Benim diyetisyen yumurtayi bire dusurdu,zeytin miktarini arttirdi.Sekerim sabah iyi cikti yarin onu ikilesem micanım bana doktor bebeğe yarasın istiyorsan protein yiyeceksin demişti, et tavuk balık bol yumurta yulaf bunları çoğalt, hergün 2 yumurta mutlaka ye, bebek için çok faydalı
niye yumurtayı 1 e düşürdü, yumurtanın şekerle bir ilgisi yokkiBenim diyetisyen yumurtayi bire dusurdu,zeytin miktarini arttirdi.Sekerim sabah iyi cikti yarin onu ikilesem mi
Benim de 97 cikti ikinci saatte 94 cikti.O da dusuk ama ilk geveligimde ikinci saat cok daha dusuk cikardi1. Saat tokluk sonucum. 1 çay kaşığı bal ile tatlandırılmış tahin de yedim kahvaltıda çok değişen bi değer olmadı diğer günlere göre
Aynen daha dün hamileyim diye haber veriyodumKızlar şaka maka 3. trimestera girdikSon düzlük mü diyoruz artık, 7. aya girmiş olmak beni şok ediyor
Aslinda kahvalti dolu dolu ondan mi azalttj bilemedim.niye yumurtayı 1 e düşürdü, yumurtanın şekerle bir ilgisi yokki
ben gün içinde et yiyemeyeceksem sabah kahvaltıda 2 yumurta yiyorum
Yok evde tartım ama guzel yeni duruyordu tartı yanlıs oldugunu sanmıyorum , artık daha dikkatli olacagım kilo konusunda bebişlerimiz saglıklı olsunda kilo verilir diyorum hayırlısı olsunevde tartın var mı ? aynı mı çıkıyorsun ? sağlık ocağındaki tartılar nuh tarihinden kalma, dijital bi tartı ile takip et bence canım
Sizde zayıfmıssınız boyunuza göre bence bu nedenle göze batmıyor ayy inşallah veririz saglıkla dogum sonrası kilolarımızıBana da aynı şeyleri söylüyorlar canım ama 16 kg aldım 28+4 yetim bugün kontrolüm vsr geçen hafta 69 kg dım bakalım şimdş nasıl olavak. Boyun uzun belkş ondandır normalde de zayıf birisiyim 175 boy 54 kg dım şimdi 70 e merdiven dayadım. Ben diyorum çok kilo aldım kşmse killı aldın demiyor sadece göbeğin çıkmış tıp gibi diyorlar göğüslerim de 75 ti küçüktü şimdi 90 oldu o bile sırıtmıyor.. ama böyle kilo almaya devam edersem 90 bile bulurum bu gidişle. Zaten asıl kilo son 3 ayda alınıyor diyorlar. Ben zaten 15 kiloyu devirdim
Kilon normal canım ben de 6 kilo aldım ama gören nerene aldın bu kiloyu diyo. Ne bacaklarım da ne kalçam da hiç bişey yok sadece yanaklarım çok hafif topladı. En çok istediğim şey olan göğüslerimin büyümesiydi ama onlar da hala 75 de çok üzgünüm hamileyken büyük memişlerim olmasını hayal ederdimBugün 2. Doz tetanozumu olmak için saglık ocagına gittim tartıldım 65 kilo ile hamile kalmıstım zayıfımdır aslında boyum 168 ,suan 74 kılo cıktım ayyy cok mu kılo almısım gebelik haftam 25+1 herkes hiç kılo almadıgımı soyluyor cevremde ,tartı beni sasırttı bebişim önden gıdıyor yalnız 1 hafta önce 850 gr cıkmıstı doktor cok iyi demişti kılosunabirde göguslerim normalde 75 iken suan 85 giyiyorum , vucumdada göbeğim ve göguslerim dikkatımı cekıyor farklı olarak geri kalan kısımlar hamilelikten onceki gibi cevremde kilo almadıgımı bunu nasıl basardıgımı soruyor tartı şok etti beni , cok mu kılo almısım acaba bi canım sıkıldı tartıda
Evet canım bebeğin kilosu iyiyse sıkıntı yok bizim kız da biraz tombiş ama korkacak bi durum yok dedi doktor 11 kilo aldım normal dedi"Geçenlerde de bir doktor dinledim. Elde olmayan sebeplerle kilo alınamadığı falan olabilir, onu ayrı tutuyoruz ama onun dışında en az 12 kg alınması bebek için en sağlıklı olandır dedi. 12-15 çok ideal zaten. De ki 20 olsun yani.."
benim icin günün moral cümlelerisagol valla cok iyi geldi bu canım :)
ben de ufaktan eşime mesaj veriyorum doğumdan sonra bir yardımcıya ihtiyacımız olabilir diye :) evde çocuk olunca ona göre bir yemek düzeni gerekiyor, bir yandan çamaşır ütü temizlik, bakalım halledeceğiz inşallah
3 bardak süt 900 mg kalsiyum yapıyormuş. Ortalama 1 gr gayet yeterli dedi doktor. Kuruyemişlerden- kahvaltıdaki yumurtamızdan peynirimizden kaşarmızdan ordan burdan da alıyoruz zaten gün içinde, sen yoğurdu da tüketiyorsan bence gayet yeterli oluyordur.Canım yaşadığın sıkıntılar mı var yoksa durduk yere mi böyle hissediyorsun? Eğer öyleyse doğuma kadar en azından terapi almanı öneririm çünkü doğumdan sonrası daha zor olabilir senin için
Ben sütü ağzıma sürmem en tiksindiğim şeyYoğurt falan yiyorum ama inşallah yetiyordur.
Valla 1 haftadır o sıkıntı bende de var ama bana işe gelmek zor gelmeye başladı sabah erkenden kalk hazırlan bütün gün sandalye tepesinde otur falan çok yoruluyorumHer sabah kendimi az kaldı sabret diye telkin ede ede geliyorum resmen işe
Çok geçmiş olsun. Kramp olan tüm hamilelere magnezyum+kalsiyum verirlermiş canım zaten. Demekki Laktoza karşı vücudun bayağı hassas, laktozsuz ürünlerde heryerde satılmıyor, Ama geçecek bu ağrıların birazcık daha sabret, kucağımıza aldığımızda tüm ağrılarımıza değecek inşallahanladım canım, eğer beslenmen güzelse, yogurt ayran kefir kuruyemiş filan iyi tüketiyorsan kafana takma. ben süt ürünlerini cok tüketemiyorum acıkcası, hem gaz şişkinlik yapıyor hem de cok fazla canım istemiyor. önceki hamileliğimde kalsiyum takviyesi kullanmama ragmen son 1 ayda acayip kramp giriyordu. bu sefer erken basladı demekki vucutta eksiklik var. dün gece karın boşlugumda sag tarafta bir agrı oldu krampa benzer, eşim de korktu sancı filan girdi zannetti ama öyle bişey degildi. acil takviyeye baslasam iyi olacak
Bugün 2. Doz tetanozumu olmak için saglık ocagına gittim tartıldım 65 kilo ile hamile kalmıstım zayıfımdır aslında boyum 168 ,suan 74 kılo cıktım ayyy cok mu kılo almısım gebelik haftam 25+1 herkes hiç kılo almadıgımı soyluyor cevremde ,tartı beni sasırttı bebişim önden gıdıyor yalnız 1 hafta önce 850 gr cıkmıstı doktor cok iyi demişti kılosunabirde göguslerim normalde 75 iken suan 85 giyiyorum , vucumdada göbeğim ve göguslerim dikkatımı cekıyor farklı olarak geri kalan kısımlar hamilelikten onceki gibi cevremde kilo almadıgımı bunu nasıl basardıgımı soruyor tartı şok etti beni , cok mu kılo almısım acaba bi canım sıkıldı tartıda
Canım o aslında tam senin kilon değil, bebek var, suyu vat, plasenta var, dediginiz gibi göğüsler büyüdü. Benim de pantolonlarin sadece beli olmuyor ama bacaklarda sıkıntı yok. Kilo almış gibi görünmüyorum, ama 12 kilo almışımhiç takılma lütfen doğur hele bı nasıl gidiyor o kilolar göreceksin
Ben de 2 öğün yaptım tatlıyı tamamen kesmeden de en aza indirdim günde bir sefere yine de kilo alıyorum. Ödem olduğunu düşünüyorum bol su içiyorum ama yine de ayak bileklerinin şiştiğini bile anlıyorum çünkü çok kilolu gözükmüyorum herkes öyle söylüyor yüzüm hala zayıf. Ama gel gör ki 70 e merdiven dayadım 16 kg a kadar geldim kızımda da çok fazla kg almıştım ama o zaman çok çok zayıftım 40 küsür kilodaydım. Şimdi 54 lle gebe kaldım en son 69 du geçen hafta. Bugün yine kontrolüm var bakalım kaç kg almışım. 28+4 oldum. Bu arada ben de son 1 ayda hızla kg almaya başladım ilk 4 ay kg zaten almamıştım hiç hatta 2 kg da vermiştim sadece serumla beslendiğim için o zamanlar. Bence bünyeyle de alakası var. Bazı gebelere bakıyorum her şeyi ayırmaksızın yiyor ağızları hiç boş durmuyor ama kg mı normal alıyorlar. Su içsem yarıyor sanki bana :)))))
Bence gayet iyi daha da düşük çıkması için hiç bişey yemememiz lazım o da hamilelikte imkansızBenim de 97 cikti ikinci saatte 94 cikti.O da dusuk ama ilk geveligimde ikinci saat cok daha dusuk cikardi
Senin kahvaltın çok doluymuş avokada zaten tek başına çok doyurucu oluyor ben bu kadar yesem öğle yemeği asla yiyemem mesela, ama 1 yumurta ile doymuyorsan 2 yumurta ye zeytini tahini kıs mesela. Muhtemelen kaloriyi dengelemek için yumurtayı azalttı diyetisyen. Peyniri kısma bence kalsiyum alıyosun çünkü.Aslinda kahvalti dolu dolu ondan mi azalttj bilemedim.
Bir yumurta,iki uc kasik lor peyniri,15-20 zeytin,yarim avokado,4 ceviz,bir yk tahin,bol yesillik. Kahvaltim bu sekilde yani yeterince doyurucu.Yine de ikileyebilir pegniri azaltabilirim.
İnşallah canımmm3 bardak süt 900 mg kalsiyum yapıyormuş. Ortalama 1 gr gayet yeterli dedi doktor. Kuruyemişlerden- kahvaltıdaki yumurtamızdan peynirimizden kaşarmızdan ordan burdan da alıyoruz zaten gün içinde, sen yoğurdu da tüketiyorsan bence gayet yeterli oluyordur.
Sütü bende sevmem ama katkısız nesquik kullanıyorum bu aralar iyi süt içebiliyorum, tadı güzel bile oluyorDoktorada sordum sıkıntı yok öyle iç dedi.
ben bu doktoru çok seviyorumKızlaar koşun koşun tahin severler, tahine abanıyoruz şekeri de düşürüyormuş
Maşallah canım çok sevindimSelam kızlar ben de doktordan geldim. Şükürler olsun hiç bir sıkıntı yok. Gelişimleri haftalarıyla uyumlu. 22+6 da 600 gram olmuşuz. Kan çalma olayı için 26. haftaya kadar beklememiz gerekiyor dedi doktorum. Serviks uzunluğu 38 mm çıktı. 2 hafta sonra tekrar gideceğim.
Bugün hastanede 2 tatsız olay oldu çok üzüldüm. Birinin bebeği engelli doğacaktı Dr karar vermelerini istedi bebeği almak için. Aile de razı oldu, 23. haftasındaydı suni sancı vererek normal doğum yaptırdılar. Bir diğerinin de kontrol sırasında bebeğin kalbi durmuş. Daha önce de 8 düşüğü varmış. Çok üzüldüm kadın ağlamaktan harap oldu, eşi de bayıldı. Hem akraba evliliği hem de ileri yaş gebelik olduğu için Dr kalbinin durmuş olabileceğini söyledi.