2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Üzülme canım, ben de 12 kilo aldım.
İlk hamilelikte toplam 16 almıştım, 3 ayda 20 kilo geri verdim emzirme dışında hiç bir şey yapmadım. Bunda sanırım 20 ye yakın kilo alacağım, evde pilates yapmaya başladım, paketli gıdayı ve hamur işini hayatımdan çıkarıp ama bakalım, çok ta takmamaya çalışıyorum
ben de takmak istemiyorum ama birkaç gündür enerjim düşük, hele yemek yedim mi uykum geliyor resmen yerimden kıpırdayamıyorum...geçen hafta yoğunluktan doktora da gidemedim, bu hafta bekliyorum bakalım.çarşamba gidince şeker testi isteyecek bence, şekerden korkuyorum ileri yaş gebelikte olunca, bir de basit karbo çok dokunuyor bana gerçekten önceden böyle değildi, yemekten korkar oldum...

ben de aynı durumdayım...kesinlikle çok yemiyorum, nasıl bu kadar kilo aldığımı anlamadım...öncesinde haftada 3-4 spor yapıp aralıklı oruç besleniyordum, sanırım o düzeni bırakınca vücut bir anda neye uğradığını şaşırdı
haklısın onun da etkisi olabilir, ben de aralıklı oruç yapıyordum, spor pek yoktu bende gerçi ama yeme düzeni bile farkettiriyor.
dr.banu çiftçi nin sitesinde şöyle yazıyor
"Gebeliğin ortalarına doğru anne adayında yağ metabolizması değişimi sonucu, yağ depolanması gerçekleşir. Bu yağ depolanması, daha ziyade vücudun orta kısmında olur. Göbek, karın çevresi ve basende yağ depolanması izlenir. Gebeliğin sonlarına doğru besin ihtiyacı arttıkça, anne adayı bu depoları kullanır. Enerji depolaması için yağların kullanımı, anne adayı ve bebeği uzamış açlık durumlarına ve aşırı egzersize hazırlar."

Ben de spreyli olan mop kullanıyorum. Bana çok kullanışlı geliyo. Temizlik bitince bezinide hemen elimde yıkıyorum, makineye de atılıyo. Elimin altında olduğu için 2 gün de bir rahatlıkla siliyorum yerleri. Derin temizlik olduğunda viledamı kullanıyorum
Buna da bir bakayim canim cok sagol aslinda boylesi sanirim daha iyi olacak soyledigin gibi elinin altinda.

Günlük temizlik için vileda sprey mop, daha derin temizlik yapacaksam silva mop gerçekten sildigini belli ediyor
Tesekkur ederim canim😊Size sormam iyi oldu ben de oyle yapayim. Normal de vilada kullaniyorum da ilk evlendigim de bir.hafta vileda ise ertesi hafta bezle silerdim. O da cok zor ya her turlu kirleniyor artik oyle yapmiyorum canimin kiymetini bileyim😀

Kızlar daha önce bebeğine trukid in trubaby diaper balmını kullanan var mı ? Pişik kremi araştırıyorum temiz içerikli bir ürün ama etkili midir bilemedim. Ecowell in organic nappy cream i de olabilir kararsız kaldım
Canim bunu hic kullanmadim da. Oglum yaz sicagin da dogmustu baya kotu pisik olmustu 1 2 pisik kremi kullandim mustela dediler falan da biz de ise yaramadi. En dogal kantron yagi dediler o da işe yaramadi. En son sadece bepantol biz de ise yaradi. Onun icerigi de nasil muhendisinoglu var boyle seyleri inceliyor belki biliyorsundur onun sayfasina bir bak istersen.

ben de takmak istemiyorum ama birkaç gündür enerjim düşük, hele yemek yedim mi uykum geliyor resmen yerimden kıpırdayamıyorum...geçen hafta yoğunluktan doktora da gidemedim, bu hafta bekliyorum bakalım.çarşamba gidince şeker testi isteyecek bence, şekerden korkuyorum ileri yaş gebelikte olunca, bir de basit karbo çok dokunuyor bana gerçekten önceden böyle değildi, yemekten korkar oldum...
Şeker testine gitmeden önceki gün yediklerine dikkat et canım, aksam 8 den sonra yemek yeme, meyve dahil . İnşallah bir sey cikmayacak

Süper haber :dondurma: Bebişko büyümüş mü :KK49:
Haftasiyla uyumlu cok sukur,24 haftalik olduk,ilk defa net olmasa da foto alabildik,babasinin aynisi🤣 kizimda babaya benziyor,nasil baskin genleri varsa artik😃
çok sevindim canım geçmiş olsun tekrardan bebiş nasıl :dua:
Cok tesekkur ederim,cok sukur bebis iyi,seker takibi cok onemli evdeki olcum yeterli degil arada tokluk seker olcumune
kanda baktirmam gerektigini soyledi.Hanim efendi ilk defa poz verdi ☺️

cok sevindim canım plasentanın yukarı cıkmasına, aynı rahatlamayı ben de yasadıgım icin biliyorum insan kendini cok iyi hissediyor :) magnezyum un hem anneye hem bebege yararı var canım, benim doktorumun önerdigi magnimore plus, bunu bel agrıları icin ortopedi doktoru eşime de vermişti, hamilelik için de uygun. şeker çıkmamasına da sevindim, maşallah :nazar: :KK200:
Saol canım.. Valla öyle. Zaten akıntıların rengi falan da normalleşti şükür. Rahatladım gerçekten. Kendime nazar değdirmiyim 😁 :nazar:
Saol buna bakiyim magnezyum olarak.

canım aynı sorun baska arkadaslarda da oldu moderator yazmıstı, bir bak istersen ayarlara
Evet.. bir mesaj gelmiş bana da yeni gördüm. Düzelttim galiba :) Teşekkürler🌺
Kızlar size bişey sorucam, ben hamileliğin başından beri sağlıklı besleniyorum, ekmek hiç tüketmiyorum, protein sebze ağırlıklı besleniyorum, tatlı bile yok bir iki dilim çikolata yerim amaaa haftada bir gün pazar günleri benim hamburger kola günüm, bu da benim kaçamağım bütün hafta pazarı bekliyorum hatta :KK70: Geçen birisi beni baya yargıladı aa nasıl kola mı diye , bu arada kendi çocuğu elinde şekerler cipslerle geziyor bilinçli birisi yargılasa koymazdı belki. Tabi o an çok kötü hissettim, bazen eskisi gibi hissetmek istiyorum bir gün bile olsa içmemem mi gerek :KK43: siz hiç içmiyor musunuz?
Ben de baya azalttım ama arada canım çok isterse içiyorum. Bu arada kola içindeki asitten falan dolayı bebeğe zararlı diye bir şey yokmuş. Geçen gün hamilelik uygulamasında bir makale vardı. Orada okudum ben de. İçimi baya rahatlattı hatta. Eskiden daha tedirgindim. Hatta şimdi buldum makaleyi bak, ekledim yoruma da. Sadece reflü vs durumlarından dolayı anneyi rahatsız etmesin diye ve de tabi ki genel anlamda sağlıklı olmadığı için içilmemesi tavsiye ediliyormuş.
Yaa beni unutmamissiniz Allah razi olsun🙏 1 2 haftadir yaşayan ölü gibiydim. Hastaneye yatisim yapildi sezaryan dusunduler ancak covidim ilerleyince beklettiler iyiki bekletmisler kese kendini tamir etmiş sukurler olsun ki 🙏 2 gun oldu hastaneden cıkalı covidi atlattim bebegim hala karnimda suan hersey yolunda sukur 🙏🙏🙏 27 haftalik oldum bugun. Ama hala erken dogum riskim devam ediyor gunde 1 saatten fazla ayakta kalmam yasaklandi. Simdilik durum bende bu kizlar cok duygulandim hatirlamaniza beni 🙏🙏🙏
Hiç haberim olmadı canım. Çok geçmiş olsuunn 🙏🙏 :nazar:Çok şükür hastaneden de çıkmışsın. Dinlene dinlene inşallah son zamanlara kadar da sağlıkla gelirsiniz, yavruna da zamanında sağlıkla kavuşursun 🙏🥰

Screenshot_20221205_135045.jpg

Haftasiyla uyumlu cok sukur,24 haftalik olduk,ilk defa net olmasa da foto alabildik,babasinin aynisi🤣 kizimda babaya benziyor,nasil baskin genleri varsa artik😃

Cok tesekkur ederim,cok sukur bebis iyi,seker takibi cok onemli evdeki olcum yeterli degil arada tokluk seker olcumune
kanda baktirmam gerektigini soyledi.Hanim efendi ilk defa poz verdi ☺️

Bu babalarda ne varsa bu kadar neden babaya benziyorlar acaba😂

ayy benim kızımda aynı babası herkes diyor ki inşallah bu da sana benzer diyor ama bakalım oğluşum kime benzeyecek :halay: merakla bekliyorum :anne::anneadayı::KK45:

Kızlar Merhabalar :KK200: Çok güzel değil mi ya bu aya kadar gelmek... O ilk aylar ne kadar korkunçtu ... Cumartesi Kontrolüm vardı kızım 615 gr. 31 cm olmuş ve artık hareketlerini bayağı hissediyorum şimdi daha iyi anlıyorum sizleri.
Dışarıdan da belli oluyor öyle çok hareketli olduğu zaman.. Şeker yüklemesini de yaptım sabah henüz sonuçlar çıkmadı umarım buda iyi çıkar... Umarım herkes iyidir doğuma kadar bu grupta kötü bir şeyler okumak istemiyorum :dua:

Bi anlasam bi de bütün derdi biz çekiyoruz yok şekeri yok tansiyonu yok kilosu doğunca baba baba diye peşlerinden ayrılmazlar 😂
Ya ama derlerdi de inanmazdim kiz cocuklar gercekten cok babaci oluyorlar,bizimki sadece hastalik donemlerinde anne anne der onun disinda babaya aşık😃 hos işimede geliyor,babasi olunca tepesinden ayrilmaz bende rahat nefes aliyorum😄
ayy benim kızımda aynı babası herkes diyor ki inşallah bu da sana benzer diyor ama bakalım oğluşum kime benzeyecek :halay: merakla bekliyorum :anne::anneadayı::KK45:
Erkek cocuk oldugu icin bir ihtimal sana benzeyebilir. Anneye de cok duskun oluyor erkek cocuklar 😃

İştahım açıldı olabilir, yeme düzenim sadece kahvaltım düzenli gerisi canım ne isterse yiyorum ama artık durdurmam lazım
Canım bende 11 kilo almışım bu gerçekle bugün yuzlestim 🤭doktorum kilo almışsın tartıl dedi ki hayatımda 55 kiloyu hiç geçmemiştim kilo aldığımı bildiğimden hiç tartiya da yanaşmadım 😀diyetisyene yönlendirdi doktorum bugün diyetisyene gittim bakalım ona başlıycam yarın hayatımda ilk defa diyet yapicam 😣

Ya ama derlerdi de inanmazdim kiz cocuklar gercekten cok babaci oluyorlar,bizimki sadece hastalik donemlerinde anne anne der onun disinda babaya aşık😃 hos işimede geliyor,babasi olunca tepesinden ayrilmaz bende rahat nefes aliyorum😄

Erkek cocuk oldugu icin bir ihtimal sana benzeyebilir. Anneye de cok duskun oluyor erkek cocuklar 😃
ayy amin canım inşallah buda bana benzesin şartlar eşitlenmiş olsun yani :dua::KK70:

Yaa beni unutmamissiniz Allah razi olsun🙏 1 2 haftadir yaşayan ölü gibiydim. Hastaneye yatisim yapildi sezaryan dusunduler ancak covidim ilerleyince beklettiler iyiki bekletmisler kese kendini tamir etmiş sukurler olsun ki 🙏 2 gun oldu hastaneden cıkalı covidi atlattim bebegim hala karnimda suan hersey yolunda sukur 🙏🙏🙏 27 haftalik oldum bugun. Ama hala erken dogum riskim devam ediyor gunde 1 saatten fazla ayakta kalmam yasaklandi. Simdilik durum bende bu kizlar cok duygulandim hatirlamaniza beni 🙏🙏🙏
Çok geçmiş olsun canım, inşallah zamanında saglıkla gelsin minnoş :nazar: :KK200:

Kızlar Merhabalar :KK200: Çok güzel değil mi ya bu aya kadar gelmek... O ilk aylar ne kadar korkunçtu ... Cumartesi Kontrolüm vardı kızım 615 gr. 31 cm olmuş ve artık hareketlerini bayağı hissediyorum şimdi daha iyi anlıyorum sizleri.
Dışarıdan da belli oluyor öyle çok hareketli olduğu zaman.. Şeker yüklemesini de yaptım sabah henüz sonuçlar çıkmadı umarım buda iyi çıkar... Umarım herkes iyidir doğuma kadar bu grupta kötü bir şeyler okumak istemiyorum :dua:
Maşallah 🧿

X