yulaf tüketiyorum ama cok düzenli degil, canım istedigi zaman ya da öğünü geçiştirmek icin :) dediğini bir araştırayım canım cok sagolcanım ben de 15 günlük sonrası verdim sanki, biraz duruma göre hareket ediyor insan...damaksız verdim 2 yaşa gelmeden kestim.
benim doktorum hiçbir sakınca yok dedi doğuma kadar, ilk gebeliğimde de aktifti hala aktif...benim de trimestere göre değişiyor bazen istekli oluyorum bazen isteksiz, ilk trimester çok istekli idim 2. vasattı 3 yine istekliyim :)
canım yulaf tüketiyor musun ? lifi yüksek ya yulaf baya bağırsaklara iyi geliyor, bende çok işe yarıyor....karnıyarık otu var silyum diye geçiyor, lif oranı acayip yüksek, onu bir araştır istersen, lif anlamında açığı baya kapatmaya yarıyor, ben bazen su ile karıştırıp içiyordum, omlet vb ekmeklere ekeyenler var...hamilelere de uygun deniyor ama yine bir doktora sormak lazım
Ayy pisirmeden koymak bile gözümde büyüyor acaba pişirmeye vaktim olur mu diyemozaik pastaonun dışında kremalı bir şey difrize hiç koymadım ben. Ben de 3-4 çeşit kurabiye hamuru hazırlayıp koyacağım pişirmeden
canım kan değerleri çok önemli ihmal etme ben hamilelik öncesinde bile demirim 5-6 değerlerine düştüğünden 3-6 ay arası kan ilacı kullanıyordum şimdi bebeğin sürekli senin depolarını tüketiyor bu sefer sen çok sorun yaşayabilirsin dikkatli ol bu konuda benceYan etkisi olur diye iğne de yapmıyorlar halsizlik var bende sürekli :/
canım benim akşam yemeği yedikten sonra 6-7 gibi sancılarım başladı sık sık lavaboya gittim yemek de yemedim ertesi sabah 6 gibi sancı sıklığım 5 dk ya düştüğünde doktora gittim 12.30 gibi bebeğim doğdu lavman yapmadılar devlet hastanesinde böyle bir sorun da yaşamadım ama onlar alışık olursa da yapacak bir şey yok sonuçta ne yapalım normal doğum uzun bir süreç olduğu için güce de ihtiyaç var uzun süre aç kalmak da insanı çok yoruyor.Kızlar benim normal doğumla ilgili korkum ıkınırken dışkı yapma korkusu yaÇok özürdileyerek bu konuda deneyimi ve tavsiyesi olan var mı? Daha önce kayıp sebebiyle suni sancı ile bir kürtajım olmuştu, suni sancıyı bir verdiler tuvaletten çıkamadım, taksit taksit bitmiyordu, sonra operasyona alındım ama şimdi normal doğuma alınıcağız ıkınıcağız, ya kalırsa içerde bişeyler
Sancı başlayınca evde lavman bulundurup onu mu yapsam hemen o da tamamen bitirmiyor ama azaltır, doğuma kadar bağırsakta hiçbişey kalmaması gerek o senaryoyu yaşamamak için sanırım.
Geçen komşu anlattı bize, o yaşamış öyle bir kaza eşim de nasıl gülüyordu hikayeye, sonrasında niye gülüyorsun öyle ya ben de yaşarsam diyorum 'yapmazsın ya sen' diyor elimdeymiş gibi
Bir arkadaşım mesela sancım başladı yemek yedim öyle gittim hastaneye dedi çünkü saatlerce aç kalabilirsin yemek vermiyorlar dedi başta çok mantıklı geldi ama sonra tuvalet konusunu düşündüm yememek gerek kaç saat sürerse sürsün aç aç dayanmak gerek değil mi?
ayyy renkler çok tatlı olmuş maşallah canım sağlıcakla doğup içini doldursun inşallahKizlar bebegim odasi da hazir kiyafetlerini de yikadim dolapa astim. Geriye hastane cantami hazirlamak kaldiOdasinin gorselini atayim
canım bende kızımda 6 aylıkken odasına ayırmıştım evet anne için çok zor oluyor gece 7-8 kere kalktığım günleri biliyorum ama bebek kendi düzenine alıştığında daha sonra farkındalık oluşunca ayırmak bebek için de anne içinde çok yıpratıcı olabiliyor bizde üzülen taraf ben olmuştum çok küçük diye bunda da öyle yapmayı düşünüyorum yine herkesin kendi tercihi tabikiCanim benim bu oda takimi oğlumdan kalma sadece aksesurlari yeni oglumu bazaya gecirdim bunu da bebegime. Bir de ilk aylar icin kucuk besigim var şu kusmali donem bitene kadar yatak odasinda onda uyuturum gunduzleri de bu odasinda yatiririm odasina alisik olsun diye. Yatak odamla karsi karsiya odalar oldugu icin biraz toparlanip kendine gelince artik odasinda yatiracagim. Ne kadar erken odasina gecirirsem o kadar iyi oyle daha cok odalarina alisiyorlar. Zsten uykum da hafif cok cabuk uyanirim.
Evet canım valla baya hafifletiyor ağrılarıSon haftalara da az kaldi artik zaman hızlı akıyor
Hahahah valla agdanin da o yönü zor dikiş olursa ağda işi sıkıntı
Yuvarlak makyaj aynasi aldim 60 tl ye duşun içine silikon ile yapıştırdım kendi hizamda çok rahat oluyor
sağlıcakla zamanında gelsinler canım inşallah hiç küvez sorunu vs yaşamazsınızKizlar doktorum bana 1 ay daha dayansak çok iyi olacak dedi kontrollerimi 2 haftada 1 şeklinde düzenledi 31+1 deyim bugün, dün doğum iznine de çıktım çoğul gebelikte dolayı, aslında 30 da çıkmam gerekiyordu ama heyet raporu bitmediği için böyle oldu. İnşallah 1 aydan fazla da dayanırız da küvez olayı hic olmaz
ben şu anda medicana da Ayşe Kırbaş a gidiyorum ancak sigortam olduğu için doğum ücreti ne kadar bilemiyorum.Ankarada doğum yapmış veya şuan gidio memnun kaldi hastane doktor varmi ?
ayyy evet ya benimde en büyük stres kaynağım olabilir bu durumNe zaman ne olacağı gerçekten hiç belli olmuyor, mesela geçen haftalarda kanamam olmustu da apar topar hastaneye gittim ya, karın ultrasonu dışında vajinal da bakıldı mesela. Neyse ki bir kaç gün öncesinde halletmistimbeni çok geriyor bu durum nedense ya
ahahahha evde küçük çocuğu olanlar bu durumu özlemişAy ne kadar ferah bir oda olmuşben kızın odasını atsam her yer oyuncak her yer eşya dolap boş oda görünce böyle içim ferahlıyor resmen
valla canım lazer yaptırdım ama genital için çok uzun süre gitmek gerek birde hamilelik ile birlikte hormonlar herkeste farklı çalışıyor diğer bölgeler de artış yaşamadım ama genital arttı malesef yine paket aldım lohusalığı atlatıp hemen başlayacağım büyük rahatlık oluyor çünküDu bakalım 37 ye gelince baska bi çözüm yolu düşünülürAgdaya gidecektim ama agdayi bekleme süresi beni strese sokar o yüzden yine en mantıklısı jilet geldi. Lazer yaptirmayan aklıma tüküreyim doğumdan sonra ilk işim olacak
bende de durum aynı canım yaptırmıştım yine çıktı ama sadece genital de yine paket aldım lohusalığı atlatıp hemen başlayacağım büyük rahatlık oluyor çünküKız ben yaptırdım da ne oldu. Boşuna para vermişim. Kızımdan önce bitene kadar gitmiştim ne güzel bitmişti hamile kalınca hic yapılmamış eski haline döndü2.cocugu da düşündüğümüz için gitmişim kızımdan sonra. Bakalım çocuk olayını kapatırsak bende tekrar gitmeyi düşünüyorum.
ayyy maşallah canım bende 32+0 da gittim bugün 43 cm 1950 gr olmuşuz 35. haftada tekrar çağırdı bakalım bende yıkama ve çanta hazırlama işlerine girişsem iyi olacak duruyor öyleceKızlar bugün benim kontrolüm vardı 32+5 olmam lazımdı ama 33+3 ile uyumlu dedi doktor gelişimi gayet güzel gidiyor dedi. 2077 kg ve boyu da 45 cm olmuş. Doğumla ilgili hala konuşamadık 2 hafta sonra çağırdı o zaman netleştireceğiz artık ne yapalım. Ben isimli çikolata siparişini verdim 30 tane de anahtarlık yaptırıyorum hediyelik. En azından onlar hazırda bulunsun ne olur ne olmaz. Çantamı ds hazırlamadım açıkçası. Ona da bir el atmam lazım artık ufaktan ufaktan sanırım :)
anahtarlıkları da kendim yapacağım makromeden senin attığın modelden de yapacağım çok tatlışlarValla bana kalsa 37.haftamda doğurmak isterim sağlıkla inşallah
Aşağıdaki gibi 3 çeşitten yaptırdım 10 ar tane canım.
Benim eşim bana 7.haftadan beri şu kadar kaldı bulmadan kaldı dayan diye diye beynimi yedi5.ayda sabret 4 ay kaldı 6.ayda çoğu gitti sabret dayan sona geldik dedi bana da o geçen 1 ay 6 ay gibi geliyordu hiç bitmeyecekmiş gibi
bende bugün 32+0 da gittim çalışabilir aldım canım 1950 gr olmuş benimki de aynen özellikle de akşamları ayağımı uzatıp yattığımda bu sefer o harekete geçiyor çok hareketliHerkese merhaba Ekim ayından beri hiç yazmamışımumarım herkes çok iyidir. Ben de bugün doktor kontrolüne gittim 32 haftalık bebeğim 2000 gr her şey yolunda. Doğum çantanı hazırla artık dedi diyorum 37. Haftaya kadar çalışma raporu çıkarttım ben de inşallah bir sıkıntım olmaz sonuna kadar çalışırım. Malum doğum sonrası izin daha çok lazım.
Bebeğim çok hareketli geceleri uykumdan uyandırıyor o derecesizin bebisler nasil bu konuda
inşallah zamanında gelirler canım maşallah güzel geldin bu günlere biz 1 tane ile zorlanıyoruz sana helal olsun sağlıcakla gelsinler birazcık daha idare etsinler içerideBiraz zor geçiyor canım son günler ondan yazamadım buralara sen nasılsın bebisler nasıl32+4 olduk bugün en son doktorlar 34 haftalık doğum olsun dedik bakalım 18 ocak ve sonrasında bebeklerin durumuna göre doğum yapılabilirim senin bebisler icin doktorun hangi tarihleri düşünüyor
Yok canım henüz doğurmadım ama biraz agrım oldu bende doğurcam sandim geçtiğimiz hafta belime cok ağrı girdi
34+0 18 ocakta oluyor o tarih ve sonrasına gün belirleyeceğiz cuma günü randevum var o zaman kesinleşeceksen nasılsın nasıl gidiyor gebelik
canım 37 ye kadar korunmalı 37 sonrası korunmasız ve sık birliktelik öneriyorlar doğumu kolaylaştırması ve açılmaya yardımcı olması için . bizde hafta 1-2 kez oluyor artık ağırlaştığımız için anım anımı tutmuyor yoruluyorumKızlar çekinerek bir şey sormak istiyorum. Cinsel hayatınız aktif mi ? Ne durumdasınız ??? Ya benim eşim uzak duruyor benden çocuk için. Bu normal mi ya , daha erken değil mi ?
canım ben ilk hamileliğimde 32+1 de almıştım bunda 32+0 pazartesiye geldiği için bugün aldım 1 günden sorun çıkacağını sanmıyorum senlik bir durum değil sonuçta hafta sonuna geliyorKızlar 31+5 de doktor rapor veriyor mu? Benim Cuma’ya denk geliyor, yoksa 32+1 pazartesinde de mi almalıyım raporu ??
aynen canım benimde gün içinde nadir oluyor ama akşamları çok sık yaşamaya başladım doktorum normal bir durum dedi.İyi geceler kızlar 3 gündür karnım geceleri inanılmaz sertleşiyor bu normal mi ay birden çok büyüdü karnımm
canım ben genelde börek sarıp atıyorum misafir geleceği zaman sadece fırına sürmek kalıyor dereotlu peynirli poğaca yapıyorum birde kurabiye normalde de çok yapıp atıyorum misafire pratik oluyor diye en sık yaptıklarımı aşağıda paylaştım canımGünaydınlar herkese,
Kızlar annemle pasta yapıp buzluğa koymak istiyorum. Bebisler doğunca hazırlık olsun diye. Daha önceki doğumumda pek hazırlık yapmamıştım çok zorlandik. Yapıp buzluğa koyunca lezzeti değişmeyen pasta tarifleriniz varsa paylaşabilir misiniz
Mozaik pasta ,buzluk böreği ( googleda birçok denenmiş tarif var onlardan bakıyorum ben de genelde ), starbucks kurabiye zaten hazır olduktan sonra pismeleri yarim saat çay olana kadar ben pişirmeden koyuyorum hep canımGünaydınlar herkese,
Kızlar annemle pasta yapıp buzluğa koymak istiyorum. Bebisler doğunca hazırlık olsun diye. Daha önceki doğumumda pek hazırlık yapmamıştım çok zorlandik. Yapıp buzluğa koyunca lezzeti değişmeyen pasta tarifleriniz varsa paylaşabilir misiniz
pişirince de tadı bozulmuyor diyorlar ama pişirmeden koymak bana daha iyi geliyor psikolojik sanırımAyy pisirmeden koymak bile gözümde büyüyor acaba pişirmeye vaktim olur mu diye
eğer buzdolabı poşeti değil de buzluk kaplarına koyulursa koku olmuyor canım ama poşette bence koku siniyorpişirince de tadı bozulmuyor diyorlar ama pişirmeden koymak bana daha iyi geliyor psikolojik sanırım
Çok tesekkur ederim canim benim hepimiz insallahNe güzel olmuş canım sağlıkla sıhhatle kullanmak nasip olsun inşallah
Bizim odada kurulu çok şükür aksesuarları tamamlayınca atacağım buraya canımÇok tesekkur ederim canim benim hepimiz insallah
Tupperware candıreğer buzdolabı poşeti değil de buzluk kaplarına koyulursa koku olmuyor canım ama poşette bence koku siniyorbende genelde kurabiye hamuru atıyorum ama o yoğunlukta stres olabilirim diye bende pişirip koyacağım börek dışındakileri
Ben hep Nermin yazılıtaş tarifini yapıyorum. Tabi dondurulmuş cheesecake var çok pratik. Mozaik pasta yapıp konulabilir. Börek sarıp konulabilir bolcaBuzluğa konulabilir mi cheesecake, deneyip beğendiğin tarifin var mi
İftara geliyoruz demelerinden iyidiriftardan sonra gelirler
Öyle bir şey de vardı evlilikte değil miKızlar çekinerek bir şey sormak istiyorum. Cinsel hayatınız aktif mi ? Ne durumdasınız ??? Ya benim eşim uzak duruyor benden çocuk için. Bu normal mi ya , daha erken değil mi ?
İnşallah güzel geçer hepimizin canım ya..Aynı şeyleri düşünüyoruz resmen Allah hakkımızda hayırlısı neyse onu versin artık canım :) 2.sezaryen nasıl olavak ben de düşünüyorum açıkçası. İlki güzel geçmişti. Akışına bırakmak istiyorum olmuyor yine de herşeyin ucu elimde sankş :)))
Canım yaaKizlar bebegim odasi da hazir kiyafetlerini de yikadim dolapa astim. Geriye hastane cantami hazirlamak kaldiOdasinin gorselini atayim
Oy maşallah az kalmış yaaaBiraz zor geçiyor canım son günler ondan yazamadım buralara sen nasılsın bebisler nasıl32+4 olduk bugün en son doktorlar 34 haftalık doğum olsun dedik bakalım 18 ocak ve sonrasında bebeklerin durumuna göre doğum yapılabilirim senin bebisler icin doktorun hangi tarihleri düşünüyor
Yok canım henüz doğurmadım ama biraz agrım oldu bende doğurcam sandim geçtiğimiz hafta belime cok ağrı girdi
34+0 18 ocakta oluyor o tarih ve sonrasına gün belirleyeceğiz cuma günü randevum var o zaman kesinleşeceksen nasılsın nasıl gidiyor gebelik
Benimki emmemişti. Hemen vermemiştim. Hatırladığım, sayısız emzik demiştik. Sonunda birini almıştı ama uyurken memeden çekmek için veriyordum. Çekip hemen onu veriyordum. Başka türlü normal zamanda emmiyordu ve 6 aylıkken falan tamamen bıraktı. Çok çook zorlanmıştım çünkü beni emzik yapıyordu. Sürekli emmek istiyordu. Yanından ayrılamıyordum hiç.. Bu sefer hastanede vereceğim. Zararını falan da kimsede görmedim. Görsem de vericem :) Allah'ım inşallah alır amiinnnKuzlar bebekle emzik ne zaman verilir? Geç verilirse emmiyorlarmış erken aylarda verilmesi gerekiyormuş doğrumudur? Bu arada emziğin faydaları yada zararları neler bilginiz var mı?
ERkekler biraz korkak olabiliyor canım o konudaKızlar çekinerek bir şey sormak istiyorum. Cinsel hayatınız aktif mi ? Ne durumdasınız ??? Ya benim eşim uzak duruyor benden çocuk için. Bu normal mi ya , daha erken değil mi ?
Hışkırıktır eveeettYa bende de çok garip bir şey oldu dün, uzun süre sanki vajen üstünde yüksek nabız atar gibi pıt pıt hareketler oluştu. Dışardan anlaşılabilir gibi değil, içerden dürttüler sanki beni. Uzun sürünce endişelendim, sonra uygulamada hıçkırık olabilir diye okudum. Doktor kontrolum haftaya olduğu için kafa aşağı döndü mü , pozisyonu nasıl onu da bilmiyorum. Hıçkırma böyle bir şey mi
pasta talebinizi karşılar mı bilemedim ama malum kahvecinin kurabiye tarifi var onu atabilirsiniz buzluğa. bir de sigara böreği.
benim misafirlerim çok şanssız olacaklar yakimse gelmesin diye bahaneler atıyorum ben de beyin buzluğuma şimdiden
Kızlar benim bebisin doğum zamanı Ramazan’a denk geliyor insanlar Ramazan’da gelirler mi ki bebek görmeyeyine küçük hesaplar yaptığım bir gün
Ben de Lierac. O da çok pahalı. Her gün sürmüyorumBenim ilk gebeliğim lierac + Hindistan cevizi yağı sürüyorum ama Hindistan cevizi yağının nemlendirmesinden cok memnun kaldım ben su ana kadar çatlağım yok karnım da baya büyüdü hatta geçen hafta cildiyeye gittim masallah 28 haftadan büyük gibisin ve çatlağın hiç yok dedi doktor dabi deneyebilirsin mis gibi de kokuyor
Çok geçmiş olsun canım. İnşallah geçer çabucak ilerlemedenkızlar benim ses biraz gitti üşüttüm gitti, ıhlamurdan başka hangi bitki çaylarını tüketebilirim ?
doktorum nane limon ve ıhlamur demişti. ben bir de otacının bitkisel portakallı zencefilli pastilini kullandım şekersiz, tavsiye ederim.kızlar benim ses biraz gitti üşüttüm gitti, ıhlamurdan başka hangi bitki çaylarını tüketebilirim ?
açıkçası ben de düşünmüyorum ikramlık bi şeyler , gelen çayını / kahvesini içsin vakitlice kalksın. altlarına minderi yumuşak sermeyeyim ki çok oturmasınlar niyetindeyim. ben böyle ameliyattır hastalıktır ziyaretlerinde kendim en azından kısa kalmayı uygun buluyorum. zaten ortada fiziksel ve mental olarak acı çeken , yorgun biri var. rahatsızlık vermek eziyet gibi geliyor. en yakınlarım da benimle peynir ekmek yeseler ses etmezler zaten.Ameliyat olursun, hasta olursun ziyarete gelene bir şeyler hazırlarsın, Doğum yaparsın yine sen bir şeyler hazırlarsın, cenazen olur sen hazırlarsın bu durum ne zaman olması gerekene normale dönecek acaba… ben hazırlık yapmıcam kuruyemiş çay fazla bile o halimle misafir mi ağırlıcam
ay darısı başımıza, ben de cumartesi gidicem çalışabilir raporu almak icin. artık çalışmak zor geliyor ya kafamı veremiyorumkızlar bugün 32+0 da çalışabilir raporumu aldım son 5 hafta
bebişimin her şeyi yolundaymış çok şükür 1950 gr 43 cm olmuş.
doğum pozisyonunu sordum şu anda baş geliş ama daha çok dönebilir genelde 37 ye kadar kendilerine dönmek için yer bulabiliyorlar stres olma dedi.
35. haftada tekrar çağırdı bakalım artık zaman iyice azaldı bende artık yıkayıp ütüleyip çantamı hazırlasam iyi olacak gibi burada hazırlıkları duyunca stres oluyorumama hafta içi planlıyorum hafta sonu o kadar yoğun geçiyor evde 4 yaşında bir minik daha olunca hiç iş bitmiyor bakıyorum haftasonu bitmiş
Ayy... Bu iyi değilmiş. Şubattan itibaren zamlı alacağız çünkü.. Demek boşa gidecek. Eskisinden verilecek o zaman.. Ayy fenaymış.. Hatta geçen haziranda alınan zamdan bile öncesine kadar uzanıyor o zaman.. Off..bütün hesaplama sitelerinde son 1 yılın prim günü ve son 1 yılın prim tutarı baz alınıyor canım. Ben muhasebeciyim mali müşavirimizle yaptığım görüşmede de bu şekilde bilgi verildi bana.
İyi ki sahura gelmiyorlariftardan sonra gelirler
kızlar bugün 32+0 da çalışabilir raporumu aldım son 5 hafta
bebişimin her şeyi yolundaymış çok şükür 1950 gr 43 cm olmuş.
doğum pozisyonunu sordum şu anda baş geliş ama daha çok dönebilir genelde 37 ye kadar kendilerine dönmek için yer bulabiliyorlar stres olma dedi.
35. haftada tekrar çağırdı bakalım artık zaman iyice azaldı bende artık yıkayıp ütüleyip çantamı hazırlasam iyi olacak gibi burada hazırlıkları duyunca stres oluyorumama hafta içi planlıyorum hafta sonu o kadar yoğun geçiyor evde 4 yaşında bir minik daha olunca hiç iş bitmiyor bakıyorum haftasonu bitmiş
canım benim de 32+0 carsambaya geliyor ama cumartesi gittigimde alıcam. öncekinde de boyle yapmıstım, doktor geriye dönük rapor hazırlayabiliyor.Ayy... Bu iyi değilmiş. Şubattan itibaren zamlı alacağız çünkü.. Demek boşa gidecek. Eskisinden verilecek o zaman.. Ayy fenaymış.. Hatta geçen haziranda alınan zamdan bile öncesine kadar uzanıyor o zaman.. Off..
İyi ki sahura gelmiyorlar
Maşallah canımm :)
Benim de pazartesiye denk geliyor tam 32+0. İyi o zaman ya.. Ben de pazartesi alırım.
Bu arada herkes hazırlandıkça ben de çok strese girdim.. Bu hafta sonu kolaylamaya çalışayım bari. Yıkamak, ütülemek, çanta hazırlamak falan.. Ayy az mı kaldı yaaaValla stres heheh