, ilk kontrol çarşamba günü. Ay bilemedim şimdi, olmazsa yarın bir götürürüz
Ben her sabah kahvaltıda kasar+ cecil peyniri tüketiyorum. Her akşam da mutlaka 1 muz üzerine 1 avuc ezilmiş fındık.2.5 kilo olmuş bugün aynen erken daha ama kilo alımı yavaş olduğu için takip ediyordu doktorum geçen hafta cuma günü salı alırız demişti ama kilo almaya başladığı için gidebildigimiz kadar gidelim en azından 37 yi görelim dedi bakalım inşallah öyle olur
Edicem canım inşallahValla canım yeni doğum yapmışlar daha iyi bilir ama bana çok masum gelmedi anlattığın sancılar . Aralıklarını takip etmeye çalış bence.
Ye yeben sadece kahvaltıda değil ara öğünlerde bile gidip ağzıma kaşar atıyordum.
Ben kaşarı sevmem sevmeyerek yiyorum belki ondan ise yaramiyorBen her sabah kahvaltıda kasar+ cecil peyniri tüketiyorum. Her akşam da mutlaka 1 muz üzerine 1 avuc ezilmiş fındık.sonra bu çocuk neden 3.860 grm diye kendime soruyorum
Ben de 39+3 um.. perşembe aciklik kontrolu yapacak..en fazla 6 sina kadar bekleriz hala gelmezse suni sancıyla doğumu baslatiriz ama hic belli olmaz, hicbisey yokken 3-4 saatsinra baslayabilir sancilar dedi. Siz de iyi düşünün iyi olsun insallahBugün kontrolümde hiçbir değişiklik olmadığını öğrendim. 3650 gram, açılma yok, sancı çıkmadı, başı kanalda bile değil ,39+4 üm. Doktorum pazartesiyi bekleyecek hiçbir olur göremiyorum normal doğuma dair
Sizin bebeğinizin başı kanala girmiş miBen de 39+3 um.. perşembe aciklik kontrolu yapacak..en fazla 6 sina kadar bekleriz hala gelmezse suni sancıyla doğumu baslatiriz ama hic belli olmaz, hicbisey yokken 3-4 saatsinra baslayabilir sancilar dedi. Siz de iyi düşünün iyi olsun insallah
Aynı ben sinirden patliyorum çocuğa geride vujdan azabından ölüyorumBende aynıyım sabah geçmiş gibiydi gün içinde ara ara vurdu akşam olunca çoşuyor. Ağrımın hıncını kızımdan aldım resmen. Çocuğu banyo edene kadar bi sürü bağırdımeğilip doğrulamıyorum zaten ağrım bide o dediğimi yapmayınca bağırdım valla. Kızıyorum kendime ama elimde değil canım yanıyor
Öyle yaptım 1 saat önce emzirdim yine uyandı şimdi mama yaptım 60 ml bakalım uykusu ne durumda olacak canım.Canım az geliyor olabilir mama. Mideleri büyüyor biraz daha fazla yapıp verip tepkilerine göre mama miktarını arttırabilirsiniz. Güzelce doyduğunda ağlamalar geçiyordu kızımda. Her bebek farklı sonuçta ama deneyip görmek lazım sanki.
Öyle yaptım canım vallahi dünden beri toplasan 2 saat uykuyla duruyorum. Artık gözlerim kapanıyorKuzum olur öyle,Şuan elin ayağına dolaşıyor normal yani.Ben doğumdan önce emzirme eğitimi almıştım sırf bu yüzden ve etrafımdaki tüm çatlak seslere kulağımı tıkadım tüm arkadaşlarıma da destek oldum o süreçte.muhtemelen bebiş sık uyandığı İçin sende uyuyup dinlenip enerji toplayamıyosun sütün çoğalması için motivasyon ve uyku çok önemlihemşirenin dediği gibi mamayı arttır kuzum bebiş zaten midesinin almadığını içemez fazlasını kusar.ona takviye yaptıkça sende gücünü toparlarsın dinlenip bide beslenmene helva,irmik,dereotu,süt arttırıcı damlalar(galactago,bestlak vs)da eklersen sütün de çoğalır sonra düzene girer herşey inşallah
Canım düştü mü? Ben hiç koklamadim koku almadim bizim bugün düştü içi hafif kanlı gibi normalmiş baticon sürdük 2 güne kurur dediler. Ama iltihap falan akmıyorsa bence kokmasi normaldir zaten yikamamissindir sen daha bebisi enfeksiyon kapacak bir durum olduğunu sanmamBebişin göbek bağı biraz kokuyor kızlar, normal mı sizce
Evet canım tetikte oluyorsun resmenAh ne panikle uyuyorsun demek ki.Ben de panik olurum diye düşünüyorum. Böyle hem zorluklarını duyunca gözüm korkuyor hem de deli cesareti midir nedir gelsin bebişim de ben de kıpırdamasına kalkayım diye bekliyorum. Hiç tanışmadığım bebeği özlüyorum resmen, çok ilginç bir duygu.
Sağol teyzesi kardeslerimizin doğmasını bekliyoruzYa bu ne tatlılık.Küçücük ellerini bacaklarını yerim onun. Takımı da çok tatlıymış annesi.
Kızlar bebeğin doymadığını nasıl anlarız. Benimkisi 2 gündür memede uyuyor günde 4 defa. 20 ya da 30 ml arası veriyorum ama sankş doymuyor gibi hep istiyor. Belki de açlıktan uyumuyor şuan midesi büyümüş olabilir de. İnternetten baktım mama yenş doğanlarda 30 ile 60 ml arası verilir diyor. Ben biraz arttırsam mı? Sütüm de as biliyorum az olduğunu çocuk doysa istemezdi. İlk zamanlar emzirip ya da mama verdiğimde uyuyordu emzik bile tutmuyordu şimdi Yatıyorum emzik veriyorum emziği sürekli atıyor ağlıyor emiyor biraz süt gelmeyince atıyor ağlıyor. Eşimin işyerinde bebek hemşiresi var benimde çok eski işyerim ona yazdım şimdi. Kız doğuma gelmişti sağolsun. Bakalım ne diyecek
Ben hem ebeye hem dr a sordum günde 4-5 cisli bez alıyorsan doyuyodur dediler. Bezlerin önünde bir çizgi oluyor ne kullaniyorsun bilmiyorum ama benim molfix sari bi cizgi var çiş yapinca mavi oluyor o cizgi ben ordan takip ediyorum çiş yapmış mı yapmamış mı diye. Hangi mamayi kullaniyorsun kabız yapmış olabilir mi? Onun sancısı varsa ondan da aglayip sürekli aranıyor olabilir. Ekin gazı varken hep memede durmak istiyor emzikle kavga ediyor ama meme verince de tutmuyor bağırıyor gazını cikarinca rahatliyor mesela bi de her pirtlamasinda kakasini da yapiyor mutlaka. Sen mama miktarını arttirip dene biraz da o şekilde gözlemle bakalimMesela bugün kakasını yapmadı en son dün akşam yapmıştı. Geçen hafta mesela kakasını 3 /4 defa yapmıştı 1 günde. Ama o zaman da ben mamayı günde 2 kez veriyordum 4 kez vermemi söylemişlerdi. 4 kez verdim kakası çoğaldı bu hafta yine azaldı. Gazını çıkartıyor ama kuru kuru gaz çıkarıyor kakasını yapmıyor. Ikınıyor kakasını yaptı sanıyorum bi açıyorum kupkuru bişey yok.
Hahahah deliler kulübüne hoşgeldinizameliyat sonrası fiziksel ve mental olarak beni biraz zorladıhenüz toparlanabildim diyemem ama her geçen gün daha iyiyiz diyelim
kızlar iyi binlerce kez şükür olsunonlar bize biz onlara alışmaya çalışıyoruz şimdilik.
sizin nasıl geçiyor günler ?minseo
ve diğer arkadaşlardan doğum yapan kimler var bilmiyorum ama herkese bol şans diliyorum
Benim bitmiş gibiydi ama bugün tekrar çoğaldı sanki 10. GünDoğum yapan arkadaşlar kanamanız ne durumda? Benim bugün 3. Gün ve baya geliyor
İnşallah teyzesi sizin bebisleri de görücez az kaldıYaaaa bu nasıl minnoş bişey böyle maşaAllahhh
ahh şimdi ne de güzel kokuyodur o annesi
Bir an önce bizlerde doğursakta izlesek yumurcaklarıbeklemek de çok zormuş
Benim de bayağı geldi 3 dün geliyor 2 gün kesiliyor bitti sanıyorum yine geliyor hatta bir hafta geçmişti resmen paçamdan aktı birden bardaktan boşalır gibi aynaya başladı. 2 gündür de yok yarın yine olur diye düşünüyorum ama 20 günlük oldum hep oldu kanamam büyük kızımda da hiç olmadım 40 gün geçti regli oldum çok yoğun şekilde demekki kişiden kişiye Doğumdan doğuma farkediyor canımDoğum yapan arkadaşlar kanamanız ne durumda? Benim bugün 3. Gün ve baya geliyor
Aynen bende o molfix Kullanıyorum yeni doğan zaten çiş yapınca doluyor anlıyorum bi kaç defa doldurmuştu. Şimdi açıyorum kupkuru anlıyorum ben de doymadığını ama dediğim gibi bşr yandan da emzirdiğim için arttırmadım mamanın dozunu kimsede arttır demedi. 20 gün oldu çocuk hala 3 kg doğduğu kiloda. Resmen kızımı aç bıraktım ben de diyorum neden sürekli memede kalıyor memede uyumak istiyor. Şimdş mamasını bitirdi uyudu direk beşiğine koydum. Emzik bile almadı. İnşallah böyle de devam eder.Canım düştü mü? Ben hiç koklamadim koku almadim bizim bugün düştü içi hafif kanlı gibi normalmiş baticon sürdük 2 güne kurur dediler. Ama iltihap falan akmıyorsa bence kokmasi normaldir zaten yikamamissindir sen daha bebisi enfeksiyon kapacak bir durum olduğunu sanmam
Evet canım tetikte oluyorsun resmenhem zor hem çok güzel bi duygu emerken memende uyuyup kalmasi kafasini boynuna sokup öyle uyumasi falan
Sağol teyzesi kardeslerimizin doğmasını bekliyoruz
Ben hem ebeye hem dr a sordum günde 4-5 cisli bez alıyorsan doyuyodur dediler. Bezlerin önünde bir çizgi oluyor ne kullaniyorsun bilmiyorum ama benim molfix sari bi cizgi var çiş yapinca mavi oluyor o cizgi ben ordan takip ediyorum çiş yapmış mı yapmamış mı diye. Hangi mamayi kullaniyorsun kabız yapmış olabilir mi? Onun sancısı varsa ondan da aglayip sürekli aranıyor olabilir. Ekin gazı varken hep memede durmak istiyor emzikle kavga ediyor ama meme verince de tutmuyor bağırıyor gazını cikarinca rahatliyor mesela bi de her pirtlamasinda kakasini da yapiyor mutlaka. Sen mama miktarını arttirip dene biraz da o şekilde gözlemle bakalim
Hahahah deliler kulübüne hoşgeldiniz2 bebekle ekstra şans diliyorum sana
Benim bitmiş gibiydi ama bugün tekrar çoğaldı sanki 10. Gün
İnşallah teyzesi sizin bebisleri de görücez az kaldı
Hangi değerlerin yüksek çıktı ve kaç çıktıKızlar aranızda hemşire yada doktor olan var mı??? Bi kaç değerim yüksek çıkmış yorumlayabilen var mı??? Pıhtı oranı yükselmiş galiba kalp krizi riskim var mı ??? Ciddi bi durum mu değil mi merak ediyorum