Bazen de şunu dusunuyorum cok duyarli,hassas cocuk yetistirmek de bu devirde risk
iki bucuk yasinda kizim var,simdiden baskalarina zarar vermeden,siddet uygulamadan kendini korumasini ogretmem lazim diyorum.Cunku okula basladiktan sonra her turlu cocukla karsilasacak,bunlarla bas etmeyi ogrenebilmesi lazim.Tabiki merhametli vicdanli olsun ama bir o kadar da duygularini kontrol edebilmeyi ogrenmesi lazim.
Okullarda da malesef hic bir yaptirim yok,cocugu dovelim,ceza verelim demiyorum ama bir cozumu de olmali.Artik biz ogretmenlerin de eli kolu bagli,bu tur cocuklari topluma kazandirmaya calissak bile cocuk ailede gordugu ahlak kurallariyla davranislarini sekillendiriyor.Kabullendigi,ogrendigi davranislari da degistirmek cidden zor.
Freud diyorki cocugun kisilik,ahlak gelisimi alti yedi yasina kadar tamamlanir ya da buyuk cogunlukla sekillenir,hatta peygamber efendimizin de buna benzer sozleri oldugunu duymustum,yedi yasina kadar aliskanlik kazandirilir sonrasinda cok zor dedigini okumustum bir yerde.