2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Insallah canim parol iciyorum ona ragmen atesim dusmuyor. 38.1 civarinda hep yukselirse diye uyku da uyuyamiyorum. Eşimde covidden cok korkuyo yanaşmıyor yardimci olamiyor. Caresiz kaldim odada
Gecmis olsun,bol bol sivi tuketmeye calisin,covid artik eskisi gibi etkilemiyor,grip gibi dusunun.Bir kac gune toparlarsiniz zaten.

Amin bitanem insallah covidken perinatolog bakar mi ki acaba. Ben ilk gribim sandim kimse test yapmayinca parasiyla ozelde ben test oldum sabaha karsi pozitif sonucum geldi ama covidden mi kusma oksurmeye bagli kasilmalardan mi hic bilmiyom kuzu
Canım hamilesin riskli bir durumun var bakmam diyen doktorda vicdan yoktur yani. Tabi ki bakacaklar sen bi soruştur iyi bir doktora görün bence.

Amin bitanem insallah covidken perinatolog bakar mi ki acaba. Ben ilk gribim sandim kimse test yapmayinca parasiyla ozelde ben test oldum sabaha karsi pozitif sonucum geldi ama covidden mi kusma oksurmeye bagli kasilmalardan mi hic bilmiyom kuzu
Maskenizi takin bir sey olmaz vivdanli doktor bakar mutlaka.Biz covid oldugumuzda doktor kendisi cagirmisti,bir sey olmaz maskenizi takin gelin demisti.

Çok çok geçmiş olsun vitamin alımınıza dikkat edin bol bol et suyuna çorba icin sıvı tüketin umarım hemencecik iyileşirsiniz🙏🏻

Canim cok hasta uyandim normalde seker tahlili verecektim ancak gidemedim bile. Surekli kusma ates vs oldu kusarken sıvı gelip duruyordu izmirde arastirma hastanesine gittim aciline yakin evime diye gitmez olaydim yatışım yapılcakti suyun geliyo denildi ki sadece kusarken geliyordu yarin dogum denildi! Hemen ordan cikip baska bir hastaneye gittim simdilik su gelmesi yok denildi. 1 litre serum vuruldu. Kendi doktorumda yarin hemen gel karar verelim dedi simdi hep yatiyorum kendimde degilim dua edin yarin hersey yolunda ciksin lutfen🙏
Insallah Rabbim sifa verir de zamaninda gelir bebis🤲 bize de haber verir misiniz? Maskeler, Özel kiyafetler vs saglikcilar kendini korur. Siz onlari dusunmeyin. Kendinizi ve bebeginizi dusunun, odaklanin... Sakin olmak cok ama cok onemli bu durumda ... Stres hormonu malesef olumsuz etki yapiyor... Sizi rahatlatacak insanlar olsun etrafinizda. Digerlerini kovun gitsin ...

Insallah canim parol iciyorum ona ragmen atesim dusmuyor. 38.1 civarinda hep yukselirse diye uyku da uyuyamiyorum. Eşimde covidden cok korkuyo yanaşmıyor yardimci olamiyor. Caresiz kaldim odada
Çok geçmiş olsun canım ama senin için şu an önemli olan covid olman dışında suyunun da gelmesi bebek de çok önemli.yani başka bir doktor bul bir an önce sonuçta covidin en yoğun dönemlerinde bile insanlar hastaneye gitmedi mi gitti doğumlar oldu. Bakmam diyen doktor da sıkıntı var. Sonuçta sen rutin kontrole gitmiyorsun acil ve çok önemli bir durum var bence iyi bir doktora durumu anlattığında bakmam diyen olmayacaktır. Eşinin korkması da ayrı gerçekten kendinden değil senden korkması lazım 2 canlısın sen . Inşallah bu süreci en kısa zamanda sorunsuz atlatırsın bizi de haberdar et😘 dualarımız seninle

evet benim de olmustu. aslında günde 100 tele kadar dökülmesi normal ama hamilelikte az döküldüğü icin belki sonrasında öyle cok gibi gelmiştir bize bilmiyorum
benim hamilelikte de özellikle ilk 3 ay çok döküldü kızlar, hatta kuaföre gitmiştim o bile çok dökülüyor saçınız dedi....şimdi biraz daha iyi gibi

Ayy inşallah düzgün zamanlı çıkar birdahakine kadar daha iyit bakacam kendime.
Formlarda okudum da haftasını yakalaması için anneye nesquik öneren doktorlar varmış, şaşırdım doğrusu, sence varmıdır bir doğruluk payı.
Nesquick ne ya çocuklara bile içirmiyoruz, bence sen sağlıklı şeyler dene canım fıstık ezmesi bal pekmez ille tatlı olacaksa bunlar 1000 kat iyidir

Ayseee1987 Ayseee1987
-her gün mutlaka 1 adet muz+ceviz üzerine kontrollü bal dökerek tüketebilirsin
-çiğ kuruyemişler
-kaşar peyniri
-yoğurt+ayran
-yumurta
-mercimek (yemeğini yapabilirsin ya da haşlayıp salatalarına koyabilirsin)
-yulaf
-kırmızı et
-balık

Bunlara dikkat edersen bir sorun kalacağını sanmıyorum canım. 4 gün geri olması da çok önemli değil aslında cihazdan cihaza bile ölçümler farkediyor. Sen kendi beslenmeni ele al eğer az yiyorsan bir tık sağlıklı şekilde arttırıp, takviyeler koy.

Bugün dr gittik midemi üşütmüşüm çok kötüydüm. İlaç yazdı mide bulantısı için. İnş işe yarar. Bebeğede baktı 493 gr 24 cm di. 23. Haftadayız daha. 32. Haftada mı izne ayrılıyorduk bilen var mı ? Pandemi de 24 olmuştu, şimdi ne durumda acaba? Kızlar kilo boy nasıl sizce ??? Bi de çocuk ne yersem kilo alır bilginiz var mı ???
aynen canım 32. haftada ayrılabilirsin doktorun onay verirse 37. haftaya kadar çalışabilirsin.
Canim cok hasta uyandim normalde seker tahlili verecektim ancak gidemedim bile. Surekli kusma ates vs oldu kusarken sıvı gelip duruyordu izmirde arastirma hastanesine gittim aciline yakin evime diye gitmez olaydim yatışım yapılcakti suyun geliyo denildi ki sadece kusarken geliyordu yarin dogum denildi! Hemen ordan cikip baska bir hastaneye gittim simdilik su gelmesi yok denildi. 1 litre serum vuruldu. Kendi doktorumda yarin hemen gel karar verelim dedi simdi hep yatiyorum kendimde degilim dua edin yarin hersey yolunda ciksin lutfen🙏
çok geçmiş olsun canım benim Rabbim şifa versin ben 8 haftalıkken covid geçirdim günde 4 taneye kadar parol içebilirsin dedi doktorum ateşe dikkat et dedi birde c vitamini takviyesi başlatmıştı sen yine de doktoruna danış ateşin düşmezse kesinlikle acile git ihmal etme
Kızlar selam şuan hangi vitamını kullanıyorsunuz acaba ben imom omega kullanıyordumda bitti yenisini alacagım öneriniz var mı doktorumada sorup o şekilde almak isterim
ocean mummy kullanıyorum canım.

Kizlar sellam 🌸 biz kontrolden çıktık cok şükür. Cok az suyum fazlaymış sunu yap demedi sadece soyledi. Genel olarak 5 gün gerideyiz zaten stabil drvam ediyo. 25+1 olmuşuz. Seker yüklemesi istedi 100 gr olarak. Hastane 320 tl dedi yaptirmicam orada. Devlette yaptiran arkadaslarim orada içeceği onlar mi veriyolar biz mi aliyoruz birde bnim dr a 100 gr demem lazim mi ve son olarak yuklmenin net bi haftasi var mi dr a sormayi unuttum. Hastanenin fiyatlari o kadar sinirimi bozdu ki muayeneden bisey anlamadim zaten. 2 ayda bir xam yapmislar degistirmeyi düşünüyorum insallah iyi bir yer bulurum.

Kizlar sellam 🌸 biz kontrolden çıktık cok şükür. Cok az suyum fazlaymış sunu yap demedi sadece soyledi. Genel olarak 5 gün gerideyiz zaten stabil drvam ediyo. 25+1 olmuşuz. Seker yüklemesi istedi 100 gr olarak. Hastane 320 tl dedi yaptirmicam orada. Devlette yaptiran arkadaslarim orada içeceği onlar mi veriyolar biz mi aliyoruz birde bnim dr a 100 gr demem lazim mi ve son olarak yuklmenin net bi haftasi var mi dr a sormayi unuttum. Hastanenin fiyatlari o kadar sinirimi bozdu ki muayeneden bisey anlamadim zaten. 2 ayda bir xam yapmislar degistirmeyi düşünüyorum insallah iyi bir yer bulurum.
Ben yarın sağlık ocağında yaptıracağım canım 75 ml lik glikosol alacağım eczaneden (Doktorun verdiği miktar bu benim için) 15 tl gibi bir fiyatı var başka bir ücret ödemeden ebe ölçümleri yapacak yarın.

Ben yarın sağlık ocağında yaptıracağım canım 75 ml lik glikosol alacağım eczaneden (Doktorun verdiği miktar bu benim için) 15 tl gibi bir fiyatı var başka bir ücret ödemeden ebe ölçümleri yapacak yarın.
MMarksi var mi icilecek icecegin yoksa ml bildirmek yeterli mi acaba bilgin var mi canim

MMarksi var mi icilecek icecegin yoksa ml bildirmek yeterli mi acaba bilgin var mi canim
100 ml lik glikosol diyeceksin canım eczacı veriyor. Şöyle bişey.

Eklentiler

• indir.jpeg
    indir.jpeg
    5,8 KB · Görüntüleme: 38
Ayseee1987 Ayseee1987
-her gün mutlaka 1 adet muz+ceviz üzerine kontrollü bal dökerek tüketebilirsin
-çiğ kuruyemişler
-kaşar peyniri
-yoğurt+ayran
-yumurta
-mercimek (yemeğini yapabilirsin ya da haşlayıp salatalarına koyabilirsin)
-yulaf
-kırmızı et
-balık

Bunlara dikkat edersen bir sorun kalacağını sanmıyorum canım. 4 gün geri olması da çok önemli değil aslında cihazdan cihaza bile ölçümler farkediyor. Sen kendi beslenmeni ele al eğer az yiyorsan bir tık sağlıklı şekilde arttırıp, takviyeler koy.
Teşekkür ederim🌸 kaşar peyniri ve yulaf dışında aslında hepsinide tüketiyorum, menüme bunlarıda ekleyerek devam edeyim bakalım, umarım 2 hafta sonra kontrolümde herşey normal çıkar🙏
YouTubeden bu konuda dünden buyana çok şey dinledim, Bide genetik faktörler varmış, ben günümde 2600 gr doğmuşum, eşim gününde 2800 gr doğmuş, bu çocuğun 4 kg doğmasını bekleyemeyiz sanırım🤭

Teşekkür ederim🌸 kaşar peyniri ve yulaf dışında aslında hepsinide tüketiyorum, menüme bunlarıda ekleyerek devam edeyim bakalım, umarım 2 hafta sonra kontrolümde herşey normal çıkar🙏
YouTubeden bu konuda dünden buyana çok şey dinledim, Bide genetik faktörler varmış, ben günümde 2600 gr doğmuşum, eşim gününde 2800 gr doğmuş, bu çocuğun 4 kg doğmasını bekleyemeyiz sanırım🤭
bence 4 gün falna hiç dikkate alınacak birşey değil, siz minyonsanız çocukta öyle oluyor tabi...yulaf gerçekten sağlıklı bir besin ben sütle pişirip yulaf lapası yapıyorum içine muz, ceviz ve biraz bal ekliyorum bildiğiniz sütlaç gibi oluyor, böyle deneyin tek yiyemezsiniz...dr yavuz yörükoğlunun yulaf tarifi var youtubeta ordan bakarak yapabilirsiniz çok güzel tutuyor.

Kesinlikle canım geçen burda mı okudum hatırlamıyorum aslında daha embriyo halindeyken bile kaç kilo doğacağı belliymiş bebeklerin genetik olarak. Mesela ben de minyonum doktorum bebek için de minyon olacak çok iri bir bebek değil ama gelişimi vs. haftasıyla uyumlu dedi. O yüzden takma sen sağlıklı beslen gerisi hallolur, kilolu bebek sağlıklı bebek demek olmadığı gibi zayıf bebekte sağlıksız demek değil. Zaten doktorlar da bebekte fazla kiloyu çok istemezler anne karnında bazı sorunlara sebep olacağı için :)

Kesinlikle canım geçen burda mı okudum hatırlamıyorum aslında daha embriyo halindeyken bile kaç kilo doğacağı belliymiş bebeklerin genetik olarak. Mesela ben de minyonum doktorum bebek için de minyon olacak çok iri bir bebek değil ama gelişimi vs. haftasıyla uyumlu dedi. O yüzden takma sen sağlıklı beslen gerisi hallolur, kilolu bebek sağlıklı bebek demek olmadığı gibi zayıf bebekte sağlıksız demek değil. Zaten doktorlar da bebekte fazla kiloyu çok istemezler anne karnında bazı sorunlara sebep olacağı için :)
Aslında doktor bebeğe giden damarlarda kan akımı gayet iyi, çocuk besleniyor 4 gün fark çok normal de dedi ama insan yinede herşey tam takır olsun istiyor☺
Yorumların için teşekkürler, rahatlattı beni🥰🌹

X