2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
canım bana doktor bebeğe yarasın istiyorsan protein yiyeceksin demişti, et tavuk balık bol yumurta yulaf bunları çoğalt, hergün 2 yumurta mutlaka ye, bebek için çok faydalı
Benim diyetisyen yumurtayi bire dusurdu,zeytin miktarini arttirdi.Sekerim sabah iyi cikti yarin onu ikilesem mi

1. Saat tokluk sonucum. 1 çay kaşığı bal ile tatlandırılmış tahin de yedim kahvaltıda çok değişen bi değer olmadı diğer günlere göre
Benim de 97 cikti ikinci saatte 94 cikti.O da dusuk ama ilk geveligimde ikinci saat cok daha dusuk cikardi

niye yumurtayı 1 e düşürdü, yumurtanın şekerle bir ilgisi yokki
ben gün içinde et yiyemeyeceksem sabah kahvaltıda 2 yumurta yiyorum
Aslinda kahvalti dolu dolu ondan mi azalttj bilemedim.

Bir yumurta,iki uc kasik lor peyniri,15-20 zeytin,yarim avokado,4 ceviz,bir yk tahin,bol yesillik. Kahvaltim bu sekilde yani yeterince doyurucu.Yine de ikileyebilir pegniri azaltabilirim.

evde tartın var mı ? aynı mı çıkıyorsun ? sağlık ocağındaki tartılar nuh tarihinden kalma, dijital bi tartı ile takip et bence canım
Yok evde tartım ama guzel yeni duruyordu tartı yanlıs oldugunu sanmıyorum , artık daha dikkatli olacagım kilo konusunda bebişlerimiz saglıklı olsunda kilo verilir diyorum hayırlısı olsun

Sizde zayıfmıssınız boyunuza göre bence bu nedenle göze batmıyor ayy inşallah veririz saglıkla dogum sonrası kilolarımızı

Kilon normal canım ben de 6 kilo aldım ama gören nerene aldın bu kiloyu diyo. Ne bacaklarım da ne kalçam da hiç bişey yok sadece yanaklarım çok hafif topladı. En çok istediğim şey olan göğüslerimin büyümesiydi ama onlar da hala 75 de çok üzgünüm hamileyken büyük memişlerim olmasını hayal ederdim olan kilonun çoğu bebeğe gidiyo zaten plesanta, rahim, bebeğin suyu vs.
Bana da olmayan tek şey pantalonlar ve montum, montumun fermuarını kapatamıyorum tek derdimiz bunlar olsun
Kiloyu hiç dert etme canım doğumdan sonra çoğu gidiyo zaten

Evet canım bebeğin kilosu iyiyse sıkıntı yok bizim kız da biraz tombiş ama korkacak bi durum yok dedi doktor 11 kilo aldım normal dedi

3 bardak süt 900 mg kalsiyum yapıyormuş. Ortalama 1 gr gayet yeterli dedi doktor. Kuruyemişlerden- kahvaltıdaki yumurtamızdan peynirimizden kaşarmızdan ordan burdan da alıyoruz zaten gün içinde, sen yoğurdu da tüketiyorsan bence gayet yeterli oluyordur.
Sütü bende sevmem ama katkısız nesquik kullanıyorum bu aralar iyi süt içebiliyorum, tadı güzel bile oluyor Doktorada sordum sıkıntı yok öyle iç dedi.

Çok geçmiş olsun. Kramp olan tüm hamilelere magnezyum+kalsiyum verirlermiş canım zaten. Demekki Laktoza karşı vücudun bayağı hassas, laktozsuz ürünlerde heryerde satılmıyor, Ama geçecek bu ağrıların birazcık daha sabret, kucağımıza aldığımızda tüm ağrılarımıza değecek inşallah

Kızlar malesef kilo hepimizin ortak sorunu ama sadece kendimize almıyoruz bebeklerimiz sağlıkla büyüyorlar 3. trimester a girdik bile arada kaçamaklar muhakkak ki oluyor genel olarak sağlıklı beslenmek önemli olan ayrıca herkesin vücudü aynı değil ödem yapabiliyor mesela bende de demir ilacı sindirimimi mahvettiği için tartıda 1 günde 1 kilo görebiliyorum 2-3 gün sonra geri gidiyor. Herkes asıl kiloyu son 3 ayda alırsın diyorlar ama ben kızımda 60 ile başlayıp 72,5 ile doğuma gittim son 3 ayda 4 kilo aldım sadece eğer doktorunuz yasaklamadıysa yürüyüş yapmaya gayret edin geç saatlerde ağır şeyler tüketmemeye çalışın bende 64 ile başladım şu an 71 kiloyum 7 kilo da benden umarım 75 ile kapatabilirim doğum sonrası da 2 ayda 58 kiloya düşmüştüm sadece emzirerek ekstra hiç birşey yapmadım tabi gereksiz şeyler yemedim sağlıklı süt yapan şeyler bol su ile o yüzden çok da stres yapmamak gerek ayrıca aldığımız kilolar bu şekilde de dağılıyor

Gebelikte alınan kiloların dağılımı
Bu kilonun 3-4 kilogramı bebek, 1 kilogramı plasenta, 1 kilogramı bebek suyu, 1 kilogramı rahim büyümesi, 1,5 kilogramı anne adayının artan kan miktarı, 1 kilogramı büyüyen göğüsler, 1-2 kg anne adayının su deposu, geri kalan ise anne adayının yağ deposudur.

Benim de 97 cikti ikinci saatte 94 cikti.O da dusuk ama ilk geveligimde ikinci saat cok daha dusuk cikardi
Bence gayet iyi daha da düşük çıkması için hiç bişey yemememiz lazım o da hamilelikte imkansız
Aslinda kahvalti dolu dolu ondan mi azalttj bilemedim.

Bir yumurta,iki uc kasik lor peyniri,15-20 zeytin,yarim avokado,4 ceviz,bir yk tahin,bol yesillik. Kahvaltim bu sekilde yani yeterince doyurucu.Yine de ikileyebilir pegniri azaltabilirim.
Senin kahvaltın çok doluymuş avokada zaten tek başına çok doyurucu oluyor ben bu kadar yesem öğle yemeği asla yiyemem mesela, ama 1 yumurta ile doymuyorsan 2 yumurta ye zeytini tahini kıs mesela. Muhtemelen kaloriyi dengelemek için yumurtayı azalttı diyetisyen. Peyniri kısma bence kalsiyum alıyosun çünkü.

İnşallah canımmm Haftaya kontrolümüz var bakalım görücez bebişin son durumunu

Selam kızlar ben de doktordan geldim. Şükürler olsun hiç bir sıkıntı yok. Gelişimleri haftalarıyla uyumlu. 22+6 da 600 gram olmuşuz. Kan çalma olayı için 26. haftaya kadar beklememiz gerekiyor dedi doktorum. Serviks uzunluğu 38 mm çıktı. 2 hafta sonra tekrar gideceğim.
Bugün hastanede 2 tatsız olay oldu çok üzüldüm. Birinin bebeği engelli doğacaktı Dr karar vermelerini istedi bebeği almak için. Aile de razı oldu, 23. haftasındaydı suni sancı vererek normal doğum yaptırdılar. Bir diğerinin de kontrol sırasında bebeğin kalbi durmuş. Daha önce de 8 düşüğü varmış. Çok üzüldüm kadın ağlamaktan harap oldu, eşi de bayıldı. Hem akraba evliliği hem de ileri yaş gebelik olduğu için Dr kalbinin durmuş olabileceğini söyledi.

Bu arada benim karnım da çok büyüdü. Bugün gören her hemşire nst ye girdin mi diye sordu. 23. haftadayım deyince şaşırdılar. 30 a kadar bu bebekleri zor taşırım bu gidişle Şimdiden çok ağırlaştım

Maşallah canım çok sevindim O ailelerin de allah yardımcısı olsun, rabbim kimseye böyle şeyler yaşatmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…