2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ben de beslenmeme dikkat ediyorum ama şeker ölçme aleti almak istiyorum. Kullananlardan tavsiyelerini bekliyorum minseo minseo
Benim şeker ölçüm cihazım bu canım, fakültedeki doktor bu markayı istemişti,
20221202_111821.jpg

İşte çıkamıyorum dışerıya bu aralar eşimde yoğun ben de arana kullanamıyorum. İstanbul’un trafiğini biliyorsunuz bir ee taksi bulmakta da zorluk çekiyoruz giderken bulduğumuz yerde dönerken 1 saat taksi arayışında kalmak zorunda oluyoruz eşimde istemiyor açıkçası. Çok fazla yürüme ayakta durma dedi doktor o da o yüzden hep dinlenmemi istiyor ben de pratik olur diye internetten alırım diyorum.
Ben hemen herseyi int.ten sipariş veriyorum canim. Ayakta uzun sure duramiyorum midem bulanmaya basliyor, senin durumunda da sakincali zaten. Taksi sorunsalı cok fena, haftada bir ofise gidiyorum ben de dönüşler eziyet. Tahmini bedenini sipariş verirsin olmadi iade edersin ben de öyle yapıyorum.

Son düzenleme:
ben varım, ikiz gebeyim . detaylı usg için gittiğimde içeriden açılma vardı , rahim ağzım 15 mm mi 12 mm ne ölçüldü şu an anımsayamadım. acil serklaj oldum. önceden serklajsız yatıyordum şimdi de serklajlı yatıyorum 🙏🏼🙏🏼
Geçmiş olsun canım bende seninle benzer durumdayım ikiz gebelik, serklaj ve evde dinlenme, sen kaçıncı haftandasin

teşekkür ederim, sana da çok geçmiş olsun 🙏 ben 25. haftadayım 🧿🧿 sen kaçıncı haftadasın ? bir de herhangi bir ilaç kullanıyor musun?
Tesekkürker canım🌸
Bende bugün 26+1 oldum. Günde 1 Progestan 200 mg kullanıyorum, bugün doktorum magnezyumu günde 2 ye çıkardı, haftada 1de proluton depot iğne vuruluyorum diğer kullandıklarım da vitaminler feramat, oceans mumy, d vitamini falan. Doktorum bu haftalar riskli haftalar oldukça dikkat edelim 2 hafta sonra seleston iğne vuralım 2 tane dedi, erken doğum riskine karşı tedbir almak için,
Senin kullandığın farklı bir ilaç var mi

Tesekkürker canım🌸
Bende bugün 26+1 oldum. Günde 1 Progestan 200 mg kullanıyorum, bugün doktorum magnezyumu günde 2 ye çıkardı, haftada 1de proluton depot iğne vuruluyorum diğer kullandıklarım da vitaminler feramat, oceans mumy, d vitamini falan. Doktorum bu haftalar riskli haftalar oldukça dikkat edelim 2 hafta sonra seleston iğne vuralım 2 tane dedi, erken doğum riskine karşı tedbir almak için,
Senin kullandığın farklı bir ilaç var mi
vitaminlerimiz aynı birebir 😊 ben de 2 progestan ve 6 nidicard alıyorum günde, benim erken haftalarda başlayan kasılmalarım vardı ve serklajdan hemen sonra tehlike oluşturdu bu durum o yüzden nidicard başladık. prolutonu serklajdan önce vuruluyordum artık kalkmadığım için doktorum onun için de kalkma dedi. bir de sürekli yattığım için oksapar kan sulandırıcı iğne başladık.
ciğer geliştirici için doktorum bana tarih vermedi açıkçası , sanırım ekstra bir risk olmadığı sürece gittiği yere kadar gitmeyi düşünüyor çünkü o iğnenin etkisi 1 hafta diye biliyorum.

inşallah daha uzun haftalarımız olur da hiç gerek kalmaz 🙏🏼

vitaminlerimiz aynı birebir 😊 ben de 2 progestan ve 6 nidicard alıyorum günde, benim erken haftalarda başlayan kasılmalarım vardı ve serklajdan hemen sonra tehlike oluşturdu bu durum o yüzden nidicard başladık. prolutonu serklajdan önce vuruluyordum artık kalkmadığım için doktorum onun için de kalkma dedi. bir de sürekli yattığım için oksapar kan sulandırıcı iğne başladık.
ciğer geliştirici için doktorum bana tarih vermedi açıkçası , sanırım ekstra bir risk olmadığı sürece gittiği yere kadar gitmeyi düşünüyor çünkü o iğnenin etkisi 1 hafta diye biliyorum.

inşallah daha uzun haftalarımız olur da hiç gerek kalmaz 🙏🏼
Bende oksapar kullanıyorum onu unutmuşum 🙃 nidicardı hastanede kaldığım sürede verdiler, enfeksiyon nedeniyle hastanede kalmıştım ama sonra devam etmedik.
Benim küçük kızım var mecburen ayağa kalkıyorum, kızıma hamileyken bende hiç kalkmıyordum.
İnşallah canım hayırlısıyla vaktinde kucağımıza alırız kuzuları 💜

İşte yorgunluktan canım artık 1 kg oldu bebekler o 1 kilomun ağırlığı içimizde hareket etmesi kemiklerimize organlarımıza dayanması hepsi normal büyüdükçe de ağırlaşacak maalesef bu ağrılar da.
Aynen canım öyle oluyor sanırım onlar saglıklı olsunlarda anneyiz dayanacagız bir sekılde rabbim saglıkla kucagımıza almayı nasip etsin inşallah 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

Başınız sağolsun cnm. İnan ben de bu sene hep kötü haberler aldım. İnşallah 2023 te kötü olumsuz haberler almayacağımız bir yıl olur.
Pek bişey kaçırmadın canım hepimiz şeker yükleme haftalarındayız. Senin bebiş nasıl en son kontrolünde doktor ne dedi. Kaç haftalık olsun bebişin kilosu boyu ne oldu. Malum bu haftalardan sonra hızla büyüyorlar
İnşallah canım. Biz en son 27 ekimde gittik şeker yüklemesi istemedi doktorum. 8 aralıkta randevum var bakalım ne durumdayız bilmiyorum şuan. 28+1 olduk. Kıpır kıpır ama iyice hareketlendi bu haftalarda. İyidir umarım :)

Kızlar günaydın, ben bugün ilk kez kanda şeker ölçümü yaptım. Kahvaltıdan 1 saat sonra yaptım. Kahvaltıdan 2 saat sonra mı yapmam gerekiyor bir de? minseo minseo

Sizin kiziniz cok tatliymis :) masallah akilli kiz. Belli ki guzel yetistirmissiniz, degeri ogrenmis masallah 🤲 tabii dimi neyin oldugunu onemi yok, zihninizde kalbimizde olmak istiyorlar... Bunu gostererek asacagiz insallah 🤲🌾

Sizin gebeliginiz apayri. Allah im yardimci olsun. Saglikla insallah dogar bebekler... Kizinizda emin olun 3 bebekle sizi gorunce kiskancliga girmez, akilli masallah belli ☺️🍀

Aynen öyle sevgi gördüğünü hala değerli olduğunu hissetmek istiyor 🥰 ben ona kıymetlim değerlim diyorum mesela hoşuna gidiyor 🤩🌸🌸 ben kızımı aşırı seviyorum bazen şımartıyorum gibi geliyor ama elimde değil can parçam o benim 😍🥰🌸

Inşallah sağlıkla alırım kucağıma biraz riskli hala ama inşallah sorun yaşamam 🤲🌸 sizler de sağlıkla alırsınız umarım kucağınıza hepiniz için dua ediyorum 🤲🤲🤲

Bence de kardeşleriyle imtihanımı görünce kıskanmayacaktır 🤦‍♀️🤣🤣 bazen ona da üzülüyorum bence çocukları çok sevmek ilgi göstermek vakit geçirmek en onemli sey oluyor bana gore sanki 4 cocuk olunca hepsine yeterince vakit ayiramayacagim gibi geliyor 🙈 neyse hepsi sağlıklı olsun da ben en azından hepsini çok severim 🥰😍🌸🌸

katılıyorum ben de, ilgimizi sevgimizi kıskanacaklar, zaten benim de en büyük endişelerimden biri bu :) kardeşi geldi diye oglumun onunla ilgilenmedigimizi düşünmesini asla istemem. bebiş uyudukca oğlumla ilgilenip onunla vakit gecirecegim, kardeşiyle ilgili ufak tefek sorumluluklara kendisi isterse onu da dahil edecegim. biz henüz magazaya gidip alışveriş yapmadık oyuzden görüp isteme durumu olmadı, int.ten birkaç parca sey aldım ama gitsek bizimki de bişeyler ister eminim :) elimizden geldigince, ihtiyaç oldukca arada ona arada kardeşine, bir de bizde abla var tabi, hepsine sırayla alacagız :)
sana yardımcı olabilecek biri varmı canım hastane cantası icin, onu hazırlamak bile bayag zamanını alır, Allah yardımcın olsun :KK200:

Kuzum bence öyle düşünmeyecekler çünkü ben de sen de eminim elimizden geldiğince çocuklarımıza ilgi gösteriyoruz çocuklar olduktan sonra da gosterecegiz 😊👍 benim kızım biraz mecburiyetten kardeşleri için yardım etmek durumunda kalacaktır 🙈🤣 ama emin ol onlar da çok sevecek bana öyle geliyor yani 🥰🥰

Annem var yanımda 🤩 aynı sitede oturuyoruz 🥰 şuan kızımla da o daha çok ilgileniyor okula götürüyor falan sağ olsun her işime koşuyor annem 😍😊

Hastane çantasını da birlikte hazırlarız sanirim ben uzun süre ayakta kalamıyoruz zaten otururum o da uzatır bana hazırlarız inşallah 😊 geçende aldıklarımı aylara göre ayirdim başkalarından gelenleri de ayirdim suan premature, yenidogan ve 0 3 ay ancak sigiyor makinaya 🤣 onları yikayip utuleyecegiz bugün yarın inşallah 🥰🤩😍

Minişler ya 🥲 Git gör bakalım neler yapıyolar içerde bi marifetlerini göstersinler 🙃 Şaka maka doğumlara da az kaldı ilk haberi senden bekliyoruz ama daha erken az daha dur 😅 Sezeryan olucak di mi riskli olduğu için? Doktorun herhangi bi tarih veriyor mu?

3 haftaya yakın oluyor özledim vallahi 🤩 evet ben tahminimce en erken doğum yapan kişi olurum grupta 🤣 ama bence de erken daha ciğer geliştirici bile haftaya vurulcam 🙈 benim ilk gebeligimde sezeryanla sonuçlanmıştı maalesef ondan açıkçası tek bile olsa sezeryan istiyordum tekrar ama üçüz doğumu her türlü normal doğum olarak gerçekleştirmek sakincaliymis zaten👍 doktorum 30 haftayi gecelim duruma gore iceride durabildikleri kadar duracaklar benim ongorum 33 34 hafta civari doğum olur diye dusunuyorum dedi 😊🌸 bakalim az kaldi 30 haftaya ondan sonra cocuklarin durumuna bakılacak gerci ben de 34 haftadan sonra doğsun istiyorum ama hayırlısı neyse o olsun 🥰😍🌸🌸

Günaydınlar herkese 🌸

Progestanı bende ağızdan almaya başladım, daha önce vajinal alıyordum ama enfeksiyon olunca ağızdan almak daha kolay geldi. Proluton da Progestan gibi düşük önleyici, rahim kaslarını rahatlatan bir iğne, yağlı bir iğne olduğu için çok yakıyor.
Mantar olman da gebelikte normal canım, hep kuru kalmaya dikkat et, ilaçlarını al hemen geçer, bir de probiyotik içeren gıdalar tüketmekte faydalı olacaktır.
Allah sağlıklı sihhatlatli vaktinde doğumlar nasip etsin, 2 kilonun altında doğarsa bebekler küvöze alıyorlar inşallah kuzucuklar dayanır da böyle süreçlere gerek kalmaz

Hımm ben o diğer ilacı hiç kullanmadım bilmiyorum ama şu ara büyüdükçe zorlaşıyor belki de verir 😊👍 bana şuan ciğer geliştiricileri verdi çarşamba günü vurdurcam 🙈😊

Mantar benim genç kızken de olmuştu ıslak mayodan kaynaklı ama yıllardır tekrar etmemişti evde otururken mantar olunca şaşırdım biraz 🙈🤣 hepsini kullanıyorum vallahi 😍 iyileşir herhalde ilaçlar bitince 🥰👍🌸

Benim bebeklerin 2 kilonun üstüne çıkması zayıf ihtimal o kadar içeride durduğu ornekler de biraz az ama kuvezde kalmalarını kabullendim gibi bir sey sağlıkla eve gelsinler de bu süreç de bir şekilde geçecek 🤲🤲🤲🌸🌸🌸

Hangi dönemdeyiz sizce 😃
Benim her gün değişiyor ruh halime göre🤣
Kızlar günaydın, ben bugün ilk kez kanda şeker ölçümü yaptım. Kahvaltıdan 1 saat sonra yaptım. Kahvaltıdan 2 saat sonra mı yapmam gerekiyor bir de? minseo minseo
Günaydın canım evet o arada bişey yeme lokmayı ilk yediğin an saate bak 1. Saati ve 2. Saati kontrol edeceksin. Ben artık sadece 2. Saate bakıyorum 1 hafta 1 ve 2 olarak takip etmiştim.

ahaha ay afiyet olsun yarasın 😘 haftada bir seni bu kadar mutlu eden bir şey bulmuşsun, bi kolaya gelene kadar neler neler yiyoruz ne havalar soluyoruz. pet şişedeki suda bile plastik granülleri var , sad but true yani bunlar.
hani bu yanlışa teşvik gibi düşünülmesin de yargılanacak bi durum değil.
ben kola içmiyorum eşim içirmiyor 🥲 sadece 1-2 yudum veriyor kendi içerse ama ben de deli gibi tatlı yiyorum çikolata yiyorum ve hatta bi ara çay kısıtlamasını aşmıştım 😅 bebeklerin gelişimi iyi gittiği ve sağlığımızı , gebelik sürecimizi etkilemediği sürece bu kadar takılmaya gerek yok bence. gelişim çağındaki çocuğa paketli yiyecek vermesin önce madem öyle 🤓 ( yargı machine is here )
Ya hepimiz yapıyoruz ufak kaçamaklar size de afiyetler olsun 😁 teşekkür ederim afiyetle yiyip içiyorum çok da mutlu oluyorum valla yarısı kalıyor çoğu zaman zaten, ufacık mutluluğumu yargıladılar valla ben de o sırada yargı dağıtmalıydım ama beceremedim 😁 Bebeğin gelişimi önden gidiyor zaten hiç bir sorunumuz yok. Dediğiniz doğru anne sütünde plastik maddeye rastlanmıştı geçen okuduğum bir makalede çok üzücü zaten genel durum hepimiz için.

Benim her gün değişiyor ruh halime göre🤣

Günaydın canım evet o arada bişey yeme lokmayı ilk yediğin an saate bak 1. Saati ve 2. Saati kontrol edeceksin. Ben artık sadece 2. Saate bakıyorum 1 hafta 1 ve 2 olarak takip etmiştim.

Canım benim bugün ölçümlerim şöyle oldu;
ilk bir saat ölçümüm 104,
İkinci saat ölçümüm 122.

Önce çok mu düşük diye endişe ettim, sonra doktorumla görüşünce 122 bin biraz yüksek olduğunu söyledi. Karmaşık duygular yani 🥴 Senin kaç çıkmıştı, yazdın ama hatırlamıyorum kuzum

Canım benim bugün ölçümlerim şöyle oldu;
ilk bir saat ölçümüm 104,
İkinci saat ölçümüm 122.

Önce çok mu düşük diye endişe ettim, sonra doktorumla görüşünce 122 bin biraz yüksek olduğunu söyledi. Karmaşık duygular yani 🥴 Senin kaç çıkmıştı, yazdın ama hatırlamıyorum kuzum
Canım benim de ilk ölçmeye başladığımda ikinci saat tokluk değerlerim 100 lü değerlerde çıkıyordu. Açlıkta sıkıntı yok benim hiç tokluk problemdi. Ama dikkat etmeye başladıktan sonra şuan 2. Saat tokluğum 85-95 arasına düştü şükür. Çizelgemi doktora attığımda gayet iyi bu şekilde devam et dedi. 1. Saatin 140 ın altında 2. Saatin 120 nin altında olması gerekiyor ve 2. Saatin 1. Saatten düşük olması gerekiyor. Senin 2. Saat 1. Saatten yüksek çıkmış ve 120 nin bi tık üzerinde olduğu için dr un o şekilde yorum yapmış olabilir ne yedin kahvaltıda?

X