Daha önce nişan durumu yaşamadığım için insan endişeleniyor. Ama mesajın içimi rahatlattıCanim benim ilk nisanim wc de gelmisti. Inanin anlasilmayacak gibi degil... Bence rahat olun...
Benim gobek bugun asagi dustu iyice. Korkudan uzandim. Haftasonu nobetci doktor bakiyor. Insallah mesai saatinde p.tesinden itibaren dogar dogacaksa...
Canım umarım anlarımCanım stres yapma bence 2 Side ayırt edilir gibi su ya sızıntı şeklinde yada bir anda geliyormuş zaten sızıntı şeklinde olursa uzun sürer eğer bebek kafasını dayadıysa genelde sızıntı şeklinde geliyormuş nişan gelince de doğum hemen başlayacak diye birşey yok sakin ol bebeğinin hareketlerine dikkat et sorun olmayacak inşallah
Hayırlı olsun gözünaydın canımKızlar ben doğum yaptım, em kısa sürede detayları yazarım inşallah
24.02.2033 saat 14.42
1365 gr ve 50 cm boy
Normal Doğum
Doktor söyledi canım. Benim 10 gündür falan göbeğim aşağıda ama hala tık yok.Doktor mu soyledi acaba kanala girmis diye sormustum ama sonraki mesajda okudum. Sagolun. Benimki de bugun gece cok ugrasti. Gobegim kuculmus sabah. Gobek deligimi zor goruyorum, asagi inmis. Insallah sali kontrolumde guzel seyler duyarim. Hem 36+0 olacagim o zaman. Sizin dogmadigina gore daha kalabilir demek ki bu sartlar da
Dediğin gibi çok eğilip kalktım gerçekten squattan daha iyi olduBüyük ihtimalle çok eğilip kalkma yaptın canım sen, o da bayağı egzersiz yanibenim de dediğin gibi yatakta sağa sola dönerken ciddi acı var. Çarşambayı iple çekiyorum
Haftalarımız çok yakın canım ben de 38+2 deyim bence senin ki de kanala girmiştir artık hazır olda bekliyor olabilirValla bende de yatakta dönerken oluşuyor felaket bir çatı ağrısı onun dışında ilginç şekilde çok iyiyim ayaktayken gün içinde falan bilemedim ki yerleşti mi kanalda mı hiç mi girmedi
Maşallah canım taşınmanın sana pozitif etkileri olmuş bende istiyorum girsin kanala diye pazartesi randevu var bakalım ne durumda hiç doğuracak gibi hissetmiyorum kendimi 38+5 den selamlar
İnşallah sıkıntısız atlatırsın süreci canım benimCanım umarım anlarımbenim dogumum sezeryan olacak, cuma gününe gün verdi doktorum. Su veya nişan gelirse hemen gel dedi o yüzden sanırım biraz paniklik hali var. Normal doğum malesef riskli benim
Az kalmış canım yorma kendini dikkat etBenim doktorum devlette olmasına rağmen biraz sezaryenci gibi. Ama ben normal istediğim için direniyorum. Allah’a şükür iki gündür sancılarım da beni yormuyor. Bi 37+0 olsam ondan sonra istediği zaman gelebilir minnoş. Şuan 36+2 :) prematüre sınırını aşmak üzereyim ama bugün biraz sil süpür yaptım inşallah akşama ayağa dikmez beni
Aynen canım çok yakınız inşallah kafasını indirmiştir aşağıya benim minnoşDoktor söyledi canım. Benim 10 gündür falan göbeğim aşağıda ama hala tık yok.
Göbek düşünce doğum çok da yaklaşmıyomuş onu anladımmuhtemelen senin doğumada daha vardır kuzum. Ben de 38+2 deyim pazartesi kontrolum var. Haftaya hepimiz hayırlı haberlerle geliriz inşaAllah
Haftalarımız çok yakın canım ben de 38+2 deyim bence senin ki de kanala girmiştir artık hazır olda bekliyor olabilir
Gece olan çatı ağrısı dışında benimde hiç bi ağrım yok sadece yürürken eğilirken zorlanıyorum onun haricinde çok enerjiğim her gün temizlik yapasım geliyo
Haftaya biz de doğurduk diye yazarız belki
Benim Doktora 35+0 olunca rahatladi. 36+0 olursa daha iyi. Kuveze girmez artik dedi. Tabii 37 olsa super ama benim inancim yok, benimki beklemez benceBenim doktorum devlette olmasına rağmen biraz sezaryenci gibi. Ama ben normal istediğim için direniyorum. Allah’a şükür iki gündür sancılarım da beni yormuyor. Bi 37+0 olsam ondan sonra istediği zaman gelebilir minnoş. Şuan 36+2 :) prematüre sınırını aşmak üzereyim ama bugün biraz sil süpür yaptım inşallah akşama ayağa dikmez beni
Allah kolaylık versin inşallah çok erken başlamış sancılar bol bol dinlen o zamanBen 35+4 deyim ama 34 te dogum sancilarim basladi. O zamanda bu yana durdurmaya calisti doktorum, ilac vs ve uzandim. Simdi iyi 36+0 a kadar dursa yeter gene uzan dedi. Bakalim durum bu :)
Tesekkur ederimAllah kolaylık versin inşallah çok erken başlamış sancılar bol bol dinlen o zaman
Canım sen sanırım Nurse harveys ve biogaia denedin . Hangisi en iyisi. Ben oğluma 9 sene önce nurse harveys almıştım ama benimki kolikti, şuan hatırlamıyorumNurse Harveys colex mi aldığın? Eğer oysa 0-1 ay için içinden çıkan şırınga ile günde 2,5 ml gazin şiddetine göre günde 4-6 defa verilebiliyor. Ben direk firmaya yazıp sordum instagramdan bu şekilde bilgi verdiler bana. Diğer damla da ağzına günde 1 kez 5 damla şeklinde uygulanıyor.
Ay ben de ilkinde oyleydim... 38lerden sonra dogmuyor diye resmen ofke bombasi gibiydim. Annem vardi yanimda bende ondan cikarmistim... Canim Annem hep cekti beni ... Esinize anlatin bu donemin zorlugunu, belki fark edemiyordur... Valla 39 larda cok zor oluyor39+3 ten selamlar :) asssla doğuracak gibi değilim sanki sonsuza kadar böyle devam edecek. Bir de sinirimi stresimi eşimden çıkarıyorum ki küstük yalnız kaldım koca evde
Merhaba ilk 3 gün süt damla damla geliyor. Ama her ağlamasında ya da 2 saatte bir memeyi ağzına vermeni tavsiye ederim. Önce emzir sonra mama takviyesi yap.Günaydın hanımlar
Benim bebişim 3 gün önce dünyaya geldi şükürler olsun.
Ama emzirme konusunda büyük sıkıntı yaşıyorum. Acaba bilgisi ya da tecrübesi olanlar fikir verebilir mi?
Birkaç saat önce doğru düzgün uyumadı, yaklaşık 40 dk emzirmeme rağmen uyumuyordu ben de mecburen formul mama hazırlayıp biberonla içirdim. Hepsini içti, uyudu. Bunun üzerinden 3 saati geçti, şimdi yine emzirmeye çalışıyorum ama emmiyor, uyuyor. Uyandırıyorum 2 dk emip yine uyuyor.
Bu durumu sürekli yaşıyoruz.
Biogaia kuzum. Ben ilk nurse harveys colex aldım o gece yine ağladı biogaia kullanmaya başlayınca ağlaması kesildi bağırsak gazını emdikten hemen sonra çıkarıp rahatlıyor pıt pıt sırtına vurmaya bile gerek kalmıyor. Colex bitkisel kekik ve kimyon iceriyor gaz çıkışını kolaylaştırır diyor ama bence çok gazlı bebekler de pek işe yaramaz. Biogaia probiyotik olduğu için çok daha etkili bir damlaCanım sen sanırım Nurse harveys ve biogaia denedin . Hangisi en iyisi. Ben oğluma 9 sene önce nurse harveys almıştım ama benimki kolikti, şuan hatırlamıyorum
39 dan sonra deli gibi normal doğum isterken yüzüne sezaryan gerçeği çarpmaya başlıyor hele de kanala yönlenme en ufak sancı vs olmayınca … insan sinir küpü gibi dolaşıyor haliyleAy ben de ilkinde oyleydim... 38lerden sonra dogmuyor diye resmen ofke bombasi gibiydim. Annem vardi yanimda bende ondan cikarmistim... Canim Annem hep cekti beni ... Esinize anlatin bu donemin zorlugunu, belki fark edemiyordur... Valla 39 larda cok zor oluyor
Allah kolaylik versin. Canim ordaki hemsirelere sorsaniz daha saglikli olmaz mi? Eminim onlarin önerisi vardir...Kızlar merhaba küvezdeki bebeklerim için hergün süt sağıp gönderiyorum, süt saklama poşeti yetiştiremiyorum. Başka yolu var mı acaba?
Süt saklama şişeleri var 2 set edinirsen dönüşümlü kullanabilirsin daha ekonomik olur gibi.Kızlar merhaba küvezdeki bebeklerim için hergün süt sağıp gönderiyorum, süt saklama poşeti yetiştiremiyorum. Başka yolu var mı acaba?