2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Lastmoonn Lastmoonn
Evet doğru biliyorsun ama eksik. Rahim boyu diye bişey var nasıl anlatsam 🤔 iki parmağını birleştirdiğini düşün sonra da yavaş yavaş ayırdığını düşün. O birleşik kısım rahim boyu. Birleşiktik tamamen açılınca da rahim açıklığı oluyor. Açılma bi anda olabiliyor benim öyle olmuştu en azından. Ama doktorun dediği gibi sürekli yat ki çocuk aşağı baskı yapıp rahim boyu iyice kısalıp rahim açılmasın. Anladığım kadarıyla sendeki durumda rahim açılmaya başlamış yani rahim boyu kısalmaya başlamış. Rahim boyunu genelde ileri haftalarda ölçerler doğum süreci takibi için. Ama benim düşüklerim olduğu için her gitmem de ölçtürüyorum. Tek çözümü yatıp dinlenmek kendinizi zorlamamak. Geçmiş olsun
Ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum yatıp dinleniyorum canım çocuk okula gidiyor mecbur kahyasını beslenmesini hazırlıyorum ufak tefek şeyler için kalkıyorum ama iş güç yemek dahi yapmayı bıraktım bol bol uzanıp su içiyorum. Bebeğin rahmime baskı yapmasını istemiyorum sürekli oraya baskı yapıyormuş gibi sertleşmeler hissediyorum sanki kanalı bulmuşta oraya girmeye çalışıyormuş gibi 🙄

Dinlene dinlene düzelecek inşallah canım. Bu ilaçların da bi ortası yok biri kabız yapar biri ishal :kızgın:Benim de işten dolayı stres oldum midem çok fena 2 gündür cayır cayır yanıyor :KK43:
Stres yapmamaya çalış canım benimde geçen hafta midem boğazıma kadar tanıyordu günde 1 tane sade soda ve akşam yatmadan rennie alıyordum o iyi geliyordu bana canım.

ne hastalıkmış ya cidden... dün twitterda biri yazmış yeni bi salgın var bence kimse söylemiyor diye :işsiz: öksürük mahvediyor insanı geçeceğine daha kötü olmuş inşallah az kalmıştır bitmesine canım :KK43: peki öksürük sebebi belli mi ? ciğerden mi geliyor alerjik mi yoksa virüs falan mı kaynaklı boğaz ağrın var mı ?
Canım bilmiyorum, kanda enfeksiyon çıktı ama neye bağlı bilmiyorlar hala hastanedeyim. Tahlil üstüne tahlil sabahtan beri kaç kez kan tahlili verdim kim bilir. Doktor emboliden şüpheleniyor. Sürekli bir şeyler istiyorlar, her ihtimale karşı yemekte vermiyorlar. Kan gazı vermek bilekten berbat birseymis. Bileğimi bukemiyorum ağrıdan 3 kere alındı 🤧🤧🤧 bakalım şimdi farklı hoca çağırdılar onu bekliyoruz sanırım hastane dışından gelecek😔 ne oksurukmus yaaaa

Çok teşekkür ederim. Aslında benim çok şikayetim yoktu arada sertleşme kasılma oluyor çok sürmüyordu rutin kontrolde doktor farkketti anatomik olabilir dedi c.tesi tekrar gideceğim eğer artmışssa dikiş atılacakmış hemen ya da böyle az açıklıkla takip ediliyormuş Allah yardımcımız olsun
Canım dikiş derken anlamadım bende araştırdım ama onun atılması için belli bir haftada olmamız lazım bizim için geç değil mi? 20/21.haftalarda yapılmadı tavsiye edilmiyormuş serklaj dikişinden bahsettin değil mi? Bende hep araştırıyorum dünden beri.

maşallah canım :) kilo artısın kactı ki hızlı dedi. sabahları tüketebiliyorsan yumurta ve ceviz bayag tok tutuyor, illa ekmek aramıyorsun, günde 2-3 dilim tahıllı ekmegi aşmazsan cok sıkıntı olmaz. inşallah bir dahakine yüzünü net yakalar :)
En son 1 ay önce gitmiştim doktora o zaman 60,5tim şimdi 65,5 olmuşum 😬 aslında çok ekmek tüketen biri değilim genelde tam buğday yiyorum yediğimde de. Ama makarna pilav falan olmazsa olmazım 🙈 mecbur azaltacağım artık 🤷‍♀️

Canım geçmiş olsun yorumları geç okudugum için yeni haberim oldu kasılmaların mı oluyor nasılsın
Yani nasıl anlatsam canım bebek hep aşağıda affedersin sanki vajinamın üzerinde gibi arada orada sertleşme oluyordu pek üzerime düşmedim bebek orda olduğu için diye. Sonra çok sık olmaya başladı bu da kaşık ağrısı bel ağrısı yapıyor. Doktora söyledim çağırdı ölçüm yaptı çok hafif açıklık var dedi. Rahmin yapısıylada alakası olabilir takip edeceğiz dedi. 44mm olarak ölçtü stres yapma dedi magnezyum kalsiyum verdi bir de dinleneceksin dedi. Haftaya kontrolümvar bakacağım canım

hiç ilgi alanım olan bir konu degil :KK70: oyuzden sorma geregi duymadım :)
eşim de zaten iki hamileliğimde de lafını bile etmedi, çok çekinir o bişey olmasın diye.
dedigin gibi bir sıkıntı olsa özellikle soyluyorlar yasak diye. Rheaa Rheaa soylemişti sanırım, bazı doktorlar prezarvatif kullanılmasını öneriyormus rahim kasılmasına sebebiyet vermesin diye
Evet canım, korunmasız ilişki 38-39.haftalar gibi öneriyorlar doğum kasilmalarini baslatiyormus salgılar. 38 e kadar da korunma olmalı demisti.

Merhabalar kızlar umarım hepiniz iyisinizdir 💜 şu bebek arabası meselesinin içinden biz de çıkamıyoruz kafamız çok karışık. Ne zor işmiş 👎Önerilere açığım özellikle tecrübeli anneler veya arabasını yeni almış annelerim bi kac model var kafamda sizce bunlar nasıl ya da sizin onereceginiz bi model var mı? 👶
Merhaba ben maxi cosi mura plus aldım

Merhaba kızlar ben çalıştığım için fazla aktif olamadım bu zamana kadar ama bu hafta sonu işi bırakıyorum inşallah daha fazla araniza katılırım artık ben bugün kontrole gittiğimde doktorum bebeğin eşi aşağıda rahim ağzını kapatmak üzere böyle devam ederse sezeryanla doğum yapmak zorunda kalırsın dedi ve bir sürü yasak koydu alttan muayene vb gibi daha önce bu durumu yaşayıp eşi yukarı çıkan var mı acaba
Ben varım canım ilk hamileligimde pilasenta previa denildi, büyüdükçe yukarı çıktı 38+1 de normal doğum yaptım

canım tahıllı ekmek al çavdarlı, çok tahıllılardan onlar hem doyurucu hem besleyici hem faydalı karbonhidrat :cool:
Aynen canım artık onlardan yiyeyim bari kahvaltıyı ekmeksiz düşünemiyorum 😅 pilavı makarnayı baya azaltsam iyi olur sanırım onlar da etkiledi baya

Selam kızlar, bu öksürük olayı bir salgın boyutunda resmen. Şuan acildeyim ve gelen çoğu kişi öksürük şikayetiyle geliyor.
Öksürük olayı iyice arttı, nefes aldirmayacak raddeye geldi tuttuğunda ve aşırı öksürmekten rahimde kasılmalar başlayınca bugün fakülteye polikliniğe gittim. Hoca olmadığı için bakamayacaklarini haftaya gelmemi söylediler acile yonlendirdiler. Neyse acilde surekli kan verip kalp EKG çekiyorlar nedendir bilmiyorum. Bakalım neler çıkacak.
Çok geçmiş olsun canım benim inşallah tez zamanda sağlığına kavuşursun canım 🙏🌸

Maşallah canım nasılda büyümüş minik kuzuna da iyi bakmışsın :anne: :nazar: kaç kilo aldın da doktorun çok dedi canım ben de 4-4,5 kilo kadar aldım bakalım stres oluyorum çok mu aldım diye 21+1 de benim de minik kuzu 480 gr olmuştu büyüyorlar hızla :nazar::KK200::anne::emir_bebek:
1 ayda 5 kilo 😬🥴🤭 aslında bu aya kadar çok iyi gelmiştim kilo olarak. Bi anda çok kilo aldım sanırım doktorun da bu hoşuna gitmedi. Yani kilo almam değil de çok hızlı kilo almam sıkıntı oldu. Biraz dikkat etmem gerekecek canım 🤦‍♀️

Canım dikiş derken anlamadım bende araştırdım ama onun atılması için belli bir haftada olmamız lazım bizim için geç değil mi? 20/21.haftalarda yapılmadı tavsiye edilmiyormuş serklaj dikişinden bahsettin değil mi? Bende hep araştırıyorum dünden beri.
Evt cnm serklaj rahim ağzına dikiş atıyorlarmış, haftamız büyük 22 olduk ama açılma artmışsa dikiş atılır dedi hafta mı göz önünde bulundurduğunu düşünüyorum doktorun. C.tesi öğlen randevum var soracağım bakalım ne diyecek haber veriririm.

Bu durumdan bnde muzdaribim vallahi surekli oturuyorum yemek camasir temizlik harici yürüdüğüm yok. Sabahlari yarim saatte olsa yurumek istoyorum ama uyku izin vermiyo kronik yorgunluk da cabasi 🤭 bismillah diyip boseylere baslamam lazim insallah bu motivasyon hepimize gelir amin 🤲🙃
Ben çalıştığım için akşam eve gittiğimde sadece uzanmak istiyorum :KK43:
Canım bilmiyorum, kanda enfeksiyon çıktı ama neye bağlı bilmiyorlar hala hastanedeyim. Tahlil üstüne tahlil sabahtan beri kaç kez kan tahlili verdim kim bilir. Doktor emboliden şüpheleniyor. Sürekli bir şeyler istiyorlar, her ihtimale karşı yemekte vermiyorlar. Kan gazı vermek bilekten berbat birseymis. Bileğimi bukemiyorum ağrıdan 3 kere alındı 🤧🤧🤧 bakalım şimdi farklı hoca çağırdılar onu bekliyoruz sanırım hastane dışından gelecek😔 ne oksurukmus yaaaa
allah allah inşallah önemli bir durum yoktur canım haberdar et bizi de :KK43:
1 ayda 5 kilo 😬🥴🤭 aslında bu aya kadar çok iyi gelmiştim kilo olarak. Bi anda çok kilo aldım sanırım doktorun da bu hoşuna gitmedi. Yani kilo almam değil de çok hızlı kilo almam sıkıntı oldu. Biraz dikkat etmem gerekecek canım 🤦‍♀️
canım sen evde şeker aletin varsa ara ara ölçüm yap, dr şeker yüklemesi yapmayacağı için önlem amaçlı. hızlı kilo alımı da gebelik şekerine işaret çünkü

Evt cnm serklaj rahim ağzına dikiş atıyorlarmış, haftamız büyük 22 olduk ama açılma artmışsa dikiş atılır dedi hafta mı göz önünde bulundurduğunu düşünüyorum doktorun. C.tesi öğlen randevum var soracağım bakalım ne diyecek haber veriririm.
İnşallah gerek kalmaz ikimizde rahat ederiz canım .🙏🙏

Evt cnm serklaj rahim ağzına dikiş atıyorlarmış, haftamız büyük 22 olduk ama açılma artmışsa dikiş atılır dedi hafta mı göz önünde bulundurduğunu düşünüyorum doktorun. C.tesi öğlen randevum bakalım ne diyecek haber veriririm.

İnşallah gerek kalmaz ikimizde rahat ederiz canım .🙏🙏
Amin inşallah canım Rabbim esirgesin bağışlasın tüm yavrularımızı🤲🏻🤲🏻

Ben çalıştığım için akşam eve gittiğimde sadece uzanmak istiyorum :KK43:

allah allah inşallah önemli bir durum yoktur canım haberdar et bizi de :KK43:

canım sen evde şeker aletin varsa ara ara ölçüm yap, dr şeker yüklemesi yapmayacağı için önlem amaçlı. hızlı kilo alımı da gebelik şekerine işaret çünkü
Ay doğru diyosun. Bende yok ama annemlerde var onlara gittikçe ölçtüreyim bari canım 🙄

5 aydan sonra alınır yaa artık normal her hafta 500 gr zaten kafadan 2 kilo e sen de yediysen normal canım ben de 5 ayda toplam 6 kilo aldım işte bakalım Allaha emanet 😂😂

Çok geçmiş olsun 💐 İnşallah bir an önce iyileşirsin canım

Kızlar bugün tetanoz aşımı oldum, kan verdim çok bir ağrım yok çok şükür inşallah sabah uyanınca da olmaz😁
Hasta olan herkese çok geçmiş olsun inşallah bir an önce iyileşir bütün tatlış annelerimizz💜
Bir de geçen hafta vajinal kültür yaptırmıştım akıntıdan dolayı enfeksiyon mantar falan olabilir diye çok korktum sonuçlar çıktı dr a attım ama o kadar yoğun ki msjla ulaşmak çok zor gitmişken bugün aile hekimine sordum normal her şey dedi rahatladım biraz☺️

X