ben de aynı normal düzende yesem bile alıyorum ki bu ara iştahım acıldı yine almaya basladım, ben de +16 kg dayım. 3.aydan itibaren her ay 3 kg alıyorum ortalama, bir ay 4-5 kg civarı almıstım ozaman uyarmıstı doktorum ama son kontrolde 3 kg ye bişey demedi. bünye meselesi sanırım, saglıklı besleniyorsan kafana takma, sende ödem de vardı hatırladıgım kadarıyla, dogumdan sonra hızlı verirsin spor da yapıyorsun hareketli bir yasantın var
demir icin kesinlikle en önemlisi kırmızı et, bende bir zamanlar b12 eksikliği de vardı, düzenli et yedikten sonra düzeldi. tek kötü yanı et bende hazımsızlık, kabızlık yapıyor ama bu ay demir düştüğü icin daha sık yemeye calısıyorum. benim önceki hamileliğimde toplamda 2 kez kan tahlili yapılmıstı biri 6.haftada biri de 20.haftalarda, bir daha bakılmamıstı. bu seferki doktorum 4.kez filan baktırdı, her doktorun yaklasımı farklı olabiliyor. saglık ocaklarında demir, tam kan sayımı, troid filan bakılıyor canım istersen baktır sen de, dedigin gibi demir önemli cunku, ona göre onlem alırsın. b12, D vitamini de devlet hastanelerine baglı polikliniklerde baktırılıyor, onlara da baktırıyorum ben doktor istedikce.