2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
kızlar yazdıklarınızı okuyunca stres oldum valla benim hiç birşey hazır değil daha birkaç ufak tefek şey aldım kızımdan kalan şeylerde var ama özellikle alışveriş yapmayınca stres oldum şimdi bende başlasam iyi olacak :skandal:

Ben de şuan hastane için terlik bakıyodum tam :KK70: Sanırım plastik bişi alıcam çünkü hastanede tuvalete falan girilip çıkılıyor çok kokoş terliğe gerek yok heba olur :KK70: ev için alıcam rahat peluş bişi
Pole Peluşlu Terlik TURUNCU ben bunlardan düşünüyorum trendyolda aynı modelin daha uygunlarını gördüm bakalım arayış içerisindeyim hala :olamaz:

Kızlar Merhabalar :KK200: Çok güzel değil mi ya bu aya kadar gelmek... O ilk aylar ne kadar korkunçtu ... Cumartesi Kontrolüm vardı kızım 615 gr. 31 cm olmuş ve artık hareketlerini bayağı hissediyorum şimdi daha iyi anlıyorum sizleri.
Dışarıdan da belli oluyor öyle çok hareketli olduğu zaman.. Şeker yüklemesini de yaptım sabah henüz sonuçlar çıkmadı umarım buda iyi çıkar... Umarım herkes iyidir doğuma kadar bu grupta kötü bir şeyler okumak istemiyorum :dua:
Maşallah canım maşallah 🙏🥰 :nazar:
Amin inşallah sağlıkla kavuşalım 🙏✨
ee çocuklar aklı başında insanla oyun oynamaktan zevk alıyor doğal olarak :KK70: :KK70: zaten anneler hep kötü polis babalar kanatlı melek ah ah imkanı olan baba olsun :KK70:

Bizde tam tersi :) ben daha yumuşağım baba daha katı. beslenme, uyku vb konularda tabiki benim de kurallarım var ama ben daha cok oynarım, istedigi bişeyi alma ya da yapma konusunda daha esneğim, bir de erkek cocuk olunca dibimden ayrılmıyor :) babasını da cok seviyor onunla da boğuşurlar eğlenirler ama çogu zaman benimle hangi odaya gitsem kuyruk gibi arkamda, oyuzden bazen onun arkasından ağlasa ben gıcık olmazdım :KK70:
Bizimki de annecii.. Hem de nasıl 🙈 Babası, doğduğundan beri besler de altını falan da değiştirirdi. Çok zaman yalnız bıraktığım da oluyor. İş seyahatlerim falan oluyor. İyi anlaşıyorlar aslında.. Boğuşurlar, oynarlar.. Yemeğe çıkarlar. Eşim biraz çok sıkar. Sürekli öpmek ister. Bizimki babasının öpmesini hiç istemiyor. Yıllardır aynı kavga.. Öpmee öpmee.. Benimki de dayanamıyor öpmeye çalışıyor. Sonra da bana kızıyor bu çocuğu böyle sen yaptın beni istemiyor diyor 🤦‍♀️ Baba da çocuk gibi davranıyor. Evde 2 çocuğun kavgasıyla uğraşıyorum 😬😏 Oğlan da az değil. Hem öpme der ama öpücem öpücem diye kovalayınca falan da hoşuna gidiyor. Gülüyor eğleniyor. Sonra babası yakalayıp öpünce öpme dedddiimm diye ağlıyor 🤦‍♀️ Kardeş kavgası yaşıyorlar 😖😅 Ben de çocuğun haklarına saygı göster öpme diyorsa öpme falan derken.. Aile kavgasına dönüyor 🙈 Tam tersi babasına sevgisini gösterince halbuki benim çok hoşuma gidiyor. Bir kaç gün görmezse de babası eve gelince koşar sarılır falan. Ben mutlu oluyorum. Ama bizim baba çocuk işte 🙈 Şimdi de kız beni öper di mi diye sevinip duruyor 😅 Bazı kızlar da anneci oluyor. İnşallah babacı olur ya..
Selam kızlar, nasip olursa benim doğuma 9 haftam kaldı, çünkü doktorum 37. Haftanın başında nasip olursa sezeryan ile alacak, akciğer geliştirici iğne mi de oldum. Yarın da kontrolümüz var. Bakalım hep birlikte güzel haberler alalım inşallah🧿🤲🤲

Bu benim 4. Gebeliğim canım, 1. sinde 16 haftalık iken suyum geldi enfeksiyon ve kanamam vardı düşük yaptırıldım. 2.gebeliğimde 37. Haftamda plesanta ayrılması yaşadım ölü doğum yaptım. 3. Gebeliğimde kızımı sağlıkla 37. Haftamda kucağıma aldım çok şükür 4 yaşına girecek.
Bu gebeliğimde 28. Haftamın içindeyim doktorumun uyguladığı ciğer geliştirici iğne ve cor aspirin ile devam ediyorum. Rabbim izin verirse 37. Haftama girince alacak. 🤲🤲🤲
Ah canım.. Kayıpların için çok üzüldüm.. Allah kızına sağlıklı uzun mutlu ömürler versin inşallah 🙏💕 Minik yavruna da sağlıkla kolaylıkla kavuşursun inşallah 🙏✨
bugün de kan verdim crp sıfırlı değer çıkmış ama lökosit wbc , nötrofil falan yüksek çıkmış. daha doktorum sonuç değerlendirme mesajı atmadı ama enfeksiyon mu var diye aklım çıkıyor şu an 😞 su iç diyecek yine de ben şu an bataklık bitkisinden fazla su görüyorumdur napıcam bilmiyorum 🤷🏻‍♀️
Onlar sorun olmuyor canım. Lökosit sanıyorum azsa sorun etmiyorlar. Wbc, nötrofil vs onları hiç dikkate almıyorlar zaten. Benim crp bile limitten biraz yüksek çıktı. Ona bile gebelerde o kadar olur diyor. Başka şeylerle beraber değerlendiriyor.
Canım 1 -2 saat sonrasında yemek yenilmesi gerekiyor diye biliyorum ben sabaha karşı uyanıp içip yatıyorum midemi de bulandirmiyor öyle dene istersen

Olabilir canim. Yine doktoruna da sor istersen. Burda bazı arkadaşlar yazmıştı midem bulanıyor gece yatmadan önce alıyorum diye. Ben de öyle yapıyorum

Bana doktor, aç karnına mide bulantısı yapabilir. Sen yemekten sonra tok karnına al, hiç sorun değil dedi. Ben öyle yapıyorum. Kahvaltıdan sonra alıyorum.

valla canım oda belli mi emin değilim aslında :halay: evdekilere bakıp eksikleri belirlemem gerek ama hiç fırsat bulamıyorum ki :KK43:
Bi haftasonu oturup elden geçir canım ne var ne yok ortaya çıkar :)
Pole Peluşlu Terlik TURUNCU ben bunlardan düşünüyorum trendyolda aynı modelin daha uygunlarını gördüm bakalım arayış içerisindeyim hala :olamaz:
Evet bunlar da çok tatlı ama şey aklıma geldi acaba ağır mı bi de makineye atılınca bozulur mu ?

Ben de şuan hastane için terlik bakıyodum tam :KK70: Sanırım plastik bişi alıcam çünkü hastanede tuvalete falan girilip çıkılıyor çok kokoş terliğe gerek yok heba olur :KK70: ev için alıcam rahat peluş bişi
Özel hastane ise bireysel tuvaletleri var genelde tabi ben gene de normal bir yaz terliği kullanacağım

Maşallah canım maşallah 🙏🥰 :nazar:
Amin inşallah sağlıkla kavuşalım 🙏✨

Bizimki de annecii.. Hem de nasıl 🙈 Babası, doğduğundan beri besler de altını falan da değiştirirdi. Çok zaman yalnız bıraktığım da oluyor. İş seyahatlerim falan oluyor. İyi anlaşıyorlar aslında.. Boğuşurlar, oynarlar.. Yemeğe çıkarlar. Eşim biraz çok sıkar. Sürekli öpmek ister. Bizimki babasının öpmesini hiç istemiyor. Yıllardır aynı kavga.. Öpmee öpmee.. Benimki de dayanamıyor öpmeye çalışıyor. Sonra da bana kızıyor bu çocuğu böyle sen yaptın beni istemiyor diyor 🤦‍♀️ Baba da çocuk gibi davranıyor. Evde 2 çocuğun kavgasıyla uğraşıyorum 😬😏 Oğlan da az değil. Hem öpme der ama öpücem öpücem diye kovalayınca falan da hoşuna gidiyor. Gülüyor eğleniyor. Sonra babası yakalayıp öpünce öpme dedddiimm diye ağlıyor 🤦‍♀️ Kardeş kavgası yaşıyorlar 😖😅 Ben de çocuğun haklarına saygı göster öpme diyorsa öpme falan derken.. Aile kavgasına dönüyor 🙈 Tam tersi babasına sevgisini gösterince halbuki benim çok hoşuma gidiyor. Bir kaç gün görmezse de babası eve gelince koşar sarılır falan. Ben mutlu oluyorum. Ama bizim baba çocuk işte 🙈 Şimdi de kız beni öper di mi diye sevinip duruyor 😅 Bazı kızlar da anneci oluyor. İnşallah babacı olur ya..

Ah canım.. Kayıpların için çok üzüldüm.. Allah kızına sağlıklı uzun mutlu ömürler versin inşallah 🙏💕 Minik yavruna da sağlıkla kolaylıkla kavuşursun inşallah 🙏✨

Onlar sorun olmuyor canım. Lökosit sanıyorum azsa sorun etmiyorlar. Wbc, nötrofil vs onları hiç dikkate almıyorlar zaten. Benim crp bile limitten biraz yüksek çıktı. Ona bile gebelerde o kadar olur diyor. Başka şeylerle beraber değerlendiriyor.

Bana doktor, aç karnına mide bulantısı yapabilir. Sen yemekten sonra tok karnına al, hiç sorun değil dedi. Ben öyle yapıyorum. Kahvaltıdan sonra alıyorum.
ya çok tatlısınız :) erkek çocuğun babasına düşkün oldugu çok nadir zaten :) bu sefer farklı olur ama sizin, 2 yaşa kadar yine anneci olur ama sonrasında babaya daha düşkün olur, yani genelde öyle oluyor en azından :KK70: ben de eşim de mıncıklamayı çok severiz, ablası da öpülmeyi hiç sevmez mesela ama oğlum bişey demiyor, öpmeden sarılmadan duramam ben zaten :)
ben bu sabah kahvaltıdan 1.5 saat once filan aldım demir hapını, tahmin ettigim gibi midem çok kötü oldu. benim icin en rahatı yatmadan once yine. bir de aksam yemeginden once denerim belki ama yine böyle çarparsa aç karnına almak için zorlamayacagım kendimi. değerler kötü çıkmamış benim bir sorun olacagını sanmıyorum, senin doktorun da tok karnına sorun olmaz demiş

merak etme canım benim kızım herşeyini bana yaptırır ama babaya aşırı düşkün ki anlattığın kadarıyla eşin ilgili birisi o yüzden kesinlikle babacı olur merak etme :KK70: kızım bana da düşkün herşeyi bana söyler benden ister bir reels vardı onu denedik eşimle ikimiz odada kalsak anahtar sende olsa sadece birimizi kurtaracak olsan kimi kurtarırsın diye tereddüt bile etmedi babamı dedi :skandal: sonrada seni kurtarırım diyor üzülmeyeyim diye :KK70:gerçi ben bu duruma çok seviniyorum özellikle de kız çocuklarının baba ile iletişimi bence çok kuvvetli olmalı :KK200::nazar:
aynen canım artık zaman da daralıyor el atmak şart oldu :super:

haklısın onun da etkisi olabilir, ben de aralıklı oruç yapıyordum, spor pek yoktu bende gerçi ama yeme düzeni bile farkettiriyor.
dr.banu çiftçi nin sitesinde şöyle yazıyor
"Gebeliğin ortalarına doğru anne adayında yağ metabolizması değişimi sonucu, yağ depolanması gerçekleşir. Bu yağ depolanması, daha ziyade vücudun orta kısmında olur. Göbek, karın çevresi ve basende yağ depolanması izlenir. Gebeliğin sonlarına doğru besin ihtiyacı arttıkça, anne adayı bu depoları kullanır. Enerji depolaması için yağların kullanımı, anne adayı ve bebeği uzamış açlık durumlarına ve aşırı egzersize hazırlar."
iyi sonradan kullanacaksam son aylarda o zaman iyi ama geçen gebelikte de son ayıma kadar karnım davul gibi şişmeye devam etmişti :)

Bi ay 30 gün olduğu için 4 haftada bi ay tamamlanmıyor o yüzden 40 hafta. Hafta 7 gün 40x7=280 gün. Bi ay 30 gün. 9 ay 30 günden 270 gün. Artı 10 gün 280 gün yani 40 hafta😀 karışık mı oldu bilemedim. Ben de şu anda 20+3’teyim. 5. ayım bitmek üzere😀
Ben kaç aylık oluyorum 25+6 😃
Ben de sağlıklı beslenmeye geçtim artık her canımın istediğini yemicem 🥹🥹
Canımız keske hep sağlıklı şeyler istese, ama nerde kalorili var ben ordayım
Kızlar hazırlıklar ne alemde ? Benim bitti sayılır bu ay son eksikleri alıcam hayırlısıyla sonra çantamı hazırlar bekleme moduna geçerim :21:
Benim de bitti gibi bir şey, zaman çok az kaldı gibi sanki. İlkten daha farklı oluyor 2. Çocuk. İnşallah sağ salim gelir hepimizin bebekleri

Evet bunlar da çok tatlı ama şey aklıma geldi acaba ağır mı bi de makineye atılınca bozulur mu ?
O kısmı hiç düşünmedim :olamaz: sorarım sipariş vermeden önce satıcıya bilgi veririm sana :KK45:

valla canım oda belli mi emin değilim aslında :halay: evdekilere bakıp eksikleri belirlemem gerek ama hiç fırsat bulamıyorum ki :KK43:
Panik yapma canım halledersin daha zaman var inşallah :) çalışıyorsun sanırım bir de ufaklık var, ben de aynı durumdayım. listeni hazırla alacaklarını belirle sonrası 1-2 hafta icinde hallledilir merak etme. ben de 32 ye kadar tamamlama hedefi koydum kendime :)

Bazilarinin 6 7 haftasi kalmis😁Senin de sezeryandi sanki. Ben de diyorum belki baya acilmam olur dogum.kendiliginden baslar da normal dogum.olur. Hayeller iste😂😂bir dahakini doktorumla konusacagim ama her doktor da Ssvd yapamiyormus sanirim
İlk miydi canım senin, bol yürüyüş ve doğumu kolaylaştıran egzersizler yaparsan olur inşallah olmazsa da fazla takılma sağlıkla gelsin yeter
üçüz bekleyen qizemli için o 6-7 hafta :) dur kız benim de sezaryendi ama daha cok var, bu çarşamba 27 haftalık olacagım. ben doktorumla konustum sen normal istersen ben desteklerim 38-39.haftalara gelelim ozamanki duruma göre konusuruz dedi. sezaryen bile olsa cok erken alma taraftarı degil, tam benim düşündüğüm gibi :) benim önceki normal baslamıstı zaten ama sonra zorunlu sezaryene döndü, bunda da normal başlasın gidişata göre ilerleyelim istiyorum bakalım kısmet. sen de nasıl istiyorsan gönlüne göre olsun inşallah canım
Biz seninle aynıyız ben de Çarşamba 27 hafta oluyorum ❤️

ne zaman yemeye başlıcaz bunu ? 36 da falan uygun mudur :KK70:

tez canlılıkta minseo gibi olun :KK70:

korktum bi an 6-7 hafta diyince kaç haftam kaldı diye hesapladım panik oldum :KK70: :KK70:
Canım hurma doğumu kolaylaştırdıği için 36 dan sonra öneriyorlar, bir de perine masajı duydum 35 36 haftalarda başlanıyor rahim açılması için

Tamam canım hurmayı severim çantama da koyayım zaten bi kuruyemiş kavanozu yapacağım yanıma 37 de yemeye başlarım nasipse :dondurma:
Kayısı, incir birde annem yanıma kayısı kompostosu koymuştu canım, aklıma geldikçe yazıyorum ama kusura bakma. Herkese faydalı olsun. Birde ben hipp süt çayı ve bestlak süt artırıcı damla aldım. E bebekte malt içeceği var 6'li olarak bir de ondan alacağım inşallah. Emzirme büyük bir nimet gece kalkıp mama hazırlayan annelere çok üzülüyorum ben o uykulu zamanda kalkip mama hazırlıyorlar diye

Kayısı, incir birde annem yanıma kayısı kompostosu koymuştu canım, aklıma geldikçe yazıyorum ama kusura bakma. Herkese faydalı olsun. Birde ben hipp süt çayı ve bestlak süt artırıcı damla aldım. E bebekte malt içeceği var 6'li olarak bir de ondan alacağım inşallah. Emzirme büyük bir nimet gece kalkıp mama hazırlayan annelere çok üzülüyorum ben o uykulu zamanda kalkip mama hazırlıyorlar diye
ben önce emzirip sonra mama ile takviye yapıyordum, o kadar zor ki onu ayarlamak, emzirdikten hemen sonra biberonu vermen lazım ama o mamanın da sogumamıs olması lazım :) ben de dogumdan 1-2 hafta once süt artırıcı takviyelere başlamak istiyorum, inşallah bu sefer daha fazla sütüm olur
dogum yaklasınca güçlerimizi birleştirir bir liste yaparız bu konu hakkında :)

Canım bu arada sey sorcam şimdi bu Aralık ortasında yine bi indirim baslayacakmıs onda bütün eksikleri bitireyim diyorum sallanan ana kucağı aldın mı sen ya da araştırdın mi önerdiğin bir marka olur mu? Ya da kesinlikle bebekle ilgili şunu almalısın dediğin bir şey var mi? Ben çok zıbın vs aldım sanıyordum ama bugün baktım 0-3 ay bir beş altı tane var onun dışında diğer bedenler hep birkaç tane yeter mi bilemedim.
Ben sallanan ana kucağı elele marka aldım, kumandası var uzaktan. Sallama dakika ayarı vs var, ben çok beğendim açıkçası. Ben yeni doğan 3 tulum var, gerisi 0-3 3-6 ay arası kolunu , parçasını katlar giyer artık 😃

ben önce emzirip sonra mama ile takviye yapıyordum, o kadar zor ki onu ayarlamak, emzirdikten hemen sonra biberonu vermen lazım ama o mamanın da sogumamıs olması lazım :) ben de dogumdan 1-2 hafta once süt artırıcı takviyelere başlamak istiyorum, inşallah bu sefer daha fazla sütüm olur
dogum yaklasınca güçlerimizi birleştirir bir liste yaparız bu konu hakkında :)
Bu kez çok sütün gelecek , evrene olumlu mesajlar gönderelim inşallah 🧿

X