2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar üc gündür çok fenalardayım anlatmam mümkün değil. Bu nasıl bir kasintidir resmen cildiricam o seviyede. Birde elim kolum olsa hani birseyler süreceğiz de çok yoğun vajinal bir kaşıntı. Doktor krem verdi sabah aksam sür diye ama o kadar cok sık tuvalete çıkıyorum ki 😮‍💨 krem 1 saat durmuyor yerinde , hepsinde yıka güzelce vs eeee krem gitti ne ise yaradı sürmem... Bir fikri bir önerisi olan var mı
Çok geçmiş olsun, denermisin bilmiyorum canım ama günde birkaç kere suyla seyreltilmiş elma sirkesi ile yıkamak bence çok rahatlatacaktır.

Kızlar mahvoldum ya o kadar yoğun ki kdv iadeleri ile uğraşıyorum bugün bittim resmen 😥 Eve gidip sadece uzanmak ve tavanı izlemek istiyorum. Kafam kaldirmiyor resmen artık çok zor geliyor😔
Ben seni ve senin gibi çalışanları gerçekten tebrik ediyorum👏👏 Bravo kızlar size🧿🧿🧿
Ben daha 18. Haftamda işi bıraktım 🙈🤣 bi ağrım sızımda yoktu aslında ozamanlar ama stresli ortamda bulunmak istemedim, hamileliğimi evimde geçirmek istedim.
Hele ki Bu haftalarda çalışmak oldukça zor geliyordur. Ben 50 kg dan 65 kg oldum yatakta dönemiyorum resmen, kalkıp hazırlanıp işe gittiğimi düşünüyorumda çoook zor olurdu heralde.
Allahım hamileyken çalışanlara kolaylık versin🤲🙏

Yok yaa iki kararsiz insaniz bn baska o baska begeniyo en son cekilis gibi yazicam kagitlara ne gelirse 😀
Hahaha aynısını eşim de sundu bana, kura çekelim diyor🤣
Ben Arya ismini hep çok sevdim hatta Arya isminde karar kıldım ama onun memleketinde erkek ismi🥴
Bari Aryana olsun diyor, hem international bir isim olmuş olurmuş muş muş🤣🙈
Sonuçta bir baba kızına Arya derken erkek hissine kapılmış olurmu diyede düşünüyorum, biraz vicdanım rahatsız doğrusu.
Ya Arya diye erkek ismi mi olur offf bula bula beni bulur böyle şeyler zaten.
Kura çekilişi için hala düşünüyorum :işsiz: :işsiz:
Ya Aryana çıkarsa :KK64::KK48:

Kızlar çekinerek bir şey sormak istiyorum. Cinsel hayatınız aktif mi ? Ne durumdasınız ??? Ya benim eşim uzak duruyor benden çocuk için. Bu normal mi ya , daha erken değil mi ?
30. Haftaya gelmişsin canım tabii normal,
Benim kocam 8. Haftadan itibaren benimle kardeş gibi takılıyor o kadar yani🤣 bazı günler libidom tavan yapıp yalvardığımı hatırlarım, kahve yapayım temizlik yapayım, iş ver bana onları yapayım ama benden o işi isteme diyordu adam :KK70:

Günlük 500 canım, herşeyi yaptırıyorum yani pazar alışverişindeki meyve sebzeleri yıkayıp ayıklamasına kadar..ev büyük yetişmem imkansız bir de obsesifim biraz eşim de öyle.. haftada bir denedim olmadı ayda 6 defa denedim olmadı.. hafta içi hergün aldım 3 te çıkmaya başladı iş bitti diye, haftada 3 e indirdim 😄
Çok abartılı değilmi ya. Hergün yada haftada 3,
çocukta yok evde sanırım 1. Hamileliğin.
Ayda 6 bin TL temizlikçiye para veriyorum ama pazar alışverişine gidiyorum deme 😆😁

Ben Arya ismini hep çok sevdim hatta Arya isminde karar kıldım ama onun memleketinde erkek ismi🥴
Sonuçta bir baba kızına Arya derken erkek hissine kapılmış olurmu diyede düşünüyorum, biraz vicdanım rahatsız doğrusu.
Işi sansa birakma kesin Aryana çıkar çünkü 🤭

Cinsel hayat??? Aaaa o da ne ? :halay: öyle bir şey mi varmış 🤣 bu sonunun cevabını küçük bir görselle cevaplamak istiyorum 😎
Valla bizde bebiş yok araya girecek ama döt korkusu var aramızda yatan 😬😬😬 bazen sırnaşıyor az itiveriyorum kenara duruyor. Biz bulantılar geçinde 2 defa o işi gördük sonra doktor yarım cm açılma var deyince uzak durduk neyse diyorum az kaldı. Hep o bana diyor ya az kaldı sonuna geldik bitti dayan🤣 Ben de ona bu noktada aynılarını söylüyorum. Yapacak Bişey yok dayansın valla :))kaç dene uğraşmışız beklemişiz dünya masraf yapmışız. Tüp bebekte şimdi o kadar pahalı olmuş ki doktorum artık insanlar tüp bebekte yapmayacak sadece zenginlere ait olacak dedi. Çok üzülmüş. Yumurta toplama sadece 10 binden başlıyor mesela tüp bebekte yumurta takviye ilaçlar vardı iğneler zaten onlar 1850 falandı 1,5 sene önce şimdş o da olmuş 4000 bin yani ilaçlarıntoplamına biz zaten 10.000 veridyorduk. Tabi aradaki müdahaleler haricinde. Allah yardımcısı olsun yaptırmaya mecbur kalanların. Ben de çok üzüldüm.

Kızlar üc gündür çok fenalardayım anlatmam mümkün değil. Bu nasıl bir kasintidir resmen cildiricam o seviyede. Birde elim kolum olsa hani birseyler süreceğiz de çok yoğun vajinal bir kaşıntı. Doktor krem verdi sabah aksam sür diye ama o kadar cok sık tuvalete çıkıyorum ki 😮‍💨 krem 1 saat durmuyor yerinde , hepsinde yıka güzelce vs eeee krem gitti ne ise yaradı sürmem... Bir fikri bir önerisi olan var mı
Mantar falan olmadın değil mi canım. Doktor bakmış gerçi. Kaşıntı dışardansa jilet fakan kullanıyorsan o da çok etkiliyor canım.. Ben Progestan kullanıyorum o yüzden çok akıntım oluyor sürekli değiştiriyorum ama kaşıntı yapıyır illaki kalıyor her ıslanmada değiştiremiyorum. Mesela gece değiştiriyorum sabaha kdar zaten ıslanmış oluyor hele bazen çok yoğun oluyor inanamazsın. Dışım bile ıslanıyor. Kaşıntı içinde yıkıyorum sadece başka bişey gelmiyor elimden ama sirkeli suyla yıka dayanamazsan o da iyi geliyormuş

Kızlar sela özellikle canım arkadaşım minseo minseo 😂 bişey sorucam size. Şimdi ben 2021 ağustostan beri kadın girişimci olarak gözüküyorum devlet bağkurumu yatırıyordu. 2022 eylülde bu kesildi ve bizde yatırmıyoruz artık. Ben herhangi bi doğum parası alabilcekmişim gibi durmuyor heralde😀
eşin çalışıyorsa eşin üzerinden dogum yardımı (ilk çocuk icin 300, ikinci cocuk icin 400 tl) ve emzirme yardımı 316 tl alabiliyorsun, iş göremezlik ödeneği (4 ay boyunca yatırılan) alamıyorsun maalesef

Günaydın kızlar bende mideden muzdaribim maalesef..Dün arşa çıkan günlerden birisiydi. Resmen ağzıma geldi her şey. Sankı yemek borumdan boğazıma kadar yangın vardı. Şimdş iyiyim ama henüz kahvaltı yapmadım biliyorum ki yaptıktan sonra başlayacak hep öyle oluyor. Gaviscon şurup aldım geçici olarak biraz iyi geldi sonra yatarkende rennie tablet alıyorum öyle uyuyorum. Ne zaman geçecek bu mide yanmaları göbek aşağıya düşünce mi. 😂

Günlük 500 canım, herşeyi yaptırıyorum yani pazar alışverişindeki meyve sebzeleri yıkayıp ayıklamasına kadar..ev büyük yetişmem imkansız bir de obsesifim biraz eşim de öyle.. haftada bir denedim olmadı ayda 6 defa denedim olmadı.. hafta içi hergün aldım 3 te çıkmaya başladı iş bitti diye, haftada 3 e indirdim 😄
Anladım canım sen bütün işleri yaptiriyorsun ben sadece temizlik olarak düşünmüştüm.Tabi haftada 1500 verince insan her şey 4-4lük olsun ister haklı olarak.
Offf geçmiş olsun daha dün uygulamada vajinal kaşıntılar başlayabilir diye yazıyordu. Bi pamuğa organik sirke döküp her wc çıkışı sirke ile sil. En iyi gelen o bence bir de çok dar iç çamaşırı giyme hatta mümkünse hiç giyme etek falan giy altına
Benim ilk dogumumda dilim cok yandı o yüzden tedarikli olmak istiyorum canim. Ilk hamileligimde de şimdiki gibi yatarak geçirmiştim kimseyle de pek görüşmemiştim doğumdan sonra herkes haliyle ziyarete gelmek istedi hastanede de doğumdan sonra kalmak istemedim 1 gün kalıp hemen çıktık, haliyle eve geldiler, ilk 3 4 günü hiç unutmuyorum ev fabrika gibi çalışıyordu 😅 bi yandan lohusayim diye bana özel yemek yapılıyor bi yandan evde babam kayinbabam annemler falan var onlara yemek yapılıyor bi yandan gelenler oluyor onlara ikramlik hazırlanıyor bulaşık ve çamaşır makinesi hiç durmadan çalışıyor baya bi curcuna😬 ben o zaman sadece bebeğe odaklandım, annemler cok yıprandı herseye koşturmaktan. Simdi ikiz bebisler geliyor annem ve kayinvalidem de çok yorulsun istemiyorum ki bebeklere birlikte bakalım, o yüzden doğumdan önce ne yaptık o kar zihniyetiyle herşeyi yapıp yaptırıp buzluğa atmayı hedefliyorum.
Aslında piyasalar bu kadar kötü olmasaydı şöyle de yapabilirdim, durumu müsait olanlara da fikir olsun, annemin bi arkadaşının ikiz bebekleri olmuş 1 yıl hiç misafir kabul etmemiş 1 yılın sonunda gelmek isteyen herkesi güzel bi açık hava restorantta yemek vererek ağırlamış böylece misafir olayını toptan halletmiş, bence mantıklı ama 1 yıl sonrasını göremediğimiz için böyle yapamayacağım.
Şuan öyle bi organizasyon için kredi çekmemiz gerekli🤣 Bi de beni çağırdı onu çağırmadi diye trip atacaklar direk düğün salonu tutmak lazim bizim ülkede. İyisi mi en güzeli kırk mevlidi adı altında sokakta lokma döktürmek 🤣
Ben seni ve senin gibi çalışanları gerçekten tebrik ediyorum👏👏 Bravo kızlar size🧿🧿🧿
Ben daha 18. Haftamda işi bıraktım 🙈🤣 bi ağrım sızımda yoktu aslında ozamanlar ama stresli ortamda bulunmak istemedim, hamileliğimi evimde geçirmek istedim.
Hele ki Bu haftalarda çalışmak oldukça zor geliyordur. Ben 50 kg dan 65 kg oldum yatakta dönemiyorum resmen, kalkıp hazırlanıp işe gittiğimi düşünüyorumda çoook zor olurdu heralde.
Allahım hamileyken çalışanlara kolaylık versin🤲🙏
Ay çok zor gelmeye başladı canım cidden insan ağırlaşıyormuş. Annem de beni gördükçe 37 yi bekleme erken çık diyip duruyor. Eşim desen o da iyi değilsen çık diye ısrar ediyor ama ben dayanabildigim kadar dayanayim kafasindayim. Bi yandan da ev derli toplu olsun bi anda dogururum bi sey olur eve giren çıkan olur diye tribe giriyorum. Hem iş hem ev yorucu oluyor gerçekten
Bence Aryana da güzel ya sen Arya dersin eşin tarafı Aryana der ikinizin de içinde kalmamış olur 😂

Günaydın kızlar bende mideden muzdaribim maalesef..Dün arşa çıkan günlerden birisiydi. Resmen ağzıma geldi her şey. Sankı yemek borumdan boğazıma kadar yangın vardı. Şimdş iyiyim ama henüz kahvaltı yapmadım biliyorum ki yaptıktan sonra başlayacak hep öyle oluyor. Gaviscon şurup aldım geçici olarak biraz iyi geldi sonra yatarkende rennie tablet alıyorum öyle uyuyorum. Ne zaman geçecek bu mide yanmaları göbek aşağıya düşünce mi. 😂
Bende aynıydım 2 gündür bişeyler yedikten sonra biraz gezip dolanıyorum evin içinde en azından azaldı :KK43: yedikten sonra yatmamaya özen göstermek lazımmış ama nasıl mayışıklık geliyor yaaaa😍

Yaaa benim kızımın adı da arya teyzesi😍 gerçekten güzel isim inşallah arya çıkar😂

Musteri temsilcisiyim canim asgari ucret aliyorum ama hesaba gore bir milyonerim 🤭🤭

Calisma hayatim calisan secip sonra detay diye yaziyo oraya tikliyosun 2022 yilinin toplam calisma gun sayisi ve brut ucreti cikiyo orasi.
canım bunu yanlıs hesaplamış olabilirmisin acaba
bu linkten hesapladım ben, aylık maaşım kadar cıktı alacagım aylık ücret

Ben kızımın yatağını isbir yataktan aldım. Çocuk için olduğunu söyledim. Çocuk yatakları zaten yaylı olmuyor. Ama sünger de değil. Ve o kadar rahat bir yatak kiiii 🫠 günlerce uyuyabilirim herhalde orda.
Hangi modeli canım bugün oraya bakayım, yataşta çocuk yatağı dedim gayet yaylı yatak gösterdiler 😄

Merhaba ben daha çok yeni hamile olduğumu öğrendim. Ve Tsh değerim 6 çıkmış. Yarın doktora gideceğim 4 haftalık hamileliğim organlar olusurken Allah korusun bir sıkıntı vermez değil mi ? Şuan çok sıkıntı yaptım kendime.
canım stres olma doktora gittiğinde ilaç ile düzenler bende kullanıyorum 6. haftadan bu yana ve troitimin yüksek olduğunu bile bilmiyordum doktor ilaca başlatınca öğrendim.
Kizlar detayli temizliğe ne kadara geliyorlar alanlar vardır. Cam,perde yıkama asma, kapılar, mutfak dolaplari (iclerini de düzenliyor),koltuklari cekip dip köşe süpürüp siliyor, duvarlari süpürüyor,banyo dip temel. Yılbaşından önce 500 e gelmişti 700 yapmış bana gelen abla
canım kasım ayında 400 tl ye geldi abla dip köşe yaptı sadece mutfak dolabı hariç zaten yetişmesi de mümkün değil onun için ayrı geliyorum dedi bende doğum öncesi alacağım şu anki fiyat ne oldu bilemiyorum 500-600 arası olmuştur.
Bilmiyorum ya belki 8 hafta olacak uzak duruyor benden. Bi sıkıntı mı var diyorum yok diyor. Ama uzak duruyor. Bu benim canımı çok sıkıyor zaten gebelikten dolayı depresifim o da uzak durunca kendimi çok çirkin, değersiz hissediyorum. Duygusal olarak hiç destek değil bana ki çok riskli bi gebelik geçiriyorum. Tamam oğluma bakıyor temizlikte yardım ediyor yemek yapıyor vs ama hiç nasılsın ruh halin nasıl demiyor bi de uzak durunca ben sinir krizi geçiriyorum halbuki gebe kalayım diye ne diller döktü bana ikna etmek için. Hayır şunu da anlamıyorum erkeksin sen ya,senin fırsat kollaman lazım ama tam tersine sırtını dönüp uyuyor ve bu beni çıldırtıyor. Cinsellik çok önemli gerçekten evlilikte araya soğukluk giriyor, ve bu karşı taraf için resmen bir şiddet oluyor. Dün üç defa oturup ağladım 😢 çok duygusalım, kafaya takmıycam diyorum ama yok kafamda bu konuyla geziyorum. Çok can sıkıcı 😔 Doğumdan sonrada ben yok diycem. İlk çocukta da böyle yaptı 4 ay uzak durdu şimdi de aynısını yapıyor.
canım üzüldüğün şeyleri yükselmeden eşinle paylaş bence bu bilinmezlik insanı daha çok yoruyor ve araya mesafe giriyor cinsellikten ziyade oda tedirgin olabilir bak ilk hamileliğinde de aynı problemi yaşamışsınız ondan ilgi beklediğini açık bir dille ifade et bence çünkü hamileleik ve hormonlar bizde herşeyi yüksek yaşamaya sebep oluyor inşallah en kısa sürede üztesinden gelirsiniz. :dua:
canım doktorum bana 1,5 lt suya 1 çay bardağı elma sirkesini karıştırıp her wc de bununla yıkamamı söyledi ilk zaman biraz yanma yapabilir ama çok faydasını gördüm inşallah sana da faydası olur kaşıntı özellikle de genital de çok sıkıntılı :dua::KK43:
canım bence aryana da çok güzel zaten arya ismi çok popüler olduğu için çok fazla kişide var hem sen kısaltma gibi yine arya olarak da çağırabilirsin :super:

Çok abartılı değilmi ya. Hergün yada haftada 3,
çocukta yok evde sanırım 1. Hamileliğin.
Ayda 6 bin TL temizlikçiye para veriyorum ama pazar alışverişine gidiyorum deme 😆😁
Ev büyük yetişmem imkansızz önceden bir hafta bir bir hafta iki defa alıyordum kendim yapıyordum ama hamilelik ilerleyince şuan hiç bir şey yapamıyorum. Pazara eşim gidiyor ama çok gitmiyoruz bizim buradaki pazar çok pahalı iki kişiyiz marketten alıyor genelde hem daha uygun 😄

Kizlar detayli temizliğe ne kadara geliyorlar alanlar vardır. Cam,perde yıkama asma, kapılar, mutfak dolaplari (iclerini de düzenliyor),koltuklari cekip dip köşe süpürüp siliyor, duvarlari süpürüyor,banyo dip temel. Yılbaşından önce 500 e gelmişti 700 yapmış bana gelen abla
Ben 500e alıyorum , yalnız 13 yıldır anneme geliyor; son 3 senedir de bana :)

X