O zaman büyük ihtimalle sende de ödem fazla oluyor canım. Her gün 1 tane soda için diyorlar ödemi atmak için öyle yapmaya başladım 3 gündür her gün içiyorum.canım bence mutlaka koy....ben koymamıştım çok çektim yaememedi ben de emecek diye inat ettim göğüslerim yara oldu, 2 gün hastanenin 2. günü sağıp biberon aldırıp verdirdiler 2 gün açlıktan hastaneyi inletti yavrucak....kaşıklı şırınga ile falan olmuyor maalesef...sonra diğer arkadaşların dediği gibi önce emzir sonra biberon ver 1 aya biberon bile istemedi bizimki...çok az mama aldı genelde sağıp verdim göğüsüm toparlanana kadar da slikon meme ucu kullandım...şimdi yine götüreceğim. hatta gittiğim gibi hastane makinesi kiralayacağım onlar çok iyi çekiyor, mutlaka hemen sağmaya da başlarım benim sütümü çok artırmıştı...yani bu kez ben biberon sağma makinesi mama tam teşekküllü cevat kelle gibi gidecem
of katılıyorum, benim de en merak ettiğim şeylerden biri şu an bu doğunca emecek mi...ilk oğlum gibi olursa bu sefer hiç zorlamayacağım, sağıp direk vereceğim sütü süt olmazsa mama ilkinde bizim oğlan açlıktan 2 gün hastaneyi inletti biz uykusuz yorgun aynı şeyi yaşamak istemiyorum.
evet canım en güzeli emmeleri, ama her zaman planladığımız gibi başta gitmeyebiliyor...benimkine ilk hastanede biberon verdiklerinde ağlamıştım sinirlerim bozulmuştu, o zaman kafamda nasıl birşey varsa...bu sefer aç kalırsa kendim tıkıcam ağzına direkben zaten 3 aylık olmadan bebek işe döneceğim, mecbur sağarak besleyeceğiz çoğunlukla, başta da ne emse benden kar tabi
ben de sığamıyorum yalnız değilsin
canım ben de ilk gebelikte 14 kg almıştım şu an 18 kg aldım ve 31. hafta içindeyim daha da hızla ilerliyor gibiyim...yediğim de çok olsa gam yemeyeceğim valla anlamadım ben bu kilo işini...eşim ağır vasıta demeye başladı
dur bebişko ben daha 34te uçacam, benim aksiyon asıl oldan sonra başlıyor...
Kaşıntı yaşayan arkadaşlar oldu ama lekelenme falan duymadım hiç bence bunh doktoruna danışman çok iyi olur. Geçmiş olsunKızlar vajinal kaşıntı yaşayan var mı? Göbeğimin hemen altında egzama gibi ufak lekeler cıkmıs asırı kasınıyor ama dokunamıyorum vajinam da aynı sekilde bu durumda olan ya da yasayan var mı?
Evet bayağı kısalmış ama çok şükür ki bu günlere sağlıkla gelebildin canım. 2 hafta daha da dayanırsa inşallah çok güzel olacak. Ama sen mümkün oldukça kalkma yerinden hep uzan bu zaman çok riskli artık bebekte ağır. Yer çekimini düşün diyordu benim doktorum da. Aşağıya baskı yaptıkça kısalmayı hızlandırır. Sağlıkla gelsinler inşallah minnoşlarmerhaba sevgili hamilelik yoldaşlarım
bugün kontrolüm vardı . rahim ağzımı , bebekleri şu an sadece serklajım tutuyor 7 mm kalmış rahim ağzım. doktorum ciğer geliştiriciyi verdi artık bugün ilk ikiyi oldum yarın da diğer iki dozunu olacağım. eğer önümüzdeki 2 hafta bir sorun olmazsa 34-35 hafta arasında bir kontrole daha gideceğim ve duruma göre artık gün kararlaştıracağız inşallah36-37 leri görebileceğini pek sanmıyorum dedi. doğum çantam aceleye gelmişti şimdi detaylıca baştan hazırlayıp bekleyeceğiz artık. inşallah bi 2 hafta daha dururlar da küveze çok ihtiyacımız kalmaz
Geçen hafta bana da aynısını söyledi, ya çalışabilir ya istirahat raporu ikisinden birini yazabilirim dediBen de sizin gibi düşünmüştüm 5 gün rapor alırım demiştim ama 2 rapor birbiriyle ters düşer dedi doktor alamazsın iyi olduğun için çalışır raporu verdim iyi değilsen izne ayrılmam gerek dedi
İlerleyen haftalarda t4 dusuyor sanirim,benim de oyle,ilk gebeligimde de oyleydi, bu durum hic sorun olarak gorulmedi.Kızlar benim t4 değerim hep alt değerin çok az altında oluyor bu normal mi acaba mesela alt sınır 0.93 benim değerim 0.92. Geçen kan verdiğimde de aynıydı
İnşallah güzel sonuçlar alırsın canımKızlar kontrolden çıktım nst normal çıktı. Ama doktor şeker ölçümlerimin sonuçlarını pek beğenmedi, dahiliyeye yönlendirdi. Bugün tok karnına geldiğim için yarın aç karnına gidip detaylı bir test vereceğim. Umarım iyi çıkar sonuçlar bana dua edin
Benzer haftalarda ikiz bebişlerimizi bekliyoruz. Umarım 2 hafta daha dururlar ama durmazlarsa da korkma sakın. Bu hafta kontrolümde doktorum artık rahat ol dedi bana. Erken gelseler de iyi olurlar :)merhaba sevgili hamilelik yoldaşlarım
bugün kontrolüm vardı . rahim ağzımı , bebekleri şu an sadece serklajım tutuyor 7 mm kalmış rahim ağzım. doktorum ciğer geliştiriciyi verdi artık bugün ilk ikiyi oldum yarın da diğer iki dozunu olacağım. eğer önümüzdeki 2 hafta bir sorun olmazsa 34-35 hafta arasında bir kontrole daha gideceğim ve duruma göre artık gün kararlaştıracağız inşallah36-37 leri görebileceğini pek sanmıyorum dedi. doğum çantam aceleye gelmişti şimdi detaylıca baştan hazırlayıp bekleyeceğiz artık. inşallah bi 2 hafta daha dururlar da küveze çok ihtiyacımız kalmaz
Degerin gayet iyi canim. Ben tsh icin ilac kullaniyorum ordan biliyorum.Günaydın kızlar bu muhteşem mavi arka planladün kan vermiştim tsh 2.86 çıkmış üçüncü trimesterda 3 e kadar normal diyor internette bu konuda bir bilginiz var mi? Yarın kontrolüm var sorarım yine ama meraktan catlayabilirim bir günde
Ben 1500 kg ikiz kardeşim de 2000 kg doğmuş küvez falan nerde o zaman. Ertesi gün çıkmışız hiç bir sıkıntı da yaşamamışız şu ana kadar hatta annem diyor en rahat dizi büyüttüm hiç hastalanmadınız kolay kolay hasta olup doktor yüzü görmüyordunuz dedi. Onlarda sağlıkla doğacaklardır canım inşallah merak etmeayy amin inşallahhepimize o güzel günleri görmek nasip olsun
amin canım inşallahbiri 1790 diğeri 1840 gram ölçüldü bugün. ikiz standartlarına göre normaliz
Ben daha başlamadım ya, her şeyi aldım ama ne yıkadım ne yerleştirdim. İçimden bir ses acele etme deyip duruyor. Hiç huyum değildir bu kadar sakinlik ama niye moda giremiyorum bilmiyorum. Herhalde doğum zamanı panikleyeceğimi bildiğimden kendimi mi sakinleştiriyorum istemsiz, n'apıyorum bilmiyorumSizde durumlar nasıl arkadaşlar hazırlıklar bitti mi?
Valla o konuda ben de öyleyim hele şu yeni nesil protez tirnaklar falan öyle bi elden asla bişi yiyemem meselaKesinlikle öyle canım çok pis bu huyumdan nefret ediyorum her şeyden tiksiniyorum yemek yerken bile didikliyorum bişi çıkar mı diye. Birisi bişey yapsa yemiyorum. Kendi kardeşimin bile tırnakları uzun diye ne yapsa yemiyorum. Midem bulanıyor evde annemler olsa bile yemeği ben yapmak istiyorum mutfakta temizliği onlar yapabilir ana mutfak kırmızı çizgim. Bunu nasıl aşacağım hiç bilmiyorum.
O şiş karın benim de cok moralimi bozmustu sanki 6 aylık hamile gibi bir karın, özellikle yazıyorum ki ilk dogumu olacak olanlar garipsemesin cok normal. belki sezaryende daha cok kalıyordur ama zamanla geçiyor tabiAy ben doğumdan sonra o karın şişliği var ya hani kalan, doktora demiştim icerde başka bebek yok dimi unutmadınız diyebebek yok ama bebek var gibi siskindi karnım gerçi rahim ufalmaya toparlanmaya başlayınca eski haline doğru dönüş yapıyor ama yine de ilk hali beni endiselendirmisti birde doğumun olduğu ilk gece uyurken tekme vs olmayınca hep yataktan sıçramastim neden tekme atmıyor diye
ıhlamur ve kuşburnu çayı önerebilirim canım. suyu tek içemiyorsan icine meyve dilimleri koyabilirsin belki. ben de normalde çay kahve delisi olan biriyim tiksinti geldi, bir yandan da iyi oldu tabi oyle olması, en azından canım cekmiyor :)Kızlar ya siz neler içiyorsunuz gün içinde ? benim çalışma ortamımda çay kahva çok gelip gidiyor, çok açık içsem de çok içiyorum gibi yerine neler koyabilirim bana biraz öneri verseniz...en güzeli su tabi ama sürekli su da içilmiyor..
Ben de öyleyim daha hazırlamadım valizimi hala a üşeniyorum 3 hafta kalmış doğuma. Aniden bişey olsa ne yapacağım bilmiyorum. Sanki daha aylar varmış gibi geliyor. Anlamadım ki ben deBen daha başlamadım ya, her şeyi aldım ama ne yıkadım ne yerleştirdim. İçimden bir ses acele etme deyip duruyor. Hiç huyum değildir bu kadar sakinlik ama niye moda giremiyorum bilmiyorum. Herhalde doğum zamanı panikleyeceğimi bildiğimden kendimi mi sakinleştiriyorum istemsiz, n'apıyorum bilmiyorum
İnşallah bebişlerimizde anaları gibi böyle rahat olurBen de öyleyim daha hazırlamadım valizimi hala a üşeniyorum 3 hafta kalmış doğuma. Aniden bişey olsa ne yapacağım bilmiyorum. Sanki daha aylar varmış gibi geliyor. Anlamadım ki ben de
Amin canım amiinnİyi akşamlar kızlar, bugün valizimi hazırladım liste yapmıştım ona göre madde madde yerleştirdim hepsini. 1, 2 tane eksik şeyler var onu da alınca tam olacak inşallah.
Bu arada kasılmalarım sıklaştı, dün acile gittim takip ettiler, ama çok sancım çıkmadı. Cumartesi günü kontrol var 35 haftalık oluyor nasipse, doktor gün verecek şubat 2. Haftanın sonunda alacak diye tahmin ediyorum. Sona yaklaşıyoruz heyecan dorukta Rabbim herkesi sağlıkla kavuştursun inşallah
Ay bana da çok hızlı geçiyor gibi geliyor, tam tersi. Sanırım daha hazırlıklar bitmedi diyeAynen ya bana da öyle geliyor nedense, sanki zamanı kapsüle koymuşlar zor geçiyorheralde hergün şu kadar gün kaldı diye saymaktan oluyor,.
Enfeksiyon yani canım di mi? Çıkıyor onlardan bir kaç bir kaç :) Çok önemli değil. Doktor hamilelikte normal diyor, kaale almıyor pek. Belki biraz fazla ise şase veriyor.Kizlar idrarda bakteri cikmis,boyle bir sey daha once hic yasamadim basina gelen bar mi
Maşallah canım.. iyi durdular ama.. Daha da dururlar Allah'ın izniyle. 34-35 oldu mu zaten içini ferah tut. Küveze bile girmezler inşallahmerhaba sevgili hamilelik yoldaşlarım
Kesinlikle katılıyorum aşırı titiz değilim 7/24 bezle dolaşmıştım evde ama Wc kullanımı ve mutfak kullanımı için herkesin herşeyini yiyemem. Büyük ablam mutfakta iş yaparken bone takıyor saçları döküldüğü için. Elleriyle yapacağı bişi varsa eldiven takıyor rahatlıkla yiyorum biliyorum ki o da çok hijyenik ama ortanca ablam tırnakları uzun olduğundan tiksiniyorum hastenede doktorlar hep derdi vücudun en pis yeri tırnaklardır ne kadar temizlersen temizle arasına pislik kalıyor ve böyle yemek yapıyyorlar diyordu. Ama hastalar be getirse löp löp yiyorlardı ben ağzıma süremiyorum bana ne gelirse dağıtıyordum. Gerçekten sevmiyorum. Bu huyumu ne yapacağım bilmiyorumValla o konuda ben de öyleyim hele şu yeni nesil protez tirnaklar falan öyle bi elden asla bişi yiyemem mesela
33/34.haftalardan sonra her hafta nstye almak istiyor doktorlar canım. Ben her hafta gireceğim doğuma kadar.Kızlar Nst ye her hafta girecek misiniz? Benim doktorum çıkmadan öyle söyledi ama çevremde kim duysa garipsiyor. Ben de muallakta kaldım.