Canım hiç öyle düşünme ya abimle yengemin ilk çocukları ilk gece baş başa kaldılar çok memnunlardı bu durumdanBen annemle eşim arasında gidip geliyorum ilk bebek olacak ya ikimiz de tecrübesiziz acaba annem kalsa daha mi faydali olur. Annem genç,atik elinden her iş geliyor becerikli daha mı çok faydası olur acaba çok kararsızım
anlattıklarından anne daha iyi gibi, benim maalesef ilk doğumda da burda olmayınca eşimle biz bize idik, ikimizde tecrübesiziz çok zorlandık...şimdi daha fena bir de oğlumuz var, onunla da ilgilienecek ben artık kendi kendime olduğu kadar olacak kervan yolda düzülür misali çıktık bir yola :SBen annemle eşim arasında gidip geliyorum ilk bebek olacak ya ikimiz de tecrübesiziz acaba annem kalsa daha mi faydali olur. Annem genç,atik elinden her iş geliyor becerikli daha mı çok faydası olur acaba çok kararsızım
kesinlikle annenin daha çok faydası olur canım, senin annen genç hem de dedigin gibi tecrübeli.Ben annemle eşim arasında gidip geliyorum ilk bebek olacak ya ikimiz de tecrübesiziz acaba annem kalsa daha mi faydali olur. Annem genç,atik elinden her iş geliyor becerikli daha mı çok faydası olur acaba çok kararsızım
Canım hiç öyle düşünme ya abimle yengemin ilk çocukları ilk gece baş başa kaldılar çok memnunlardı bu durumdanBir de zaten belli bir süre annelerimiz yanımızda olacak illaki, o yüzden o ilk günü beraber tecrübe etmek çok özel olacaktır :)
Duygusal düşününce eşim mantıklı geliyor, konforumu düşününce annemanlattıklarından anne daha iyi gibi, benim maalesef ilk doğumda da burda olmayınca eşimle biz bize idik, ikimizde tecrübesiziz çok zorlandık...şimdi daha fena bir de oğlumuz var, onunla da ilgilienecek ben artık kendi kendime olduğu kadar olacak kervan yolda düzülür misali çıktık bir yola :S
Evet doğru diyorsun annem o konuda çok daha faydalı olur eşim bi yere kadar katkı sağlayabilir sonuçta ben ne kadar tecrubesizsem o da o kadar tecrübesiz olacak hele ki sezeryan olursa dediğin gibi ekstra bi destek lazim. Büyükler daha soğuk kanlı olup ortamı idare edebiliyor bi de önceki tecrübelerinden dolayı. Altını almak bile ilk etapta belki çok zor gelecek bizekesinlikle annenin daha çok faydası olur canım, senin annen genç hem de dedigin gibi tecrübeli.
benim annem 64 yasında, ilk dogumumda da gece uyuyakaldı 5 yıl once :) uyandırmaya da kıyamadım. özel hastanedeydim ama gece hemşireler pek gelmiyor. ilk gece hiç uyumamıstım önceki gece de cok uyuyamamıstım dogum sabah basladıgı icin, sezaryanlıyım zaten zombi gibi oldum yani. oyuzden eşim kalsın istiyorum aslında ama annem de benim icin şehir dısından gelecek, onu da kırmak istemiyorum bakalım dedigim gibi birer gece şeklinde anlasırız belki.
eşin ne kadar istekli olsa da tecrübesiz olacak, seni daha sakinleştirecek yol gösterecek biri yanında olursa iyi olur
ilk sayfada en başlarda hazırlanan ihtiyaç listesi var. istersen bi göz gezdir oradan kendine göre öncelikli olanları seçersinAynen yptm bir adet pijama hastane cikisi bez bineron emzik islak mendil zibin alt ust takim bebege agiz mendili baska ne almam lazm
ben de geçirmiştim mantar ama kaşıntı değil peynirimsi akıntı vardı bende. doktorum trivag vermişti kaşıntı olursa da travazol krem kullanabilirsin demişti. istersen bi doktoruna danış. mantar kolay geçmiyor bir de ama trivag bende çok işe yaramıştı, 3 fitil ve deli gibi temizlemişti içeriyi. bir de kadın doğumcu kuzenden de şu tavsiyeyi almıştım , steril gazlı bezi ufak bi rulo yapıp baticona batır çok zorlamadan hafifçe içeriyi silebilirsin demişti. ama ben de ona gerek kalmadı.Sanırım mantar canım. Çünkü doktoruma kontrolüm ayın 20 sinde benim yazdım aşırı kaşıntı var diye verdiği krem içeriği mantar çünkü. Yine baya yatistirdi krem. Canım surekli yıkasanda kaşındı mi öyle bir kaşınıyor ki. Yok cnim herhangi bir ilaç hap fitil vs kullanmıyorum. Birkaç defa disarda tuvalete gitmek zorunda kaldım kalabalık mekanda belkide orda tetiklendi bir gün hiçbir şey yokken ertesi sabah kalkınca çıldırır gibi kaşıntı pek olası değil yani.
E tabi ben de yiyorum cnm aradaBen canımın çektiği şeyleri yiyorum arada, çok zulmetmeye de gerek yok zaten %80 stabil tutmaya çalışıyoruz o kadar kasmayın kızlar @CRASRP
Annen seni bu dünyada en iyi tanıyan insandır canım, halinden tavrından anlıyordur ki erken çık izne diyor. Anneni dinle derim, neden ısrarcısın git evinde yangel yat işteAnladım canım sen bütün işleri yaptiriyorsun ben sadece temizlik olarak düşünmüştüm.Tabi haftada 1500 verince insan her şey 4-4lük olsun ister haklı olarak.
Offf geçmiş olsun daha dün uygulamada vajinal kaşıntılar başlayabilir diye yazıyordu. Bi pamuğa organik sirke döküp her wc çıkışı sirke ile sil. En iyi gelen o bence bir de çok dar iç çamaşırı giyme hatta mümkünse hiç giyme etek falan giy altına
Şuan öyle bi organizasyon için kredi çekmemiz gerekliBi de beni çağırdı onu çağırmadi diye trip atacaklar direk düğün salonu tutmak lazim bizim ülkede. İyisi mi en güzeli kırk mevlidi adı altında sokakta lokma döktürmek
Ay çok zor gelmeye başladı canım cidden insan ağırlaşıyormuş. Annem de beni gördükçe 37 yi bekleme erken çık diyip duruyor. Eşim desen o da iyi değilsen çık diye ısrar ediyor ama ben dayanabildigim kadar dayanayim kafasindayim. Bi yandan da ev derli toplu olsun bi anda dogururum bi sey olur eve giren çıkan olur diye tribe giriyorum. Hem iş hem ev yorucu oluyor gerçekten
Bence Aryana da güzel ya sen Arya dersin eşin tarafı Aryana der ikinizin de içinde kalmamış olur
Çok haklısın Arya ismi artık çok fazla, Aryana olarak bir değişiklik katmış olurum (kendimi kandırma yöntemimcanım stres olma doktora gittiğinde ilaç ile düzenler bende kullanıyorum 6. haftadan bu yana ve troitimin yüksek olduğunu bile bilmiyordum doktor ilaca başlatınca öğrendim.
canım kasım ayında 400 tl ye geldi abla dip köşe yaptı sadece mutfak dolabı hariç zaten yetişmesi de mümkün değil onun için ayrı geliyorum dedi bende doğum öncesi alacağım şu anki fiyat ne oldu bilemiyorum 500-600 arası olmuştur.
canım üzüldüğün şeyleri yükselmeden eşinle paylaş bence bu bilinmezlik insanı daha çok yoruyor ve araya mesafe giriyor cinsellikten ziyade oda tedirgin olabilir bak ilk hamileliğinde de aynı problemi yaşamışsınız ondan ilgi beklediğini açık bir dille ifade et bence çünkü hamileleik ve hormonlar bizde herşeyi yüksek yaşamaya sebep oluyor inşallah en kısa sürede üztesinden gelirsiniz.
canım doktorum bana 1,5 lt suya 1 çay bardağı elma sirkesini karıştırıp her wc de bununla yıkamamı söyledi ilk zaman biraz yanma yapabilir ama çok faydasını gördüm inşallah sana da faydası olur kaşıntı özellikle de genital de çok sıkıntılı
canım bence aryana da çok güzel zaten arya ismi çok popüler olduğu için çok fazla kişide var hem sen kısaltma gibi yine arya olarak da çağırabilirsin
Kuzum onlarda ortak isim unisex isim yok, isim ya kızdır ya erkekCanim koy Arya ne olacak. Biizm burada da sonucta bazi isimler kiz ve erkek ortak. Ömur, Asil, Deniz gibi mesela
Çok geçmiş olsun canım, zaten şeker çok yüksekse idrarda protein kaçağı çıkıyor diye biliyorum. Umarım hastaneye yatmadan sağlığına kavuşursunSelam kızlar,
Geçen hafta şeker yükleme testinde şekerim yüksek çıkmıştı. Cihaz aldım düzenli olarak ölçüyorum ve yediklerime dikkat ediyorum. Şekerim şu an geçen haftaki kadar yüksek değil. 24 saatlik idrar toplama istemişlerdi. Dün götürdüm sonucu çıktı. İdrarda protein kaçağı varmış. Kadın doğum uzmanı olan bir tanıdığımıza sorduk yüksek tansiyon varsa gebelik zehirlenmesi olabilir dedi. Tansiyon yüksek olmadığı için protein ağırlıklı beslen dedi. Tansiyonumu da düzenli ölçüyorum. 11 in üstüne çıkmıyor. Tansiyonum yüksek değil ama şeker ve protein kaçağı var. Erken doğuma sebep olur diye korkuyorum. Doktorumla konuşsam hemen hastaneye yaptırabilir. Ama ben hastane ortamını steril bulmadığım için yatmak istemiyorum. Hastaneye yatınca refakatçi de almıyorlar kesinlikle. Hastaneye her gittiğimde muayene için sabahtan akşama kadar bekliyorum ve döndüğümde de idrar yolu enfeksiyonu kapmış oluyorum. O yüzden çok ciddi bir durum olmadıkça hastanede yatmak istemiyorum.
Tansiyonum bir anda yükselirse mecburen yatarım. Çok tuhaf bir durumum var. Şeker ve protein kaçağı olan kişilerde genelde tansiyon da yüksek oluyor.
Ben hamileliğimin başlarında hafifti ama idrar yolu enfeksiyonu geçirdim, ilaç antibyotik vermişti doktor kullanamamıştım. bizzat doktoruma sordum bu şirketi hiç bir sorun olmaz iyi bile gelir dedi, ben yıkamakla kalmadım birde 200 ml suya 2 yemek kaşığı elma sirkesi koyarak içtim, 2-3 güne enfeksiyon fln kalmadı.Saol canım, ama sirke güvenli bir yöntem mi bilemiyorum
Çok güzel isim evet canım, iranda canım eşim iranlı. Zaten ismin kökeni Farça, Kendilerini Aryalı olarak görüyorlar, biz Aryadan gelmeyiz diyorlar. Tabi bu toplum yaklaşık 10 bin sene önce 3 e bölünmüş. İran/Kuzey Hindistan/ Almanya.Benim büyük kızımda Arya, nerde erkek ismiymiş :) Ben tamamen müzikle ilgili bir anlamı olduğu için Arya koydum kızımın adını
Malesef canım doğuma kadar dişimizi sıkıcaz artık az kaldı zaten :)E tabi ben de yiyorum cnm aradaAma zararlı olduğunu bilerek yemek de mutlu etmiyor eskisi gibi tabi.
doğumdan sonra daha çok iznim kalsın diye tek derdim buAnnen seni bu dünyada en iyi tanıyan insandır canım, halinden tavrından anlıyordur ki erken çık izne diyor. Anneni dinle derim, neden ısrarcısın git evinde yangel yat işte
Aryana: Asil ve mükemmel anlamına geliyor canım aynı zamanda Aryalı insan anlamına da geliyor. Anlamı güzel aslında, evet kısaltma olarak Arya da kullanabilirimyavaş yavaş içime siniyor sanki
Ben annemle eşim arasında gidip geliyorum ilk bebek olacak ya ikimiz de tecrübesiziz acaba annem kalsa daha mi faydali olur. Annem genç,atik elinden her iş geliyor becerikli daha mı çok faydası olur acaba çok kararsızım
ay benimki çok süslü özenli öyle bişeye girersek bebek ve benimkinden büyük olabilir çantası, bir diş fırçası atarım hayrına en fazlaKızlar hastane çantanızı hazırlarken eşleriniz için pijama, diş fırçası vs. koymayı unutmayın. İzlediğim videolarda hiç görmedim dün aklıma geldi benim de
evet bi de işin psikolojik tarafı var gergin olabilirim, stresli olabilirim zorlandıkça daha da gerilebilirim annem daha joker olur bu noktada sanırımAnnen kalsın canım, daha iyi olur. İlk doğum, tecrübesizlik.. eşin ve sen zorlanabilirsiniz.
Zaten hastanede hem kadin dogum hem bebek hemsiresi var. Bence ilk gece onemli, esin olmasi mantikli. Bi sey olursa anneni ararsin zatenBen annemle eşim arasında gidip geliyorum ilk bebek olacak ya ikimiz de tecrübesiziz acaba annem kalsa daha mi faydali olur. Annem genç,atik elinden her iş geliyor becerikli daha mı çok faydası olur acaba çok kararsızım
kadın doğum gece yok canım, bakalım o gün gelsin şartlar neyi işaret edecek o anki psikolojime göre hareket edicem ama %70 annem %30 eşim diyorum şu anZaten hastanede hem kadin dogum hem bebek hemsiresi var. Bence ilk gece onemli, esin olmasi mantikli. Bi sey olursa anneni ararsin zaten
Yaaa gerçekten mi beğenmene çok sevindimdoğumdan sonra daha çok iznim kalsın diye tek derdim budur bakalım gittiği yere kadar...
bence ikinizin de gönlü olmuş olur :) Aryana kulağa mitolojik geliyor hem değişik hem güzel bence ben beğendim
Evet canım bence kötü değil yani hem değişik , hem eşinin milletinde bi anlamı var. Okulda falanda kimsede olmayacak bi isim herkes aaa ismin ne güzel anlamı ne der ilerdeYaaa gerçekten mi beğenmene çok sevindim
Verdiğim kararı değiştiren bir yapımda yok aslında ama eşime üzüldüm, bir günlük bir olayda değil, sonradan ömür boyu sürecek bir pişmanlık yaşamak istemiyorum, dediğin gibi ikimizinde gönlü olsun, Aryanayla arayı bunalımBugün bu düşüncelerimi bir belirtyim bakalım ne yapacak
Bana da eşin kalması mantıklı geliyor, ne kadar tecrübesizlik de yaşasak gerilsek de birlikte öğrenmeye başlayalım ki öyle devam etsin.Sonra o ilk geceyi ne kadar anlatsan da yaşamadan tam anlayamıyor ya erkekler o yüzden ben de mümkün olduğunca dahil edeyim her şeye kafasındayım zor da olsa.Zaten hastanede hem kadin dogum hem bebek hemsiresi var. Bence ilk gece onemli, esin olmasi mantikli. Bi sey olursa anneni ararsin zaten
Annen hem atik hem de tecrübeli, kesinlikle annen kalsın canım, kocan gitsin eve tekrar sabah 8 de heyecanlı heyecanlı gelsin yanınızaBen annemle eşim arasında gidip geliyorum ilk bebek olacak ya ikimiz de tecrübesiziz acaba annem kalsa daha mi faydali olur. Annem genç,atik elinden her iş geliyor becerikli daha mı çok faydası olur acaba çok kararsızım
Canim tabi ki annen kalsin oyle bir şansin var ilk dogum bir de. Sonra erkekler de cok yipraniyorlar esin aksam eve gider dinlenir sabah dinc gelir ben ilk dogum da oyle yaptim ablam kalmisti. Ancak şuan.ablam kalamaz kucuk cocugu var ondan eşim kalir.Ben annemle eşim arasında gidip geliyorum ilk bebek olacak ya ikimiz de tecrübesiziz acaba annem kalsa daha mi faydali olur. Annem genç,atik elinden her iş geliyor becerikli daha mı çok faydası olur acaba çok kararsızım