2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
İnşallah canım Rabbim izin verirse sağlıkla alalım kucaklarımıza yavrularımızı, mutlu haberlerimizi paylaşalım. Zaman yaklaştıkça Heyecan artıyor karmaşık duygular içindeyim
Ben de öyleyim gerçekten zaman çok çabuk geçiyor. Daha yeni 22.haftama girdim demiştim 28e sağlıkla gelirim inşallah diyordum. Şim tam 28in içimdeyim şimdi ki hedefim de 32 ye gelmek. Rabbim başka sıkıntılar vermesin inşallah çok sıkıntılı süreçlerden geçtik. Bittti gitti artık Allah’ın izniyle sağlıkla kavuşacağız canım.

Tecrübeli anneler gümüş kapak kullanan oldu mu aranızda, ikiz bebisler geleceği için mene ucu yaralarindan çekiniyorum alıp faydasını gören ya da fayda görmeyen var mi aranızda
Rheaa kullanmıştı sanırım ama hiç memnun değildi. Açıkçası benim de aklıma yatmadı. Göğsümüzden sürekli ister istemez ilk aylar süt sızdıracak. Emzirmeler bilir bunu. O bölgesininde tahriş olmaması için kuru kalması lazım. Gümüş kapakla kapanınca resmen pişer orda ya bebede sütten dolayı sıcak olavak zayen bu da tahriş olmasına sebep olacak. Allah korusun sonra sa enfeksiyona bile çevirebilir. O yüzden tercih etmiyorum. Kullananlarında sütü mü azdı sızdırmıyormuydu yoksa ilerleyen aylarda mı taktılar geçerken bilmiyorum. Benim öyle üşüyordu ki sütyenden geçiyordu bluzuma merhemleyip göğüs pedi takıyordum kuru kalsın diye canım. Ama tabiki kişinin tercihidir bu ben kendi fikrimi söyledim sadece kullanmadım hiç.

Canım gri tonunda boyadık eşim yaptı saolsun sticker bende düşünüyorum çok hoş duruyor
Çok güzel olmuş güle güle kullansın minnoş
Bunu deneyeyim

Tecrübeli anneler gümüş kapak kullanan oldu mu aranızda, ikiz bebisler geleceği için mene ucu yaralarindan çekiniyorum alıp faydasını gören ya da fayda görmeyen var mi aranızda
Ben ilk kizimda kullandim acikcasi cok memnun kaldim,goguslerim hic yara olmadi.

Surekli goguste kalmiyor,bir kac saat yeterli oluyor,dogumdan bir kac hafta once gunde bir kac saat takmak yeterli oluyor.İlk zamanlar sutu sizmayan yoktur sanirim.Ben kullandim memnun kalmistim ama herkesin vucudu farkli memnun kalmayan da var.Bir de her kullanimda temizlemek hijyene dikkat etmek lazim

Yok bu bilgiyi ben vermedim bunu ben de ilk kez duydum

Evet bunu geçen ben de dinledim bi yerde yanlış kullanımdan kaynaklı sorunlar oluyormuş, bi ebe anlatıyordu nasıl kullanılması gerektiğini. Ben almadım şimdilik silikon kalkanlardan aldım bakalım. En kritik nokta bölgeyi kuru tutmam ve nemlendirmek zaten ıslak kaldığı takdirde her açıdan riske açık olur enfeksiyon ve yara için

Bu arada herkese günaydın kızlar Dün gece 9 buçuk gibi uyudum sabah 7 buçukta uyandım deliksiz Daha uyusam uyurdum resmen ne bu 3. Trimesterin ayak sesleri mi? Yorgunluk ve uyku isteği bitmiyor resmen
Gunaydinn bazen oluyo ki oturdugum yerde uyumak istiyorum bazen de sıfır uyku. iş +bebiş vücudunu yorgun düşürüyo hele o tekmelerrr 2.trimester i hatirlayan var mi ya sanki su gibi gecti surekli testler aşılar ölçümler ne ara 3 e geldik

Aynen valla vücudumun yorulduğunu hissediyorum resmen. Ne ara şu haftalara geldik ben de şaşkınım Benim kız döndü yine dimdik duruyo aşağı aşağı vuruyor haftasonu yan duruyodu çılgın gibi tekmeliyordu bu pozisyonda çok hissedemiyorum sadece alta vuruşları hissediyorum iyi uyumamda onun da etkisi var sanırım

Kızlar ben ilk gebeliğimde göğüs için hiç bir şey kullanmadım silikon kalkan falan kremler de işe yaramadı zaten. Bir ay çatlamış göğüsle emzirdim zor oldu ama sonra iyileşti. Geçenlerde gebelik okuluna gittim orada da gümüş kapağı önerdiler ama önemli olan doğru emzirmek. Bebek memenin sadece ucunu kavradığı zaman yara yapıyor komple ağzına aldığı zaman yara olmuyor. Bu gebeliğimde de bişey kullanmayı düşünmüyorum. Acısa da öldürmez en doğalı olsun :)) karbonatlı su sürmüştüm emzirmeden önce aynı yönteme devam :))

Valla ben de ayva çekirdeği stokladım inşallah kullanmamıza gerek kalmaz da Evet o kahverengi kısmı alabildiği kadar ağzına alması gerekiyomuş sadece ucunu tutunca yara oluyomuş hem de verimli ememiyolarmış

Bu arada arkadaşlar benim imzam bebeğimin haftası yazan yer ve sizlerin de gözükmüyor bende mi bi sorun var acaba?
canım evet bi sorun olmuştu, aşağıdaki linke tıkla nasıl düzelteceğin yazıyor ayarlardan değiştirmen gerekli

Dün doktoruma sordum bi krem önerdi inşallah tekrarlamaz ama alıyım evde bulunsun istiyorum kabız olmadığım halde bu şekilde oldu birde kabızlık problemim olsa yaşayacağım acıyı tahmin edemiyorum. Teşekkürler öneriler için
Benimde sütüm bluzuma kadar çıkıyordu, tahriş oldugu zaman lansinoh krem kullanıyordum fayda da etmişti ama tek çocuk olunca sırayla veriyorsun göğsünü biraz dinlendiriyorsun o esnada da iyileşiyor. Şimdi ikiz olacağı için dinlendirme şansım olmayacak hızlı iyileşmesi gerekiyor diye gümüş kapakları düşündüm canım
Ben ilk kizimda kullandim acikcasi cok memnun kaldim,goguslerim hic yara olmadi.
Ohh ne güzel, Teşekkürler bilgi için
Doğru emzirmek cok önemli haklısın canım, aksi takdirde hem yara oluyor hem de göğüs tam bosalmadigi için mastit olunabiliyor Allah korusun

Ben de artık poposu nerde ayakları nerde anlayabiliyorum sanırım :) sabah sağ tarafa boşluğuma dogru ayaklarıyla bir vuruyor resmen kendine yer açıyor, bazen karnımın bir tarafı top gibi şişiyor, hep bir hareket aç ya da tok ayakta ya da otururken farketmiyor belli bir rutini yok, gece uykumdan uyanıyorum bazen klasik tavsiyeye uyayım dogana kadar enerji depolayayım diyorum ama uykularımda verim yok ki, yine de buna şükür saglıkları yerinde olsun da :)

evet evet artık bence net anlaşılıyor Haftasonu yan duruyordu mesela sağlı sollu sürekli bi kıpırdama halindeydi hatta pazar bi ara o kadar hareketlendi ki göbeğim meksika dalgası yaptı resmen Eşime dedim pozisyon değiştiriyor kesin, dediğim gibi de 2 gündür dimdik duruyor ara ara pıt pıt midemin üstüne vuruyor eliyle çoğunlukla da ayaklarını kasıklarımda oynatıyor aşağı aşağı vuruyor Yan pozisyonda olduklarında daha çok hissediliyor o zaman ben de çok uyanıyorum uykumdan

Kızlar hazırlıklar ne alemde ? Benim bitti sayılır bu ay son eksikleri alıcam hayırlısıyla sonra çantamı hazırlar bekleme moduna geçerim
Benimde bitti sayılır Biberon emzik ve hastahane terliği Kaldı Bende 1-2 haftaya kızımın kıyafetlerini yıkayıp ütüleyip dolabına asacağım herşeyi. Daha fazla ağırlaşmadan ütü işlerini çıkartayım aradan. 30. Haftada da çantamı hazırlayıp bekleyeceğim

ben bunun beyazını aldım canım henüz kuramadım ama özellikleri falan hoşuma gitti fiyatı artmış ben 2 ay önce almıştım 3900 dü cibinliği nevresimi kenar korumalıkları yatağı vs. herşeyi içinde olması ayrı bir güzel

Ben de şuan hastane için terlik bakıyodum tam Sanırım plastik bişi alıcam çünkü hastanede tuvalete falan girilip çıkılıyor çok kokoş terliğe gerek yok heba olur ev için alıcam rahat peluş bişi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…