Geçmiş olsun canım stres yapma kendine rahim yapısı olabilir tabi kiKızlar şimdi çıktım doktordan Altan baktı rahimde içerden hafif açıklık var dedi bebeğin başıda Rahime baskı yapıyor evet aşağıda bebek dedi. Ama rahim yapında böyle olabilir bazen doğuma kdar böyle gidenler var haftaya gel mutlaka kontrol edelim dedi. Magnezyum ve kalsiyum verdi. O açıklığı kontrol edeceğiz dedi o yüzden haftaya çağırdı. Dinleneceksin çalışmayacaksın dedi.. Rahim filmini de yolluyorum şimdi. Bilmiyorum böyle bişey yaşayan oldu mu. Stres yaptım ister istemez. Doktorum stres yapma dedi. Ama erken doğum riski bunlar. Daha da çok erken Yeni girdim 6.ayıma.. sürekli aşağıda bebek. İnşallah yapısıyla alakalıdır. Ne diyim bekleyeceğiz işte 1 hafta.
ben de anlayamadım bi de rahim açıklığı derken tam olarak neresi rahim ağzında mı açıklık o zaman serklaj yapıyorlar diye biliyorum çünküevet o benim de aklıma geldi, detaylıda nasıl farkedilmemiş olabilir ya da sonradan mı olustu
Benim de detaylıdan çıkınca karnım ağrımıştı nasıl bastırıyorlarkızlar selam. bugün detaylı ultrasonum vardı doktor bildiginiz hırpaladı beni 3-4 saat oldu hala kendime gelemedim. dün de şirket yemeği vardı 12 bucukta geldim eve belki onun da yorgunlugu var :/ çok şükür bebişimin tüm organları saglıklı herşeyi yolunda. plasenta da normal konuma gelmiş, çok rahatladım. muayenenin ortasında bizimki dönmedi bi türlü oyuzden bazı organlarına bakamadı, çıkın 10 dk hoplayın zıplayın çikolata yiyin öyle bir daha gelin dedigeldim sonra görebildi çok şükür ama muayene boyunca aleti okadar cok bastırdı ve karnımı okadar salladı ki sersem gibi oldum hala geçmedi. önceki detaylı ultrasonum hiç böyle değildi cok rahat gecmişti, bir de doktor klasik müzik filan açmıştı ortam daha rahatlatıcıydı, bu gittigim perinatalog beni geriyor biraz. çok şükür bu süreci de atlattım diyorum en azından, hepiniz icin saglıklı kontroller diliyorum
Tanımı tam anlayamadım açıklığa serklaj yapılıyor ama sanırım doktorun dediği farklı bir şey onlar daha iyi bilir tabi. Doktorunu dinle canım yat dinlen hiçbi iş yapma gerekirse haftaya kadar baksın haftaya durumuna canını sıkma sağlıklı bebeğinKızlar şimdi çıktım doktordan Altan baktı rahimde içerden hafif açıklık var dedi bebeğin başıda Rahime baskı yapıyor evet aşağıda bebek dedi. Ama rahim yapında böyle olabilir bazen doğuma kdar böyle gidenler var haftaya gel mutlaka kontrol edelim dedi. Magnezyum ve kalsiyum verdi. O açıklığı kontrol edeceğiz dedi o yüzden haftaya çağırdı. Dinleneceksin çalışmayacaksın dedi.. Rahim filmini de yolluyorum şimdi. Bilmiyorum böyle bişey yaşayan oldu mu. Stres yaptım ister istemez. Doktorum stres yapma dedi. Ama erken doğum riski bunlar. Daha da çok erken Yeni girdim 6.ayıma.. sürekli aşağıda bebek. İnşallah yapısıyla alakalıdır. Ne diyim bekleyeceğiz işte 1 hafta.
aynen rahim ağzı boyu kısalmışsa çok sıkı takip edilmesi gerekiyor, dedigin gibi rahim ağzında acıklık varsa öyle bırakıp eve göndermezdi. farklı bir durum sanırım, inşallah zamanla düzelirben de anlayamadım bi de rahim açıklığı derken tam olarak neresi rahim ağzında mı açıklık o zaman serklaj yapıyorlar diye biliyorum çünkü
Bizim minnoşlar dertli hep elleri kafalarındageçip gitmesine sevindim canım bundan sonraki süreç de sağlıkla ilerlesin insallah
Biz henuz detayliya girmedik canim...pcfl oğlun nasıl oldu bu arada?
İnanır mısın geçen hafta aynı şeyleri doktorum bana da söyledi, bebek gayet iyi ama rahimde açıklık var dedi hatta gösterdi bana köprü gibi bu durum anatomik yapıyla alakalı olabilir dedi haftaya bir daha göreyim erken doğum riski bu durumlar dedi eğer açılma artmışsa dikiş atılacakmış çok korkuyorum bende daha çok küçük Allaha sığınmaktan başka çaremiz yokKızlar şimdi çıktım doktordan Altan baktı rahimde içerden hafif açıklık var dedi bebeğin başıda Rahime baskı yapıyor evet aşağıda bebek dedi. Ama rahim yapında böyle olabilir bazen doğuma kdar böyle gidenler var haftaya gel mutlaka kontrol edelim dedi. Magnezyum ve kalsiyum verdi. O açıklığı kontrol edeceğiz dedi o yüzden haftaya çağırdı. Dinleneceksin çalışmayacaksın dedi.. Rahim filmini de yolluyorum şimdi. Bilmiyorum böyle bişey yaşayan oldu mu. Stres yaptım ister istemez. Doktorum stres yapma dedi. Ama erken doğum riski bunlar. Daha da çok erken Yeni girdim 6.ayıma.. sürekli aşağıda bebek. İnşallah yapısıyla alakalıdır. Ne diyim bekleyeceğiz işte 1 hafta.
çok şükürBenim de detaylıdan çıkınca karnım ağrımıştı nasıl bastırıyorlarNeyse ki her şey yolunda çıkmış çok şükür
Canim uzulmeyin, Ben de saglik sektorunde calisiyorum. Bazen cidden aksilik ust uste geliyor. Ciddi bi sey olmasa bekletmezler. Aslinda detaylida doktor bakti, tekrar cagirmasina gerek var miydi sizi bilemedim.... Benim doktorum, her sey yolunda ise 3 hafta sonra bana gel dedi...Yogunuz diyorlar canım ameliyatlar var dedi bende ameliyat varsa vermeyin bu saatlere randevu dedim tahliller de sorun çıkmışsa erken almışlardır dedi hiç bir zaman kendi randevu saatimde gitmedim illaki 1 gün öncede arayıp degiştiriyorlar bu saatten sonra başka doktor başka hastane zor olur napalım devam artık
Canını sıkma canım eğer öyle bile olsa tedavisi var. Rabbim dermansız dert vermesin yavrularımızı bile bağışlasınİnanır mısın geçen hafta aynı şeyleri doktorum bana da söyledi, bebek gayet iyi ama rahimde açıklık var dedi hatta gösterdi bana köprü gibi bu durum anatomik yapıyla alakalı olabilir dedi haftaya bir daha göreyim erken doğum riski bu durumlar dedi eğer açılma artmışsa dikiş atılacakmış çok korkuyorum bende daha çok küçük Allaha sığınmaktan başka çaremiz yokc.tesi tekrar gideceğim Allah yardıcımız olsun
Bu arada rahim uzunluğum iyimiş ayrıntılıda bişey dememişler di heralde yeni oluştuİnanır mısın geçen hafta aynı şeyleri doktorum bana da söyledi, bebek gayet iyi ama rahimde açıklık var dedi hatta gösterdi bana köprü gibi bu durum anatomik yapıyla alakalı olabilir dedi haftaya bir daha göreyim erken doğum riski bu durumlar dedi eğer açılma artmışsa dikiş atılacakmış çok korkuyorum bende daha çok küçük Allaha sığınmaktan başka çaremiz yokc.tesi tekrar gideceğim Allah yardıcımız olsun
takip edip ona göre önlem alırlar, üzmeyin kendinizi. bebek gayet iyi demiş, kontrole gittiginizde gerekliyse dikiş atarlar, bu şekilde sürecini sağlıklı bir şekilde tamamlayıp doğum yapan çok kişi var, gönlünüzü ferah tutunİnanır mısın geçen hafta aynı şeyleri doktorum bana da söyledi, bebek gayet iyi ama rahimde açıklık var dedi hatta gösterdi bana köprü gibi bu durum anatomik yapıyla alakalı olabilir dedi haftaya bir daha göreyim erken doğum riski bu durumlar dedi eğer açılma artmışsa dikiş atılacakmış çok korkuyorum bende daha çok küçük Allaha sığınmaktan başka çaremiz yokc.tesi tekrar gideceğim Allah yardıcımız olsun
aynen beni de doktorum detaylıdan 3 hafta sonrasına çağırdıCanim uzulmeyin, Ben de saglik sektorunde calisiyorum. Bazen cidden aksilik ust uste geliyor. Ciddi bi sey olmasa bekletmezler. Aslinda detaylida doktor bakti, tekrar cagirmasina gerek var miydi sizi bilemedim.... Benim doktorum, her sey yolunda ise 3 hafta sonra bana gel dedi...
İnşallah sıkıntısız atlatırımtakip edip ona göre önlem alırlar, üzmeyin kendinizi. bebek gayet iyi demiş, kontrole gittiginizde gerekliyse dikiş atarlar, bu şekilde sürecini sağlıklı bir şekilde tamamlayıp doğum yapan çok kişi var, gönlünüzü ferah tutun
senin şikayetin var mıydı peki canım ?İnanır mısın geçen hafta aynı şeyleri doktorum bana da söyledi, bebek gayet iyi ama rahimde açıklık var dedi hatta gösterdi bana köprü gibi bu durum anatomik yapıyla alakalı olabilir dedi haftaya bir daha göreyim erken doğum riski bu durumlar dedi eğer açılma artmışsa dikiş atılacakmış çok korkuyorum bende daha çok küçük Allaha sığınmaktan başka çaremiz yokc.tesi tekrar gideceğim Allah yardıcımız olsun
Karnımın ortası arada sertleşme ve kasılma oluyordu, zaten bu aralar yine şiddetli yaşarsam doktorum hemen hastaneye git dedisenin şikayetin var mıydı peki canım ?
Hayır detaylıda hiç bşr risk çıkmadı bütün değerler çok iyi dedi doktor bölgenin en iyi perinatoloji uzmanına gittim hatta. Rahim uzunluğu 44 mm dedi doktor.canım rahim uzunluğun nasıl ? bence içini ferah tut doktorun dediği gibi rahim yapısı ile de alakalı olabilir. bu tarz durumlarda en iyi şey uzanmak ve dinlenmek. çok gezme,iş yapma,yürüyüş yapma bu konu ile ilgili bir şeyler araştırıp kendine olumsuzu yükleme. detaylıda bunla alakalı bir şey söylemiş miydi doktorun ?
inşallah sorunsuz ve kolaylıkla ilerler canımKarnımın ortası arada sertleşme ve kasılma oluyordu, zaten bu aralar yine şiddetli yaşarsam doktorum hemen hastaneye git dedi
Amin çok teşekkür ederiminşallah sorunsuz ve kolaylıkla ilerler canım