2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Bende kadın doğum hastanesinde doğum yapmayı planlıyorum kısmet olursa inşalah.Kayınvalidem orda ebe olduğu için kontrollere de oraya gidiyorum zaten. minseo minseo nun söz ettiği izin konusunda bende bilen arkadaşlardan cevap bekliyorum,özelde çalışıyorum bildiğim kadarıyla 4 ay kadarrapor hakkımız var,süt izni filan bu 4 ayın içinde mi onu da bilmiyorum 😅 bu konuyu detaylı bilen arkadaşlar yazarsa çok iyi olur 🌸

Kullanan arkadaşlardan fikir almak istiyorum, bu şekilde kola takılan çantalar mı daha kullanışlı olur yoksa sırt çantası şeklinde olanlar mı?

Fotoğrafa bakınca bile çanta omzumdan düşüyor gibi 😅 alırsam da böyle yazılı da almam inşallah ama böyle puf puf oluşu hoşuma gitti. Ne dersiniz?

(normalde asla büyük çanta kullanmam ya da sırt çantası. Çantalarım oldukça küçüktür.)

Eklentiler

• 3195BFA4-2B41-4005-ADBD-90C77BA0AA9F.png
    3195BFA4-2B41-4005-ADBD-90C77BA0AA9F.png
    336,5 KB · Görüntüleme: 35
Kullanan arkadaşlardan fikir almak istiyorum, bu şekilde kola takılan çantalar mı daha kullanışlı olur yoksa sırt çantası şeklinde olanlar mı?

Fotoğrafa bakınca bile çanta omzumdan düşüyor gibi 😅 alırsam da böyle yazılı da almam inşallah ama böyle puf puf oluşu hoşuma gitti. Ne dersiniz?

(normalde asla büyük çanta kullanmam ya da sırt çantası. Çantalarım oldukça küçüktür.)
Sorduğum beş anneden dördü sırt çantası dedi beybi

Benim de aklım bu modelde hep ama sırt çantası görüyorum herkeste o yüzden aklım kalmasın diye şöyle bir şey alacağım canım ben ikili set olarak
Screenshot_20221111-214957_Hepsiburada.jpg

Bu çantaların içinde yok yok olacak yani hafif olmayacak ve tek taraflı takınca uzun dönemde omuz sirt agrilari yapması yüksek ihtimal, benim belimde sıkıntı olduğu için günlük kullanımda bile sirt çantası modelleri tercih ediyorum. bence kullanışlı ve sağlıklı olmaz canim ama sen yine araştır içine hangisi sinerse onu alırsın

Ben ilk doğumumu ilçe devlet hastanesinde yapmıştım; öyle elimizi kolumuzu sallayarak çıkmıştık ne güzel 😍 😂

Aslında şehir hastanelerinin doğum konusunda iyi olduğunu duyuyorum. Özel oda, emzirme hemşiresi filan. İnsan orada takipli olmayınca da cesaret edemiyor 🤷🏻‍♀️
Evet ablam gecen yil şehir hastanesinde dogum yapti ozel oda da vermislerdi cok memnun kalmisti. Ama o tandik doktor bulmustu. Oyle yerlerde de iyi bir doktora denk gelemek zor işte.

Kızlar size ne sorucam daha önce doğum iznine ayrılan anneler daha iyi bilir, şimdi benim bi 20 gün kadar geçen yıllardan içerde iznim var şubatın 2. haftası yıllık izne çıkıp şubatı öyle kapatır 1 martta da raporumu başlatırım diyorum yani o da 38. haftalara tekabül edecek. Rapor bitiminden sonra da bu yılki 20 gün yıllık iznimi ve süt iznimi toplu kullanıp 6 aya tamamlamak istiyorum, ücretsiz izin kullanmak yerine.16 hafta ücretli rapor hakkımız var bu rapor ücretini ne zaman yatırıyor sgk ? rapor bitimi yatıyor diyen de var rapor bitmeden yatıyor diyen de, sizin ilk doğumlarda nasıl olmuştu ?
Senin izin hesabın benim kafama oturmadı canim şöyle ki 37 hafta bitiminde raporun başlıyor. Yani yıllık iznini 37 hafta dolana kadar kullanabilirsin. 37 haftadan sonra 38-39 haftalara kadar yıllık izin kullanırsan boşa iznini yakmış olursun çünkü 16 haftalik doğum izni 37 haftadan sonra başlıyor. 3 hafta doğum öncesi 13 hafta doğum sonrası dönemi kapsıyor. Eğer 32 haftalikken dogum iznine ayrilirsan da 8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası şeklinde hak veriliyor.
Benim önceki dogumumda 16 hafta doğum izni sonrası sut iznimi şirket toplu kullanmama izin verdi bu da 40 gün kadar tutmuştu bunların hepsini kullandıktan sonra da yıllık izin kullanmistim. Bu şekilde 6 ay oluyor hatta geçiyor cunku o arada bayram tatilleri de oldugu icin bunlar hesaplamadan düşüyor. Eğer bu dönemde yeni yıldan yine 20 gün yıllık iznin eklenirse belki onu da eklersin üzerine.
Buarada 37 haftalikken izne ayrılıyoruz ve doğum öncesi 3 hafta hak var demiştim ya bebek 40 haftadan erken gelirse örneğin 38 haftalik doğarsa kalan 2 hafta doğum sonrası döneme ekleniyor.
Rapor ücretini tam ne zaman yatirdiklarini gün olarak söyleyemem ama doğumdan sonraki ay ödemeye başlamışlardı, her ayin belli günleri odeme yatiyordu 5 yıl öncesinden bahsediyorum. Bana da rapor bittikten sonra yatıyor diyenler olmuştu belki daha eskiden öyleydi.

Benim bu ara neredeyse her gün midem yanıyor canım 🤦‍♀️ ne yesem dokunuyor mideme ağzımdan alev çıkacak sanki. Süreklide soda içmek istemiyorum rennie şurup kullanıyorum oda pek fayda etmiyor sanki😔😔
Evet canın bende rennienin tabletinden kullanıyorum 1 saat iyi geliyor sonea yine devam maalesef 🙄🤷‍♀️

Hastane prosedürüne göre değişiyordur muhtemelen. Ben Memorial a gidiyorum. Benden sonra bı çift yanlarında bir kişiyle birlikte girmek istedi. Hasta yanında sadece bir kişi alıyoruz diye izin vermediler.
Özel kliniğe gidicem ben de bakalım izin vermezse girmez içeri verirse girer ☺️ Çok heyecanliyim umarım her şey yolunda gider🙏🏻

Bu çantaların içinde yok yok olacak yani hafif olmayacak ve tek taraflı takınca uzun dönemde omuz sirt agrilari yapması yüksek ihtimal, benim belimde sıkıntı olduğu için günlük kullanımda bile sirt çantası modelleri tercih ediyorum. bence kullanışlı ve sağlıklı olmaz canim ama sen yine araştır içine hangisi sinerse onu alırsın

Günaydın canım, doğru diyorsun evet. İçi dolu olmadan böyle tok duracağını zannetmiyorum ben de. Bakalım inşallah kullanışlı bir şey buluşuyoruz 🌸

X