2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Canim benim ilk nisanim wc de gelmisti. Inanin anlasilmayacak gibi degil... Bence rahat olun...
Benim gobek bugun asagi dustu iyice. Korkudan uzandim. Haftasonu nobetci doktor bakiyor. Insallah mesai saatinde p.tesinden itibaren dogar dogacaksa...
Daha önce nişan durumu yaşamadığım için insan endişeleniyor. Ama mesajın içimi rahatlattı

Canım umarım anlarım benim dogumum sezeryan olacak, cuma gününe gün verdi doktorum. Su veya nişan gelirse hemen gel dedi o yüzden sanırım biraz paniklik hali var. Normal doğum malesef riskli benim

Benim doktorum devlette olmasına rağmen biraz sezaryenci gibi. Ama ben normal istediğim için direniyorum. Allah’a şükür iki gündür sancılarım da beni yormuyor. Bi 37+0 olsam ondan sonra istediği zaman gelebilir minnoş. Şuan 36+2 :) prematüre sınırını aşmak üzereyim ama bugün biraz sil süpür yaptım inşallah akşama ayağa dikmez beni

Kızlar ben doğum yaptım, em kısa sürede detayları yazarım inşallah

24.02.2033 saat 14.42
1365 gr ve 50 cm boy
Normal Doğum
Hayırlı olsun gözünaydın canım Rabbim evladına sağlıklı, hayırlı uzun ömürler versin inşaAllah
Doktor söyledi canım. Benim 10 gündür falan göbeğim aşağıda ama hala tık yok.
Göbek düşünce doğum çok da yaklaşmıyomuş onu anladım muhtemelen senin doğumada daha vardır kuzum. Ben de 38+2 deyim pazartesi kontrolum var. Haftaya hepimiz hayırlı haberlerle geliriz inşaAllah
Büyük ihtimalle çok eğilip kalkma yaptın canım sen, o da bayağı egzersiz yani benim de dediğin gibi yatakta sağa sola dönerken ciddi acı var. Çarşambayı iple çekiyorum
Dediğin gibi çok eğilip kalktım gerçekten squattan daha iyi oldu yatarken çektiğimiz acı gerçekten çok zor arada inlememe uyanıyorum Onlarda geçicek inşaAllah
Kısa bi süre sonra gece uykusuzluklarımız çatı ağrısından değil de bebişlerimizin ağlamasından dolayı olacak yakında bakalım o zaman napıcaz
Haftalarımız çok yakın canım ben de 38+2 deyim bence senin ki de kanala girmiştir artık hazır olda bekliyor olabilir
Gece olan çatı ağrısı dışında benimde hiç bi ağrım yok sadece yürürken eğilirken zorlanıyorum onun haricinde çok enerjiğim her gün temizlik yapasım geliyo
Haftaya biz de doğurduk diye yazarız belki

Canım umarım anlarım benim dogumum sezeryan olacak, cuma gününe gün verdi doktorum. Su veya nişan gelirse hemen gel dedi o yüzden sanırım biraz paniklik hali var. Normal doğum malesef riskli benim
İnşallah sıkıntısız atlatırsın süreci canım benim
Az kalmış canım yorma kendini dikkat et

Aynen canım çok yakınız inşallah kafasını indirmiştir aşağıya benim minnoş gelsinler artık benim kontrol de pazartesi 9.30 da bakalım nasıl haberlerle geleceğiz sağlıcakla alalım inşallah kucağımıza canım benim

Benim Doktora 35+0 olunca rahatladi. 36+0 olursa daha iyi. Kuveze girmez artik dedi. Tabii 37 olsa super ama benim inancim yok, benimki beklemez bence

Ben 35+4 deyim ama 34 te dogum sancilarim basladi. O zamanda bu yana durdurmaya calisti doktorum, ilac vs ve uzandim. Simdi iyi 36+0 a kadar dursa yeter gene uzan dedi. Bakalim durum bu :)
Allah kolaylık versin inşallah çok erken başlamış sancılar bol bol dinlen o zaman

Allah kolaylık versin inşallah çok erken başlamış sancılar bol bol dinlen o zaman
Tesekkur ederim 2 haftadir yatiyorum. Hic odemim yoktu ama suan insallah sali olsun artik kalkarim. Bu sekilde yasamak cok zor gercekten... Aktif biriyim ben ... Yatmak cidden iskence gibi geliyor ama kuveze girmesin diye sabrediyorum. Bi seyler okuyup yazarak gecirdim... Hayirlisi insallah hepimiz icin ...

Canım sen sanırım Nurse harveys ve biogaia denedin . Hangisi en iyisi. Ben oğluma 9 sene önce nurse harveys almıştım ama benimki kolikti, şuan hatırlamıyorum

39+3 ten selamlar :) asssla doğuracak gibi değilim sanki sonsuza kadar böyle devam edecek. Bir de sinirimi stresimi eşimden çıkarıyorum ki küstük yalnız kaldım koca evde
Ay ben de ilkinde oyleydim... 38lerden sonra dogmuyor diye resmen ofke bombasi gibiydim. Annem vardi yanimda bende ondan cikarmistim... Canim Annem hep cekti beni ... Esinize anlatin bu donemin zorlugunu, belki fark edemiyordur... Valla 39 larda cok zor oluyor

Kızlar merhaba küvezdeki bebeklerim için hergün süt sağıp gönderiyorum, süt saklama poşeti yetiştiremiyorum. Başka yolu var mı acaba?

Merhaba ilk 3 gün süt damla damla geliyor. Ama her ağlamasında ya da 2 saatte bir memeyi ağzına vermeni tavsiye ederim. Önce emzir sonra mama takviyesi yap.

Bir de memeye iyice alışana kadar biberon yerine kaşık biberon ya da şırınga kullanmani öneririm. İlk günler memen çok acıyor onun için mutlaka silikon göğüs ucu edin hem acını azaltıyor hem bebeğin memeyi tutması kolaylaşıyor ben onun çok faydasını gördüm.

İlk haftalar mama takviyesi sarılık riski için bence önemli zaten bebekler az az emiyor uyuyor bir de sütümüz hemen inmedigi için beslenme yetersiz kalırsa sarılığa dönebiliyor ben hala veriyorum mama bi 15 günlük olana kadar vereceğim hem sütüm de iyice inmiş olur.

Süt arttırmak için bestlak süt damlası, kayısı hoşafı, tahin helvası, boza tüket mutlaka. Ben günde 1 tane de rezene içiyorum. Hepsinin faydası olduğunu düşünüyorum.

Emzirirken çenesinin altindan parmağın ile çenesine mutlaka destek ver emmeyi birakinca cenesini uyar onun haricinde sirtina elinle bastirabilirsin ensesini oksayabilirsin emmeye devam etmesini sağlamaya çalış.

Bir de sağ memeni 5 dk emip birakti mi mesela diger emzirmede yine sağ memeni ver. Bi memeyi en az 15-20 dk emzirmeden diğer memeye gecme. Çünkü bebek ilk ön sütü alıyor sen o memeyi emzirmeden diğer memeye geçersen son sütü alamayacak bebeğe de kilo aldıran besleyen son süt ona dikkat et mutlaka. Ön süt daha sulu besleyiciligi düşük kısım.

Bir de sağım öneririm sıcak duş aldıktan sonra elinle masaj yaparakta sagabilirsin makinen varsa makine ile de süt kanallarını uyararak sütün inmesini hizlilastiriyor. Şimdilik aklima gelenler bunlar umarım faydalı olur

Canım sen sanırım Nurse harveys ve biogaia denedin . Hangisi en iyisi. Ben oğluma 9 sene önce nurse harveys almıştım ama benimki kolikti, şuan hatırlamıyorum
Biogaia kuzum. Ben ilk nurse harveys colex aldım o gece yine ağladı biogaia kullanmaya başlayınca ağlaması kesildi bağırsak gazını emdikten hemen sonra çıkarıp rahatlıyor pıt pıt sırtına vurmaya bile gerek kalmıyor. Colex bitkisel kekik ve kimyon iceriyor gaz çıkışını kolaylaştırır diyor ama bence çok gazlı bebekler de pek işe yaramaz. Biogaia probiyotik olduğu için çok daha etkili bir damla

39 dan sonra deli gibi normal doğum isterken yüzüne sezaryan gerçeği çarpmaya başlıyor hele de kanala yönlenme en ufak sancı vs olmayınca … insan sinir küpü gibi dolaşıyor haliyle

Kızlar merhaba küvezdeki bebeklerim için hergün süt sağıp gönderiyorum, süt saklama poşeti yetiştiremiyorum. Başka yolu var mı acaba?
Allah kolaylik versin. Canim ordaki hemsirelere sorsaniz daha saglikli olmaz mi? Eminim onlarin önerisi vardir...

Bugün kontrolüm vardı kızlar benim de . 36+1 her şey yolunda şükür . Kilo 3136 , boy 49,75 çıktı 50 cm diyebiliriz başı biraz daha aşağı inmiş dedi doktor ama kanalda değil. Nst de güzel çıktı . Şu gelen yalan sancılar nst zamanı da gelseydi de bi görseydim nasıl gözüküyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…