Kuzum olur öyle,Şuan elin ayağına dolaşıyor normal yani.Ben doğumdan önce emzirme eğitimi almıştım sırf bu yüzden ve etrafımdaki tüm çatlak seslere kulağımı tıkadım tüm arkadaşlarıma da destek oldum o süreçte.muhtemelen bebiş sık uyandığı İçin sende uyuyup dinlenip enerji toplayamıyosun sütün çoğalması için motivasyon ve uyku çok önemliEvet canım maalesef benim 90/120 ml arası vermem lazımmış artık 3 saat uyur uyandıkça da emzirmeye devam et dedi hemşire. Bezi 5 def değiştiriyorsam 4 tanesi kuru bazen nadir oluyor dolu dolu bez. Ama hiç o kadar çok doldurmadı bezini. Mesela değiştiriyorum 4 saat sonra açıyorum bezi kupkuru. Sizde de öyle oluyor mu. Midesi de büyüdü artık ben doğduğundan beri aynı ölçüde veriyorum. Kendi sütümde fazla değil biliyorum. Çok doluyken sağdıpım zaman 20 ml 30 ml arası çıkmıştı. 1 aylık bebekler 120 ml içebiliyormuş. Yani çocuğu resmen aç bırakmışım kimsede bana arttır falan demedi ölçeğini
.
Çok teşekkür ederimBeşiği güzel bence ben beğendim 70*120 modelini aldım. Büyük olması daha iyi dediler uzun süre kullanabilir diye katlanabilmesi de iyi seyahat için vs. ama yatak Cottonia seyahat için götürülmez kalın. Annemlerde de park yatak olduğu için seyahate gidersem ondakinin yatağını götürürüm dedim. Twingy modeli daha ince
Canım e bebekte baby me nin temizleme pamuklara var. Görseli aşağıya eklerim. Onlardan kullandım ben hep. İlk zamanlar (göbek kordonu dusene kadar bizim çocuk doktorumuz duş aldırmayın demisti) o pamukla sildim tüm vücudunu. Desteksiz oturana kadar da bez bolgesini onunla temizledim hep. Her daim evde kaynamış sogutulmus su bulundurdum. Bir kaseye kaynamış sogutulmus soğuk su üzerine biraz kaynamış su ilave edip vücut sıcaklığına gelince üzerine 4-5 tane pamuk koydum hemen emiyor zaten, fazla suyunu aldırıp bez bölgesini de , vücudunu da tamamen o şekilde temizledim hep. En son bir tane muslin bez ayırdım, onunla güzelce bez bölgesini kuruladım ve kantaron yağı sürüp hep bezledim kızımı.Kızlar birkaç kez okudum, bebeğin altını değiştirirken ıslak mendil kullanmayıp pamukla sileceğinizi yazmışsınız. Hiç görmediğimden bilmiyorum, saçma soruysa gülmeyin.Pamuk dediğiniz bildiğimiz pamuk yoksa bu iş için ayrı pamuk mu var? Çünkü bana pamuk yapışır gibi geliyor.
Nasıl temizliyoruz bebeğin altını en iyi şekilde biriniz cahile anlatır gibi anlatabilir mi? Evdeyken belki yıkarım belden altını diye düşündüm, güzelce temizlenir hem tahriş olmaz.
Kızım olacak eğer cinsiyet fark ediyorsa.
Evet yürüyemiyorum o kadar bir ağrı var kalçama atıyorKemik kısımda mi ağrı sizin de
ameliyat sonrası fiziksel ve mental olarak beni biraz zorladı
Canım her doktorun önerisi farklı oluyor ama, ben kızımda (hastanede de dahil) her emzirmeden sonra mama verdik (2 saatte 1 emzirdim hemen ardindan mama), hastaneden çıkınca da aynı şekilde devam ettik. Yani günde emzirme sayısıyla mama vermek sayım hep aynı oldu. Sonra başka cocuk doktoruna başladım oda aynı şekilde devam etmemi söylemişti. Her bezi dolu dolu oluyordu ve çok sık değiştiriyordum. Her doktorun yönlendirmesi ayrı ama bizim sürecimiz bu şekildeydi...Mesela bugün kakasını yapmadı en son dün akşam yapmıştı. Geçen hafta mesela kakasını 3 /4 defa yapmıştı 1 günde. Ama o zaman da ben mamayı günde 2 kez veriyordum 4 kez vermemi söylemişlerdi. 4 kez verdim kakası çoğaldı bu hafta yine azaldı. Gazını çıkartıyor ama kuru kuru gaz çıkarıyor kakasını yapmıyor. Ikınıyor kakasını yaptı sanıyorum bi açıyorum kupkuru bişey yok.
Evet benimde o kısım şiş gibi muhtemelen kafa orda olduğu için o şişlikKemik kısımda mi ağrı sizin de
Baskı özellikle wc den sonra ve egzersizden sonra çok artıyor ve sanki o kısım şişmiş gibi açılmış gibi oluyor benim.
Aynılarını yaşıyoruz ya bide sonrası vicdan azabıBende aynıyım sabah geçmiş gibiydi gün içinde ara ara vurdu akşam olunca çoşuyor. Ağrımın hıncını kızımdan aldım resmen. Çocuğu banyo edene kadar bi sürü bağırdımeğilip doğrulamıyorum zaten ağrım bide o dediğimi yapmayınca bağırdım valla. Kızıyorum kendime ama elimde değil canım yanıyor
Canım bildiğim kadarıyla kaka baz alınmıyor doymada çünkü bağırsakları tam gelişmediği için bebeklerin hepsi doysalar bile hergün kaka yapmıyorlar hatta mama alan bazı bebeklerde kaka süresi 3/4 günde 1 bile olabiliyor kabızlık vs.sen mutlaka çişli bez sayısından takip et o referansMesela bugün kakasını yapmadı en son dün akşam yapmıştı. Geçen hafta mesela kakasını 3 /4 defa yapmıştı 1 günde. Ama o zaman da ben mamayı günde 2 kez veriyordum 4 kez vermemi söylemişlerdi. 4 kez verdim kakası çoğaldı bu hafta yine azaldı. Gazını çıkartıyor ama kuru kuru gaz çıkarıyor kakasını yapmıyor. Ikınıyor kakasını yaptı sanıyorum bi açıyorum kupkuru bişey yok.
Ahh canım ya. İnsan ister istemez öyle oluyor. Geçicek inşallah bugünlerdeBende aynıyım sabah geçmiş gibiydi gün içinde ara ara vurdu akşam olunca çoşuyor. Ağrımın hıncını kızımdan aldım resmen. Çocuğu banyo edene kadar bi sürü bağırdımeğilip doğrulamıyorum zaten ağrım bide o dediğimi yapmayınca bağırdım valla. Kızıyorum kendime ama elimde değil canım yanıyor
İnşallah hayırlısıyla olsun canım Allah sabır versin hepimizeOf of evett yarın kontrol var 38 oldum zaten sezaryen olacağım keske bu hafta alsa hayırlısıyla
Henüz bir çocuk doktorumuz yok, ilk kontrol çarşamba günü. Ay bilemedim şimdi, olmazsa yarın bir götürürüzÇocuk doktorunuza yazdınız mı canım?
Canım kaşar peyniri yiyor musun ? Ben bi ara kaşar tükettim fazlaca ve her hafta 400-500 aralığında aldı gram. Baktım kilosu ileri gitmeye başladı kestim kaşar peynirini o hafta 200 gram aldı normale geldi.2.5 kilo olmuş bugün aynen erken daha ama kilo alımı yavaş olduğu için takip ediyordu doktorum geçen hafta cuma günü salı alırız demişti ama kilo almaya başladığı için gidebildigimiz kadar gidelim en azından 37 yi görelim dedi bakalım inşallah öyle olur
Genellikle birden gelirmiş ama geçen de yazmıştım buraya. İnternette, bazen ara ara gelip anne adaylarının anlayamadığı durumların da olduğunu okumuştum.Kızlar nişan her tuvalette peçeteye sildikçe minik minik gelirmi yoksa birden mi geliyor ? Bilgisi olan varmı ?
Bezleri doluysa doyuyordur. Bir de el hareketlerini takip ediyordum benKızlar bebeğin doymadığını nasıl anlarız. Benimkisi 2 gündür memede uyuyor günde 4 defa. 20 ya da 30 ml arası veriyorum ama sankş doymuyor gibi hep istiyor. Belki de açlıktan uyumuyor şuan midesi büyümüş olabilir de. İnternetten baktım mama yenş doğanlarda 30 ile 60 ml arası verilir diyor. Ben biraz arttırsam mı? Sütüm de as biliyorum az olduğunu çocuk doysa istemezdi. İlk zamanlar emzirip ya da mama verdiğimde uyuyordu emzik bile tutmuyordu şimdi Yatıyorum emzik veriyorum emziği sürekli atıyor ağlıyor emiyor biraz süt gelmeyince atıyor ağlıyor. Eşimin işyerinde bebek hemşiresi var benimde çok eski işyerim ona yazdım şimdi. Kız doğuma gelmişti sağolsun. Bakalım ne diyecek
Ozellikle ilk cocuk olunca bizde sora sora ogreniyoruz sonucta
Ben henüz başlamadım ama arkadaşım önerdi ben de aldım kaynayıp sogumus su ile linki ekledigim pamuklari islatip temizliyormusuz islak mendil kullanmiyorlar genelde 6 ay sanırım
baby me Bebek Temizleme Pamuğu 6x60 adet - ebebek
baby me Bebek Temizleme Pamuğu 6x60 adet uygun fiyatla ebebek.com'da. Hemen keşfedin.www.e-bebek.com
Canım makyaj temizleme pamuğunun büyükleri var ondan kullanıyorsun. Kare temizleme pamuğu yaz çıkar. Gratiste falan da var ama ben e bebekten koli ile alıyorum daha uyguna geliyor. İlk üç-dört ay pamuk kullanıyorum sonra ıslak mendili yıkayıp kullanıyorum sonra da Allah ne verdiyse
Canım e bebekte baby me nin temizleme pamuklara var. Görseli aşağıya eklerim. Onlardan kullandım ben hep. İlk zamanlar (göbek kordonu dusene kadar bizim çocuk doktorumuz duş aldırmayın demisti) o pamukla sildim tüm vücudunu. Desteksiz oturana kadar da bez bolgesini onunla temizledim hep. Her daim evde kaynamış sogutulmus su bulundurdum. Bir kaseye kaynamış sogutulmus soğuk su üzerine biraz kaynamış su ilave edip vücut sıcaklığına gelince üzerine 4-5 tane pamuk koydum hemen emiyor zaten, fazla suyunu aldırıp bez bölgesini de , vücudunu da tamamen o şekilde temizledim hep. En son bir tane muslin bez ayırdım, onunla güzelce bez bölgesini kuruladım ve kantaron yağı sürüp hep bezledim kızımı.
Desteksiz oturmaya başlayınca da hemen lavabo kenarına oturttum güzelce suyla yıkadım ve kurulayıp yine kantaron yağı sürüp bezledim.
Yaaaa bu nasıl minnoş bişey böyle maşaAllahhhBaksana teyzesi içinde kayboluyor
Bazen olmayınca olmuyor, en hayırlısı neyse sizin için o olsun inşallahBugün kontrolümde hiçbir değişiklik olmadığını öğrendim. 3650 gram, açılma yok, sancı çıkmadı, başı kanalda bile değil ,39+4 üm. Doktorum pazartesiyi bekleyecek hiçbir olur göremiyorum normal doğuma dair
Maşaallah azıcık miiklicek inşaallah bizim gibi acı cekmiyorlar canım için rahat olsun iyi yapmışsınız bende ilk oğluma kırkı çıkmadan yaptırdım ama ikinci oğlum 3 yaşında halen fırsat bulamadım üzülüyorum keşke yaptirsaydim diye büyük oğlum iyiki küçükken yaptırmışsiniz diyorTeyzeleri biz bugün sünnet oldukBiliyosunuz sol böbrekte genişleme vardı bizimkinin, doktorumuz yenidoğan sünneti önerdi. İlerde idrar yaparken sıkıntı çekebilir dedi. Biz de yaptıralım dedik ne kadar erken o kadar iyi. İyileşme süreci de daha kısa sürüyormuş yenidoğanken yaptırınca. Şuan uyuşuk hala o yüzden mışıl mışıl uyuyor canım oğlum Uyuşukluk geçince ne olacak çok merak ediyorum
Sancı aralıklarını takip ettin mi canım. sancıların var ama anlamlı olması için ritmik olması gerekiyormuş ya. Belli aralıkla geliyorsa doğumun yaklaşmış olabilir.Kızlar dün geceden beri ağrılarım var ama sancımı bunlar bilemiyorum karnım kasıklarım vajinam kuyruk sokumum ağrıyor kombo bir şekildeBebek sürekli aşağıya baskı yapıyor ittiriyor kendini o kadar hissediyorum ki sanki çıkacak kafası oradan. Çarşamba kontrolüm var beklemek istiyorum ama geçmiyorda Yürüyüş yapıyorum hurma yiyorum hareket yapıyorum. Çarşamba günü 39 olcaz geçen hafta 3500 dü kilosu. Artık gelsin istiyorum önceden korkuyordum ama artık doğsun istiyorum bu ağrılar beni mahvediyor gece zaten uyku yok
Canım bebek temizleme pamukları var kare şekilde. Kaynatılıp soğutulmuş su ile temizliyorum. Islak pamukla sildikten sonra bezi bağlamadan evvel mutlaka kurula poposunu nemli bağlama. Kız çocuğu alt temizlemesi için birkaç dikkat edilmesi gereken nokta var. Altına arkadan öne doğru silmemelisin. Enfeksiyon riski oluşturur. Herzaman önden arkaya doğru sileceksin. Vajina dudaklarını arasını kirli bırakmamalısın. Ama sürterek silme tampon yaparak pıt pıt şekilde kiri alabilirsin. Birden belden altını yıkama hava soğuksa çok dikkat etmelisin.Kızlar birkaç kez okudum, bebeğin altını değiştirirken ıslak mendil kullanmayıp pamukla sileceğinizi yazmışsınız. Hiç görmediğimden bilmiyorum, saçma soruysa gülmeyin.Pamuk dediğiniz bildiğimiz pamuk yoksa bu iş için ayrı pamuk mu var? Çünkü bana pamuk yapışır gibi geliyor.
Nasıl temizliyoruz bebeğin altını en iyi şekilde biriniz cahile anlatır gibi anlatabilir mi? Evdeyken belki yıkarım belden altını diye düşündüm, güzelce temizlenir hem tahriş olmaz.
Kızım olacak eğer cinsiyet fark ediyorsa.