2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Günaydın kızlar biraz canım sıkkın. Dün bana yatış verilmeden önce crp değerim 55,9 mg/L idi. Öğlen yatışım verildi tedaviler başladı baya serum verdiler geceye kadar. Sabah saat 5 gibi tekrar kan alındı değerlere tekrar bakmak için. Crp 51,0 mg/L olmuş. Düşüş çok yavaş ilerliyor o kadar antibiyotiğe rağmen.. Normalde öğlen çıkartırlar diyordum ama bu değerle doktor ne diyecek bilmiyorum. Bu arada crp olması gereken sınır 0,5 mg/L. Bu da yetmez gibi açlık kan şekerim de 143 çıktı. Durumlar böyle 😔
Çok geçmiş olsun canım nasıl oldun şimdi neden bu kadar yüksek crpn doktor ne diyor merak ettim stres yapma sakın canımm

Hanımlar merhabalar doğum yapanlara hayırlı olsun. Darısı sağlıcakla başımıza. Hastane çantası hazırlıyorum sizce humananın still tea çayını yanıma almama gerek var mı ? Yoksa eve gelince mi içmeye başlayayım ?

Kızlar günaydın bu işin en zoru emzirme kısmıymış bebek güzel emiyor ama hala sütüm inmedi tani gelen de bebeğe yetmiyor gelmedikçe sinirlenip ağlıyor 🥲 kaşık biberon ile mama takviyesi yapıp emzirmeye devam ediyorum. Göğüs uçlarım şimdiden çok acımaya başladı her emzirmeden sonra krem sürüp hava alan göğüs kalkanlarindan takıyorum çoğu zaman kurulayip açıkta birakiyorum havayla temasta iyi geliyor inşallah bi an önce çoğalır süt bebişin de siniri geçer
Canım 2 gün benimde hiç yok gibiydi mana verdiler hastanede 20 ml kadar memelerim çok ağrıdı kızardı tahriş oldu 2.gün eve geldim sıcak suda duş aldım. O gün sütüm fazla gelmeye başlayınca hemen silikon meme ucu taktım onunla emzirmeye devam ettim açım kesildi hemen tahriş olan yerler İyileşti. İyiki alkışım silikon meme ucumu şimdi hala onu kullanıyorum biberonla emiyormuş gibi rahatta emiyor çocuk zaten incecik yumuşak mememe koyunca resmen yapışıyor mememe hatta birtane daha sipariş vereceğim yedekte bulunsun. Süt yapan çaylardan da al iç canım. Hip midir nedir öyle bişi yazıyordu paketinde çok güzel onu kullan sende

Kızlar bu göğüs kremlerini falan ne zaman kullanmaya başlamalıyız carsamba 35 olcam. Herkes bir bir doğurmaya basladı panik oldum 😅🙇‍♀️
Ben kullanmaya başladım bu hafta göğüslerinin ucunda sarı sarı benekler olmuştu sızlıyordu dedim doğum iyice yaklaştı daha fazla beklemeden süreyim bu kremi

Ben daha yikamadim bile birkac tane muslin siparis etmistim onlar da gelsin yikicam. Yani şu zamanda nasil bir ev sahibi evden çıkarır allah akil fikir versin bu insanlara 🤔🤔 benim de evde hamileligimden beri 3 kere insaat pisligi temizledim şimdi yine yerdeki mermerler havaya kalkti onlari yapmaya gelecekler yine temizlik sinirden kafayi yicem yakinda 😑😑😑
Zaten böyle şeyler hep gebelikte oluyo heralde rutin hayatı yaşarken monoton geçiriyorsun hamile oldun mu hemen ekstrem şeyler peş peşe geliyo 😑

Kızlar günaydın bu işin en zoru emzirme kısmıymış bebek güzel emiyor ama hala sütüm inmedi tani gelen de bebeğe yetmiyor gelmedikçe sinirlenip ağlıyor 🥲 kaşık biberon ile mama takviyesi yapıp emzirmeye devam ediyorum. Göğüs uçlarım şimdiden çok acımaya başladı her emzirmeden sonra krem sürüp hava alan göğüs kalkanlarindan takıyorum çoğu zaman kurulayip açıkta birakiyorum havayla temasta iyi geliyor inşallah bi an önce çoğalır süt bebişin de siniri geçer
Inşallah bol bol süt gelir bir an önce canım sen stres yapma o da çok etkili ilk günler olur öyle arttırıcı damla çay felan iç uyumadın bide o da etkili olmuştur 🙏

Kuzum bol ılık duş,dereotu,ve uyumak acayip süt yapar kendine inan Emin ol geliyor süt bir an bile şüpheye düşme bi iki güne memeler kontrolsüzce süt üretecek sonra emzirme dengesini bulduğunda memeler tekrar yumuşacak o zaman sakın sütüm çekiliyormu diye panik yapma✌️göğüslerde hassasiyet mutlaka oluyor ben o kadar emzirme eğitimi aldım ama yine parçalanmıştı çünkü alışık olunan bi durum değil.her emzirmeden sonra lansinoh ve sütyensiz gezmek ,göğüs kalkanları baya işe yarıyor 👍
Kızlar sizce ben doğum çantasına mama alıp koyayım mı küçük bir şey? Almamıştım ama çoğu arkadaş almış galiba.
Hastanelerde genelde oluyor,bende almadım ilk iki gün zaten kolostrum gelecek az az o bebeğe yetiyor,ağlamaları sürekli meme istemeleri açlıktan değil güvende hissetme ihtiyacından kaynaklı oluyor.ben kızımda hiç kullanmadım,sonra ihtiyaç duyarsam alırım diye düşünüyorum
Süt sağmayı elle yapıyorum acıtmaya başladı. Önerebiliceğiniz bir makina var mı? Ve de krem?
Ben lansinoh almıştım kızımda,gayet başarılıydı gerek olursa yine onu kullanacağım.hastane tipi olanlardan medela var piyasanın en iyisi diyebiliriz,onlardan da kiralayabilirsiniz ✌️

Kuzum bol ılık duş,dereotu,ve uyumak acayip süt yapar kendine inan Emin ol geliyor süt bir an bile şüpheye düşme bi iki güne memeler kontrolsüzce süt üretecek sonra emzirme dengesini bulduğunda memeler tekrar yumuşacak o zaman sakın sütüm çekiliyormu diye panik yapma✌️göğüslerde hassasiyet mutlaka oluyor ben o kadar emzirme eğitimi aldım ama yine parçalanmıştı çünkü alışık olunan bi durum değil.her emzirmeden sonra lansinoh ve sütyensiz gezmek ,göğüs kalkanları baya işe yarıyor 👍
İnanıyorum inşallah inecek🤲 lansinoh sürüyorum ben de şimdi sürüp 10-15 dk hava aldirip kalkan takıp kapiyorum hassasiyet var ama catlak vs yok çok şükür

minseo minseo canim sagmaktan ziyade sut gelmezse de kizin memede kalsin. Bebegin salyasi uyariyor. Bir de bebek gibi indiremez makina. Bosta olsa tutabildigin kadar memede tut, sicak dus, uyku, su, beslenme, meyve falan, no stres bunlar sut yapar 💕
Tutuyorum kuzum hep veriyorum ağzına o da vakumluyor bazen uzun bazen kısa sürüyor ama veriyorum. Makina çok acıttı göğüs ucumu şimdilik makinayla cekmiyorum

X