2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar benim bebisin doğum zamanı Ramazan’a denk geliyor insanlar Ramazan’da gelirler mi ki bebek görmeye 😂 yine küçük hesaplar yaptığım bir gün
Normal insanlar için küçük ama bizim için büyük hesaplar 😄 Kendi akrabalarım gelmez gelmek isterseler bile annem höt der engeller. Diğer taraf için de eşimle konuşacağım. Gelseler bile annem evde olursa bebeği öptürmez kucağa da aldırmaz. Biraz içim rahat. Ama işte bazı akrabalar sivrisinek gibi oluyor 😒

Benim ilk gebeliğim lierac + Hindistan cevizi yağı sürüyorum ama Hindistan cevizi yağının nemlendirmesinden cok memnun kaldım ben su ana kadar çatlağım yok karnım da baya büyüdü hatta geçen hafta cildiyeye gittim masallah 28 haftadan büyük gibisin ve çatlağın hiç yok dedi doktor da 😁 bi deneyebilirsin mis gibi de kokuyor
İnşallah bu aydan sonra da etkisi devam ederrrr benim korkum o 😊

Kızlar benim bebisin doğum zamanı Ramazan’a denk geliyor insanlar Ramazan’da gelirler mi ki bebek görmeye 😂 yine küçük hesaplar yaptığım bir gün
😂😂😂aslında küçük değil büyük hesaplar bizler için gebelere şu stresi yaşatmamalari lazım ama nerdee

Günaydın Doğum parasında son 1 yılın brütü hesaplanıyor tutarda o hesap üzerinden çıkıyor. Mesela ben Şuabtuın sonunda ayrılacağım 2022 şubattan 2023 şubata kadar olan dönem hesaplanıyor.
Ben öyle diyorum da valla ağırlaştıkça da çalışmak zor geliyor şubatın sonunu göremem gibime geliyor...
Doğum parası neye göre belirlenir?

Doğum parası, doğum öncesi ve sonrası 112 günlük izin süresi üzerinden hesaplanıyor. Bu haktan yararlanabilmek için en az 90 günlük sigorta priminin ödenmiş olması gerekiyor. Ödenecek tutar ise annenin son 3 aylık brüt ücretine göre hesaplanıyor. Günlük brüt ücret ve üçte ikisi anneye ödeniyor.19 May 2022

Doğum parası, doğum öncesi ve sonrası 112 günlük izin süresi üzerinden hesaplanıyor. Bu haktan yararlanabilmek için en az 90 günlük sigorta priminin ödenmiş olması gerekiyor. Ödenecek tutar ise annenin son 3 aylık brüt ücretine göre hesaplanıyor. Günlük brüt ücret ve üçte ikisi anneye ödeniyor.19 May 2022
1673251756542.png

bütün hesaplama sitelerinde son 1 yılın prim günü ve son 1 yılın prim tutarı baz alınıyor canım. Ben muhasebeciyim mali müşavirimizle yaptığım görüşmede de bu şekilde bilgi verildi bana.

Günaydınlar herkese,
Kızlar annemle pasta yapıp buzluğa koymak istiyorum. Bebisler doğunca hazırlık olsun diye. Daha önceki doğumumda pek hazırlık yapmamıştım çok zorlandik. Yapıp buzluğa koyunca lezzeti değişmeyen pasta tarifleriniz varsa paylaşabilir misiniz
Cheesecake yapılıp koyulabilir

pasta talebinizi karşılar mı bilemedim ama malum kahvecinin kurabiye tarifi var onu atabilirsiniz buzluğa. bir de sigara böreği.

benim misafirlerim çok şanssız olacaklar ya 😅 kimse gelmesin diye bahaneler atıyorum ben de beyin buzluğuma şimdiden 😂
Evet o pratik oluyor ondan yapmak lazım, ama ben biraz pişirip hazır olacak bisiler arıyorum, sonuçta illaki misafir gelecek hazırlık olsun bende stres olmayım istemiyorum
ben de şöyle düşünüyorum, yenidoğan bebek ziyaretine gelen kişi zaten eli boş gelmemeli, ikramlıgıyla beraber gelmeli :) sonucta oraya güne gelmiyor, lohusa annenin, hele ki yardımcısı yoksa böyle bir hizmet işine kalkışamayacagını biliyor olmalı. ben de önceki hamileliğimde bişeyler hazırlamıstım ama sonra bir kısmı kaldı biz yedik :) şimdi gelenler icin hazır bişeyler alırım diye düşünüyorum
Eli boş gelmiyor kimse ama yinede hazırlıklı olmakta fayda var ramazan öncesi doğum olacağı için yakın akrabalar ramazandan önce gelmek isteyecektir birde bizde ilk önce en yakınlar anneye geçmiş olsuna gelirler, bebek biraz büyüdükten sonrada bebek görmeye gelirler. Ben su an geçmiş olsuna gelecekler için hazırlık düşünüyorum. Geçmiş olsuna birde çiçek çikolata falan da çok geliyor, bisiler getirirler diye ona da güvenmek istemiyorum

Ben de Hindistan cevizi, kakao ve tatlı badem yağını karıştırdım sürüyorum her gün bir defa ondan iki üç defa jel bir defa serum hangisi işe yaradı bilmiyorum 😄
Ya ben de yağlı güreşe çıkacak gibi geziyorum evde 😂😂😂 insallah sonuna kadar da böyle catlaksız götürürüz😍
Normal insanlar için küçük ama bizim için büyük hesaplar 😄 Kendi akrabalarım gelmez gelmek isterseler bile annem höt der engeller. Diğer taraf için de eşimle konuşacağım. Gelseler bile annem evde olursa bebeği öptürmez kucağa da aldırmaz. Biraz içim rahat. Ama işte bazı akrabalar sivrisinek gibi oluyor 😒
Biz de ayrı sehirdeyiz şükür o açıdan akrabalar gelmez diye düşünüyorum da iş arkadaşları vs onlara da söylerim artık su an uygun değilim diye anlayışla karşılarlar herhalde bebis ve ben kendimizi biraz toparlayınca gelirler 🙇‍♀️
😂😂😂aslında küçük değil büyük hesaplar bizler için gebelere şu stresi yaşatmamalari lazım ama nerdee
İnsanların gelesi oluyor ya böyle durumlarda nedense hastaneye bile dolusuyolar 🤦‍♀️😓 anlayışlı davranırlar umarım hem aç aç ne yapacaksınız gelmeyin arkadasim 😁

Kizlar bu arada adana Hatay yöresinin meşhur bir içeceği varmış lohusa şerbeti için belki o taraftan olan varsa bizi daha çok aydınlatır; kaynar şerbeti, hem ikramlik iyi oluyor hemde anneye süt yapıyor, biz daha önce ordan siparis verip getirmiştik güzel olmuştu

Kızlar çatlak kremi vs kullanıp ilk gebeliğinde çatlağı olmayan arkadaşlar ne kullandınız? Şimdilik iyi gidiyorum çok şükür yok ama asıl çatlaklar bu zamandan sonra başlıyor…lierac jel serum ve ampul kullanıyorum. Bir de yağ karışımı.. ek önlem almam gerekir mi? Önerilere çok açığım 😃
Ben ilk gebeliğimde 30 kg aldım sadece. Bebek yağı kullandım tek bir çatlağım bile olmadı canım. Ama doktorum yapıyla alakalı dedi. Yoksa bazıları herşeyi sürdüğü halde yine de çatlıyormuş o yüzden pahalı kremler merhemler almaya gerek yok canım

Ben ilk gebeliğimde 30 kg aldım sadece. Bebek yağı kullandım tek bir çatlağım bile olmadı canım. Ama doktorum yapıyla alakalı dedi. Yoksa bazıları herşeyi sürdüğü halde yine de çatlıyormuş o yüzden pahalı kremler merhemler almaya gerek yok canım
Kuzenim ilk gebeliğinde sürekli yağlandı elinde yağ şişesiyle gezdi çatlağı olmadı ikincisinde o kadar uğraşmadı günde bir iki gümde bir sürdüm dedi çatladı hep o yüzden tırsıyorum 😬

doğrudur o zmn dedğiniz gibidir.
ama çok saçma bir hesaplama bu
doğumdan önceki 1 yıl içerisinde 90 gün prim olması yeterliymiş. o zmn 5 aydan sonra 3 ay ssk mı yüksekten yatırırım daha fazla doğum parası alırım.var mı böyle bi saçmalık
bende dediğiniz gibi olmasını çok isterdim yani son 3 ayın hesaplanmasını malum geçen yıl 2 defa asgari ücret değişikliği yapıldığı için 2 farklı brüt var ve bu sebeple düşük çıkıyor.
Evet faydalanabilmek için 90 gün prim yatırmış olma şartı var o zaman hesaplama nasıl yapılıyor bilmiyorum. Ama sorarum muhasebecimize.

Kizlar bu arada adana Hatay yöresinin meşhur bir içeceği varmış lohusa şerbeti için belki o taraftan olan varsa bizi daha çok aydınlatır; kaynar şerbeti, hem ikramlik iyi oluyor hemde anneye süt yapıyor, biz daha önce ordan siparis verip getirmiştik güzel olmuştu
valla canım ben Hataylıyım ama duymadım hiç. Sordururum sağa sola ama

Kuzlar bebekle emzik ne zaman verilir? Geç verilirse emmiyorlarmış erken aylarda verilmesi gerekiyormuş doğrumudur? Bu arada emziğin faydaları yada zararları neler bilginiz var mı?
canım ben de 15 günlük sonrası verdim sanki, biraz duruma göre hareket ediyor insan...damaksız verdim 2 yaşa gelmeden kestim.
Kızlar çekinerek bir şey sormak istiyorum. Cinsel hayatınız aktif mi ? Ne durumdasınız ??? Ya benim eşim uzak duruyor benden çocuk için. Bu normal mi ya , daha erken değil mi ?
benim doktorum hiçbir sakınca yok dedi doğuma kadar, ilk gebeliğimde de aktifti hala aktif...benim de trimestere göre değişiyor bazen istekli oluyorum bazen isteksiz, ilk trimester çok istekli idim 2. vasattı 3 yine istekliyim :)
ben de aynı normal düzende yesem bile alıyorum ki bu ara iştahım acıldı yine almaya basladım, ben de +16 kg dayım. 3.aydan itibaren her ay 3 kg alıyorum ortalama, bir ay 4-5 kg civarı almıstım ozaman uyarmıstı doktorum ama son kontrolde 3 kg ye bişey demedi. bünye meselesi sanırım, saglıklı besleniyorsan kafana takma, sende ödem de vardı hatırladıgım kadarıyla, dogumdan sonra hızlı verirsin spor da yapıyorsun hareketli bir yasantın var

demir icin kesinlikle en önemlisi kırmızı et, bende bir zamanlar b12 eksikliği de vardı, düzenli et yedikten sonra düzeldi. tek kötü yanı et bende hazımsızlık, kabızlık yapıyor ama bu ay demir düştüğü icin daha sık yemeye calısıyorum. benim önceki hamileliğimde toplamda 2 kez kan tahlili yapılmıstı biri 6.haftada biri de 20.haftalarda, bir daha bakılmamıstı. bu seferki doktorum 4.kez filan baktırdı, her doktorun yaklasımı farklı olabiliyor. saglık ocaklarında demir, tam kan sayımı, troid filan bakılıyor canım istersen baktır sen de, dedigin gibi demir önemli cunku, ona göre onlem alırsın. b12, D vitamini de devlet hastanelerine baglı polikliniklerde baktırılıyor, onlara da baktırıyorum ben doktor istedikce.
canım yulaf tüketiyor musun ? lifi yüksek ya yulaf baya bağırsaklara iyi geliyor, bende çok işe yarıyor....karnıyarık otu var silyum diye geçiyor, lif oranı acayip yüksek, onu bir araştır istersen, lif anlamında açığı baya kapatmaya yarıyor, ben bazen su ile karıştırıp içiyordum, omlet vb ekmeklere ekeyenler var...hamilelere de uygun deniyor ama yine bir doktora sormak lazım

Ya bende de çok garip bir şey oldu dün, uzun süre sanki vajen üstünde yüksek nabız atar gibi pıt pıt hareketler oluştu. Dışardan anlaşılabilir gibi değil, içerden dürttüler sanki beni. Uzun sürünce endişelendim, sonra uygulamada hıçkırık olabilir diye okudum. Doktor kontrolum haftaya olduğu için kafa aşağı döndü mü , pozisyonu nasıl onu da bilmiyorum. Hıçkırma böyle bir şey mi :110:
Aaa o bende de oldu ama tekmeliyor sandım tak tak tak dedim ne uzun sürdü :) hıçkırık mıymış o

Günaydınlar herkese,
Kızlar annemle pasta yapıp buzluğa koymak istiyorum. Bebisler doğunca hazırlık olsun diye. Daha önceki doğumumda pek hazırlık yapmamıştım çok zorlandik. Yapıp buzluğa koyunca lezzeti değişmeyen pasta tarifleriniz varsa paylaşabilir misiniz
mozaik pasta :KK70: onun dışında kremalı bir şey difrize hiç koymadım ben. Ben de 3-4 çeşit kurabiye hamuru hazırlayıp koyacağım pişirmeden

X