2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
O haberi duyunca ben de çok etkilendim benim kızımda 11 yaşında ona da örnek olsun diye anlattım. Kimseyle sınav notları yüzünden dalga geçme kimseyle tartışma yaşama herkesle ılımlı ol diye konuştum. Allahtan benim kız sessiz sakin 1 tane arkadaşı kendi halindeler derslerine bakıyorlar beraber. Ama akran zorbalıpı o kadar çok arttı ki. Sınıfta sabit otursan gelip sataşıyorlar. Herkese küfür eden bir çocuk vardı ama iğrenç küfürler ediyormuş. Toplantıda herkes dile getirdi. Annesi dediki; ne var ediyorsa çocuk o eder kızlar bile ediyor artık bu devirde dedi. Biz şok olduk. Bende o zaman size etsin ebeveynleri olarak ama benim kızıma edemez. Ben kızıma kendim etmiyorum sizin ne haddinize dedim. Ama haklısın çocuk evde ne görüyorsa onu yapıyor. Bu sefer de benim oğlum katil sizinkisi melek diye çemkirdi. Ben de biz size oğlunuz katil demedik bakın onu da kendiniz söylüyorsunuz böyle benzetmelerle yetiştiriyorsunuz oğlunuzu. Bu çocuk büyüdüğü zaman da hayatına giren kadınlara böyle davranacak ve o kadınların da sebebi siz olacaksınız oğlunuz değil. Sonra tartıştık baya. Bir ay sonra da bşr kızın boğazını şıkmış memesini ellemiş daha 11 yaşında ya. Yetiştirmeye bakar mısınız? Uzaklaştırma almış şimdi okuldan. Resmen çocuklar korkuyor ondan. Küçük mafyacılık oynuyor. Tamam çocuk ama böyle de çocuk olmaz. Bizimkiler de çocuk. Ben kızımın ağzından “banane ya, off, oha” gibi kelimeleri bile duymadım. Senin oğlun çıkıp o,ç diyecek kızıma. Ya görseniz annesini dövesim geldi o anda. Resmen bir canavar yetiştiriyor. O yüzden diyorum herkes anne baba olmamalı
Ah ah sinif ogretmeniyim akran zorbaligi artik ilkokullara kadar inmis malesef.Benzer bir ogrenci bende de var,gecen sene veliyi cok uyardim dikkate almadi.Bu sene cocuk erkek organlari cizip kizlara gostermis.Bildigin cizmis yani.Rehberlik servisine yonlendirdik cocugu,aileyle gorusme oldu,rehber ogretmen soyleyince az da olsa dikkate aldirlar gibi.Cocuk sinifta surekli "erkegiz biz ezikmiyiz kizlar gibi" diyor.Nasil bir ailede yetisiyorsa iste😒 oncelikle biz vicdanli,duzgun anneler olacagizki duzgun cocuklar yetistirelim,bir toplumu kadin insa eder kim ne derse desin.

Allah böyle anne babaya da akıl versin. Çocuk kimbilir evde ne muhabbetlere maruz kalıyor da bunları öğrenip uyguluyor. Çocuklarımız kimlerle muhattap olacak yeni jenerasyon çok tehlikeli geliyor bana 🤦🏻‍♀️ Hele bu bilgisayar oyunları tiktoklar iyice bozdu çocukların gelişimini🤦🏻‍♀️
Kesinlikle öyle çevre çok önemli muhattap olacağı kişiler çok önemli. Şu an kızımın kankam dediği birisi var. Ailesiyle tanıştık. Annesiyle kızlarla dışarıya çıktık yazın bile görüştük çocuklar istediği için kızda başarılı benim kızım da öyle ama arkadaşı daha başarılı ve kızıma katkısı güzel oluyor saygılı yetişmiş. Aile çok önemli bakıyorum nerede düzeni bozuk aile varsa onların çocukları sorunlu oluyor. Çocukların suçu günahı yok aileler böyle. Bizzat kendim gördüm toplantıda. Annem böyle diyorsa çocuk ne yapsın dedim. Allah iyi insanlar çıkartsın evlatlarımızın karşısına. Okul başarısndan daha önemli bu iyi insanlara denk gelmesi

Kızlar geçenlerde bu pijamadan sipariş vermiştim, bugün geldi. Ben beğendim açıkçası, biraz iç gösteriyor tabi ama salaş güzel bir model. Göbek üstü bağlayınca kuşağını, tatlı duruyor ☺️ Beni asıl cezbeden ten tene temasa uygun yakası oldu, bebişleri rahat rahat basarız bağrımıza inşallah 🥰

Eklentiler

• B5368DC3-FE1D-4A04-94EE-54AD75C902A1.png
    B5368DC3-FE1D-4A04-94EE-54AD75C902A1.png
    311,4 KB · Görüntüleme: 84
Ay herkes kendi işine baksın ya çok meraklıysa kendi hamile kalıp ona göre beslensin 🙄 Anca konuşmayı biliyorlar. Ben hiç etkilenmiyorum böyle şeylerden direk lafımı koyarım içimin yağları erir stresimi de atmış oluyorum böylelikle tavsiye ederim🤣
Of o an hiç beklemiyordum samimi bi şekilde söylediğim bişeyle yargılanmayı hık diye kaldım ve çok üzüldüm kötü anneyim gibi hissettirdi beni, sonradan ah şöyle deseydim böyle deseydim diye içim içimi yedi tabi neyse bidahakine artık lafımı asla esirgemem 😁
A D Z ye saglikli beslenmiyoruz ki. Ben kola icmem yillardir ama benim de zararli olarak sevdigim baska seyler var kendimi ödullendiryorum. Sanki anne karninda sadece zararli. Kucuk cocuk devamli abur cuburla cok daha zarar gorur.
🙏🏻 gerçekten dediğiniz gibi kendimi ödüllendirmeye ihtiyacım var bu dönemde iki aydır böyle bir rutin yapıyorum, belki psikolojik olarak ihtiyacım var bilmiyorum geçicidir, onun dışında herşeyin içeriğine önem veririm zaten bana bile laf sokuluyorsa yandım, annelik şimdiden herkesin ağzına laf verme hakkı veriyor.

Özgür Bey’e ben sadece detaylı için gitmiştim ama mükemmel bir doktor bence, gebelik takibi ücretlerini bilmiyorum tabi ama tavsiye ederim, bir arkadaşımın normal doğumunu da yapmıştı çok memnunlardı, ben başka şehirde olmasam çok isterdim doktorum olmasını.

Ben de eezy twist aldım çoook uzun araştırmalar sonucu, hafif ama süspansiyonu iyi bir araba yok gibi piyasada ayrıca kolay dönmesi, full yatışı, katlanması artısı çok fazla bence.

Oluyor ikisi de, doktorum da normal demişti, çare gün içinde çamaşır değişimi hava da alması gerek çünkü.

Ah canım teşekkür ederim, bir açık bulunca yargılamaya bayılıyor insanlar heralde. Ben de 15’de 1’e düşürmeye çalışayım 🙏🏻
Özgur Beyi biliyorum,muayene ucreti en son 1500 lira gibiydi,esi de ayni hastanede aslinda onu da dusundum ama acibadem biraz maddi acidan zorlayabilir.Sigorta yaptirabilirsiniz denmisti ama o da olasi kuvez masrafini karsilamiyormus,yine de gidip hastaneyle yuz yuze konusmayi dusunuyoruz.

Zaten esi de Ozgur beyle paslasarak hasta bakiyormus,riskli durumlarda esinden destek aliyormus

Özgur Beyi biliyorum,muayene ucreti en son 1500 lira gibiydi,esi de ayni hastanede aslinda onu da dusundum ama acibadem biraz maddi acidan zorlayabilir.Sigorta yaptirabilirsiniz denmisti ama o da olasi kuvez masrafini karsilamiyormus,yine de gidip hastaneyle yuz yuze konusmayi dusunuyoruz.

Zaten esi de Ozgur beyle paslasarak hasta bakiyormus,riskli durumlarda esinden destek aliyormus
1500 ne kadar çokmuş perinatolog diye öyle heralde, özel sigorta olmadan çok masraflı, evet eşi de iyiymiş diye duymuştum ben de.

Ah ah sinif ogretmeniyim akran zorbaligi artik ilkokullara kadar inmis malesef.Benzer bir ogrenci bende de var,gecen sene veliyi cok uyardim dikkate almadi.Bu sene cocuk erkek organlari cizip kizlara gostermis.Bildigin cizmis yani.Rehberlik servisine yonlendirdik cocugu,aileyle gorusme oldu,rehber ogretmen soyleyince az da olsa dikkate aldirlar gibi.Cocuk sinifta surekli "erkegiz biz ezikmiyiz kizlar gibi" diyor.Nasil bir ailede yetisiyorsa iste😒 oncelikle biz vicdanli,duzgun anneler olacagizki duzgun cocuklar yetistirelim,bir toplumu kadin insa eder kim ne derse desin.
Kesinlikle katılıyorum. Hatta o hafta programımda psikolog çağırdım akran zorbalığını konuştuk. O Veli oğluna izletmiş arkamdan da çocuğa söylenmiş ki çocuk gidip kızıma annenin programı yalanlarla dolu annenin programının adı yalancılar olsun falan demiş :))) hayır çocuğa neden işletiyorsun ya ds onun yanında konuşuyorsun benim kızım Veli grubundan hiç bşr konuşmamızı bilmez. Adı üstünde Veli grubu. Gerçekten yazık nasıl yetiştiriyorlar 11 yaşında çocuk sınıfta kızların memesini sıkıntı küfür ediyor dövmekle tehdit ediyor. Ailesi ben önüne geçeceğim bir daha yapmaz engel olacağım özür dilerim diyeceğine. Abartmayın o çocuk diyor. Ya gerçekten böyle insanlar çocuk yetiştirmemeli. Evinizde küfür kıyamet kavga dövüş varsa da çocuk yapılmamalı. Kesinlikle kan uyuşmazlığı testi yerine psikolojik testler yapılmalı öyle izin verilmeli. Hatta aklı dengesi bozuk olanlar kısırlaştırılmalı. Nası. Hayvanları kısırlaştırıyor İnan insanların da kısırlaştırılması lazım. Ben hastanedeyken 2 zihinsel engelli kişiyi evlendirip çocuk yaptırıyorlardı aileleri. Bşz bakarız diyorlar böyle bişi olabilir mi? Biz bakarız ne demek ya siz ölseniz kim bakacak o çocuklara. Yani o kadar şey gördüm ki hastanede artık şaşırmıyorum. 13/14 yaşında kızın çantasında annesi kondon buluyor korkarak muayeneye getiriyor. Kızın elinde telefon doktorun yanında annesine aman anne çok abartıyorsun alt tarafı kondon biraz geniş ol diyordu bilmiyorum halimiz ne olacak. Yine diyorum ki Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepsini.

Kağıt havlu pecetelerde agartma işlemi için bazı kimyasallar kullanılıyor ve bunlar kansere sebep oluyormuş maalesef, takip ettiğim bir doktor var yazısını bulursam paylaşırım, dolayısıyla onlar da masum değil maalesef. Özellikle gıdayla asla temas etmemesi gerekiyor, agzimizi silmememiz gerekiyormus, ben onu okuduktan sonra temizlik dışında pek kullanmıyorum, akintilara karşı da kullanılabilir mi bilemedim. Pedler de tabiki masum değildir ama doğal içerikli kokusuz olanları tercih ediyorum. Önceki hamileligimde de kullandım bir sorun yaşamadım cok şükür
Bilmiyordum bu bilgiyi,tesekkur ederim bilgilendirme icin iyi oldu.

Canım insanlar konuşur kulaklarını kapat bence, doğurursun konuşurlar emzirirsin konuşurlar yatırırsın konuşurlar sürekli konuşur. Ben de canım ne istese diyorum sağlıksız beslendiğim de oluyor. Biliyorum sağlıksız olduğunu ama ya dışarıda oluuroım ya da canım çekiyor. 😁
İhtiyacım vardı bu itirafı yapıp yalnız olmadığımı bilmeye, teşekkür ederim 😁 kapatıyorum kulaklarımı bundan sonra, eleştirilmeye pek alışık değilim zaten yavaştan öğrenmeliyim takmamayı dediğin gibi daha emzirmeme uyutmama konuşacaklar yolum uzun 😁

Doğrudur canım, ben genelde ıslaklığı hissettiğim an değiştiriyorum. Dışardan gelince filan mutlaka değiştiririm.
Evet ben de ıslaklığı hissettikce cok rahatsız oluyorum. En sagliklisi bu tabiki sık sık çamaşır değiştirmek

İhtiyacım vardı bu itirafı yapıp yalnız olmadığımı bilmeye, teşekkür ederim 😁 kapatıyorum kulaklarımı bundan sonra, eleştirilmeye pek alışık değilim zaten yavaştan öğrenmeliyim takmamayı dediğin gibi daha emzirmeme uyutmama konuşacaklar yolum uzun 😁
Amaaan millet hep konuşur salla gitsin :) arada benim de canım sacma şeyler çekiyor, kendimi iyi hissetmek için yiyorum ya da içiyorum, sürekli tüketmiyoruz ya, sen de zaten normalde sağlıklı besleniyormussun hiç canını sıkma canim

Cok tatlısın ama sn 😘 cok sagol vallahi. Bnde her gun muz yiyorum. Esime bugun ozellikle kirmizi elma aldirdim yaa hic dusunmedim renk farkini yesilin sekeri daha düşüktür mantik olarak. Tavsiyelerine uyacagim canim umarim basarili olurum.
Seker ölçüm cihazlari dogru gosterir mi acaba marka farki var midir. Onu da dogru yapmak gerekir. Var mi marka tavsiyen
Kendi kullandığımı birazdan resim atayım canım ama çok farkedeceğini sanmıyorum eczaneden al geç bi tane
Kızlar geçenlerde bu pijamadan sipariş vermiştim, bugün geldi. Ben beğendim açıkçası, biraz iç gösteriyor tabi ama salaş güzel bir model. Göbek üstü bağlayınca kuşağını, tatlı duruyor ☺️ Beni asıl cezbeden ten tene temasa uygun yakası oldu, bebişleri rahat rahat basarız bağrımıza inşallah 🥰
Ay bundan ben de aldımmm 😍 42 beden aldım hatta ben esnek kumaşta değil diye kalçamı da kapadı altı da bol bol çok rahat oldu hastanede de hem şık hem rahat olur🤩

Kendi kullandığımı birazdan resim atayım canım ama çok farkedeceğini sanmıyorum eczaneden al geç bi tane

Ay bundan ben de aldımmm 😍 42 beden aldım hatta ben esnek kumaşta değil diye kalçamı da kapadı altı da bol bol çok rahat oldu hastanede de hem şık hem rahat olur🤩
Ben de 42 aldım, sen benden zayıfsın aslında. Zaten bana şuan tam oldu gibi 😅 ama önünü açıp bebeği içene koyduğunu hayal etsene ne kadar güzel bir his olur kimbilir 🥰😍😍 sağlıkla mutlulukla giyelim inşallah 🤲🏻🌷

Memende uyutma alışır, Kucağına fazla alma, sallama hep sallanmak ister yoksa. Doymuyor bu çocuk sütün az herhalde:)) pişik olmuş gibi sanki
Ben böyle yapmıştım ben şöyle yapmıştım bilmem bilmem işte herkes kendinden oy çıkartacak allahtan benim ikinci de susturabilirim 😂😂😂 ilk çocuk olanlara tavsiyem kesinlikle ilk çocuk annelerinin geneli bunlara maruz kalıyor o yüzden kulakları tıka ve geç :)

X