2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Tekrar çok geçmiş olsun. Yoğun çalışma bahane olamaz. O zaman herkes yoğun çalışmayı bahane edip yaptığı hataları görmezden gelsin. Bizim ülkemizde var bu sorumsuzluk bi tek maalesef. Bi burnu büyüklük, bi tersleyici tavırlar. Sanki çok yoğun olmalarının sebebi vatandaş. Git arkadaş bakanlıkla hükümetle gör derdini. Benim eşim de sağlık çalışanı ona anlattım. O kadar umursamaz ve dikkatsizler ki çok normal kimbilir daha kimlere yapmışlardır böyle yanlış aşılar diyor. Benim aklım almıyor valla. Böyle birşeyin yanlışlığı olamaz. Kusura bakmasinlar da ebelerin hemşirelerin sağlık ocağında hiç bi yoğunluğu yok. Doktor dese bunu yine anlarım. Ne zaman gitsem ya kahve içiyorlar ya internette geziniyorlar. Çok şükür ki dönüşü olmayan bir ilaç enjekte etmemiş cidden bi sadaka ver canım. Hakkını da ara gerekirse dava et. Herkes ihmalkarliginin sonucuna katlansın.
Evet eşinin de dediği gibi sesini çıkaramayana, yaşlıya, bilmeyene kim bilir neler yapmıştır bunlar diye düşünüyorum o yüzden o kadına bir ceza verilene kadar takip edeceğim, 184 ve cimer dışında bugün ilçe sağlığa da gidip şikayet oluşturacak eşim daha ne yapabilirim bilmiyorum. Bundan sonra da sağlık ocağına adım atmam, dün gece kolumun ağrısından sabaha kadar uyuyamadım zaten öyle fena bir aşıymış ki bu tetanozu covid aşısını 10 la falan çarpın öyle bir ağrı, hayatımda ilk defa birisine böyle beddua etmişimdir.

Ayy çok şükür canım için rahatlamıştır daha fazla üzme artık kendini tetanoz içinde doktoruna tekrar sor belirli bir zaman geçmesi gerekiyor mu acaba aradan
evet 15gün sonraya ertelendi tetanoz ama oraya gitmek istemiyorum kesinlikle, başka yerde yapılabilir mi yoksa tekrar dozu aynı aşı mı olmalı, tek bir marka aşı mı var heryerde bunları öğreneceğim.
Çok sevindim, geçmiş olsun.. ben de bu tarz durumlar yüzünden sağlık ocağında aşı yaptırmaya çekiniyorum…
sağolun, çok haklısınız keşke ben de gitmeseydim, gidiliyorsa da herşeyi iki kere kontrol etmek gerekiyor.

Kizlar isim olarak Teoman Alper nasil? Bana cok karizmatik geldi...
Bence çok güzel ama sadece çok uzun, iki isimli birisi olarak kısa olmasına rağmen ben zorlanırdım çocukken mesela o yüzden diyorum, son zamanlarda Teo diye duyuyorum erkek çocuklarında tatlı da duruyor, Teo Alper veya Teoman Alp birisini kısaltmak iyi olabilir ama bu haliyle de güzel isimler bence.

Psikolog öneri vermez nasihat öğüt vermez ,paikolog seans için benımsediği yaklasıma göre ödev verebılır bazen buda ilk senaslarda olmaz genelde 3-6. Seanslarda verirlir yani tanısma ve tanıma asaması sonrası . ilk 2 seans genelde dinler ve tanıma tanısma asamasıdır size dediklerinizi yansıtma teknıgı ile farkındalık olusturmayı amaclar ,senasların amacı hayata dair cıkarım ve farkındalık olusturmaktır . Süre konusuna gelınce para için değil fakat psikolog ile danısanın sınırları ve işin kalitesi için gerekli görülen bir süre vardır süre doldugunda seans sonlandırılır bu ilerde psikolog ile danısan arasında olusabılecek ilişkiyi koparamama sınır probleminide önlemeye yoneliktir. Cocuk için yapılan psikolojik danısmada genelde benımsenen yontem ilk görüşme aile -cocuk ile yürütülür bazen aile ile cocuk olmadanda görüsmek tercih edilir sonraki seans cocul sonra tekrar aile cocuk seklınde ilerler . Odak cocugun psikolojisi ise bahsettiğim sekılde 1. Seans aile- cocuk(bazen aile tek) 2. Seans cocuk 3.Seans aile-cocuk … seklınde ilerler . Odak cocuk oldugunda aile (anne baba) ile yapılan gorusmede psikoeğitimlerle aile desteklenır umarım anlattıklarım psikolog , psikolojik destek ile ilgili sorularınıza bir nebze yardımcı olmustur
Evet çok teşekkür ederim çünkü farklı bı beklentiyle gittim bı anda çözüm bekledim belkide en azinan bı öneri bı yorum böyle içimi rahatlatacak bıseyler bekledim o da olmayınca hem şaşırdım hem sinirlendim çünkü zaten eşim zorla götürüyor ucuz değil bide KV kaynım herkes karşı pskolok olayına mesela kb helen soruyor eşime gelince ne dedin ne dedi falan işte yazdiginiz gibi demekki çok sağolun devam etmeyi istiyorum ama maddi manevi baskıyla götürüyorum çocuğu bide e hani sonuç ne işe haradi duymak istemiyorum

Kızlar bu set 490 tl ydi indirime girdi 20 tl kuponla 320 tl ye geliyor ihtiyacı olan kesinlikle kaçırmasın.

Eklentiler

• Screenshot_2022-12-15-11-16-16-919_trendyol.com.jpg
    Screenshot_2022-12-15-11-16-16-919_trendyol.com.jpg
    76,3 KB · Görüntüleme: 74
Merhaba, ikisi de profesyonel degil. Zaten duygulariniz tercume etmis🤷🏻‍♀️
Aslında beklentimin farklı olmasının sebebide y.disindayiz Türkçe konuşan pskolog sayısı az bulduğumuz kişiyi aslında abla olarak benisedik sanki tabiki parasıyla işini yapıyor o da ama bu ülkede hem dil hem kültür birliğimiz olduğu için farklı bekledik daha samimi daha bizi tatmin edici daha şefkatli bı beklentiliz oldu sanırım çocuk odadan çıkmak istedi mesela ben konustum şöyle böyle sonra çocuk sakinleşti oturdu hemen süreyi başlattı kendiside korkma benimde çocuğum var seni kacirmicam dedi ben şaşırdım

Evet eşinin de dediği gibi sesini çıkaramayana, yaşlıya, bilmeyene kim bilir neler yapmıştır bunlar diye düşünüyorum o yüzden o kadına bir ceza verilene kadar takip edeceğim, 184 ve cimer dışında bugün ilçe sağlığa da gidip şikayet oluşturacak eşim daha ne yapabilirim bilmiyorum. Bundan sonra da sağlık ocağına adım atmam, dün gece kolumun ağrısından sabaha kadar uyuyamadım zaten öyle fena bir aşıymış ki bu tetanozu covid aşısını 10 la falan çarpın öyle bir ağrı, hayatımda ilk defa birisine böyle beddua etmişimdir.
Kıyamam ya durduk yere hem sinir bozukluğu hem fiziksel acı yaşatıyorlar 🥺 Bir de çok bilmiş ve insan yerine koymayan tavırlar sergileyip böyle hatalar yapılıyor ya insan ona daha da deli oluyor.🙁 Umarım mesleki ve insani olarak bu da ona ders olur, 30 saniyesini vererek yapacağı bir aşı için bundan sonra daha dikkatli olur, karşısındaki insanı öyküsünü dinleme zahmetinde bulunur.😒

Aslında beklentimin farklı olmasının sebebide y.disindayiz Türkçe konuşan pskolog sayısı az bulduğumuz kişiyi aslında abla olarak benisedik sanki tabiki parasıyla işini yapıyor o da ama bu ülkede hem dil hem kültür birliğimiz olduğu için farklı bekledik daha samimi daha bizi tatmin edici daha şefkatli bı beklentiliz oldu sanırım çocuk odadan çıkmak istedi mesela ben konustum şöyle böyle sonra çocuk sakinleşti oturdu hemen süreyi başlattı kendiside korkma benimde çocuğum var seni kacirmicam dedi ben şaşırdım
tabiki imkanınız elverdigi ölçüde psikologa devam ederseniz çok iyi olur. anne-baba olarak kendimize de bakmamız gerekiyor, acaba eşiniz ve ailesi baskıcı bir yapıda mı, yalnızca yazdıklarınızdan öyle hissettim. Doğan Cüceloğlu nun Geliştiren Anne-Baba, Başarıya Götüren Aile, İçimizdeki Çocuk kitapları belki sizin için de faydalı olabilir. bir de Nurdoğan Arkış 'ın Çocukta Özgüven Nasıl Gelişir kitabı nı öneririm, ikisi de cok değerli hocalar

Seninle aynı zamanda izne çıkıcaz :KK70: ben de bıktım valla işe gelmekten evde yatsam dinlensem şöyle :KK51:
off sorma ya :) aslında son 3 hafta da dinlenmek icin yeterli degil, bu sefer dogum cok yaklasmıs olacak son hazırlıklar heyecanlar ama gün icinde yatar dinleniriz en azından biraz.

tabiki imkanınız elverdigi ölçüde psikologa devam ederseniz çok iyi olur. anne-baba olarak kendimize de bakmamız gerekiyor, acaba eşiniz ve ailesi baskıcı bir yapıda mı, yalnızca yazdıklarınızdan öyle hissettim. Doğan Cüceloğlu nun Geliştiren Anne-Baba, Başarıya Götüren Aile, İçimizdeki Çocuk kitapları belki sizin için de faydalı olabilir. bir de Nurdoğan Arkış 'ın Çocukta Özgüven Nasıl Gelişir kitabı nı öneririm, ikisi de cok değerli hocalar
Baskıcı yapıları var herşeye KV ben bilirim benim dediğim olcak modunda ilerler benide o mahfetti cidden sırf onun derdine pskolga başladım para ni Copé atiyosun dediler eşime eşimde hemen evet haklısınız artık gitmicez dedi onlar daha biz gitmeden arayıp sakın gitmeyin paranız boşa gidecek dedi eşime kaç dil dökerek gittim e gidincede hiç bı yorum dialog olmayınca eşimde biise yaramaz.dedi yani ben pskolog olsam insanın gozlerindeki caresilikten bile hissederim ya ne bileyim meslek meslektir de kitaplar için çok teşekkür ederim mutlaka bakicam bulursamda alırım severim okumayı

X