Sağol canım sana da çok geçmiş olsun kuzum.doktorum yazdı aslında antibiyotik ama ben atlatırsam diye içmeyim dedim o da olmadı yarın yine gidicem fırçalayacak beni inşallah öksürükle kasılmarın falan alakası yoktur bebeğe eziyet etmemişimdir inşallahGeçmiş olsun canim bnce cok beklemeden dr git baksin kesin antibiyotik balgam sökücü falan yazar çünkü bu hastaligi ilacsiz atlatmak pek mümkün degil bn neredeyse 1 ay oldu hala tam iyil3stim sayilmaz. Ust solunum yolunu fena yapiyor. Gecen hafta göğüs bölümüne gittim hava tedavisi verdi . Gerci hava yi da almadim astim ilaci diye geciyodu. Burnu gectim oksuruk balgam çok zor. Hamilelere uygun antibiyotik verir dr. Her antibiyotiği kullanma kendi dr una da danış ben oyle yaptim. Bence bol buhar yap şimdiden iyi gelicektir. Umarim kisa sürer de iyilesirsin
Ben yaptıracağım canim bi tehlike varsa en azindan çıksın onlem alalim. Kac haftalik olucaksin. B3nim dr henuz bilgi vermedi. 25 haftalikken 23 unde kontrolüm var.Kıslar şeker yüklemesi yaptıran var mı haftaya şeker yüklemesi yapılacakmış bana ilk hamileligim de yaptırmadım ama yaptırmayı düşünüyorum sizin düşünceniz nasıl bu konuda
Teşekkür ederim canim. Öksürük etkileyebilir bn öksürürken kasiklarim acı acı kasiliyodu. Ilerlememesi önemli bebekte sıkıntı olacagini sanmiyorum. En basiti hapşırırken ani hareketle bile kasiliyoruz.Sağol canım sana da çok geçmiş olsun kuzum.doktorum yazdı aslında antibiyotik ama ben atlatırsam diye içmeyim dedim o da olmadı yarın yine gidicem fırçalayacak beni inşallah öksürükle kasılmarın falan alakası yoktur bebeğe eziyet etmemişimdir inşallah
Sagol canım benimde kızım var banada ondan geçti kızımda agır geçirdi antibiyotiklerle daha yeni düzeldi bir salgın var ama çok agır aciller dolmuş hep çocuk bebekYok asla doktor yazmadan antibiyotik kullanmam zaten ama doktorum pek gönüllü yazmadı yani ne kadar az ilaç olmadan iyi mantığı hakim yinede cefaks yazdı ama bende içmeden atlatabilrmiyim acaba diye bekledim açıkçasıyarın tekrar gideceğim bakalım ama doğal yollardan atlatan arkadaş varsa merak ettim neler yaptılar bu arada geçmiş olsun sana da az önce yazmayı unutmuşum
Böyle hazır kıyafetler ilaç gibi geliyorBen kardeşlerime kızımın kıyafetlerini saklamıştım hepsi de inatla erkek yaptı yine bana kaldı vermeye kıyamadım 12 sene geçmişler ama sararma olmadı. Bunlar gibi 2 küçük valiz varhepsini doğuma yakın yıkayıp ütülerim. Özellikle 1,5/2 yaşına kadar olan kıyafetlerini saklamışım.
Ben yaptıracağım canım, 23 Kasım gibiKıslar şeker yüklemesi yaptıran var mı haftaya şeker yüklemesi yapılacakmış bana ilk hamileligim de yaptırmadım ama yaptırmayı düşünüyorum sizin düşünceniz nasıl bu konuda
27 haftalık oluncam canım zaten 24 haftada başlıyormuş 28 haftaya kadar yapılır dedi doktorBen yaptıracağım canim bi tehlike varsa en azindan çıksın onlem alalim. Kac haftalik olucaksin. B3nim dr henuz bilgi vermedi. 25 haftalikken 23 unde kontrolüm var.
Benimde 22 Kasım canımBöyle hazır kıyafetler ilaç gibi geliyor
Ben yaptıracağım canım, 23 Kasım gibi
Benim de çarşamba günü yapılacak canım bi önceki gebeliğimde de yaptırmıştım yine yaptıracağım mutlaka.Kıslar şeker yüklemesi yaptıran var mı haftaya şeker yüklemesi yapılacakmış bana ilk hamileligim de yaptırmadım ama yaptırmayı düşünüyorum sizin düşünceniz nasıl bu konuda
Teşekkür ederimDr um aç karnına yapıldığını söyledi öncelikle ve de icirdikleri şeyden snra 2 saat bekleyecekmisim. Oyuzden 8.30 gibi gel ki açlık kötü etkilemesin dedi. Dolayısıyla yarım gün gider.
Kesinlikle ilaç gibi geldi o zamanlarda bile hemen hemen hepsini GAP’tan almıştım kendi ördüklerimde var hele ki onlara hiç kıyamıyorum ilk ördüğüm takımım bu anneciğim öğretmişti yorutubeden gösteriyor o kadar kolay geliyordu anlatamam:)Böyle hazır kıyafetler ilaç gibi geliyor
Ben yaptıracağım canım, 23 Kasım gibi
Bende çarşamba 25*2 olacağım doktorum o zamana yaptır dedi. Senin bayağı önceymiş sen tamamen Şubat annesisin hatta Ocak sonu da olabilirsin:)))27 haftalık oluncam canım zaten 24 haftada başlıyormuş 28 haftaya kadar yapılır dedi doktor
Kan degerlerinde şekerin nasıl canımBenim de çarşamba günü yapılacak canım bi önceki gebeliğimde de yaptırmıştım yine yaptıracağım mutlaka.
Valla canım daha tarihleri anlamış degilim şimdi 24*3 günümdeyim ama Detaylı ultrasonda 25*5 görünüyor dogum tarihi 24.02 diye gösteriyor tabi hayrlısı artık hangisi denk gelirse o zaman gelicekBende çarşamba 25*2 olacağım doktorum o zamana yaptır dedi. Senin bayağı önceymiş sen tamamen Şubat annesisin hatta Ocak sonu da olabilirsin:)))
Bütün değerlerim normal çıktı canım bir sıkıntım yok çok şükür.Kan degerlerinde şekerin nasıl canım
Ben de gebeliğin başından beridir anlamıyorum nasıl hesaplıyorlar ya ilk 2 haftayı saymıyorlar ya da son 2 haftayı yarın 25 hafta olacağım mesela 7.aya girmiş oluyorum ama doktorların hesaplsrına göre 5 ay 2 hafta gibi oluyorValla canım daha tarihleri anlamış degilim şimdi 24*3 günümdeyim ama Detaylı ultrasonda 25*5 görünüyor dogum tarihi 24.02 diye gösteriyor tabi hayrlısı artık hangisi denk gelirse o zaman gelicek
Aç karın, yemek yemeden yapılıyor canım. İlk önce kan alınıyor açlık kan şekeri ölçümü yapılıyor, sonra gazoz gibi şekerli su gibi tadı garip bir sıvı içiliyor, içtikten 1 saat sonra yeniden kan alınıyor. Gerek görülürse 2. Saatte de tekrar kan alınıyor. O süreye kadar yemek yenmiyor. Yanınızda tuzlu birseyler bulundurun hemşire kan alınmayacak dediğinde mutlaka atıştırın birseyler...kızlar selam , şeker testi nasıl yapılıyor ve ne kadar sürüyor yarın yaptırıcam ama ordan işe geçicem yetişir miyim işe ona göre izin alayım
Önce antibiyotik kullandım, cok yoğun öksürük olunca tüm gün acilde kaldığım bile oldu, nebulizator ile ilaç kullandım , yine geçmedi, öksürük şurubu verdiler, antibiyotik halen devam ediyor bu süreçte herhalde 4.haftayi felan devirdim bu hafta halen öksürük var. Öksürürken kasılmalar oluyor doktorlar oksurukte aşırı karın basıncı olduğunda kasilmanin normal olduğunu bebeğin sağlığını etkilemeyecegini ama oksurukten sonra uzun süre geçmezse ek kontrol gerekebilecegini ve dayanılmaz ağrı olduğunda önemli olduğunu söyledi. Benim oksuruge bağlı sürekli kasılma oluyor öksürük bitince 1-2 dakika içinde kasılma geçiyor.Kızlar merhabalar ben pek buralarda olamıyorum yoğunluktan arada açıp okuyorum ama yazmak için bile fırsatım olmuyorkızım kreşten hastalık taşıyor eve kendisi antibiyotik ile atlattı sayılır ama ben neredeyse 8 gündür fenalardayım halsizlik bazen kuru bazen balgamlı öksürük baş ağrısı ve sadece parol içebiliyoruz hala toparlayamadım hatta son iki gündür kasılmalarım oluyor ara ara öksürdükçe daha fena.sizlerden böyle olanlar durumu nasıl toparladınız antibiyotik kullandınız mı ?
Gec olsun guc olmasinguzel haberler alalim insallah sirasiyla.
Doktor bilmiyorum mu dedibelki sizi gormeden muayene etmeden bir sey demek istememis olabilir mi?yani yoksa bu cevapla ben olsam devam etmezdim.
Evet deneyimli bir doktor diye devam ediyorum ama bazen çok dalgın oluyor beni başka hastayla karıştırıyor, bazen böyle geçiştiriyor önemli sorularımı stres yapıyorum, bazen de dünya tatlısı anne gibi yaklaşıyor of yaşı ileri biraz o yüzden bir iletişimsizlik yaşıyoruz çok zor bu doktor işiBilmiyorum deyip geçiştirmek mi tuhaf valla bazı doktorlar. Değiştir bencede canım ilgisiz doktora hiç tahammülüm yok valla benim
Valla canim ben hep yavas yavas donerim yoksa aniden agri saplaniyor. Hatta hapsirirken bile yatma pozisyonunda hapsirsam asiri bir agri oluyor. Ondan hemen yerimden kalkip karnimi tutup hapsiriyorum. Ilk hamileligim de bu sekildeydi. Bence normal yani.
Bende de çok oluyo canım gece yatakta dönerken çok zorlanıyorum hemen ağrı saplanıyo kasıklarıma. Bazen koltukta uzandığımda kalkamadığım bile oluyoeşim elimden tutup kaldırıyo 5.ay da böyleysek 7-8.ay da nasıl oluruz düşünemiyorum
Ay gerçekten iyi ki varsınız, doktordan daha çok içimi rahatlatıyorsunuz yalnız olmamak ters giden bişey olmadığını düşündürtüyor, zaten dün okudum mesajlarınızı bugün hiç ağrım olmadı meselaCanım ani hareketlerde oluyor öyle hemen kötü düşünme bazen yatakta dönerken benimde oluyor.
Canım benim biz hep burdayız birbirimize destek olalım hepAy gerçekten iyi ki varsınız, doktordan daha çok içimi rahatlatıyorsunuz yalnız olmamak ters giden bişey olmadığını düşündürtüyor, zaten dün okudum mesajlarınızı bugün hiç ağrım olmadı mesela