• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Günaydınlar 🌸
Kızlar küçük tansiyonun üst sınırı gebelikte kaç olmalı, bilgisi olan var mı
Maksimum 9 olmali.Gerci bu bazen kisiden kisiye degisebilir.Mesela gebeligin basindan beri kucum tansiyon 8 gibi cikiyorsa maksimum bir birim yukselmesi cok degil,yani maksimum 9 olmasi sorun degil ama basinda 6-7 iken 9 a cikmasi risk olabilir.Senin daha onceki haftalarda kacti?

Canım muadil dediğimiz şey a ve b fabrikalarında üretilmiş içeriği tamamen ayni olan ilaçtır. Yani aralarında hiçbir fark yoktur. Farklı olsa zaten sistem o ilacı vermeye engel oluyor. Doktor reçeteye ne girdiyse sistem ona ya da muadiline onay veriyor. aynı ilacın farklı dozunu bile vermiyor. Örneğin tiroit ilacı euthrox ve levotiron birbirinin muadili birebir aynı ilaç ama doktor 50 mg euthrox yazmıştır eczacı sana 100 mg vereyim sen bunu kırarak kullan diyemez sistem karşılamaz izin vermez. Ancak aynı dozda muadil verir. Atıyorum biri deva ilaç firmasıdır diğeri Koçak pharma. Burda ilaç fabrikası çokta o yüzden firma ismi verdim 😂 Tekirdağ Çerkezköy 😅
Bende eczacı kafasına göre veremez zaten diyerekten ikna oldum zaten aradım eczaneyi açıklamasını makul buldum o yüzden kullandım ilacı canım dediğin gibi aynı Koçak tı firması ☺️ Aynen çoğu fabrika orda zaten yazıyor Çerkezköy diye ona bile bakmışım 😂 Açıklama için teşekkür ederim içime su serpildi valla ☺️🌸💗

Maksimum 9 olmali.Gerci bu bazen kisiden kisiye degisebilir.Mesela gebeligin basindan beri kucum tansiyon 8 gibi cikiyorsa maksimum bir birim yukselmesi cok degil,yani maksimum 9 olmasi sorun degil ama basinda 6-7 iken 9 a cikmasi risk olabilir.Senin daha onceki haftalarda kacti?
Ay ben benimki hep duser, o yuzden ona gore yorum yaptim :D Dogru yani yukseledebilir :D

Kızlar az önce wcdeki idrarım o kadar koyuydu ki gözlerimi kapatıp açıp tekrar baktım doğru mu gördüm diye. Kanamam var sandım bir an. O derece koyu yani. Bu seferki enfeksiyon daha ağır sanırım.. O kadar su içiyorum nasıl böyle oluyor çok şaşkınım gerçekten 🙄 3 gün önce monurol kullanmıştım şimdi tekrar alsam eczaneden bir sıkıntı olur mu acaba. Böyle art arda kullananınız oldu mu?
Canım 1 hafta arayla doktor uygun görürse kullanılır diye biliyorum monurolu. Tekrar test versen iyi olur belki antibiyotik verir doktorun enfeksiyon için son zamanlarımız hiç riske atma derim 😔😘😘😘

Gunaydin,
Cok ilginc dun o kadar cok gezdim ki bugun agrilarla uyanirim diyordum, masallah cok iyiyim. Gunu gununu tutmuyor. Kendimi tanimiyorum artik :KK70:
Günaydın canım çok ilginç evet ya dün bende eşimle avmde 3 saat gezdik pek ağrım olmadı çok şükür ve bende şaşkınım 😄😄

Benim 7,5-8,5 aralığında gidip geliyormuş canim simdi tansiyon aletinin geçmiş ölçümlerine baktım da. O zaman endişe etmeyim 9un üzerine çıkarsa Dr a haber vereyim

O buyuk icindir canim. Kucuk zaten 8 iyidir. Benim gecenki olcum 6 idi. Doktor iyi dedi. M mkbtu0
14-8 sınır dedi doktorum canım bana benim de yükseliyor da ara sıra. Zaten dusukse sıkıntı yok 😁
11 çıkıyor canım
İyi gibi geldi bana ama tuzu falan sınırla istersen çünkü benim doktorum küçük tansiyon büyükten daha önemli demişti ben aylardır tuz falan tüketmiyorum :( günde bir kez de ölçüm yaparsan kafan rahat eder 🥰

Kızlar nefes darlıklarım basladı sanırım bebek ciğerlerime baskı yapıyor diye dusunuyorum gece boyu horlamısım ki normalde hiç horlayan biri değilim 3 gündürde başım agrıyor boyun kaslarım ve omuz kaslarımda fena normal mi acaba boyun kas agrısı onuz agrısı yasanması

Kızlar nefes darlıklarım basladı sanırım bebek ciğerlerime baskı yapıyor diye dusunuyorum gece boyu horlamısım ki normalde hiç horlayan biri değilim 3 gündürde başım agrıyor boyun kaslarım ve omuz kaslarımda fena normal mi acaba boyun kas agrısı onuz agrısı yasanması
Ben de yapiyomusum öyle eşim diyo bazen de nefessiz kalır gibi oluyomuşum

minseo minseo canım iyi misin dün hiç yazmamışsın her şey yolunda insallah
Evet ben de merak ettim yazamayinca en aktifimizdi. Artik Son haftalara gelenimiz cok biri yazamayinca insan merak ediyor.
İyiyim kızlar merak etmeyin 🤍 Sadece çok girmiyorum şu karındaki gerilik muhabbeti canımı sıktığı için. Kendimle kıyaslıyorum ister istemez okuduğum her şeyi. O yüzden stres yapmamak için çok girmedim iki gündür.

İyiyim kızlar merak etmeyin 🤍 Sadece çok girmiyorum şu karındaki gerilik muhabbeti canımı sıktığı için. Kendimle kıyaslıyorum ister istemez okuduğum her şeyi. O yüzden stres yapmamak için çok girmedim iki gündür.
İyi ol canım bu ara bende pek bakamıyorum daha çok karnımla ilgileniyorum 🤦‍♀️😑

Back