Yorgun olman o kadar normal ki canım ben eve gidince 1 makine çamaşır atsam eşim asıyor ona bile halim olmuyor bazen. Senin tempon çok ağır, işin de ağır allah kolaylık versin gerçektencanım eşim evden çalışıyor oğlanla ilgileniyor, kendi evde olunca evde de kimseyi istemiyor pek, kesinlikle yetişmiyor oğlanın ödevi vb. , herkesle çalışamıyor benim oğlan dikkat eksikliği hiperaktivitesi var,o yüzden aşırı ağır yapıyor sürekli birinin yanında durması gerek... eşim ben gidene kadar ödevlerden yılmış oluyor resmen, mutfağa bir giriyorum görsen savaş alanı gibi....hemen oğlanın ödevlerine oturuyorum eve gitmem 7 zaten en erken, oğlan yatana kadar bazen yemek yiyecek vakit bulamıyorum bazen o çalışırken yanında atıştırıyorum...ödev dışında inan birşey yaptığımız yok, beni görünce zaten başka kimseyle çalışmak istemiyor tüm gün görmeyince de özlüyor...9.30da yatıyor sonra da mutfagı topla ufak tefek iş yap zaten saat 11 oluyor, ama artık yattı mı ona bile halim yok gibi oluyor yoruluyorum.
ilk 16 hafta sadece 1 kg aldım canım şu an 25. haftaya girdim, 16. haftadan sonra resmen 10 kg aldım....daha öncesinde çok dikkat ediyordum, haftada 3 fitness, if besleniyordum sürekli günde 2 öğün....düzenimin değişmesine bağlıyorum ben...tabiki bu süreçte dört dörtlük beslenmedim abarttığım zamanlar da oldu ama 10 yine de çok fazla oldu...ilk doğumumda doğuma gittiğim kilodayımGayet sağlıklı besleniyorsun bence bu yediklerinde kötü hiç bi şey yok canım ortalama kilo alma hızın nasıl peki haftada 1 kilo ayda 3 kilo nasıl gidiyor?
Ben kızımı emzirirken hiç gerek duymadım, göğüs pomadları var onları çok kulladım, sızıntıyı önlüyordu. Lansinoh kremi almıştım göğüs yarası olursa diye Çok şükür yara da olmadı öyle düzenli olarak kullanmıştım.günaydın herkesee :) kızlarcım gümüş kapak aldınız mı alınmalı mı ona göre bugun sipariş vercem e bebekte uyguna buldum
canım daha önce hba1c açlık falan bakılmıştı sıkıntı yoktu ama daha gebe kalmadan 1 ay önce falan...daha önce açlık bakılıp normal cıktıysa belki ondan istememiştir
Etkisiz elemelan yemissin1. Saat tokluk sonucum. 1 çay kaşığı bal ile tatlandırılmış tahin de yedim kahvaltıda çok değişen bi değer olmadı diğer günlere göre
Senin haftan önden gidiyordu di mi canım biz bugün 27+0 ız mesela benimki hep haftası ile uyumlu gitti. Benim 37. Haftam 16 şubatta dolacak. Ben de sırf bebekle daha fazla vakit geçirebileyim diye 37 yi zorlucamBen aslinda 32 yi de hemrn cikmak istiyodum ama su yilbasi yeni asgari ucretle birlikte dogum parasi degisecek ya hem ondan hemde yarim maas yerine tam maasimi almak istiyorum. Allah tan bisey olmazsa 37 de cikarim bakalim. 26 ocak 32 hafta bitecek 2 subatta da 37 hafta oluyoruz.
kahvaltiyi az mi yaptim dedim kendimce neyse sonucta biseyler yedim ki bi sure boyle beslenicem. 1 cay kasigi baldan bisey olmaz bnce belki cok az yukseltir. Arada agzimizi tatlandiralim bn bayadir sekerli yemiyorum ya bi usume geliyo bu sefer de fazla dustu heralde
Kani da verdim ayni zamanda olcum cihaziyla olctu 69 ciktibnim evde olctugum 79 cikti hersey kan sonucuna bakacak artik
Yulaf lapası, faydalı mı bebişe bende yemeye başlayım o zaman.bak dün yediklerimi sana yazayım bu kadarcık şey hemen 2000 kalori oluyor, bana çok yemiyorum gibi geliyor nasıl bu kadar kilo aldım ya...fatsecret diye bir uygulama var tavsiye ederim, yediğim herşeyi yazıyorum artık, hem makro takibi hem ne kadar yiyorum göreyim diye.
Sabah:2 yumurta, 10 gram yulafla yapılmış krep, 1 kk peynir, 1 ceviz
Öğlen:3 ufak kıymalı biber dolması 1 kase yoğurt 1 dilim siyez ekmeği
Ara:mandalina 2 ceviz 1 kuru kayısı
Akşam:salata ( çok az yağ ile havuç salatalık yeşillkili),avokado 1 tane,1 tatlı kaşığı balla yapılmış yulaf lapası ( 2 ceviz 1 bardak süt vardı içinde )
Canım belki de vücudun ihtiyacı vardır kiloya çünkü baya iyi besleniyosun arada kaçamak illaki olur ama haftada 1 defa yediğin tatlı ya da hamurişi o kadar hızlı kilo aldırmaz diye düşünüyorum. Vücudun belki de hamileliğe bu şekilde adapte olduilk 16 hafta sadece 1 kg aldım canım şu an 25. haftaya girdim, 16. haftadan sonra resmen 10 kg aldım....daha öncesinde çok dikkat ediyordum, haftada 3 fitness, if besleniyordum sürekli günde 2 öğün....düzenimin değişmesine bağlıyorum ben...tabiki bu süreçte dört dörtlük beslenmedim abarttığım zamanlar da oldu ama 10 yine de çok fazla oldu...ilk doğumumda doğuma gittiğim kilodayım
Benim göğüs ucu hiç yara olmadı ilk doğumda lansinoh kullandik hep canım. Ama bu dönem gümüş kapak bayağı göz önünde. Forumda arat istersen vardır kullananlargünaydın herkesee :) kızlarcım gümüş kapak aldınız mı alınmalı mı ona göre bugun sipariş vercem e bebekte uyguna buldum
Avokadoyu ben ezip sarımsak, zeytinyağı ve baharatlar ile sos. Gibi yapıp bir dilim ekmek üzerine sürüp yiyorum. Pek sevdiğim bir tat değil ama böyle bi gideri varTahin de yemeye başladım bugün daha yeni geldi siparişim :) ama içine 1 çay kaşığı bal karıştırdım bugün bakalım şekerim kaç çıkıcak merak ediyorumAvokadoyu yutamıyorum ben ne şekilde denediysem olmadı midemi kaldırıyor hiç sevemedim
Maşallah1. Saat tokluk sonucum. 1 çay kaşığı bal ile tatlandırılmış tahin de yedim kahvaltıda çok değişen bi değer olmadı diğer günlere göre
Ben de aynı durumdayım kilo olarak, hızlı kilo alıyorum ama Allah'tan aynı hızla da verebiliyorum yani ilk doğumumda öyle olmuştu. Artık takmamaya çalışıyorum kilo meselesini.ilk 16 hafta sadece 1 kg aldım canım şu an 25. haftaya girdim, 16. haftadan sonra resmen 10 kg aldım....daha öncesinde çok dikkat ediyordum, haftada 3 fitness, if besleniyordum sürekli günde 2 öğün....düzenimin değişmesine bağlıyorum ben...tabiki bu süreçte dört dörtlük beslenmedim abarttığım zamanlar da oldu ama 10 yine de çok fazla oldu...ilk doğumumda doğuma gittiğim kilodayım
İnan her şeyi denedim yok gitmiyorAvokadoyu ben ezip sarımsak, zeytinyağı ve baharatlar ile sos. Gibi yapıp bir dilim ekmek üzerine sürüp yiyorum. Pek sevdiğim bir tat değil ama böyle bi gideri var
İnşallah canım iyi gidiyor şimdilik bakalımMaşallahcanım senin şekerin bence gayet iyi
E maşallah almışsın bir sürü şey işte :) Hiç stres yapma yeter onlar. İlk 3 ay için uzun kollu lazım olabilir. Sonrası bahar yaz zaten..Citcitli da aldim hem kisa hem uzun kollu, patikli tulum gibi olanlardan da aldim, sapka eldiven alt ust takim olanlardan da aldim. Ne gorduysem aldim galiba :)
Allah kolaylık versin canım. Benimkinin yatması da 10u geçiyor, ki hala odada yanında biri istiyor. Babaya paslamaya çalışsam da çoğu zaman, kıyamıyorum. Hele bir de onun yanında oturursam ya da yatarsam; gitti o akşam.. direk sızma modu.. Diyelim ki uyumadım kalktım. Zaten kolumu kaldıracak hal kalmamış oluyor. Doğumdan sonra evde biri de olmazsa nasıl yetişicem acaba çocuğun yemeğine falan onun derdindeyim. Düşünmemeye çalışıyorum valla.. Şimdi bile her akşam ne yicez sorunumuz var. Öyle her gün düzenli yemek yapamıyoruz. Eşimle ciddi konuşmalar yapıp yemek temizlik ve abiyle ilgilenme planlaması yapmamız gerekiyor. Yoksa ben kesin kafayı yerim.canım eşim evden çalışıyor oğlanla ilgileniyor, kendi evde olunca evde de kimseyi istemiyor pek, kesinlikle yetişmiyor oğlanın ödevi vb. , herkesle çalışamıyor benim oğlan dikkat eksikliği hiperaktivitesi var,o yüzden aşırı ağır yapıyor sürekli birinin yanında durması gerek... eşim ben gidene kadar ödevlerden yılmış oluyor resmen, mutfağa bir giriyorum görsen savaş alanı gibi....hemen oğlanın ödevlerine oturuyorum eve gitmem 7 zaten en erken, oğlan yatana kadar bazen yemek yiyecek vakit bulamıyorum bazen o çalışırken yanında atıştırıyorum...ödev dışında inan birşey yaptığımız yok, beni görünce zaten başka kimseyle çalışmak istemiyor tüm gün görmeyince de özlüyor...9.30da yatıyor sonra da mutfagı topla ufak tefek iş yap zaten saat 11 oluyor, ama artık yattı mı ona bile halim yok gibi oluyor yoruluyorum.
Canım son aylarda çok almış gibisin ama genele yayınca hala çok fazla değil. Bundan sonra dikkat de ediyormuşsun zaten. Yediklerini de gördüm maşallah ne güzel sağlıklı sağlıklı şeyler. Bundan sonra çok almazsın bence ya. İlk hamileliğimde ben de 6 ayda 10 kilo almıştım. Sonraki 3 ayda 4 kilo falan almıştım. Dengelemiştim. Sen de öyle olursun bence. Bu arada ben de toplamda 7-8 kilo aldım. Hele bu ara baya ekmek falan yedim. Tartılmıyorum bile. Ayrıca kaloriye bakarsan, hamileyken sanıyorum bir 500 kalori falan fazla almak sağlıklıymış. Bir yerde okumuştum. Bebeğin ihtiyacıymış o da. Geçenlerde de bir doktor dinledim. Elde olmayan sebeplerle kilo alınamadığı falan olabilir, onu ayrı tutuyoruz ama onun dışında en az 12 kg alınması bebek için en sağlıklı olandır dedi. 12-15 çok ideal zaten. De ki 20 olsun yani.. Ne yapalım... ama yine de hala dengeleyebilirsin bence. Benim doktorum da haftada 500 gr almanız normal dedi.ilk 16 hafta sadece 1 kg aldım canım şu an 25. haftaya girdim, 16. haftadan sonra resmen 10 kg aldım....daha öncesinde çok dikkat ediyordum, haftada 3 fitness, if besleniyordum sürekli günde 2 öğün....düzenimin değişmesine bağlıyorum ben...tabiki bu süreçte dört dörtlük beslenmedim abarttığım zamanlar da oldu ama 10 yine de çok fazla oldu...ilk doğumumda doğuma gittiğim kilodayım
Maşallah canım. Sende şeker falan yok ya.. Ayrıca 1 çay kaşığı bal bir şey yapmaz :) onu da ye yani.. Afiyet olsun.. :)1. Saat tokluk sonucum. 1 çay kaşığı bal ile tatlandırılmış tahin de yedim kahvaltıda çok değişen bi değer olmadı diğer günlere göre
Canım o aslında tam senin kilon değil, bebek var, suyu vat, plasenta var, dediginiz gibi göğüsler büyüdü. Benim de pantolonlarin sadece beli olmuyor ama bacaklarda sıkıntı yok. Kilo almış gibi görünmüyorum, ama 12 kilo almışımBugün 2. Doz tetanozumu olmak için saglık ocagına gittim tartıldım 65 kilo ile hamile kalmıstım zayıfımdır aslında boyum 168 ,suan 74 kılo cıktım ayyy cok mu kılo almısım gebelik haftam 25+1 herkes hiç kılo almadıgımı soyluyor cevremde ,tartı beni sasırttı bebişim önden gıdıyor yalnız 1 hafta önce 850 gr cıkmıstı doktor cok iyi demişti kılosunabirde göguslerim normalde 75 iken suan 85 giyiyorum , vucumdada göbeğim ve göguslerim dikkatımı cekıyor farklı olarak geri kalan kısımlar hamilelikten onceki gibi cevremde kilo almadıgımı bunu nasıl basardıgımı soruyor tartı şok etti beni , cok mu kılo almısım acaba bi canım sıkıldı tartıda
Ayy evet benımde aynı sekılde belden olmuyor yalnızca inşallah bebişler saglıklı olsun önemli değilde , tesekkur ederim içimi rahatlattınızCanım o aslında tam senin kilon değil, bebek var, suyu vat, plasenta var, dediginiz gibi göğüsler büyüdü. Benim de pantolonlarin sadece beli olmuyor ama bacaklarda sıkıntı yok. Kilo almış gibi görünmüyorum, ama 12 kilo almışımhiç takılma lütfen doğur hele bı nasıl gidiyor o kilolar göreceksin
Aa yok ya onden gitmiyoruz bugun 26+1 yanlismi hesap yaptim hem musterilerle ilgilenip hem buraya bakiyirum kafam duman olmus olabilirSenin haftan önden gidiyordu di mi canım biz bugün 27+0 ız mesela benimki hep haftası ile uyumlu gitti. Benim 37. Haftam 16 şubatta dolacak. Ben de sırf bebekle daha fazla vakit geçirebileyim diye 37 yi zorlucam
Tahin seviyorsan içine 1 çay kaşığı balla tatlandırıp ye kahvaltıda balAkilvar ın önerisiydi bayıldımmm. Pekmez kadar baymıyor hem de şekeri o kadar hızlı yükseltmiyor 98 çıktı 1. Saatim gayet iyi.
Bence onların ölçüm cihazında sıkıntı var yani bilemedim açlığı yüksek ölçüyor tokluğu düşük ölçüyor bi saçmalık var bence
Maşallah bebişine :)Bugün 2. Doz tetanozumu olmak için saglık ocagına gittim tartıldım 65 kilo ile hamile kalmıstım zayıfımdır aslında boyum 168 ,suan 74 kılo cıktım ayyy cok mu kılo almısım gebelik haftam 25+1 herkes hiç kılo almadıgımı soyluyor cevremde ,tartı beni sasırttı bebişim önden gıdıyor yalnız 1 hafta önce 850 gr cıkmıstı doktor cok iyi demişti kılosunabirde göguslerim normalde 75 iken suan 85 giyiyorum , vucumdada göbeğim ve göguslerim dikkatımı cekıyor farklı olarak geri kalan kısımlar hamilelikten onceki gibi cevremde kilo almadıgımı bunu nasıl basardıgımı soruyor tartı şok etti beni , cok mu kılo almısım acaba bi canım sıkıldı tartıda
Amiiin inşallah cok tesekkur ederim içimi rahatlattınız , kucagımıza saglıkla almak nasip olsun inşallahMaşallah bebişine :)
O kiloların çoğu ödem oluyor.. bebeğin suyu, göğüsler.. Ayrıca en az 2 kilo kadar bebekten dolayı vücut korumaya geçer ve yağ depolarmış. Zaten kilon normalde de çok değilmiş. Ne güzel insanlar da söylüyormuş Bence hiç takma :) Sağlıkla büyüsün sağlıkla gelsin inşallah
Evet senin 23 şubatta 37. haftalara denk geliyorAa yok ya onden gitmiyoruz bugun 26+1 yanlismi hesap yaptim hem musterilerle ilgilenip hem buraya bakiyirum kafam duman olmus olabilir
Snnle ayni gidiyoruz resmen bala ragmentahin bal denememistim deneyeyim severim tahin i
Bana da oyle geldi direct markaydi yorumlari da iyi aslinda
canım göğüs kalkanının markası ne? ayrıca gümüş kapak alacak misin pekialabilirsin canım ama doğru kullanım şeklini mutlaka araştır yoksa mantar enfeksiyon vs olabilirsin. bir de 999 ayar olması gerekiyormuş. silvermoon markasını öneriyorlar. ben silikon göğüs kalkanı aldım hava alabilen formda bir de memelyn balmumu göğüs koruyucu alıcam
Sabirla bekliyoruz iste calismak stres yapiyo yapmasa sorun da yok aslinda cok şükürBen de bir an önce izne ayrılmayı bekliyorum. Daha 7 haftam var