Ayy bende tam olarak böyle düşünmüştüm canım hepsini birden yıkamıycam ilk etapta giyeceklerini yıkayıp ütülemeyi düşünüyorum. İlk olduğu için heycandan beğendiğim çok kıyafet aldım ben sanırsam ya 16 tane yazlık takım almışım saydımdaben ilk etapta tüm kıyafetlerini yıkamayacağım sadece yendioğan ve 1-3 ler onlar da çok değil zaten sonra bebeğin gelişimine göre giyeceklerini yıkar yıkar kullanırım çünkü giyemedikleri küçük gelen vs. illa ki olur en azından heba olmaz etiketiyle durur ya birine hediye veririm ya 2. olursa ona ayırırım diye düşündüm. O yüzden çok kıyafet sirkülasyonum olmayacak benim deAkilvar
Mustelanın seti hediye geldi bize içinde şampuan, pişik kremi ve yağı var ama içeriği çok da iyi olmadığı için en azından yenidoğanken sivenonun köpük şampuanını almayı düşünüyorum. Bu seti de daha ileriki zamanlarda kullanırım diye düşündüm canımKızlar iyi akşamlar pişik kremi şampuan ne aldınız? Ben şampuanı sebamed aldım pişik kreminize öyle yapıcam galiba. Dönence cibinlik bakanınız var mı tavsiyelerinizi alırım
Canım ben demir ilacını akşam yemeğinden 1 saat önce alıyorum ve hiç mideme dokunmuyor bulandırmıyor başından beri bu şekilde içiyorum dene istersen.Ya ben bu Demir ilacini 1-2 sabah uyanınca içtim ama kahvaltımı mahvediyor ve kusturuyor beniara öğün filan da yediğim için, hangi ara bu ilaci alacağım bilmiyorum. Akşam da uykumda beni rahatsız etmesin diye hiç denemedim.
Hastahane için, bu pentide olan lastik terlikler var ya onlar daha iyi olur. Hem daha sonra yıkaması terliğe zarar vermesin. Zaten hastaneler çok sıcak oluyor, üşümezsin inşallah.
Ev için, tüylü kokoş terlik olabilir, oysho’dan ya da muadillerinden
İlk çocuğumda benim en en en kötü olduğum konu kıyafetti. Ne neyin üzerine giydirilir filan asla çözemiyordum. Bi de bana az al dediler, çocuğa yetmedi açıkcası. Kirlenmesine yetişemedim diyebilirim.
Zıbın iç kıyafet; atlet gibi düşün. Sıfır, kısa ya da uzun kollu alabilirsin. Birazını 0-3 ay birazını 3-6 ay alabilirsin. Üzerine giydirmek için, tulum ya da 2’li takım alabilirsin. Bir kaç penye yelek oldu bitti. Tabi arzu edersen bir iki şık, gezmedik kıyafet.. ama en önemlisi zamanla ihtiyaçlarını tesbit edeceğin tecrübe. Onun içinde bebekleri sağlıkla kucağımıza almamız kalıyor inşallah
Canım doktordan memnun kalmana sevindim şekeride inşallah kolayca atlatırsın dikkat ederekBugun yeni dr a gittim pendik bölgede hilal karahan. seker ile ilgili pkos olduğumu ve sekerin 50 lik yuklemede 170 civari çıktığını soyledim ve cok fazla olduğunu soyledi hemen aclik tokluk sekerinin ölçümünü istedi. Diyetisyenden destek alabilecegimi ve tekrar seker yüklemeye gerek olmadigini soyledi. Ne yiyip ne yiyemeyecegimi de arastirdim yemeden once de bakiyorum degerine. Kararinda ve saglikli seyler yersem ustesinden gelecegime inaniyorum. Ben glisemik indeksi düşük besinlerle e bi deminseo Nun tavsiyeleriyle ilerlerim diye düşünüyorum. E bide suyum gercekten sınırdaymış
Ona ilk gittigim icin belirli kan idrar testlerini istedi. D vitamini verdi demir hapini gunluk 2 ye cikardi ve ayrica magnezyum yazdi.
Bana gercekten yapilan yorumlardaki gibi canayakin ve ilgili geldi. Herseyi sordu. Ben gec yumurtlamıştım daha once gittiğim dr her gidisimde 5 gun geriden geliyo derdi bnde hep gec yumurtladim ondan kaynakli degil mi diye durumu netlestirirdim. benim regli tarihimi hic duzeltmemisti bu dr once regli tarihimi ilk haftalardan ultrason goruntuleriyle inceleyip ayarladi. 31 mayis regli tarihim 8 haziran olarak güncellendi. Tahmini dogum tarihi ise 16 mart olarak söyledi. Bugün ki ölçüm ile de 25+6 yız.
Ultrasonda bebegin baktigi her yerini gostererek olctu her seyi haftasiyla uyumlu.
Ben ve esim acikcasi sevdik dr u. Yani bi muayenede ilk defa gercek anlamda gulumsedik diyebilirim. Minnosumun ayaklari büyükmüş dr esimin ayaklarina bakiyo dayilarina mi cekti yoksa dedi
Sevecen bi yaklaşımı vardi sanirim buradan devam edicem zaten pek de vaktim yok. Normal dogum olursa bu dr un nazik Ve sakin haliyle bnde huzurlu bi surec geciririm diye düşünüyorum. Hayirlisiyla insallah saglikla kucaklayalim hepimiz guzel heyecanlar yasayalim.
Ay bide bu titreme durumunu sordum ciddiye alabilecegimiz anormal bi durum değilmiş bebek yapiyo onu diyo bu konuda bilgi bekleyenlere iletmis olayim yine sizde sorun tabi kontrol edilince daha detayli soylenir.
Süper o zaman yemeye devam canımBen strece sarıp difrize atıyorum lazım oldukça çıkarıp kullanırım dedimbiz de çok seviyoruz bol bol yiyoruz ki çok faydalı zaten folik asit deposu
Ohh maşallah son uyumalarımızı yapalım sonra mumla arıcaz
Bende henüz karar vermedim yaa ayrıca o kadar pahalı bir çanta almakda istemem açıkçası bakıyorum bende halaKızlar anne bebek çantası ne aldınız karar veremiyorum ekstra paralar da vermek istemiyorum resmen bin tlye çanta var bu nedir ya
Bende boyatmak istiyordum ama bebişe zararı olur diye çekindim açıkçasıKızlar bnde sizlere bşy danışmak istiyorumHamilelikte saçını boyatan var mı? Varsa hangi boyayı tercih ettiniz benim diplerim de çok beyazlar çıktı boyamak istiyorum ama bir yandan da tedirginim Bu konuda tecrübesi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim
Ben bunu aldım canım. İçi baya geniş kumaşı dikişleri falan çok kaliteli. Bu sitede daha pahalıymış ben eminönünden 350 tlye aldımKızlar anne bebek çantası ne aldınız karar veremiyorum ekstra paralar da vermek istemiyorum resmen bin tlye çanta var bu nedir ya
Benimde annem 49 kayınvalidem 47 yaşında daha gençler saolsunlar kışlık yiyeceklerimi dahi hazırladılar. Annemde yakınımda zaten iyi oluyor böyle şanslıyız çok şükürYok canım ilaçlık bi durum olmucak inşallahŞeker beslenmeye hemen cevap veriyor ilaç kullanmaktansa bu şekilde dikkat etmek çok daha iyi çünkü ilaçlar bi yerden düzeltiyor bi yerden bozuyor malesef. Valla benim de eşim yanaşmaya korkuyor ben de üstelemiyorum az daha sabretsinler
Ay maşallah kayınvaliden tam eski toprak desene benim babannem de 70 yaşında halı yıkardı. Ben 70 yaşında muhtemelen felçli Ali Rıza bey gibi tekerlekli sandalyemde oturuyo olurum
Annem 49 kayınvalidem 50 yaşında canım daha ellerinden geliyor allahtan şanslıyız. Ama yaş aldıkça insan zorlanır onlara da hak veriyorum allah sana sağlık sıhhat versin de üstesinden gelirsin inşallah her şeyin
Evet bende böyle duymuştumAynen canım, hatta korunmasız ilişki37 yi geçtikten sonra her şey serbest
Canim seninkiler baya gencmis. Yani benim.oldu bitti kimseden iş beklentim olmadi.Her seyimi Kendim yaparim. Zaten tasinirken de yine kayinvalidem soruyordu yardima ihtiyacin varsa geleyim ben yaparim yavas yavas diyodum.sonra basima gelmeyen.kalmadiYok canım ilaçlık bi durum olmucak inşallahŞeker beslenmeye hemen cevap veriyor ilaç kullanmaktansa bu şekilde dikkat etmek çok daha iyi çünkü ilaçlar bi yerden düzeltiyor bi yerden bozuyor malesef. Valla benim de eşim yanaşmaya korkuyor ben de üstelemiyorum az daha sabretsinler
Ay maşallah kayınvaliden tam eski toprak desene benim babannem de 70 yaşında halı yıkardı. Ben 70 yaşında muhtemelen felçli Ali Rıza bey gibi tekerlekli sandalyemde oturuyo olurum
Annem 49 kayınvalidem 50 yaşında canım daha ellerinden geliyor allahtan şanslıyız. Ama yaş aldıkça insan zorlanır onlara da hak veriyorum allah sana sağlık sıhhat versin de üstesinden gelirsin inşallah her şeyin
Aynen ya ilac kullanma fikri bni gerdi ama halledecegiz allah in izniyle. Bu sabah aclik tokluk icin kan vdricem bide seker olcum cihaziyla ayni anda olcerim bakalim durum ne olacak.Yok canım ilaçlık bi durum olmucak inşallahŞeker beslenmeye hemen cevap veriyor ilaç kullanmaktansa bu şekilde dikkat etmek çok daha iyi çünkü ilaçlar bi yerden düzeltiyor bi yerden bozuyor malesef. Valla benim de eşim yanaşmaya korkuyor ben de üstelemiyorum az daha sabretsinler
Cok sagol canim bnimCanım doktordan memnun kalmana sevindim şekeride inşallah kolayca atlatırsın dikkat ederek
Valla o kadar haklısın ki. Yurtdışındaki doğum videolarını izliyorum youtubedan o kadar hoşuma gidiyor ki sadece 1 ebe 1 dr ve kadının eşi. Odasında sancısını çekiyor doğumunu yapıyor başka kimseyi kabul etmiyorlar doğum bittikten sonra anca. Bizim ülkede odaya giren çıkan belli değil kim sağlıkçı kim değil saçma sapam bi sistem. Ben muaynede bile dr un sekreteri içeri girerse istemediğimi iletiyorum hoşuma gitmiyor hiç böyle şeyler.Bak mesela doğumhalerdeki problemlerden biri de bu, doğum ekibinde olmayan yani ebe, hemşire, doktor, hasta bakıcının dışında birilerinin doğumhaneye alınması. Mahremiyet denilen şey ortadan kalkıyor maalesef. Haliyle dışardan bakan göz, ebenin veya doktorun müdahalelerini anlamayabilir ya da yanlış yorumlayabilir. Yine doktor-ebe-doğum yapan kadın arasında kalması gereken doğum hikayelerinin anlatılması.. maalesef hiç etik değil. Sonra da ülkemizde normal doğum oranlarının azlığından dert yanıyoruz
Pişik kremi trukid trubaby diaper balm şampuan da siveno köpük şampuan aldım ben canım. İçerik olarak temiz olmasına dikkat ettim. Çoğu üründe petrol türevi madde bulunuyor.Kızlar iyi akşamlar pişik kremi şampuan ne aldınız? Ben şampuanı sebamed aldım pişik kreminize öyle yapıcam galiba. Dönence cibinlik bakanınız var mı tavsiyelerinizi alırım
En güzeli canım bence abartmaya gerek yok vaktti geldikçe yıkanıp ütülenirAyy bende tam olarak böyle düşünmüştüm canım hepsini birden yıkamıycam ilk etapta giyeceklerini yıkayıp ütülemeyi düşünüyorum. İlk olduğu için heycandan beğendiğim çok kıyafet aldım ben sanırsam ya 16 tane yazlık takım almışım saydımdaetiketiyle dursunlar dediğin gibi canım kullandıkça yıkarım
Şanslı kesimdeyiz canım Allah başımızdan eksik etmesin annelerimiziBenimde annem 49 kayınvalidem 47 yaşında daha gençler saolsunlar kışlık yiyeceklerimi dahi hazırladılar. Annemde yakınımda zaten iyi oluyor böyle şanslıyız çok şükür
Evet kuzum diyorum ya cidden o konuda şanslıyım inkar edememCanim seninkiler baya gencmis. Yani benim.oldu bitti kimseden iş beklentim olmadi.Her seyimi Kendim yaparim. Zaten tasinirken de yine kayinvalidem soruyordu yardima ihtiyacin varsa geleyim ben yaparim yavas yavas diyodum.sonra basima gelmeyen.kalmadiBen yani basimda genc.dinamik birilerinin olmasini cok isterdim yoksa iş icin degil. Kendi isimi kendim yapmayi daha cok severim.
Çok merak ediyorum sonuçlarını senle değerlerimiz birbirine yakındı belli olunca beni de etiketlesene canımCok sagol canim bnimbugunki kan sonucundan insallah yuzum güler bakalim yuklemesiz ne cikacak
Bende çok kararsızım ne yapsam konusundaBende boyatmak istiyordum ama bebişe zararı olur diye çekindim açıkçası
Benim de diplerim çok beyaz, çokta rahatsız oluyorum aslında ama boyamak için asla cesaret edemedim. Gratis ya da Watsons ta doğal boya görmüştüm amonyaksız falan ama almadım, doktoruna sor istersen boyayı gösteripKızlar bnde sizlere bşy danışmak istiyorumHamilelikte saçını boyatan var mı? Varsa hangi boyayı tercih ettiniz benim diplerim de çok beyazlar çıktı boyamak istiyorum ama bir yandan da tedirginim Bu konuda tecrübesi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim
benmi doktorum izin verdi sıkıntı yok dedi, ben mecburen boyatıyorum plazada çalıştığım için...ama yine de bence organik veya amonyaksız boya seç ben inoa ile boyatıyorum, zaten gebelik öçncesi de onu kullanıyordumBende boyatmak istiyordum ama bebişe zararı olur diye çekindim açıkçası