Ben de öyleyim gerçekten zaman çok çabuk geçiyor. Daha yeni 22.haftama girdim demiştim 28e sağlıkla gelirim inşallah diyordum. Şim tam 28in içimdeyim şimdi ki hedefim de 32 ye gelmek. Rabbim başka sıkıntılar vermesin inşallah çok sıkıntılı süreçlerden geçtik. Bittti gitti artık Allah’ın izniyle sağlıkla kavuşacağız canım.İnşallah canım Rabbim izin verirse sağlıkla alalım kucaklarımıza yavrularımızı, mutlu haberlerimizi paylaşalım.Zaman yaklaştıkça Heyecan artıyor karmaşık duygular içindeyim
Tecrübeli anneler gümüş kapak kullanan oldu mu aranızda, ikiz bebisler geleceği için mene ucu yaralarindan çekiniyorum alıp faydasını gören ya da fayda görmeyen var mi aranızda
Çok güzel olmuş güle güle kullansın minnoşCanım gri tonunda boyadık eşim yaptı saolsunsticker bende düşünüyorum çok hoş duruyor
Bunu deneyeyimBnde sabah ac aliyorum en az 1 saat sonra kahvalti ediyorum bi de o 1 saat icinde elma yiyorum. Kkm dedi hatirlamiyorum ama bu grupta gördüm kesinminseo Dur demir hapinin faydasini gormek icin ardindan elma yenilebilir bilgisini vermisti. Bnde hem ondan hem hapin tadini aldigindan elma yiyorum
Ben ilk kizimda kullandim acikcasi cok memnun kaldim,goguslerim hic yara olmadi.Tecrübeli anneler gümüş kapak kullanan oldu mu aranızda, ikiz bebisler geleceği için mene ucu yaralarindan çekiniyorum alıp faydasını gören ya da fayda görmeyen var mi aranızda
Surekli goguste kalmiyor,bir kac saat yeterli oluyor,dogumdan bir kac hafta once gunde bir kac saat takmak yeterli oluyor.İlk zamanlar sutu sizmayan yoktur sanirim.Ben kullandim memnun kalmistim ama herkesin vucudu farkli memnun kalmayan da var.Bir de her kullanimda temizlemek hijyene dikkat etmek lazimRheaa kullanmıştı sanırım ama hiç memnun değildi. Açıkçası benim de aklıma yatmadı. Göğsümüzden sürekli ister istemez ilk aylar süt sızdıracak. Emzirmeler bilir bunu. O bölgesininde tahriş olmaması için kuru kalması lazım. Gümüş kapakla kapanınca resmen pişer orda ya bebede sütten dolayı sıcak olavak zayen bu da tahriş olmasına sebep olacak. Allah korusun sonra sa enfeksiyona bile çevirebilir. O yüzden tercih etmiyorum. Kullananlarında sütü mü azdı sızdırmıyormuydu yoksa ilerleyen aylarda mı taktılar geçerken bilmiyorum. Benim öyle üşüyordu ki sütyenden geçiyordu bluzuma merhemleyip göğüs pedi takıyordum kuru kalsın diye canım. Ama tabiki kişinin tercihidir bu ben kendi fikrimi söyledim sadece kullanmadım hiç.
Yok bu bilgiyi ben vermedim bunu ben de ilk kez duydumBnde sabah ac aliyorum en az 1 saat sonra kahvalti ediyorum bi de o 1 saat icinde elma yiyorum. Kkm dedi hatirlamiyorum ama bu grupta gördüm kesinminseo Dur demir hapinin faydasini gormek icin ardindan elma yenilebilir bilgisini vermisti. Bnde hem ondan hem hapin tadini aldigindan elma yiyorum
Evet bunu geçen ben de dinledim bi yerde yanlış kullanımdan kaynaklı sorunlar oluyormuş, bi ebe anlatıyordu nasıl kullanılması gerektiğini. Ben almadım şimdilik silikon kalkanlardan aldım bakalım. En kritik nokta bölgeyi kuru tutmam ve nemlendirmek zaten ıslak kaldığı takdirde her açıdan riske açık olur enfeksiyon ve yara içinSurekli goguste kalmiyor,bir kac saat yeterli oluyor,dogumdan bir kac hafta once gunde bir kac saat takmak yeterli oluyor.İlk zamanlar sutu sizmayan yoktur sanirim.Ben kullandim memnun kalmistim ama herkesin vucudu farkli memnun kalmayan da var.Bir de her kullanimda temizlemek hijyene dikkat etmek lazim
Tüh yanlış tahminYok bu bilgiyi ben vermedim bunu ben de ilk kez duydum
GunaydinnBu arada herkese günaydın kızlarDün gece 9 buçuk gibi uyudum sabah 7 buçukta uyandım deliksiz Daha uyusam uyurdum resmen ne bu 3. Trimesterin ayak sesleri mi? Yorgunluk ve uyku isteği bitmiyor resmen
Aynen valla vücudumun yorulduğunu hissediyorum resmen. Ne ara şu haftalara geldik ben de şaşkınımGunaydinnbazen oluyo ki oturdugum yerde uyumak istiyorum bazen de sıfır uyku. iş +bebiş vücudunu yorgun düşürüyo hele o tekmelerrr 2.trimester i hatirlayan var mi ya sanki su gibi gecti surekli testler aşılar ölçümler ne ara 3 e geldik
Valla ben de ayva çekirdeği stokladım inşallah kullanmamıza gerek kalmaz daKızlar ben ilk gebeliğimde göğüs için hiç bir şey kullanmadım silikon kalkan falan kremler de işe yaramadı zaten. Bir ay çatlamış göğüsle emzirdim zor oldu ama sonra iyileşti. Geçenlerde gebelik okuluna gittim orada da gümüş kapağı önerdiler ama önemli olan doğru emzirmek. Bebek memenin sadece ucunu kavradığı zaman yara yapıyor komple ağzına aldığı zaman yara olmuyor. Bu gebeliğimde de bişey kullanmayı düşünmüyorum. Acısa da öldürmez en doğalı olsun :)) karbonatlı su sürmüştüm emzirmeden önce aynı yönteme devam :))
canım evet bi sorun olmuştu, aşağıdaki linke tıkla nasıl düzelteceğin yazıyor ayarlardan değiştirmen gerekliBu arada arkadaşlar benim imzam bebeğimin haftası yazan yer ve sizlerin de gözükmüyor bende mi bi sorun var acaba?
Dün doktoruma sordum bi krem önerdi inşallah tekrarlamaz ama alıyım evde bulunsun istiyorum kabız olmadığım halde bu şekilde oldu birde kabızlık problemim olsa yaşayacağım acıyı tahmin edemiyorum. Teşekkürler öneriler içinçok sevindim canım gözün aydın bundan sonra herşey yolunda gider umarımhepimiz sağlıcakla vaktinde kavuşalım bebişlerimize inşallah
ayakları görememe dönemine doğru yol alıyor gibiyim canım
çok sevindim canım herşeyin yoluna girmesine haber alamayınca merak ettik seni inşallah bundan sonra herşey yolunda devam eder
valla canım bana haftada 1-2 gün böyle oluyor sebebini henüz çözemedim bir uyanıyorum cin gibi dönüp duruyorum garip bir his bence hamilelik ve hormonlar
ayy bende de durumlar aynı canım haftaiçi yapmaya fırsat olmayınca herşeyi haftasonu yetiştirmeye çalışıyoruz malesef gün boyu koşturuyorum sorun yok ne zaman ki akşam oldu oturdum ben iptal kimse beni kaldırmasın istiyorum ama 4 yaşında bir kızın varsa bu pekte mümkün olmuyor
canım bende 7 kilo aldım dikkat etmeye de çalışıyorum ama alınıyor malesef ilk 3 ay sadece 1 kilo aldım sonrasını hatırlamıyorum ne ara oldu haberim yokbence tamamen vücutla alakalı birde yediklerimiz çok etkiliyor beni demir ilacıda ciddi sindirim problemi yaşatıyor malesef
canım eskiden bu yana var bende sindirimine dikkat et demir ilacı sonrası ara ara yine yaşıyorum sabahları aç karnına gün kurusu yiyip bol su içmeye çalışıyorum birde fazla katı beslenmemeye çalış ilerlerse muhakkak ki doktoruna danış
Benimde sütüm bluzuma kadar çıkıyordu, tahriş oldugu zaman lansinoh krem kullanıyordum fayda da etmişti ama tek çocuk olunca sırayla veriyorsun göğsünü biraz dinlendiriyorsun o esnada da iyileşiyor. Şimdi ikiz olacağı için dinlendirme şansım olmayacak hızlı iyileşmesi gerekiyor diye gümüş kapakları düşündüm canımRheaa kullanmıştı sanırım ama hiç memnun değildi. Açıkçası benim de aklıma yatmadı. Göğsümüzden sürekli ister istemez ilk aylar süt sızdıracak. Emzirmeler bilir bunu. O bölgesininde tahriş olmaması için kuru kalması lazım. Gümüş kapakla kapanınca resmen pişer orda ya bebede sütten dolayı sıcak olavak zayen bu da tahriş olmasına sebep olacak. Allah korusun sonra sa enfeksiyona bile çevirebilir. O yüzden tercih etmiyorum. Kullananlarında sütü mü azdı sızdırmıyormuydu yoksa ilerleyen aylarda mı taktılar geçerken bilmiyorum. Benim öyle üşüyordu ki sütyenden geçiyordu bluzuma merhemleyip göğüs pedi takıyordum kuru kalsın diye canım. Ama tabiki kişinin tercihidir bu ben kendi fikrimi söyledim sadece kullanmadım hiç.
Ohh ne güzel, Teşekkürler bilgi içinBen ilk kizimda kullandim acikcasi cok memnun kaldim,goguslerim hic yara olmadi.
Doğru emzirmek cok önemli haklısın canım, aksi takdirde hem yara oluyor hem de göğüs tam bosalmadigi için mastit olunabiliyor Allah korusunKızlar ben ilk gebeliğimde göğüs için hiç bir şey kullanmadım silikon kalkan falan kremler de işe yaramadı zaten. Bir ay çatlamış göğüsle emzirdim zor oldu ama sonra iyileşti. Geçenlerde gebelik okuluna gittim orada da gümüş kapağı önerdiler ama önemli olan doğru emzirmek. Bebek memenin sadece ucunu kavradığı zaman yara yapıyor komple ağzına aldığı zaman yara olmuyor. Bu gebeliğimde de bişey kullanmayı düşünmüyorum. Acısa da öldürmez en doğalı olsun :)) karbonatlı su sürmüştüm emzirmeden önce aynı yönteme devam :))
Ben de artık poposu nerde ayakları nerde anlayabiliyorum sanırım :) sabah sağ tarafa boşluğuma dogru ayaklarıyla bir vuruyor resmen kendine yer açıyor, bazen karnımın bir tarafı top gibi şişiyor, hep bir hareket aç ya da tok ayakta ya da otururken farketmiyor belli bir rutini yok, gece uykumdan uyanıyorum bazenAynen valla vücudumun yorulduğunu hissediyorum resmen. Ne ara şu haftalara geldik ben de şaşkınımBenim kız döndü yine dimdik duruyo aşağı aşağı vuruyor haftasonu yan duruyodu çılgın gibi tekmeliyordu bu pozisyonda çok hissedemiyorum sadece alta vuruşları hissediyorum iyi uyumamda onun da etkisi var sanırım
evet evet artık bence net anlaşılıyorBen de artık poposu nerde ayakları nerde anlayabiliyorum sanırım :) sabah sağ tarafa boşluğuma dogru ayaklarıyla bir vuruyor resmen kendine yer açıyor, bazen karnımın bir tarafı top gibi şişiyor, hep bir hareket aç ya da tok ayakta ya da otururken farketmiyor belli bir rutini yok, gece uykumdan uyanıyorum bazenklasik tavsiyeye uyayım dogana kadar enerji depolayayım diyorum ama uykularımda verim yok ki, yine de buna şükür saglıkları yerinde olsun da :)
Benimde bitti sayılır Biberon emzik ve hastahane terliği KaldıKızlar hazırlıklar ne alemde ? Benim bitti sayılır bu ay son eksikleri alıcam hayırlısıyla sonra çantamı hazırlar bekleme moduna geçerim
ben bunun beyazını aldım canım henüz kuramadım ama özellikleri falan hoşuma gitti fiyatı artmış ben 2 ay önce almıştım 3900 düBen de bu ay sonuna kadar bütün hazırlıklarımı bitireceğim sonra çantamı hazırlarım. Ne güzel heyecanlae Bunlar. E bebekte gri beşik buldum bu arada trendyolda da vardı hatta ama tabi e bebek bana yakın olduğu için gidip oradan alacağız direk. Hem de sallanıyor kesmeli aşağıya indirebiliyorum benim biliyorsun alanım çok dar bu da dar 60 cm genişliği 3 yaş zaten bana 2/3 yaşa kadar lazımdı. Bundan alan var mı ya da buna benzer kızlar.
Ben de şuan hastane için terlik bakıyodum tamBenimde bitti sayılır Biberon emzik ve hastahane terliği KaldıBende 1-2 haftaya kızımın kıyafetlerini yıkayıp ütüleyip dolabına asacağım herşeyi. Daha fazla ağırlaşmadan ütü işlerini çıkartayım aradan. 30. Haftada da çantamı hazırlayıp bekleyeceğim