Benim de hiç gelmemişti. Sezeryan doğum yaptım ilk gün damla damla sütüm vardı sonra gün gün arttı canım. Şimdi 16 gün oldu yeteri kadar var şükür salı kontrol var kilosuna göre mama takviyesine karar vereceğiz doktoruyla. Ama şuan sadece emziriyorum mama vermeden.Hanımlar merhaba. Doğumdan önce süt benzeri bir sıvı geliyor ya o gelmezse bebek doğunca süt az mı oluyor ? Benden hiç öyle bir şey gelmedi. İlk bebek , kafamda deli sorular.
Sütün gelmesini engelleyen tek şey stres ve olumsuz düşünmekHanımlar merhaba. Doğumdan önce süt benzeri bir sıvı geliyor ya o gelmezse bebek doğunca süt az mı oluyor ? Benden hiç öyle bir şey gelmedi. İlk bebek , kafamda deli sorular.
Ne güzel anlatmışsınızBence her kadin tibbi bir engel olmadikca yapar. Sonucta bu dogal bir surec. Sadece o ani iyi yoneten bir doktor ya da ebe olmali. Sadece onlarin desiklerine odaklanin. Diyafram nefesini ogrenin mutlaka ... Dogru ikinma metodlari ile ilgi videolara bakin, sonra dogumda size ne deniliyorsa onu yapin. Bagirmak sadece isi zorlastiriyor. Gucunuzu tuketiyor. Bagirmadan nefesle klavuz olan kisiyi dinleyerek zor da olsa yapilmicak bir sey degil. Dogumdan sonraki his tarifsiz. Bebek cikarken olan his tarifsiz ... Cok guzel bir an ... Sonrasinda kus gibi rahatliyorsunuz. Agri sanci sifir... Hayatiniza mis gibi devam...
İnşallah canım hepinizden güzel haberler gelsinMasallah ne guzel sonuclar. Darisi bana insallah
Valla bende de durumlar aynı canım 38+5 im fazla iyi hissediyorum kendimi sanki doğurmayacak gibiyim anlamadım gitti kızım 38+3 de gelmişti gerçi sancılarda bir anda huzursuzluk şeklinde başlamış giderek artmıştı bakalım bunda nasıl olacak39+3 ten selamlar :) asssla doğuracak gibi değilim sanki sonsuza kadar böyle devam edecek. Bir de sinirimi stresimi eşimden çıkarıyorum ki küstük yalnız kaldım koca evde
Canım süt kapları var onlardan al daha ekonomik olur senin içinKızlar merhaba küvezdeki bebeklerim için hergün süt sağıp gönderiyorum, süt saklama poşeti yetiştiremiyorum. Başka yolu var mı acaba?
Canım benimde korkum o yönde ama 41 e kadar yolu var eğer bebek çok iri değilse diye biliyorum bende şartları zorlayacağım normal olsun diye benim ilki normal ama en önemlisi sağlıklı olması tabi ki çok da şartlamamak gerek39 dan sonra deli gibi normal doğum isterken yüzüne sezaryan gerçeği çarpmaya başlıyor hele de kanala yönlenme en ufak sancı vs olmayınca … insan sinir küpü gibi dolaşıyor haliyle
Maşallah canım boyuda kilosu da çok iyi sğlıkla zamanında gelsin inşallahBugün kontrolüm vardı kızlar benim de . 36+1 her şey yolunda şükür . Kilo 3136 , boy 49,75 çıktı 50 cm diyebilirizbaşı biraz daha aşağı inmiş dedi doktor ama kanalda değil. Nst de güzel çıktı . Şu gelen yalan sancılar nst zamanı da gelseydi de bi görseydim nasıl gözüküyor
Alakası yok canım benim ilk doğumumda da şu anda da öyle bir sıvı gelmedi kızımı 2 yaşına kadar emzirdim sadece ilk günler süt az oluyor güçlü bir makina ile sağım yapmak çok iş görüyor kanalların açılması için bebeklerin çenesi kuvvetli olmadığı için çabuk yoruluyorlar bol uyku ve bol su en önemli şeyler birde bol bol emzirmekHanımlar merhaba. Doğumdan önce süt benzeri bir sıvı geliyor ya o gelmezse bebek doğunca süt az mı oluyor ? Benden hiç öyle bir şey gelmedi. İlk bebek , kafamda deli sorular.
Ya bu takıntı bendede var her çişten sonra klozete bakıyorum deli gibiBenim regl sancısı şeklinde olan ara ara buna bel agrisi eklenince duşa giriyorum ay çok rahatlatıyor ılık su tutunca. Ama Yeni fobi oluştu resmen bendeya duştayken su gelirse ve anlamazsan, ya tuvaletteyken nişan gelirse anlamazsam diye. Garip garip takintilar yapmaya başladım resmen...
Ay evet benim de öyle bir endişem var. Bir de nişan zamana yayılarak da gelebilir anne adayı anlamayabilir diye okumuştum.Ya bu takıntı bendede var her çişten sonra klozete bakıyorum deli gibi
Ay iyi bari yalnız değilmişim bu konudaYa bu takıntı bendede var her çişten sonra klozete bakıyorum deli gibi
Yeni korku yükleniyor....Ay evet benim de öyle bir endişem var. Bir de nişan zamana yayılarak da gelebilir anne adayı anlamayabilir diye okumuştum
Öyle gerçekten bide bilmiyorum nasıl olur o an paniklermiyim acaba onunda stresi varAy iyi bari yalnız değilmişim bu konudainsan benzer şeyler yasayan-dusunen birini duyunca rahatlıyor gerçekten
Yeni korku yükleniyor....
Yaa korkumu ikiye katlama durAy evet benim de öyle bir endişem var. Bir de nişan zamana yayılarak da gelebilir anne adayı anlamayabilir diye okumuştum.
Canım hayırlı olsun tebrikler, sağlıkla gelmiş bebişin kilosu haftası çok güzel çok şükür, ee sırada sen varsın demiştimKızlar günaydın, biz hastanedeyiz bugün çıkarız inşallah. Dün o kafayla 1300 gibi yazmışım kilo3365 olacaktı evet. 39+2 de doğdu, ismi Meryem kolay bir doğumdu diyemeyeceğim, detayları anlatırım daha sonra. Yazan, iyi dileklerini ileten herkese teşekkür ediyorum
Ara öğün az ceviz+1 yeşil elma üzeri yer fıstığı ezmesi (kakaolusu müthiş oluyor, zuber ve fıstık mıstık markaları tavsiye ederim ama biraz bal var içinde abartmadan tüketiyorum), ikinci ara öğünde bitkisel sütlü kahve yanına diyabet ülker 9 kat gofrete sardırdım bu ara 4-5 adet ondan yiyorum. Eskiden asla kahve içmiyor paketli ürün tüketmemeye çalışıyordum sadece çiğ kuruyemiş ve kivi fln yiyordum ara öğünde ama son bir haftadır ben de insanım bu da can yeter be diyerek en azından diyabet tatlılara sardırdımgebelik şekeri olan arkadaşlarım ara öğünlerde neler tüketiyorsunuz? Sabahları pek bi seçeneğimiz yok zaten içimden yumurta ağacı çıkacak yakında
çok şirin ya tiplerKizlar bunu izlediniz mi
Canım ne demek sen de çok güzel bir insansın sana ufak bir destek bizimki, sen de iyi ki varsın aramızdasın daha güzel günler gelecek inşallah.Siz nasıl güzel insanlarsınız gördükçe duygulanıyorum güç buluyorum iyiki varsınız iyiki
Sudan değil o şişme bence çünkü su üstten giriyor alttan çıkıyor bende aynı hızlaSuyu çoğalttığımdan beri kasılmalarımın şiddeti ve sayısı azaldı düzenli içiyorum artıkama bu seferde karnım bu kadar çok içtiğim içinmi şişiyor bilemiyorum patlayacak gibi oluyorum gün sonuna kadar hayırlısıyla vakti zamanında sağ salim sağlıkla alsaydık bi kucağımıza
Aynen ben de öyleydim 37+6 bugünSelam kızlar nasılsıniz bugün itibari ile
36+0 oldu haftam bebeklerini bekleyenler inşallah sağlıklı şekilde kucağımıza alırız. Dün gece resmen evi turladım uyuyamadim midem son 2 haftadır yaniyor uykular zaten gitti eşim de bıktı benden stres topu gibiyim evde salı günü muayene var bakalim ne olacak geçen hafta sancim yoktu herhalde gününe kadar bekleyecek bizimki
Mide yanması kulübü olmuşuz geceO kadar iyi anlıyorım ki benimde öyle midem çok kötü. Uyku sıfır. Bebekte daha gelmek istemiyor 3 hafta bekleticek bu gidişle
Amin canım inşallah yazacağız gibi duruyor bence hepimiz haftayaHayırlı olsun gözünaydın canımRabbim evladına sağlıklı, hayırlı uzun ömürler versin inşaAllah
Doktor söyledi canım. Benim 10 gündür falan göbeğim aşağıda ama hala tık yok.
Göbek düşünce doğum çok da yaklaşmıyomuş onu anladımmuhtemelen senin doğumada daha vardır kuzum. Ben de 38+2 deyim pazartesi kontrolum var. Haftaya hepimiz hayırlı haberlerle geliriz inşaAllah
Dediğin gibi çok eğilip kalktım gerçekten squattan daha iyi olduyatarken çektiğimiz acı gerçekten çok zor arada inlememe uyanıyorum Onlarda geçicek inşaAllah
Kısa bi süre sonra gece uykusuzluklarımız çatı ağrısından değil de bebişlerimizin ağlamasından dolayı olacak yakındabakalım o zaman napıcaz
Haftalarımız çok yakın canım ben de 38+2 deyim bence senin ki de kanala girmiştir artık hazır olda bekliyor olabilir
Gece olan çatı ağrısı dışında benimde hiç bi ağrım yok sadece yürürken eğilirken zorlanıyorum onun haricinde çok enerjiğim her gün temizlik yapasım geliyo
Haftaya biz de doğurduk diye yazarız belki
Maşallah canım senin de bebiş tombiks olacak birazBugün kontrolüm vardı kızlar benim de . 36+1 her şey yolunda şükür . Kilo 3136 , boy 49,75 çıktı 50 cm diyebilirizbaşı biraz daha aşağı inmiş dedi doktor ama kanalda değil. Nst de güzel çıktı . Şu gelen yalan sancılar nst zamanı da gelseydi de bi görseydim nasıl gözüküyor
Valla bana şuan yaşadıklarımdan daha kolay geliyor doğum, doğumu orda 3-5 saat çekerim ama böyle hergun farklı bi yerim ağrıyor. Ayağım olmuş davul üstüne basamiyorum, çatı kemigim sanki birbirinden ayrılıyor oturup kalkamiyorumDün kontrole gittim doktor 39-40 kdar bekleyelim dedi.Doğal doğum mu ya da sezeryan ameliyatı konusunda da bana bıraktı eğer dayanabileceksen normal doğum yap dedi.Ben o kadar acı çekiyorum ki uyuma uyanma,yürüme,hareket etme konularında yani şu an şu saniye gidip bebeği alasım var hemen kucağıma.Doğql doğum ne kadar zor olur bilemiyorum tabi ama şu an sancılanıp doğursam bile sesimi etmem diye düşünüyorum.Bazı arkadaşlar da yazmış çok zorlandıklarını o kdar kötü bir hal ki çok hak veriyorum bebeği hemen alma isteklerineen azından bitmiş olacak bu tarifsiz huzursuzluk,Allahım bize yardım etsin
Yok canım ya, benim ilk çocukta gelmedi, ama 2 sene emzirdim oğlumu. O tamamen psikolojik sen kafanı rahat tut. Doğduktan sonra amma ilk gün amma 3. Gün gelecekHanımlar merhaba. Doğumdan önce süt benzeri bir sıvı geliyor ya o gelmezse bebek doğunca süt az mı oluyor ? Benden hiç öyle bir şey gelmedi. İlk bebek , kafamda deli sorular.
Ben ilk bebek törpüsü düşündüm ama sonra normal bizim tırnak makaslarinin miniklerinden aldım, e bebekte cok ucuz bir rakamdıKızlar selam ,
Bebişleriniz için nasıl tırnak makasları aldınız ?
Çok haklısın ve benden de bi öneri gelsin beresi büyük geliyorsa takmayın kafayı sağ sol yapıp buruna kadar iniyor o bere aklım çıkmıştı yaşamıştım da. Bizimki baya minyondu takım bereleri hep büyük geliyorduKızlar bebekleri önlükle sakın yatirmayin yüzlerini kapatabiliyorlar önlükle Allah korusun uyarayım dedim dikkatimi cekmisken
Çok az kaldı inşallah canım,Ne güzel anlatmışsınızBen de doğal olanı istiyorum sadece şu son bir aydır çektiğim ağrılara dayanamıyorum artık Sürekli kendimi teselli ediyorum,sanırım sonralara yaklaştıkça motivasyonu korumak da zorlaşıyor.Çok teşekkür ederim ama inşallah kuş gibi rahatlayacağımız bi serüvenimİz olur
Panik yokÖyle gerçekten bide bilmiyorum nasıl olur o an paniklermiyim acaba onunda stresi var