2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar idrar yolu enfeksiyonu yaşayanlar nasıl ve ne kadar bir süre tedavi aldınız? Benim ağrı ile farkedildi test sonucunda doktorum çok az bir enfeksiyon bu dedi tek kullanımlık ürocare vermişti ama sonrasında ağrım devam edince yine test yaptık enfeksiyonun çok az miktarda devam ettiğini gördük antibiyotiğe gerek yok dedi ürocare verdi yine, iki gün oldu ama hafif de olsa hareket edince ağrım var hala kasığa yakın yerde demek ki devam ediyor :KK43: Böyle ağrınız oldu ve tamamen geçti mi sonrasında? Direkt antibiyotiğe mi başladınız? Ağrınız bi süre devam etti mi? Uzun mu sürüyor bunun tedavisi? Bebeğe zararı olur mu iki haftadır geçmedi sonuçta :KK43: Ağrı dediğim ani hareketlerde hissediyorum durduk yere hissedilen bir ağrı değil.
Bana antibiyotik başladı, duocid diye bir ilaç. Beş gün kullandım, bir de bitkisel bir toz verdi adı utinol. Ağrılarım geçti, test verip geçmiş mi diye bakacağım tekrar. Çok geçmiş olsun.

Benim ağrım yok. Ayın 4ünde sağlık ocağında test vermiştim lökosit (+) ve lökosit mikroskopi 18 çıkmıştı. Aile hekimi antibiyotiğe gerek duymadı bol su iç yeterli dedi. Sonra idrardaki koku ve akıntı bi türlü geçmeyince kendi gittiğim hastanede test verdim perşembe günü. Lökosit pozitif (++) ve lökosit mikroskopi 67 çıktı. Dr tek kullanımlık saşe antibiyotik yazdı. Geçirir umarım ya. Çok da su içen biriyim nasıl oldu anlamadım 🙄 Antibiyotik vermek istemiyorlar hemen ama aslında daha hızlı çözülebilecek bi süreci uzatıyor gibi. Ağrın geçmediyse tekrar bi test ver canım enfeksiyon azalmış mı bi baksın doktorun en azından ona göre tedavi uygular
Ben de o kadar çok su içerim ki nasıl oldu hiç anlamadım, lökosit 1-3 çıktı en son testte çok çok az heralde ama tam da bitmiyor bir türlü, ağrı geçmezse iki güne dediğiniz gibi gideceğim tekrar. Herkesin pıt diye geçiyor hemen antibiyotik mi alıyorlar benim mi uzadı bu süreç diyordum ama öyle değilmiş sizden de anladığım. Çok teşekkürler.

Bana antibiyotik başladı, duocid diye bir ilaç. Beş gün kullandım, bir de bitkisel bir toz verdi adı utinol. Ağrılarım geçti, test verip geçmiş mi diye bakacağım tekrar. Çok geçmiş olsun.
Geçmiştir bence antibiyotik almışsınız ağrı da geçmiş , daha kesin çözüm olmuş sizinki. Sağolun

Bende de var idrar yolu enfeksiyonu en baştan beri.
İdrar kültürüne baktı doktor onda bir şey çıkmadı, ağrı vs yok bende. Gecen hafta gene test yaptı doktor gene enfeksiyon var salı günü gostericem bakalım ne diyecek ama hamilelikte oluyor demişti
genel ve normal bişey demek ki, uzayınca iki hafta kadar bebeğe zarar vericek enfeksiyon diye panik yaptım sanırım.

Ben de o kadar çok su içerim ki nasıl oldu hiç anlamadım, lökosit 1-3 çıktı en son testte çok çok az heralde ama tam da bitmiyor bir türlü, ağrı geçmezse iki güne dediğiniz gibi gideceğim tekrar. Herkesin pıt diye geçiyor hemen antibiyotik mi alıyorlar benim mi uzadı bu süreç diyordum ama öyle değilmiş sizden de anladığım. Çok teşekkürler.
Rica ederim geçmiş olsun inşallah kısa zamanda atlatırız bu durumu🙏🌸

Detaylı ultrason yaptıran hanımlar bana bı yardımcı olur musunuz.
Ultrason kağıdında ust kısımda female yazıyor bu bebeğin mi benim mi ?
Kendi doktorum erkek demişti, resmi atayim sizin de yorumunuzu beklerim IMG_20221029_152619.jpg

Detaylı ultrason yaptıran hanımlar bana bı yardımcı olur musunuz.
Ultrason kağıdında ust kısımda female yazıyor bu bebeğin mi benim mi ?
Kendi doktorum erkek demişti, resmi atayim sizin de yorumunuzu beklerimEki Görüntüle 3153191
Bence snn cunku en basta anne bilgileri yaziyo. Degerlendirme bolumlerinde cinsiyet bilgileri var

Ay iyi bari çünkü kendimi gayet iyi hissediyodum öyle baş dönmesi vs de olmadı. Yemekten önce ölçmüştük belki de o yüzden düşük çıkmış da olabilir. Yine de takip edeceğim tabi
Ben saglik.ocagina bu hafta gittim 9- 6 cikti. Hamileler.icin normal yuksek olmasindansa boyle iyi. Benim her zaman boyle cikar. Beni etkilemiyor. Sikinti vermiyorsa sorun degil😊

Arkadaslar bir de bazi arkadaslar serklaj ile ilgili yazmisti ben onlari da alintiladim sandim alintilamamisim 🙈 ben cogul gebelerle iletisim halinde olduğum için bu ara yaygın şekilde duyuyorum onu bazı durumlarda 25. Haftaya kadar atıldığını duydum ki bir tanesi 20 civarinda atıldı dikiş ve üçüz gebesiydi 32. Haftaya kadar da o dikişler sayesinde dayandı bence tekil gebe olsa daha uzun da dayanırdı 👍

Inşallah gerek kalmaz tabi ki ama gerek olursa da cekinilecek bir durum değil anladığım kadarıyla benim yaşama ihtimalim çok fazla olduğunu için kafama takmamaya çalışıyorum sizler de bu tarz durumlarla karşılaşırsanız cok takilmayin gereken hersey yapılır bebisler icin umarım tüm tekil gebeler 37. Haftadan önce çoğul gebeler ise 36 (ikizler) ve 35 (üçüzler) doğum yapmaz zamanında çocuklarını kucaklarina alabilirler 🤲🤲🌸🌸
İnşallah canım teşekkür ederim

Ben de akşam annemlere gitmiştim onlarda tansiyon aleti var bi ölçelim dedik 8/6 çıktı 🥴 Niye böyle düşük çıktı anlamadım. Ara ara takip edeceğim ben de artık. 12/8 olması gereken normal bir değer zaten canım endişe etme
Ben omron marka cihaz almistim bir iki ay önce, hep düşük olcuyordu 8/6 gibi, sonra iade ettim. Normalde 11/7 çıkar benim doktorda da öyle cikiyor hatta bazen 12/8 çıkıyor cunku doktorda biraz heyecan yapıyorum. Yani bence aletler de yanlış olcebiliyor. Bu arada tansiyon ölçmek için koşullara da dikkat etmek lazım

Eklentiler

• Screenshot_20221029_181720.jpg
    Screenshot_20221029_181720.jpg
    247 KB · Görüntüleme: 26
Kızlar nasılsınız dünden beridir bakamıyorum biraz başka şeylere yormak istedim kendimi yattığım yerde dizi izliyorum kitap okuyorum sadece. Rheaa Rheaa nasıl oldun canım iyi misin?
lavenderbrown lavenderbrown canım senin mi kontrolün vardı karıştırıyorum isimleri rahim uzunluğu ile ilgili galiba senin de yanılmıyorsam inşallah karıştırmamışımdır isimleri.
Serklajlık durum var mı doktor nw diyor net olarak kaç haftalıksın kaç mm çıktı. İnşallah güzel haberler verirsin.

Kızlar nasılsınız dünden beridir bakamıyorum biraz başka şeylere yormak istedim kendimi yattığım yerde dizi izliyorum kitap okuyorum sadece. Rheaa Rheaa nasıl oldun canım iyi misin?
lavenderbrown lavenderbrown canım senin mi kontrolün vardı karıştırıyorum isimleri rahim uzunluğu ile ilgili galiba senin de yanılmıyorsam inşallah karıştırmamışımdır isimleri.
Serklajlık durum var mı doktor nw diyor net olarak kaç haftalıksın kaç mm çıktı. İnşallah güzel haberler verirsin.
Lastmoonn Lastmoonn canım yanlış yazmışım seni yazacaktım şimdş baktım geçmişe gördüm lavenderbrown lavenderbrown ile karıştırdım galiba canım kusura bakma lütfen isimleri karıştırdım.

Nasılsın canim?
İyiyim canım dinlenme modundayım hep ama bel ağrım kasık ağrım var sürekli oluyor ayağına kalktığımda bazen sağımda doğru kalkamıyorumsol tarafımdan kalkıyorum. Yürürken kalçam çok ağrıyor özellikle sol tarafı toplallıyorım resmen ama biraz yürüdüğünde geçiyor. Be çok kilo aldım inşalah ondandır belli olmasa da 10 kg almışım inş ondandır. Her şeyden korkar oldum açıkçası. bebek hareketlerinde sıkıntı yok normal hergün akşama kadar oynuyor. Hatta bu sabah tekmelerini göbeğimin hizasında hissettim genelde kasığımda olurdu. Bilmiyorum 🤷‍♀️ Çarşambayı iple çekiyorum 1,5 ay daha geçsin daha rahat edeceğim inşallah 🙏

Yaa çok teşekkür ederim 🌸 ne güzel özetlemişsin,içim rahatladı gerçekten 🙏 Gelecek hafta ayrıntılı ultrasyon ile daha netleşir en azından o zamana kadar da diyet /spor yapacam zaten ☺️
Spordan kasıt normal yürüyüş canım. Ultrasonda ölçümlerde doktorun daha detaylı açıklama yapar sana. Ama mesela benim şekere bağlı olarak kese iç çapı değişmeye başlamıştı ve suyum fazlaydı bebekte genelde 7-10 gün ilerde gidiyordu. Kontrol altında olduğu sürece endişelenmeyin.

Valla canım ben aynıyım ama kızım baya kötülesti. Dün öksürük çıkart çıkmaz doktora gitmiştik onda da bendeki semptomlar çıktı, senden geçmiş dedi doktor. Ona da bir poşet ilac verdiler resmen nebulizator ilaçları , akıntı ilacı antibiyotik vs. Akşam ventil vs iyi geldi ama sabah uyandığı gibi yoğun kusma başladı. İçtiği suyu çıkartacak kadar. Kusmayi kessin diye doktorun verdiği ampulü hiçbir yerde bulamadık canım ona çok sıkıldı resmen. Ne eczanelerde var nede depolarda🤬🤬 başka ilaçlarla kontrol altına almaya çalışıyoruz işte. Çocuk hastalanınca ben kendimi unuttum yine 😒😮‍💨 ama yoğun öksürüğüm devam ediyor.

X