2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
İnşallah canımmm :dua: Haftaya kontrolümüz var bakalım görücez bebişin son durumunu :KK68:
İnşallah herşey yolunda bebeğinde sapasağlam karnında oynuyor olacak annesi🥰
Kontrol günleri hem tedirgin hem mutlu heyecanlı değişik bir ruh hali içinde oluyoruz.
Bu arada benim doktorum benim için şeker yükleme testinin gereksiz olduğunu ve yapmayacağını söyledi :KK64:
Kilona ve geçmiş öyküne, gebelikteki şikayet durumuna - kullandığın ilaçlara bakıyorum, bebeğin karın çevresi ölçümü ve amniyon sıvısına bakarak buna çok rahat karar verebiliyoruz, sende gebelik şekeri olmadığına büyük olasılıkla garanti verebilirim dedi🤔🤔
Ben hamile kalmadan önce özel bir test yaptırmıştım 3 level bakılan bir test, şekere yakalanma riskinin nekadar olduğuna dair, 1. Levelin ortasında çıkmıştı, ilerleyen yaşlarda bile şeker hastası olma olasılığımın çok düşük olduğu bir sonuç çıkmıştı, acaba bununda bir etkisi varmıdır ki doktor çok emin😅🙈
Israr edersen şeker yüklemesini yaparız sıkıntı yok dedi. Ne yapsam sence?

Kontrol günleri hem tedirgin hem mutlu heyecanlı değişik bir ruh hali içinde oluyoruz.
Bu arada benim doktorum benim için şeker yükleme testinin gereksiz olduğunu ve yapmayacağını söyledi :KK64:
Kilona ve geçmiş öyküne, gebelikteki şikayet durumuna - kullandığın ilaçlara bakıyorum, bebeğin karın çevresi ölçümü ve amniyon sıvısına bakarak buna çok rahat karar verebiliyoruz, sende gebelik şekeri olmadığına büyük olasılıkla garanti verebilirim dedi🤔🤔
Ben hamile kalmadan önce özel bir test yaptırmıştım 3 level bakılan bir test, şekere yakalanma riskinin nekadar olduğuna dair, 1. Levelin ortasında çıkmıştı, ilerleyen yaşlarda bile şeker hastası olma olasılığımın çok düşük olduğu bir sonuç çıkmıştı, acaba bununda bir etkisi varmıdır ki doktor çok emin😅🙈
İnşallah tatlımmm :dua: Benim annem ve ananemde şeker öyküsü olduğu için doktor direk istedi benden testi. Senin annen de şeker hastasıydı diye hatırlıyorum ? Dilersen bi şeker ölçüm cihazı alıp kendin takip edebilirsin az çok fikir edinirsin hem. Benim annemde olduğu için ben o yüzden riske atamadım açıkçası. Bu arada benim de ölçümler çok iyi şeker belirtisi hiç yoktu ama yüklemede sonuçlarım sınırda çıktı baya...

Bu arada çok komik bi şey oldu dün :KK70: Ben şeker ölçümü yapıyorum ya her gün evdekiler biz de ölçelim bi falan dediler. Dün herkesi tek tek ölçtük içlerinde en iyi sonuç benimki çıktı :KK70: Diyorlar ki sen hepimizden sağlamsın :KK70: Eee dedim ben sizin gibi ekmekleri götürmüyorum tabi en iyi benim olucak :KK70:

canım bence de kontrol etmeyerek riske atma. ben kendi isteğimle şeker yüklemesi yaptırmadım, kan tahlillerimde hiç risk yoktu, ultrason muayeneleri aynı şekilde normal. evde kendim takip ettim 1 hafta, ara ara yine bakıcam.

Bence gayet iyi daha da düşük çıkması için hiç bişey yemememiz lazım o da hamilelikte imkansız

Senin kahvaltın çok doluymuş avokada zaten tek başına çok doyurucu oluyor ben bu kadar yesem öğle yemeği asla yiyemem mesela, ama 1 yumurta ile doymuyorsan 2 yumurta ye zeytini tahini kıs mesela. Muhtemelen kaloriyi dengelemek için yumurtayı azalttı diyetisyen. Peyniri kısma bence kalsiyum alıyosun çünkü.
Ben de cok doyuyorum,bebege yumurta daha faydali diye acaba arttirsam mi dedim ama bir kac hafta boyle devam edeyim iyisimi.

Ben de cok doyuyorum,bebege yumurta daha faydali diye acaba arttirsam mi dedim ama bir kac hafta boyle devam edeyim iyisimi.
Besleyici içerikler olduğu için bana yeterli geldi canım ama sen bilirsin tabi yine :) Lorda da protein var bu arada hem de bayaa yüksek oranda sporcular çok tüketir loru

İnşallah tatlımmm :dua: Benim annem ve ananemde şeker öyküsü olduğu için doktor direk istedi benden testi. Senin annen de şeker hastasıydı diye hatırlıyorum ? Dilersen bi şeker ölçüm cihazı alıp kendin takip edebilirsin az çok fikir edinirsin hem. Benim annemde olduğu için ben o yüzden riske atamadım açıkçası. Bu arada benim de ölçümler çok iyi şeker belirtisi hiç yoktu ama yüklemede sonuçlarım sınırda çıktı baya...
Ben o ayrıntılı şeker ölçüm testini zaten annemde şeker olduğu için yapmıştım. Doktorumda biliyor bu durumu ve ona rağmen böyle söyledi.
Arada annemin cihazıyla ölçüm yaptığımda da hep düşük çıkıyor aslında hiç yüksek çıkmadı. O parmağa batırınlan iğneyi hiç sevmiyorum ya çok rahatız edici bir his 😅 Dediğin gibi arada yapmaya devam edeyim aksi bir durumda doktora söylerim. Teşekkür ederim🌹😘
Ukrayna lı bir arkadaşım var oda çok ilgili bu gebelik konusuyla, ona sorduğumda bizim memlekette bu testi kimseye yapmıyorlar dedi.

canım bence de kontrol etmeyerek riske atma. ben kendi isteğimle şeker yüklemesi yaptırmadım, kan tahlillerimde hiç risk yoktu, ultrason muayeneleri aynı şekilde normal. evde kendim takip ettim 1 hafta, ara ara yine bakıcam.
Evet canım benim annemde cihaz var zaten almama da gerek yok bende takip edecem, biz çok pimpirikliyiz ya 😅 doktora güvenmiyoruz artık 🙈🤣

Bu arada çok komik bi şey oldu dün :KK70: Ben şeker ölçümü yapıyorum ya her gün evdekiler biz de ölçelim bi falan dediler. Dün herkesi tek tek ölçtük içlerinde en iyi sonuç benimki çıktı :KK70: Diyorlar ki sen hepimizden sağlamsın :KK70: Eee dedim ben sizin gibi ekmekleri götürmüyorum tabi en iyi benim olucak :KK70:
Hahah evde şeker aleti ve tansiyon aileti bir kere ortaya çıkarsa herkes sıradan geçmek zorunda tabii, çok iyi biliyorum o durumu 🤣🤣

Ben o ayrıntılı şeker ölçüm testini zaten annemde şeker olduğu için yapmıştım. Doktorumda biliyor bu durumu ve ona rağmen böyle söyledi.
Arada annemin cihazıyla ölçüm yaptığımda da hep düşük çıkıyor aslında hiç yüksek çıkmadı. O parmağa batırınlan iğneyi hiç sevmiyorum ya çok rahatız edici bir his 😅 Dediğin gibi arada yapmaya devam edeyim aksi bir durumda doktora söylerim. Teşekkür ederim🌹😘
Ukrayna lı bir arkadaşım var oda çok ilgili bu gebelik konusuyla, ona sorduğumda bizim memlekette bu testi kimseye yapmıyorlar dedi.
Sen ara ara takip et canım açlık tokluk zararı olmaz :) Ukrayna'da bizim kadar hamurişi tatlı tüketildiğini sanmıyorum bizim ülkede herkes potansiyel bi şeker hastası :KK70:

bişey sorucam sizin annelerinizde şeker gençliklerinden beri varmıydı? benim annemde şeker babamın vefatından sonra 58 yasındayken filan cıktı. teyzem ve dayımda da belli bir yaştan sonra cıktı, anneannemde dedemde yoktu. yani şeker genetik deniyor ama tam olarak etkisi varmı onu anlamıyorum

Sen ara ara takip et canım açlık tokluk zararı olmaz :) Ukrayna'da bizim kadar hamurişi tatlı tüketildiğini sanmıyorum bizim ülkede herkes potansiyel bi şeker hastası :KK70:
🤣🤣 doğru olaya hiç bu yönünden bakmamıştım :KK48: yabancı bir arkadaşım tatlılarınız çok lezzetli ama o sıvı şeker mi bal mı diye sormuştu, p aklıma geldi biranda, belliki şerbetli tatlı yememiş hiç🤣

bişey sorucam sizin annelerinizde şeker gençliklerinden beri varmıydı? benim annemde şeker babamın vefatından sonra 58 yasındayken filan cıktı. teyzem ve dayımda da belli bir yaştan sonra cıktı, anneannemde yoktu. yani şeker genetik deniyor ama tam olarak etkisi varmı onu anlamıyorum
Valla ananem şeker hapı içiyor ben kendimi bildim bileli ama ne zaman teşhis kondu falan bilmiyorum hiç. Annem de 45 yaşlarında rutin kan testi sırasında kan şekeri yüksek çıkınca öğrendi o da matofin içiyor bi ara baya sıkı diyet yaptı hatta.

🤣🤣 doğru olaya hiç bu yönünden bakmamıştım :KK48: yabancı bir arkadaşım tatlılarınız çok lezzetli ama o sıvı şeker mi bal mı diye sormuştu, p aklıma geldi biranda, belliki şerbetli tatlı yememiş hiç🤣
üzümünü ye bağını sorma deseydin :KK70: biz nelerle mücadele ediyoruz ne tatlılara hayır diyip geri çeviriyoruz bi bilse :KK70:

bişey sorucam sizin annelerinizde şeker gençliklerinden beri varmıydı? benim annemde şeker babamın vefatından sonra 58 yasındayken filan cıktı. teyzem ve dayımda da belli bir yaştan sonra cıktı, anneannemde yoktu. yani şeker genetik deniyor ama tam olarak etkisi varmı onu anlamıyorum
Benim annemde ikiz kardeşlerimin doğumundan birkaç sene sonra çıktı, hatta hamileyken şeker takibi iyiymiş, ortalama 38-39 du sanırım yaşı, ama annemin ailesinde evet hep şeker hastası var.
Babam şu an her nekadar kabul etmesede 65 yaşında 🤣 ve hiç bir şekilde bir rahatsızlığı yok, diyette yapmıyor yani bir tepsi baklavayı 1 kerede yer, 70 kg fit bir yapısı var, şeker kolesterol tansiyon v.s hiç bir sorunu yok🧿🧿, ailesinde de hiç yok.
Yani annemde babamda aynı evde aynı stresi yaşayıp aynı besini tükkettiler 40 küsür yıldır, bu durumda genetik faktör ön planda diye düşünüyorum. Umarım gen olarak hep babamdan almışımdır, tip olarak baba kopyasıyım :KK70:

Hayırrr ama ben de geçen gün bunu düşündüm kalsiyum takviyesi almak istiyorum çünkü benim zaten kemiklerim çok sağlam değil 🙄 Ben de sonraki kontrolde doktoruma soracaktım bu yazdığın takviyeleri sorayım hatta direk ben de
Kemiklere çokelek cok iyi diyorlar. Kayinvalidemler guzel yerden de aliyorlar her sabah tuketiyorum. Şekere bir zarari yoksa seversen onu da yiyebilirsin belki yiyosundur bilmiyorum da.

Kemiklere çokelek cok iyi diyorlar. Kayinvalidemler guzel yerden de aliyorlar her sabah tuketiyorum. Şekere bir zarari yoksa seversen onu da yiyebilirsin belki yiyosundur bilmiyorum da.
biz küçükken çok yerdik annem yedirirdi hep biz büyüdük kirlendi dünya :KK70: :KK70: :KK70: şarküteriden alayım bari ben de hiç aklıma gelmedi açıkçası kalsiyum protein olsun :KK70:

Mesala ben az yağlı yada yağsız kuru çökeleğe bayılırım heryerdede bulunmaz ama çörekotu atmadan sevmiyorum, çörekotunu hamilelerin tüketmemesi lazım diye okumuştum, gerçekliğini çok ta araştırmadan almadım birdaha. İyi hatırlattın çökeleği yarın alayım gerekirse çörekotu atmam 😘🌹

X