2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ay bende de durumlar aynı dediğin gibi bugün bide nefesim daralıyor panikliyorum akşamda sağ kasigimdan bıçak saplanmasi gibi bişey oluyor ayağa kalktikca yinemi idrar yolu enfeksiyonu oldum acaba diyorum
Evet bir de bunlara hastalık eklenmesin tabi sen ona dikkat et cnm ya bıçak saplanması gibiyse ani harekette enfeksiyon olabilir, sen günde 3 litre suyunu iç garanti olsun doktoruna da sor bence.

Günaydın hanımlar
Benim bebişim 3 gün önce dünyaya geldi şükürler olsun.
Ama emzirme konusunda büyük sıkıntı yaşıyorum. Acaba bilgisi ya da tecrübesi olanlar fikir verebilir mi?

Birkaç saat önce doğru düzgün uyumadı, yaklaşık 40 dk emzirmeme rağmen uyumuyordu ben de mecburen formul mama hazırlayıp biberonla içirdim. Hepsini içti, uyudu. Bunun üzerinden 3 saati geçti, şimdi yine emzirmeye çalışıyorum ama emmiyor, uyuyor. Uyandırıyorum 2 dk emip yine uyuyor.

Bu durumu sürekli yaşıyoruz.

Büyük ihtimalle çok eğilip kalkma yaptın canım sen, o da bayağı egzersiz yani benim de dediğin gibi yatakta sağa sola dönerken ciddi acı var. Çarşambayı iple çekiyorum
Ben yaptım canım, inşallah bu da normal olur. Ben de tam tersi sezeryan doğumdan çok korkuyorum.
Benim gece sızıntı şeklinde suyum gelmişti sabah kontrol vardı onu bekledim, sabah kontrole gittim, doktora dedim böyle böyle hemen alttan kontrol etti, yatisini yapıyoruz dedi, suni sancı verildi ama abartılacak kadar bir şey yok. Evet ağrı var ama dayanilmayacak kadar değil, sadece sancı gelince bağırıp çağırma, hareket et her sancıda squat , çömelme hareketi vs

Evet canım yeni güncelleme

Kızlar ben doğum yaptım, em kısa sürede detayları yazarım inşallah

24.02.2033 saat 14.42
1365 gr ve 50 cm boy
Normal Doğum
Canım gözün aydın bebişe kavuştun darısı bizlere inşallah Sağlıcakla büyüt bebeğini

Hayırlı uğurlu olsun Yenidoğanlar mutlaka 1 ya da 2 saatte bi uyandırılıp emzirilmeli yoksa sarılık riski artıyor.uyanması zor oluyorsa ben topuklarından gıdıklıyordum minik minik kaşıyordum uyanıyor tabi ama memede geri uyuyorlar hem de güçsüz oldukları için çeneleri çabuk yoruluyor genelde,o zamanda çenesini gıdıklıyordum.sütünüz henüz inmediyse doktorlar mama takviyesini öneriyor,sorup ilerlemek daha doğru olur.çişli bez sayısından da doyup doymadığını anlayabilirsiniz bu arada.

sunpineapple

Canım hayırlısı olsun öncelikle. saglikla buyusun doktor sarilik durumunda bahsetti mi çünkü sarılık uyku düşkünlüğü yapabiliyor, bir diğer sebepten formül mama tok tutmuş o yüzden aç olmamış olabilir. Emzirmeden sonra sağım yapıp önce sagdiginiz sütü verip sonra formül mama verebilirsiniz belki. Bilemedim doğrusu. Bu arada bebisin ismi neydi? Kaç haftalık doğum oldu?

Benim regl sancısı şeklinde olan ara ara buna bel agrisi eklenince duşa giriyorum ay çok rahatlatıyor ılık su tutunca. Ama Yeni fobi oluştu resmen bende ya duştayken su gelirse ve anlamazsan, ya tuvaletteyken nişan gelirse anlamazsam diye. Garip garip takintilar yapmaya başladım resmen...

Onun bi kaç kat fazlası doğum sancısıymış işte.hazırlık sancıları fazlalaşmış işte yakın olduğu için doğum.nst de sancı çıkıyormu peki ?
Nstye bi türlü denk getiremedik, haftalık kontrolden kontrole nstye giriyorum. Genelde gece artıyor bu sancılar. Ben de bir kaç kat fazlasını bekliyorum ama onun doğumla ilgisi yok deyince doktor e ne yaşıyorum o zaman diyor insan.
Benim doktor o kadar rahat ki bağırsaklarından kaynaklıdır bile dedi. süreç bitsin tüm bilmeyen annelere sancı nedir, nasıl gelir elimden geldiğince anlatacağım.

Maşallah hayırlı olsun. Zor kolay, çok şükür geçip bitmiş, sağlıklı bebeğine kavuşmuşsun ne güzel.

Detayları bekliyoruz.
Bir doğum daha ne güzel. Maşallah demeye geldim, hiç emzirme deneyimim yok destek olamıyorum.

Evet bir de bunlara hastalık eklenmesin tabi sen ona dikkat et cnm ya bıçak saplanması gibiyse ani harekette enfeksiyon olabilir, sen günde 3 litre suyunu iç garanti olsun doktoruna da sor bence.
Suyu çoğalttığımdan beri kasılmalarımın şiddeti ve sayısı azaldı düzenli içiyorum artık ama bu seferde karnım bu kadar çok içtiğim içinmi şişiyor bilemiyorum patlayacak gibi oluyorum gün sonuna kadar hayırlısıyla vakti zamanında sağ salim sağlıkla alsaydık bi kucağımıza

Tek tarafta mı ağrı iki tarafta da oluyor mu? Benim şimdiye kadar bir kez böyle sanki bıçak sokuyorlar gibi bir ağrım oldu, iki büklüm kalmıştım. Gittik doktora, bağırsaklarında ya gaz ya dışkı sıkışmış dedi. Evde kuru kayısı yedim bir paket, gerçekten o kadar gazım varmış ki o gün hayatımda böyle bir şey yaşamadım. Ben de ilk böyle bağırsak ağrısı olmaz diyordum ama işte rahim sıkıştırırsa olabiliyor demek ki. Tek taraftaysa ağrı bağırsağı eleme derim.

Canim benim ilk nisanim wc de gelmisti. Inanin anlasilmayacak gibi degil... Bence rahat olun...
Benim gobek bugun asagi dustu iyice. Korkudan uzandim. Haftasonu nobetci doktor bakiyor. Insallah mesai saatinde p.tesinden itibaren dogar dogacaksa...

Hiç korkma bol bol yürü merdiven inip çıkmak inanılmaz faydalı ben son haftam da 3 katı resmen 20 defa inip çıkmıştım artık dizlerim titriyordu dogumum kolay oldu elhamdülillah ananas hurma tüket bol su iç dua et bebeğini kucağına aldığın anda tüm aci korku gidiyor Rabbım kolaylık versin

Canim benim ilk nisanim wc de gelmisti. Inanin anlasilmayacak gibi degil... Bence rahat olun...
Benim gobek bugun asagi dustu iyice. Korkudan uzandim. Haftasonu nobetci doktor bakiyor. Insallah mesai saatinde p.tesinden itibaren dogar dogacaksa...
Kaçıncı haftadasin sanki 2 gündür benimde gobek düştü aşağı

Çok agirlasmadan doğum yapmama rağmen doğumun üçüncü günü yüz üstü yatarak uyudum cennetin fragmani gibiydi
Ayyy öyle bir uyuma şekli de vardı değil mi canım hayal gibi resmen ben yatakta sağa sola dönünce bile rahat yatamıyorum kasıklarım ağrıyor gel artık bebişim bende rahatça yatayım
Valla bende de yatakta dönerken oluşuyor felaket bir çatı ağrısı onun dışında ilginç şekilde çok iyiyim ayaktayken gün içinde falan bilemedim ki yerleşti mi kanalda mı hiç mi girmedi
Maşallah canım taşınmanın sana pozitif etkileri olmuş bende istiyorum girsin kanala diye pazartesi randevu var bakalım ne durumda hiç doğuracak gibi hissetmiyorum kendimi 38+5 den selamlar
Canım ilk doğumum normal benim inşallah bu da normal olacak kesinlikle kolay diyemem ama bir süreç ve geçecek sonuçta sezeryan da olsan sıkıntıları olacak candan can dünyaya geliyor ama sonucu o kadar güzel ki 1. Yi yapmış anneler olarak 2. Yi düşünebiliyoruz öyle düşün ayrıca doğum sonrası felaket bir hafifleme ve rahatlama oluyor sancı sürecinde de sürekli bebeğimi düşündüm düzenli nefes alıp verdim sancı sıklığım 5 dk ya düşene kadar evde geçirdim yürüyüş 2 3 kere duş vs eşim belime masaj yaptı sürekli dua ettim ama benim suyum gelmedi kanamam olmadı o yüzden evde geçirmeyi tercih ettim ilk doğumlar birazcık daha uzun sürüyor sadece bebeğine odaklan ve yapabileceğine inan çünkü birçok kadın vajinal doğum yapıyor sende yapabilirsin Rabbim yardım ediyor tabiki kendini şartlama önemli olan ikinizin de sağlıklı olması
Ç

Ahh keşke yüzünü o kadar çok merak ediyorum ki
Sorma canım bende merak içerisindeyim kızım aynı babası bakalım bu kime benzeyecek
Canım çok şükür ki atlattın sağlıkla güzel günlerde büyüt inşallah bebeğini darısı bizlere olsun umarım bir an önce bol bol sütün olur
Maşallah canım sağlıkla büyüsün İnşallah ilk gebeliğimden hatırladığım sarılığa yatkınlık varsa sürekli uyuma hali ve meme reddi yaşayabilirsin ayak parmakları ile oyna ayağının altıyla oyna burnunu sık uyandır ne olursa olsun emzirmeyi dene en son çare tabiki mama ver aç kalmasın ama biberon yerine kaşık biberon yada şırınga kullan küçük parmağınla birlikte Rabbim yardımcın olsun inşallah bir an önce emmeye alışır
Canım stres yapma bence 2 Side ayırt edilir gibi su ya sızıntı şeklinde yada bir anda geliyormuş zaten sızıntı şeklinde olursa uzun sürer eğer bebek kafasını dayadıysa genelde sızıntı şeklinde geliyormuş nişan gelince de doğum hemen başlayacak diye birşey yok sakin ol bebeğinin hareketlerine dikkat et sorun olmayacak inşallah

Hayırlı olsun canım adıyla sağlık mutlulukla yaşasın

Sola yatmaktan sol tarafım kırıştı resmen benim
Al benden de o kadar özellikle kalçalarımın yanlarrı sağlı sollu inanılmaz ağrıyor

Sancı ya da kasılmalar ağrı da eklenirse doğum ağrıları diyebiliriz demişti doktorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…