- 6 Şubat 2022
- 206
- 366
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım ben geçen crp yi düşürmek için instagramda dut kürü diye bir şey gördüm ama bir baksana belki ise yarar doktoruna bir danışGünaydın kızlar biraz canım sıkkın. Dün bana yatış verilmeden önce crp değerim 55,9 mg/L idi. Öğlen yatışım verildi tedaviler başladı baya serum verdiler geceye kadar. Sabah saat 5 gibi tekrar kan alındı değerlere tekrar bakmak için. Crp 51,0 mg/L olmuş. Düşüş çok yavaş ilerliyor o kadar antibiyotiğe rağmen.. Normalde öğlen çıkartırlar diyordum ama bu değerle doktor ne diyecek bilmiyorum. Bu arada crp olması gereken sınır 0,5 mg/L. Bu da yetmez gibi açlık kan şekerim de 143 çıktı. Durumlar böyle
Ben de daha tık yok gibi bugün randevum var bakalım ne diyecek doktorHerkes patır patır doğuruyor benim de doğurasım geliyor
Ayniyiz canım seninleBugün tam 37+0 oldu sen kaç haftalıksın
Bakıyorum hemen canım çok sağolcanım ben geçen crp yi düşürmek için instagramda dut kürü diye bir şey gördüm ama bir baksana belki ise yarar doktoruna bir danış
Canım sezeryanda doğumdan sonra emzirirken bana en büyük katkısı olan emzirme yastığı olmustu mesela. Kahve almayı unutma birde. Daha önce arkadaşlar doğum çantasına koyduklarını liste halinde paylaşmıştı ordan da bakabilirsin eksik kalmaması için. Eviniz hastaneye yakınsa eksik kalan olduğunda hemen gidip alınabilirKızlar pazar gunu saat 11 e sezaryan randevum verildi bana dua edin olur mu bir de şunu unutma bunu al diyebileceginiz yada her turlu oneri tavsiye bilginize muhtacim biraz panik oldum yarin dogum cantasini hazirlayacagim
Sağlıkla analı babalı büyüt inşallah canım sana da geçmiş olsunTeşekkür ederim canım 38+2 de dogdu canım,
Herhalde aynıdır diye düşünüyorum çünkü çatı muayenesinde aciklik var mı yok mu onu da söylemişlerdi bana. Normal doğum yapan arkadaşlar daha iyi bilirler tabi.Buradaki kızlar bilginiz var mı bilmiyorum ama bir şey sormak istiyorum
Çatı muayenesi ile açıklık muayenesi aynı şey mi? Biliyor musunuz
Evet canım. Büyütülecek bişey değil :) benim kız erken gelmek isteyince bi çatı muayenesi yapıldı açıklık yoktu. Daha yapılmadı. İlk gebeliğimde direk doğuma gittiğimde çatı muayenesi yapılmıştı o zaman da 4cm açıklığım vardı. Ebe hemşire iki parmağıyla alttan muayene ediyor.Günaydın kızlar
Çatı muayenesi ile açıklık muayenesi aynı şey mi? Biliyor musunuz ?
Günaydın kızlar
Çatı muayenesi ile açıklık muayenesi aynı şey mi? Biliyor musunuz ?
Kızlar günaydın bu işin en zoru emzirme kısmıymış bebek güzel emiyor ama hala sütüm inmedi tani gelen de bebeğe yetmiyor gelmedikçe sinirlenip ağlıyor kaşık biberon ile mama takviyesi yapıp emzirmeye devam ediyorum. Göğüs uçlarım şimdiden çok acımaya başladı her emzirmeden sonra krem sürüp hava alan göğüs kalkanlarindan takıyorum çoğu zaman kurulayip açıkta birakiyorum havayla temasta iyi geliyor inşallah bi an önce çoğalır süt bebişin de siniri geçer
Canim sakin ol Allah in izniylr her sey guzel olacaktir. Bebegine kavusacaksin ne gyzel.Kızlar pazar gunu saat 11 e sezaryan randevum verildi bana dua edin olur mu bir de şunu unutma bunu al diyebileceginiz yada her turlu oneri tavsiye bilginize muhtacim biraz panik oldum yarin dogum cantasini hazirlayacagim
Dut kürü şekeri epey yükseltir canım.canım ben geçen crp yi düşürmek için instagramda dut kürü diye bir şey gördüm ama bir baksana belki ise yarar doktoruna bir danış
Canim dere otu ve incir ye merak etme 3 sutun inecektir. Yikadin mi goguslerini gun icinde sabunla.ovalayarak yika.Kızlar günaydın bu işin en zoru emzirme kısmıymış bebek güzel emiyor ama hala sütüm inmedi tani gelen de bebeğe yetmiyor gelmedikçe sinirlenip ağlıyor kaşık biberon ile mama takviyesi yapıp emzirmeye devam ediyorum. Göğüs uçlarım şimdiden çok acımaya başladı her emzirmeden sonra krem sürüp hava alan göğüs kalkanlarindan takıyorum çoğu zaman kurulayip açıkta birakiyorum havayla temasta iyi geliyor inşallah bi an önce çoğalır süt bebişin de siniri geçer
Günaydın, çatı muayenesi gebenin normal doğuma müsait olup olmadığını anlamak için çatı kemiklerinin kontrol edilmesi. 37. haftadan sonra yapılıyor ve artık modası geçmiş bir uygulama olarak görülüyor çünkü çatının müsaitliği en iyi doğum anında belli oluyor daha önce değil.
Açıklık muayenesi ise doktorun ya da ebenin duruma göre gebenin rahim ağzını kontrol etmesi. İlk haftalarda ultrasonla hatta gerekirse elle de yapılıyor. Doğumda da rahim ağzının ne kadar açıldığına bakılıyor, bazen saat başı
Herhalde aynıdır diye düşünüyorum çünkü çatı muayenesinde aciklik var mı yok mu onu da söylemişlerdi bana. Normal doğum yapan arkadaşlar daha iyi bilirler tabi.
Evet canım. Büyütülecek bişey değil :) benim kız erken gelmek isteyince bi çatı muayenesi yapıldı açıklık yoktu. Daha yapılmadı. İlk gebeliğimde direk doğuma gittiğimde çatı muayenesi yapılmıştı o zaman da 4cm açıklığım vardı. Ebe hemşire iki parmağıyla alttan muayene ediyor.
Canım doktoruna bir danışsın hani bir yeri düzeltiyorum derken bir yeri bozmayalım tabiki de crp ye baya faydası varmış umarım sıkıntı en kısa zamanda düzelirDut kürü şekeri epey yükseltir canım.
Evet kuzum doğum en basit kısmı bence bebek tutuyor emiyor ama süt gelmeyince sinirleniyor haklı olarak. Ebe ve dr süt inene kadar mama takviyesi ver dediler zaten vermesem sarılık riski artacak onu göze alamam en azından karnı doysun beslensin süt gelene kadar kaşık biberonla bile cok cok yiyor zaten kıyamamCanım gerçekten de biz doğuma çok fazla odaklanıyoruz ama emzirme kısmı daha önem arzediyor bence de. Senin şimdi ilk doğum olduğu için memelerle biraz uğraşman gerekebilir. Gerek ucunu kavraması gerek sütün gelmesi.. bunlar şimdilik canını sıksa da bir kaç güne normale dönecek inşallah merak etme
Kayısı hoşafı ile bestlak damla alıyorum kuzu incir de yiyeyim dün sıcak su tuttum bugün de sıcak havlu ile kompres yapicam masaj falan yapıyorum elimleCanim dere otu ve incir ye merak etme 3 sutun inecektir. Yikadin mi goguslerini gun icinde sabunla.ovalayarak yika.
merhaba mesaj atacaktım ama profilinize atamadım bende ayşegül hanıma gideceğim bu ay ilk defa doğum ücreti ne kadar bilginiz var mıMerhaba. Kemal belviranlida mevlüt okay Demirtaş iyi bir doktor.
Ben Selçuklu tıpta doğum yaptim sezaryen profesör Ayşegül kebapçılar. Randevu bulabilirsiniz belki depremzede olduğunuz için size öncelik taniyabilirler selcuklu tıptaki tüm hocalar çok iyi bölüm başkanı Çetin hoca, setenay hoca, özlem hoca, Mehmet hoca. Hepsi çok iyi. Bu bahsettiğim Selçuklu tıp. ve Ali Kemal belviranli hastanesi iyi hastaneler Rabbim yardımcınız olsun. Sağlıklı doğumlar dilerim.