2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Canım benim de yanımda kimse yok. Üstelik eşim tarafından da kimse yok. Kayınvalidem biz evlendikten kısa süre sonra vefat etti. 2 görümcem var herkes kendi işinde halinde ve uzakta. Yine kendimin 3 ablam annem 4 gelinimiz var ama gene kendilerine göre işleri var. Ben kimseye gelin demedim kimse de gelelim demedi. Tabi bi burukluk hissettim/hissediyorum. Ama gelip de beni daha stres edeceklerine bu şekilde belki daha iyi. Eşim kaldı benimle, çocukları bir arkadaşımıza bıraktık Allah razı olsun. Arkadaşımın komşusu biz hastaneden çıkmadan sıcak çorbamızı yolladı. Komşular devamlı yemek taşıyor, Allah hepsinden razı olsun. Bu sevaba nail olmak da herkese nasip olmuyor işte
O hallolur canim zaten ben oglum da da en fazla 1 hafta birilerine ihtiyac duydum bunda da hallederim zaten bir sekilde. Sadece son zamanlardaki olumsuzluklar yildirdi.

Süt saklama şişeleri var 2 set edinirsen dönüşümlü kullanabilirsin daha ekonomik olur gibi.
Kızlar günaydın,

Kısaca sizlerle doğum hikayemi paylaşmak istiyorum. Perşembe günü işlerimi tamamen bitirmiş, güzel bir yürüyüş yapmış ve akşam yemeğine çocukların seveceği şeyleri hazırlayarak doğumun habercisi mutluluk hormonuyla başlamıştım🙂

Gece hastahaneye geçtik; sancı var açılma var ama bebek başı yukarda olduğu için beklemeye başladık. Pilates topunda zıplama, yürüyüş, merdiven inip çıkma, sıcak duş, diz dirsek pozisyonunda sallanma..derken sabah oldu. Diğer çocuklarımızda hastaneye geçişimiz ve doğum arası kısa sürdüğü için yine öyle olacak zannettik ama her doğum kendine özel. Sabahki muayenelerden birinde suyum da patladı, öğleye doğru artık biraz hızlanmak için hiç istememe rağmen suni sancı almak durumunda kaldım bi yarım saat kadar. Doğumda en gerekli şeyin NEFES olduğunu bir kez daha anladım, nefesle daha iyi kontrol edebildiğimi düşünüyorum. Öğleden sonra tam açıklık ve bebeğin başının oturmasıyla doğum gerçekleşti çok şükür. Epizyo olmadı, plasenta geç kesildi. Odamıza geçip bebeğimizi emzirmeye başladım. Akşama doğru biraz kanamam arttı, serum ve ilaçla kontrol altına aldılar çok şükür.
Benim bu doğumumu farklı kılan aslında ssvd olması. Burada pek bahsetmek istemesem de bundan 2 yıl önce bir bebeğimi 28. haftada ablasyo plasenta sebebiyle anne karnında kaybettim ve acil sezaryen olmak zorunda kalmıştım. Sezaryenden sonra çok zor toparlandım ve o nedenle normal doğum destekçisi bir doktorla sanki ilk kez doğum yapacakmış gibi hazırlandım. Hiç aklımı kötü düşüncelerle doldurmamakta çalıştım; elbette yine riskler vardı ama ben Allah’a güvendim elhamdullah O’da bizi yalnız bırakmadı. Veren de alan da kendisi.. bir oğlum cennette, 3 evladımla dünya da Rabbimize layık olmak nasip olsun inşallah.

Tekrar doğuma gelecek olursak; normal doğum için depend çook önemli, ben 1 paket koymuştum 1 paket daha aldırdık.
Hurma su doğuma hazırlıkta çok önemli, hareketler konusunda yardımcı insanlarla olmak önemli, yine tedbirli olup hem bebeğe hem kendinize kıyafet konusunda cömert olun derim.

Hastahaneden ayrılırken bebeğe mama desteği önerdiler, biz de ilk kez mama aldık sma. Sarılık olmasın en azından ilk kontrole kadar diye. Bebek emiyor süt var ama uyanmıyor bizim minik. 1 saat uyandırmak sürüyor desem yeri 😅

Bu süreci beraber beklediğimiz bütün arkadaşlarımıza hayırlı kolay doğumlar diliyorum. Sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve cevaplarım inşallah 💝🌷
Çok sevindim 🙏🏻
Sağlıkla büyüsün inşllah
Jimer de mi oldu doğum?

Yani bakiyorum hayat cok degismis sanki bambaska dunya ondan 2. cocugum bari gelip bu hayati cekmeseydi psikolojisi olusmus. Bilmiyorum da korkularim baslamis Rabbim in bizlere cocuklarimizi guzel gunlere biraksin insallah. Bebegim dunyaya gelince.kafam dagilacak biliyorum iyi gelecek. Cunku hic istemedim bir zaman da hamile kaldigimi.ogrenmistim vardir elbet bunda bir.hayir. Dun gece ruyamda gordum cok cok guzel bir.bebekti kiz gibi ne kadar guzel diyordum.
Ne güzel bak maşallah iki kardes birbirine omur boyu arkadaş destek olcaklar bende hep bana bişey olursa yalnız kalmasın endiseysiyle fazla kardeş olsunlar istiyorum ömür boyu destek kalsınlar birbirlerine hayat cidden artık supriz Allah ne takdir etmişse onu yasicaz bı şekilde ben kaynanaminasla istemedim çünkü dili sivri ve herşeyin en iyisini bildiğini düşünür hepte dua ederim ne onu bana ne beni ona muhtaç etmesin Rabbim diye ama başa gelecek varsa kacilmiyor

Kizlar 3 hafta sonra doktorum dogum tarihi verecek bu surecte hem kafa hem beden olarak dinlenmeyi hep dusunmustum. Ama artik kafam bedenim oyle yorgun ki. Daha once.soylemistim kayinvalidemler evleri agir.hasar diye bendeler. Ev buldular ama henuz kiraci cikmadigi icin bir sure daha bendeler.Ailecek iyi insanlar ama ben de cok agirlastim zorlaniyorum.Gorumcem baya yardimci oluyor ama yarin Istanbul a geri donecek. Sabah aksam ayni muhabbet Dolayisiyla halen deprem psikolojisinden kurtulamadim.Ne hafta sonumuz kaldi ne hafta icimiz. Havalar gyzellesmis eskiden esimle oglumu alip cikardik. Simdi devamli ev muhabbeti eski evi toparladilar ama surekli oraya gitmeler. Oglumun yaninda artik deprem.konusmayin diyorum 3.5 yasinda ama oyunlarina depremi dahil ediyor. Dun aksam halasina biliyor musun bir sure Istanbul ya kalacagum hadi.sor neden diye cunku evim deprem de yikildi ondan. Sabah konustum bir doga olayi o bak evimiz saglam yeni falan ama hic kafasinda buyumus artik doga olayi ama cok korkunc bir sey diyor. Benim de oyle hayat enerjim bitmis keske demek iyi degil ama cocuklarima cok uzuluyorum bilseydim 2. yi yapmasaydim diyorum. Son haftalarim ve sanirim cok yoruldum hamileyiz etrafimda devamli olumsuz ve negatif enerji beni cok etkiledi bu son haftalarim da kendimi baya yanliz hissediyorum
Canım Allah büyük geçecek biraz daha zaman😔 Bebek sana çok iyi gelecek ona sarıl kokusunu içine çekince ne dert kalacak ne tasa🥰 Oğlunda bebiş gelince unutacaktır inşallah depremi Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin 🙏🏻

Kızlar günaydın,

Kısaca sizlerle doğum hikayemi paylaşmak istiyorum. Perşembe günü işlerimi tamamen bitirmiş, güzel bir yürüyüş yapmış ve akşam yemeğine çocukların seveceği şeyleri hazırlayarak doğumun habercisi mutluluk hormonuyla başlamıştım🙂

Gece hastahaneye geçtik; sancı var açılma var ama bebek başı yukarda olduğu için beklemeye başladık. Pilates topunda zıplama, yürüyüş, merdiven inip çıkma, sıcak duş, diz dirsek pozisyonunda sallanma..derken sabah oldu. Diğer çocuklarımızda hastaneye geçişimiz ve doğum arası kısa sürdüğü için yine öyle olacak zannettik ama her doğum kendine özel. Sabahki muayenelerden birinde suyum da patladı, öğleye doğru artık biraz hızlanmak için hiç istememe rağmen suni sancı almak durumunda kaldım bi yarım saat kadar. Doğumda en gerekli şeyin NEFES olduğunu bir kez daha anladım, nefesle daha iyi kontrol edebildiğimi düşünüyorum. Öğleden sonra tam açıklık ve bebeğin başının oturmasıyla doğum gerçekleşti çok şükür. Epizyo olmadı, plasenta geç kesildi. Odamıza geçip bebeğimizi emzirmeye başladım. Akşama doğru biraz kanamam arttı, serum ve ilaçla kontrol altına aldılar çok şükür.
Benim bu doğumumu farklı kılan aslında ssvd olması. Burada pek bahsetmek istemesem de bundan 2 yıl önce bir bebeğimi 28. haftada ablasyo plasenta sebebiyle anne karnında kaybettim ve acil sezaryen olmak zorunda kalmıştım. Sezaryenden sonra çok zor toparlandım ve o nedenle normal doğum destekçisi bir doktorla sanki ilk kez doğum yapacakmış gibi hazırlandım. Hiç aklımı kötü düşüncelerle doldurmamakta çalıştım; elbette yine riskler vardı ama ben Allah’a güvendim elhamdullah O’da bizi yalnız bırakmadı. Veren de alan da kendisi.. bir oğlum cennette, 3 evladımla dünya da Rabbimize layık olmak nasip olsun inşallah.

Tekrar doğuma gelecek olursak; normal doğum için depend çook önemli, ben 1 paket koymuştum 1 paket daha aldırdık.
Hurma su doğuma hazırlıkta çok önemli, hareketler konusunda yardımcı insanlarla olmak önemli, yine tedbirli olup hem bebeğe hem kendinize kıyafet konusunda cömert olun derim.

Hastahaneden ayrılırken bebeğe mama desteği önerdiler, biz de ilk kez mama aldık sma. Sarılık olmasın en azından ilk kontrole kadar diye. Bebek emiyor süt var ama uyanmıyor bizim minik. 1 saat uyandırmak sürüyor desem yeri 😅

Bu süreci beraber beklediğimiz bütün arkadaşlarımıza hayırlı kolay doğumlar diliyorum. Sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve cevaplarım inşallah 💝🌷

Ne guzel kucaginiza almisiniz saglikla 🙂
Bende suan 39+4um bekliyorum. Sey soracaktim dogum sancisi baslamadan gobeginiz asagi dusmus kuydi herkes 4 parmak dusuyor snr dogum basliyor diyor bende hala dusme yok

Kızlar günaydın,

Gözün aydın olsun canım öncelikle,çok sevindim şu an sağlıklı olmanıza🥰 Allah evlatlarına sağlık sıhhat versin,bir çoğumuzun başından benzer süreçler geçti🙏🏻
Teşekkür ederiz anlattığın için yine bizi bilgilendir muhakkak😇 Burdaki dogum hikayeleriniz çok aydınlatıcı oluyor gerçekten her ne kadar her doğum kendine özel olsa da buradan kendimize pay çıkabiliriz aklımıza bazı şeyler yazabiliriz💓

Ne güzel bak maşallah iki kardes birbirine omur boyu arkadaş destek olcaklar bende hep bana bişey olursa yalnız kalmasın endiseysiyle fazla kardeş olsunlar istiyorum ömür boyu destek kalsınlar birbirlerine hayat cidden artık supriz Allah ne takdir etmişse onu yasicaz bı şekilde ben kaynanaminasla istemedim çünkü dili sivri ve herşeyin en iyisini bildiğini düşünür hepte dua ederim ne onu bana ne beni ona muhtaç etmesin Rabbim diye ama başa gelecek varsa kacilmiyor
Aynen canim haklisin oyle oluyor. Tabi ki normal de kardes şart senin gibi dusunuyorum bize bir sey olmasa da evin icinde yanliz kalmamis oluyorlar.Yani kusura bakmayin burada herkes hamile.kimseye olumsuz bir sey yansitmak istemem ama sizin konusmalariniz cok rahatlatiyor. Sizlerle dertlesmek iyi geliyor.Sanki en iyi siz anliyorsunuz cunku hepimiz hamileleyiz ve gercekten hamile kalanlar hamilelerin halinden anlar.

Canım Allah büyük geçecek biraz daha zaman😔 Bebek sana çok iyi gelecek ona sarıl kokusunu içine çekince ne dert kalacak ne tasa🥰 Oğlunda bebiş gelince unutacaktır inşallah depremi Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin 🙏🏻
Çok tesekkur ederim canim benim. Amin insallah hepimiz sag salim kucagimiza aliriz bebeklerimizi.

C
Kizlar biogaia damlayı reçeteli mi aldınız internetten baktım göremedim de sadece eczanede mi satılıyor acaba, ne kadara aldınız, günde kaç damla veriyorsunuz
Canım damlasını hatırlamıyorum ama ilk gebeliğimde hastaneden çıkmadan önce çocuk doktoru yazmıştı diye hatırlıyorum ama reçeteye mi onu hatırlamıyorum. Bana verilen antibiyotik ilaçlarla beraber onu da almıştık. Tabi onun üzerine almadığım ilaç kalmamıştı o ayrı 😬

Allah yardımcın olsun kuzum tek başına ne kadar zor olsada ilk haftayi atlattiktan sonra daha rahat edersin. Benim kayinvalide ve annem bizde bazen içimden artik ev boşalsin diyorum. Haklarını yiyemem çok yardımcı oluyorlar beni üzmüyorlar ama insan bazı anlarda sessizlik sakinlik istiyor her odada biri yatıyor her yerden biri çıkıyor 🥹 neyse son 1 hafta sonra herkes evine gider artık...
Aynen canim bak daha once de burada yazmistim oglumda sadece 1 hafta kalmalari.yetmisti. Kayinvalidem artik iyisin sanki eve geceyim mi demisti olur hallederim demistim. Esim bile babalik izni haric izin almak.istedi ben kabul etmemistim.Bir an once duzenimi.kurmak istedim.Cunku sorumlulugu tek basina almak cok daha gyzel oluyor ve kisa surede yeni duzene alismis oluyorsun. Ev de birileri olunca insan saniyor hayat degisti artik zsten bebek dogunca yep yeni bir duzene gecis oluyor. Bazi arkadaslarimin 40 i cikana kadar aileleri yanlarinda kaldi sonra onlar.gidince nasil yapacagiz diyorlardi.

Aynen canim haklisin oyle oluyor. Tabi ki normal de kardes şart senin gibi dusunuyorum bize bir sey olmasa da evin icinde yanliz kalmamis oluyorlar.Yani kusura bakmayin burada herkes hamile.kimseye olumsuz bir sey yansitmak istemem ama sizin konusmalariniz cok rahatlatiyor. Sizlerle dertlesmek iyi geliyor.Sanki en iyi siz anliyorsunuz cunku hepimiz hamileleyiz ve gercekten hamile kalanlar hamilelerin halinden anlar.
Bide hamileyken enteresan bı şekilde herşey üst üste gelir sanki dünyanın derdi senin hamile olmanı beklemiş gibi ben eşimle en çok hamilelikte kavga ettim ailesini hamileyken istemedim ne laflar duydum ne laflar söyledim ne cinnetler geçirdim aklımdan neler neler gecti taş olsa ctlardir ama gerçekten geçiyor bide lohusaligi var o da ayrı zorda en azından bebegin bı gülüşü değiştiriyor

Bide hamileyken enteresan bı şekilde herşey üst üste gelir sanki dünyanın derdi senin hamile olmanı beklemiş gibi ben eşimle en çok hamilelikte kavga ettim ailesini hamileyken istemedim ne laflar duydum ne laflar söyledim ne cinnetler geçirdim aklımdan neler neler gecti taş olsa ctlardir ama gerçekten geçiyor bide lohusaligi var o da ayrı zorda en azından bebegin bı gülüşü değiştiriyor
Çunku hasasiyetimiz artiyor. Alingan oluyoruz, cabuk kiriliyoruz. Karsi tarafta idare etmeyince tartismalar artiyor.

X