2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
yulaf tüketiyorum ama cok düzenli degil, canım istedigi zaman ya da öğünü geçiştirmek icin :) dediğini bir araştırayım canım cok sagol

Yan etkisi olur diye iğne de yapmıyorlar halsizlik var bende sürekli :/
canım kan değerleri çok önemli ihmal etme ben hamilelik öncesinde bile demirim 5-6 değerlerine düştüğünden 3-6 ay arası kan ilacı kullanıyordum şimdi bebeğin sürekli senin depolarını tüketiyor bu sefer sen çok sorun yaşayabilirsin dikkatli ol bu konuda bence
canım benim akşam yemeği yedikten sonra 6-7 gibi sancılarım başladı sık sık lavaboya gittim yemek de yemedim ertesi sabah 6 gibi sancı sıklığım 5 dk ya düştüğünde doktora gittim 12.30 gibi bebeğim doğdu lavman yapmadılar devlet hastanesinde böyle bir sorun da yaşamadım ama onlar alışık olursa da yapacak bir şey yok sonuçta ne yapalım normal doğum uzun bir süreç olduğu için güce de ihtiyaç var uzun süre aç kalmak da insanı çok yoruyor.
Kizlar bebegim odasi da hazir kiyafetlerini de yikadim dolapa astim. Geriye hastane cantami hazirlamak kaldiOdasinin gorselini atayim
ayyy renkler çok tatlı olmuş maşallah canım sağlıcakla doğup içini doldursun inşallah
canım bende kızımda 6 aylıkken odasına ayırmıştım evet anne için çok zor oluyor gece 7-8 kere kalktığım günleri biliyorum ama bebek kendi düzenine alıştığında daha sonra farkındalık oluşunca ayırmak bebek için de anne içinde çok yıpratıcı olabiliyor bizde üzülen taraf ben olmuştum çok küçük diye bunda da öyle yapmayı düşünüyorum yine herkesin kendi tercihi tabiki
çözüm üretmek gerek değil mi gerçekten zorluklarla mücadeleye devam
sağlıcakla zamanında gelsinler canım inşallah hiç küvez sorunu vs yaşamazsınız
Ankarada doğum yapmış veya şuan gidio memnun kaldi hastane doktor varmi ?
ben şu anda medicana da Ayşe Kırbaş a gidiyorum ancak sigortam olduğu için doğum ücreti ne kadar bilemiyorum.
ayyy evet ya benimde en büyük stres kaynağım olabilir bu durum
Ay ne kadar ferah bir oda olmuş ben kızın odasını atsam her yer oyuncak her yer eşya dolap boş oda görünce böyle içim ferahlıyor resmen
ahahahha evde küçük çocuğu olanlar bu durumu özlemiş bende durumlar aynı canım her yer oyuncak eşya en son geçen hafta yarısını paketleyip kaldırdım bir rahatlama geldi eve 2. ile birlikte *2 olacak gibi
valla canım lazer yaptırdım ama genital için çok uzun süre gitmek gerek birde hamilelik ile birlikte hormonlar herkeste farklı çalışıyor diğer bölgeler de artış yaşamadım ama genital arttı malesef yine paket aldım lohusalığı atlatıp hemen başlayacağım büyük rahatlık oluyor çünkü
bende de durum aynı canım yaptırmıştım yine çıktı ama sadece genital de yine paket aldım lohusalığı atlatıp hemen başlayacağım büyük rahatlık oluyor çünkü
ayyy maşallah canım bende 32+0 da gittim bugün 43 cm 1950 gr olmuşuz 35. haftada tekrar çağırdı bakalım bende yıkama ve çanta hazırlama işlerine girişsem iyi olacak duruyor öylece
anahtarlıkları da kendim yapacağım makromeden senin attığın modelden de yapacağım çok tatlışlar doktora diyorum hocam 37 den sonra istediği zaman gelebilir
bende bugün 32+0 da gittim çalışabilir aldım canım 1950 gr olmuş benimki de aynen özellikle de akşamları ayağımı uzatıp yattığımda bu sefer o harekete geçiyor çok hareketli
inşallah zamanında gelirler canım maşallah güzel geldin bu günlere biz 1 tane ile zorlanıyoruz sana helal olsun sağlıcakla gelsinler birazcık daha idare etsinler içeride güzel haberlerini bekliyoruz
Kızlar çekinerek bir şey sormak istiyorum. Cinsel hayatınız aktif mi ? Ne durumdasınız ??? Ya benim eşim uzak duruyor benden çocuk için. Bu normal mi ya , daha erken değil mi ?
canım 37 ye kadar korunmalı 37 sonrası korunmasız ve sık birliktelik öneriyorlar doğumu kolaylaştırması ve açılmaya yardımcı olması için . bizde hafta 1-2 kez oluyor artık ağırlaştığımız için anım anımı tutmuyor yoruluyorum
Kızlar 31+5 de doktor rapor veriyor mu? Benim Cuma’ya denk geliyor, yoksa 32+1 pazartesinde de mi almalıyım raporu ??
canım ben ilk hamileliğimde 32+1 de almıştım bunda 32+0 pazartesiye geldiği için bugün aldım 1 günden sorun çıkacağını sanmıyorum senlik bir durum değil sonuçta hafta sonuna geliyor
İyi geceler kızlar 3 gündür karnım geceleri inanılmaz sertleşiyor bu normal mi ay birden çok büyüdü karnımm
aynen canım benimde gün içinde nadir oluyor ama akşamları çok sık yaşamaya başladım doktorum normal bir durum dedi.
canım ben genelde börek sarıp atıyorum misafir geleceği zaman sadece fırına sürmek kalıyor dereotlu peynirli poğaca yapıyorum birde kurabiye normalde de çok yapıp atıyorum misafire pratik oluyor diye en sık yaptıklarımı aşağıda paylaştım canım

Mozaik pasta ,buzluk böreği ( googleda birçok denenmiş tarif var onlardan bakıyorum ben de genelde ), starbucks kurabiye zaten hazır olduktan sonra pismeleri yarim saat çay olana kadar ben pişirmeden koyuyorum hep canım

kızlar bugün 32+0 da çalışabilir raporumu aldım son 5 hafta

bebişimin her şeyi yolundaymış çok şükür 1950 gr 43 cm olmuş.

doğum pozisyonunu sordum şu anda baş geliş ama daha çok dönebilir genelde 37 ye kadar kendilerine dönmek için yer bulabiliyorlar stres olma dedi.

35. haftada tekrar çağırdı bakalım artık zaman iyice azaldı bende artık yıkayıp ütüleyip çantamı hazırlasam iyi olacak gibi burada hazırlıkları duyunca stres oluyorumama hafta içi planlıyorum hafta sonu o kadar yoğun geçiyor evde 4 yaşında bir minik daha olunca hiç iş bitmiyor bakıyorum haftasonu bitmiş

pişirince de tadı bozulmuyor diyorlar ama pişirmeden koymak bana daha iyi geliyor psikolojik sanırım
eğer buzdolabı poşeti değil de buzluk kaplarına koyulursa koku olmuyor canım ama poşette bence koku siniyor bende genelde kurabiye hamuru atıyorum ama o yoğunlukta stres olabilirim diye bende pişirip koyacağım börek dışındakileri

Tupperware candır buzluk kaplarını kullanıyorum çok iyi oluyor, bu arada Tupperware de bebekler için suluk ve bardak modelleri çıkarmış bu hafta satışta, erken olabilir ama yatırım amaçlı alınabilir

Selam kızlar, iyi haftalar olsun
Öyle halsiz ve yorgunum ki.. Nefes almakta bile zorluk çekiyorum kimi zamana artık. Allah son ana kadar sağlıkla varmayı, sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallah Sabah sandviç yemiştim. 12'de bizim öğlen arası. Yemek yemeye çıkmaya üşendim. Çok da aç hissetmedim kendimi, gitmedim. Öğleden sonra acıkacağım ama valla çok uykum var.
İnşallah güzel geçer hepimizin canım ya.. Benim ilk gün baya kötüydi aslında ama 2. gün çok rahatlamıştım. Sonra da baya baya kolayca düzelmiştim. İnşallah ilkinden çok daha güzel geçer Ne olacağını bilerek girmek de zor :)
Kizlar bebegim odasi da hazir kiyafetlerini de yikadim dolapa astim. Geriye hastane cantami hazirlamak kaldiOdasinin gorselini atayim
Canım yaa Ne de tatlı olmuş maşallah Sağlıkla gelsin inşallah.. Güzel günlerde kullansın, kahkahalarla doldursun odasını
Oy maşallah az kalmış yaaa İnşallah son ana kadar sağlıkla ilerleyip, kolayca sağlıkla dünyaya gelsinler canım
Kuzlar bebekle emzik ne zaman verilir? Geç verilirse emmiyorlarmış erken aylarda verilmesi gerekiyormuş doğrumudur? Bu arada emziğin faydaları yada zararları neler bilginiz var mı?
Benimki emmemişti. Hemen vermemiştim. Hatırladığım, sayısız emzik demiştik. Sonunda birini almıştı ama uyurken memeden çekmek için veriyordum. Çekip hemen onu veriyordum. Başka türlü normal zamanda emmiyordu ve 6 aylıkken falan tamamen bıraktı. Çok çook zorlanmıştım çünkü beni emzik yapıyordu. Sürekli emmek istiyordu. Yanından ayrılamıyordum hiç.. Bu sefer hastanede vereceğim. Zararını falan da kimsede görmedim. Görsem de vericem :) Allah'ım inşallah alır amiinnn
Kızlar çekinerek bir şey sormak istiyorum. Cinsel hayatınız aktif mi ? Ne durumdasınız ??? Ya benim eşim uzak duruyor benden çocuk için. Bu normal mi ya , daha erken değil mi ?
ERkekler biraz korkak olabiliyor canım o konuda Özellikle ilk çocuk ise. Sen ona bilimsel şeyler okut. Hİçbir sakıncası yok. İlgili yazılar, makaleler falan çok var.

Hışkırıktır eveeett Dün bana da oldu. Mütamadiyen pıy pıy yapınca hıçkırık diyorum ben :) Altta hissetmen dönmesiyle ilgili olmayabilir. Sonuçta hıçkırıyor diye sadece kafası sallanmıyordur. Her yeri sallanıyor. Belki o sırada ayağı kolu falan sana değiyordu. Oy miinnoşşş

Kızlar benim bebisin doğum zamanı Ramazan’a denk geliyor insanlar Ramazan’da gelirler mi ki bebek görmeye yine küçük hesaplar yaptığım bir gün

Ahahahha "Küçük hesaplarla geçiyor hayayaattt.."
40'ına kadar kimse gelmemişti ya bize. Sadece çok yakın 2 çift arkadaşımız gelmişti. Annem bizdeydi. Saolsun onlarda eli boş gelmemişti sanırım. Hİç öyle telaşlı bir hazırlık hatırlamıyorum ya. Buzluğa falan da bir şey atmayacağım. Kendimde güç bulsam zaten 2 çocukla aç kalmayalım diye yemek yapıp atarım. Kendimiz için 40'ına kadar kapalıyız. Kusura bakmasınlar Sonrasında da düşünürüz bir şeyler. Çok şükür abartmıyor bizimkiler yaa.. Maşallah diyim Bizim taraf zaten burada değil de bu arada. Eşimin tarafı da şükür yardımcıdır yaa..
Ben de Lierac. O da çok pahalı. Her gün sürmüyorum Bebe yağı ve hindistan cevizi yağı ile dönüşümlü kullanıyorum.
Geçen gebeliğimde de Lierac ve bebe yağı kullanmıştım. Çok az bir kaç çatlağım var, yanlarda onlar da. Şimdilik bunda da 2 tane minik çatlak gördüm ama bunda sanki baya bir gerildim eskisine göre. Bakacağız bakalım asıl bundan sonrasına.. İnşallah kalır böyle
kızlar benim ses biraz gitti üşüttüm gitti, ıhlamurdan başka hangi bitki çaylarını tüketebilirim ?
Çok geçmiş olsun canım. İnşallah geçer çabucak ilerlemeden Dün ben de bir şey hissettim öyle. Hemen ıhlamur bal zencefil.. Başka bir şey içmiyorum pek. Bildiğimden değil de evde onlar var sadece, ondan :)

kızlar benim ses biraz gitti üşüttüm gitti, ıhlamurdan başka hangi bitki çaylarını tüketebilirim ?
doktorum nane limon ve ıhlamur demişti. ben bir de otacının bitkisel portakallı zencefilli pastilini kullandım şekersiz, tavsiye ederim.

açıkçası ben de düşünmüyorum ikramlık bi şeyler , gelen çayını / kahvesini içsin vakitlice kalksın. altlarına minderi yumuşak sermeyeyim ki çok oturmasınlar niyetindeyim. ben böyle ameliyattır hastalıktır ziyaretlerinde kendim en azından kısa kalmayı uygun buluyorum. zaten ortada fiziksel ve mental olarak acı çeken , yorgun biri var. rahatsızlık vermek eziyet gibi geliyor. en yakınlarım da benimle peynir ekmek yeseler ses etmezler zaten.

ay darısı başımıza, ben de cumartesi gidicem çalışabilir raporu almak icin. artık çalışmak zor geliyor ya kafamı veremiyorum
maşallah kuzucuga :)
bir başlasan çabuk ilerliyor canım, ben de erken dogumdan korkup yıkayıp ütüledim, çantayı dogumdan bir iki gün önce hazırlarım diye düşündüm zaten sezaryen olacak.
benim eşim de çok rahat, bebek arabası almamız lazım önceki travel sistemi satmıstık cok yer kaplıyor diye, sadece baston var. dün diyor ki bebek arabasını 15 şubatta alalım. istersen bebek büyüyünce alalım diyecektim nerdeyse endişeleniyorum dedim erken gelebilir son dakikaya bırakmayalım. bende plasenta aşağıda diye zannediyor ki bebek de doktorun belirlediği tarihe kadar kesin bekler. erken gelemez ki diyor, istese de çıkamaz sonucta dogumu başlatan bebek, isterse daha erken de gelebilir. umarım bekler minnoşum sezaryen tarihini, umarım tüm bebişlerimiz bekler zamanını :)

bütün hesaplama sitelerinde son 1 yılın prim günü ve son 1 yılın prim tutarı baz alınıyor canım. Ben muhasebeciyim mali müşavirimizle yaptığım görüşmede de bu şekilde bilgi verildi bana.
Ayy... Bu iyi değilmiş. Şubattan itibaren zamlı alacağız çünkü.. Demek boşa gidecek. Eskisinden verilecek o zaman.. Ayy fenaymış.. Hatta geçen haziranda alınan zamdan bile öncesine kadar uzanıyor o zaman.. Off..
iftardan sonra gelirler
İyi ki sahura gelmiyorlar

Maşallah canımm :)
Benim de pazartesiye denk geliyor tam 32+0. İyi o zaman ya.. Ben de pazartesi alırım.
Bu arada herkes hazırlandıkça ben de çok strese girdim.. Bu hafta sonu kolaylamaya çalışayım bari. Yıkamak, ütülemek, çanta hazırlamak falan.. Ayy az mı kaldı yaaa Valla stres heheh

Kızlar bugün idrar kültürümün sonucu çıktı ve üreme yok. Doktor ilaç kullanmana gerek yok dedi, oysa benim cumartesi ağrım çok diye ilaci içmiştim Bilmeyenler için, önce takipli olduğum doktor, yüksek enfeksiyon var ilaç kullanmalısın dedi. Danıştığım diğer doktorum ise idrar kültürü de bakalım o şekilde demişti.

Ve yine bugün konuştuğum doktorum idrar verirken, idrarın başı değil ortasını kaba boşaltmak gerektiğini, diğer türlü yanlış sonuçlar çıkacağını söyledi. İdrar kültürüne baktırmadan ilaç kullanma dedi. İlaç kullandığım için üzgün olduğumu görünce, zaten zararsız ilçe bir şey olmaz. Sonucun bu şekilde çıkması iyi yoksa 10 gün 3 kez antibiyotik kullanacaktın dedi.

Ben ki ilaç kullanmamaya çok dikkat ederim, vardır bunda da bir hayır diyorum şimdi. Doktorumun söylediği şeyler aklınızda olsun, Rabbim bebeklerimizi ve bizleri korusun inşallah

canım benim de 32+0 carsambaya geliyor ama cumartesi gittigimde alıcam. öncekinde de boyle yapmıstım, doktor geriye dönük rapor hazırlayabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…