2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ne guzel olmus masallah 🍀darisi bu doguma ve dogumlarimiza 🙏 ebe mi patlatti? Benim bildigim keseyi patlatmada tek yetkili doktor...
Doğum sürecinde herhangi bir problem yoksa doktor gelmiyor. Benim doğumumun başından sonuna kadar ebe ilgilendi. Doktor sadece bi sorun var mı diye bakmaya geldi ve gitti

Doğum sürecinde herhangi bir problem yoksa doktor gelmiyor. Benim doğumumun başından sonuna kadar ebe ilgilendi. Doktor sadece bi sorun var mı diye bakmaya geldi ve gitti
Devlette mi öyle acaba, benim ilk doğumda sancı odasından, suyumun patlatılması, doğum ve dikiş dahil hepsini doktorum yapmıştı

Cok ilginc. Benim doktorum 6cm olduktan sonra bir saniye ayrilmamisti yanimdan... Neyse ki sorun yasamamissiniz 🙂

Devlette mi öyle acaba, benim ilk doğumda sancı odasından, suyumun patlatılması, doğum ve dikiş dahil hepsini doktorum yapmıştı
Benimki de aynen... Hatta bebegi emzirtmek istedi cocuk doktoru. Benim doktorda gosterip temastan sonra izin vermedi. Kesiyi dikicem ve estetik olsun istiyorum, emzirirse kasilir olmaz dedi. Gercekten de cok guzel dikti, iz bile kalmadi ve hic sorun yasamadim sukur ...

Cok ilginc. Benim doktorum 6cm olduktan sonra bir saniye ayrilmamisti yanimdan... Neyse ki sorun yasamamissiniz 🙂
Oglumda bana soylenen normal dogumda doktor olsun istersen fiyat ayri olacagi, sadece ebe istersen ayri fiyat. Zaten sıkıntili bir.durumda doktor her turlu gelmis oluyor. arkadasin da bence oyledir

Kızlar bugün hastane çantasını hazırladık. Bebiş için:
-1 tane hastane çıkışı
-1 tane alt üst takım
-1 tane isimli takım (fotoğraf çekimi için)
-Şapka & çorap & eldiven
-3 tane Ağız mendili
-Bez & ıslak mendil & pamuk
-Kaşık biberon
-1 penye & 1 triko battaniye
-1 müslin örtü
-Alt açma örtüsü

Kendim için:
-1 tane sabahlıklı gecelik (fotoğraf çekimi için)
-2 tane pijama takımı
-Emzirme atleti + sütyeni + külot
-Depend
-Normal ped
-Terlik
-Çorap
-Göğüs pedi
-Hırka
-Diş fırçası + makyaj çantası
Bunları koydum aklıma gelmeyen bir şey var mı acaba? Emzik konusunda da kararsız kaldım koymalı mıyım bilmiyorum🙄

Kızlar osteocare kullananlar varsa ayrıca magnezyum da alıyor musunuz alıyorsanız hangisinden? Doktora artık osteocare almak istiyorum dedim olur başlayabilirsin dedi, ayrıca şimdiye kadar magnorm alıyordum ama artık bağırsakta emilimi iyi olan başka bir magnezyum formuna geçmek istiyordum ama osteocarein içinde de magnezyum varmış, bu sefer de magnezyumun fazla gelmesinden korktum size sorayım dedim. Doktorum ilaç içeriklerine benim kadar dikkat etmiyor o yüzden size soruyorum :KK70: Sizin doktorunuz osteocare ile birlikte ne önerdi?

Kızlar bugün hastane çantasını hazırladık. Bebiş için:
-1 tane hastane çıkışı
-1 tane alt üst takım
-1 tane isimli takım (fotoğraf çekimi için)
-Şapka & çorap & eldiven
-3 tane Ağız mendili
-Bez & ıslak mendil & pamuk
-Kaşık biberon
-1 penye & 1 triko battaniye
-1 müslin örtü
-Alt açma örtüsü

Kendim için:
-1 tane sabahlıklı gecelik (fotoğraf çekimi için)
-2 tane pijama takımı
-Emzirme atleti + sütyeni + külot
-Depend
-Normal ped
-Terlik
-Çorap
-Göğüs pedi
-Hırka
-Diş fırçası + makyaj çantası
Bunları koydum aklıma gelmeyen bir şey var mı acaba? Emzik konusunda da kararsız kaldım koymalı mıyım bilmiyorum🙄
Canım benim liste bu belki bakınca aklına gelen bişey olur

Eklentiler

• IMG-20230111-WA0026.jpg
    IMG-20230111-WA0026.jpg
    145,3 KB · Görüntüleme: 95
Kızlar osteocare kullananlar varsa ayrıca magnezyum da alıyor musunuz alıyorsanız hangisinden? Doktora artık osteocare almak istiyorum dedim olur başlayabilirsin dedi, ayrıca şimdiye kadar magnorm alıyordum ama artık bağırsakta emilimi iyi olan başka bir magnezyum formuna geçmek istiyordum ama osteocarein içinde de magnezyum varmış, bu sefer de magnezyumun fazla gelmesinden korktum size sorayım dedim. Doktorum ilaç içeriklerine benim kadar dikkat etmiyor o yüzden size soruyorum :KK70: Sizin doktorunuz osteocare ile birlikte ne önerdi?
Canım Magnezyum ile ilgili bunlari ss almışım turuncueczaci soru cevap yapmıştı 5000 mg dan sonra toksik etki yapıyormuş fazla geleceğini sanmıyorum o yüzden. Bi de Magnezyum insülin direncini de kontrol altına alıyormuş bugün öğrendim bundan sonra hayatımın baş köşesinde tutucam onu😂

Eklentiler

• Screenshot_2023-01-21-23-12-52-024_com.instagram.android.jpg
    Screenshot_2023-01-21-23-12-52-024_com.instagram.android.jpg
    50,2 KB · Görüntüleme: 81
  • Screenshot_2023-01-21-23-12-16-502_com.instagram.android.jpg
    Screenshot_2023-01-21-23-12-16-502_com.instagram.android.jpg
    60,5 KB · Görüntüleme: 79
Doktor her türlü bekleme taraftarı bakalım işte... aman Kız deme öyle 14 şubata ne kaldı şunun şurasında 🥴
Dedim valla etken doğarsa hiç şaşırma :)) sen hazırda tut eşyalarını ne olacak sanki. Ben bu hafta içi valizimi hazırlayacağım komple. Zaten bana da az kaldı peş peşe doğurmaya başlarız artık. Baksana grubumuzun ilk annesi Q qizemli ne güzel sağlıkla kavuştu yavrularına darısı hepimizin başına inşallah.
Acaba nasıl oldu çocukları aldı mı yanına çoo merak ettim.

Ben de oturarak yaptım hep ama belim koptu valla bi de yatağı koltukları falan yikattim sanki ben yıkadım gibi yoruldum 😿
Evde temizlik yaparken ister istemez oturup serilemiyoruz bi ucundan da olsa bizde tutuyoruz. İnan başlarında beklemek bile yorucu ayakta durmak. Zaten çoo hantal olmuştım ben bu gebeliğimde yürüyüş yasak egzersiz yasak spor yasak sürekli yat yat yat kuluçkaya oturmak böyle bişi olsa gerek 🤣🤣

O da bize yeter zaten 😁 az daha yüzsün baliklarimiz
Evet canım az daha yüzsün vallahi çok az kaldı heyecan da var nasıl olacak hayal ediyorum şu an sadece erken doğurmaktan da korkuyoruz hazırlıksız yakalanırsam yandım😃daha doğuma 10 gün kala ipek kirpik taktıracağım 🤣 kuaföre gideceğim bir gün önceden manikür pedikür kaç bıyık fön hepsine hazırlanmak istiyorum. Düğüne gider gibi doğuma gitmek istiyorum 🤣🤣

Evde temizlik yaparken ister istemez oturup serilemiyoruz bi ucundan da olsa bizde tutuyoruz. İnan başlarında beklemek bile yorucu ayakta durmak. Zaten çoo hantal olmuştım ben bu gebeliğimde yürüyüş yasak egzersiz yasak spor yasak sürekli yat yat yat kuluçkaya oturmak böyle bişi olsa gerek 🤣🤣
Doğumdan sonra tatil lazım bize 😂😂😂

Evet canım az daha yüzsün vallahi çok az kaldı heyecan da var nasıl olacak hayal ediyorum şu an sadece erken doğurmaktan da korkuyoruz hazırlıksız yakalanırsam yandım😃daha doğuma 10 gün kala ipek kirpik taktıracağım 🤣 kuaföre gideceğim bir gün önceden manikür pedikür kaç bıyık fön hepsine hazırlanmak istiyorum. Düğüne gider gibi doğuma gitmek istiyorum 🤣🤣
Gözaltı kapaticisini unutma ona çok ihtiyaç olur doğum sonrası 😂

Canım o dediğin kasılma oluyor çocuk geriyor kendini. Sancı dediğimiz şey o kasılmayla birlikte belden gelen karnın alt kısmını saran nefes kesen bi ağrıyla birlikte geliyor. Kasılma normal sancı da normal ama sancının sık olması normal değil. Ben 2-3dk arayla vuran sancıyla gittim hemen yatışım yapıldı. Şimdi iyiyim şükür dinleniyorum. İlaçlarla sancıyı azalttık bekliyoruz
Kuzum nst de ağrımı çıkıyordu senin ?

Benim de ikinci ama ben de nisanim gelince gitmistim hastaneye sifir agri ile. Suni sanci ile dogum yaptim. O yuzden beni de suyum gelirse mi gitsem, sanci ne zaman olunca gideyim ki, gec kalir miyim vs diye kaygilar sariyo acikcasi... Sonra oyle hemen olan bi sey degil sacmalama diyorum kendime, geciyor 🙃

Bu toparlanmalari da 29.hafta gittigimde Dr soyledim. Bir saatte kac defa oluyor dedi. Oldugunda 4 falan oluyor dedim. Nst ye bagladi. 2 taneye kadar notmalmis. Sizde sayin bi, ona gore doktora soylerseniz. Ama bende rahatsiz eden sanci da vardi. Sonraki kontrolde de bence mutlaka soyleyin.
Ya nstye bağladı geçen gün doktorum ağrı bitane çıktı bide rahim uzunluğunu kontrol etti sorun yok dedi Progestan verdi ama ben kullanmak istemiyorum 😞

Canım ben hem ocean mummy hem osteocare kullanıyorum günde bitane çünkü oksapar kullandığım için kemik erimedi yapıyormuş gebeliğin başından beri kullanıyorum hem iğneyi hem vitaminleri buna ek bitek demir ekledi doktorum

Ben kullanıyorum 20. Haftadan berş hem de o zaman kasılmam toplanma sertleşme başlamıştı bende doktor osteocare be magnesium disparoal verdi ikisinden de günde bir alıyorum. Yeterli oluyor demişti doktorum.

X